Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Polgár Judit lépései a Várkert Bazárig
  2015-10-16 23:06:55, péntek
 
  Forrás: Magyar Hírlap
Polgár Judit a sakktörténelem legjobb női sakkozója, huszonhat éven át vezette a felnőtt női világranglistát, s némileg mindenkit váratlanul ért, amikor tavaly augusztusban bejelentette visszavonulását a versenyzéstől.



Az idén a Magyar Sakk Szövetség elnöksége egyhangú szavazással őt választotta a férfiválogatott szövetségi kapitányává. A hét végi Világsakkfesztivál előtt beszélgettünk vele.
Rangos kitüntetést, a Legjobb Euró­pai Tananyag díjat vehette át szerdán Frankfurtban.
Mi ez a díj?
- Tulajdonképpen az oktatási innovációt díjazzák. Pár napja tudtam már, hogy a világ legnagyobb könyvvásárán ott kell lennem a díjkiosztón. Nagy megtiszteltetés, hogy végül is az európai oktatási szakértőkből álló zsűri a mi munkánkat díjazta. Előtte egy hónappal a Magyar Termék Nagydíjat is megkaptuk a Sakkpalota programra, amelyet most Frankfurtban is díjaztak.
- Hogyan halad a sakk nép­szerüsítésében?
- Szerencsére kamatoznak az erőfeszítéseink, s információim szerint országosan már több mint százötven iskolában vezették be a Sakkpalota pedagógiai programot. Ezen túlmenően pedig tizenegy referenciaiskolát is számon tartunk, tehát elmondhatjuk, hogy a program remekül terjed.
- Nővérével, Zsófiával egyedülálló módszereket hoztak létre a képességfejlesztésre. Akár engem is meg tudnának tanítani sakkozni?
- Azt nem biztos, hogy vállalnánk. Zsófi a grafikai csapatmunkában van benne, és négy éve óvodásoknak szóló munkafüzetet készítettünk vele. A lényeg az, hogy nem sakkot tanítunk, hanem a sakk alapszabályait felhasználva komplex képességfejlesztéssel foglalkozik a program. Ilyenkor például a bástya esetében elindítjuk a gyerekek fantáziáját az igazi várak vagy éppen a Halászbástya irányába, és a többi figurát is igyekszünk játékosan bemutatni. Arra külön figyelünk, hogy senkit se érjen kudarc, tehát a gyengébb képességű gyerekek is sikerélménnyel gazdagodjanak.
- Nem hiányzik a versenysakk?
- Nem. Higgye el, nagyon nehéz volt harminchárom év után meghozni a döntést, hogy visszavonulok. Huszonhat évig voltam világelső, s be kellett látnom, hogy az oktatásianyag-fejlesztés, a fesztiválszervezés és a sok egyéb tevékenység mellett nem tudok már annyit edzeni, hogy a saját igényszintemnek megfelelve továbbra is a világ élén álljak. Váltottam hát, s ez a mostani feladat talán még izgalmasabb, mint a versenyezés.

- Szombaton a Várkert Bazárban nagyszabású versenyt rendeznek.Ugyanakkor, az ön kezdeményezésére, több földrészen egy időpontban vagy egy napon hasonló sakkfesztivált rendeznek. Mi a cél?
- Egyértelműen a játék népszerűsítése. Szerettük volna, ha lenne az évben egy nap, amikor az egész világ sakkozik. A szlogenünk: A sakk ezer arca.
- A budapesti versenyen itt lesz a korábbi sokszoros világbajnok Anatolij Karpov is. Az ön közbenjárására érkezik?
- Maradjunk abban, hogy Karpov szívesen jön, többször járt már Budapesten, és nem kellett sokat győzködnöm, hogy fogadja el a meghívást.
- Túl a bemutatókon, szimultánokon és könyvíráson, ön lett a magyar férfiválogatott szövetségi kapitánya. Nyakunkon az Eb. Mit vár?
- Igen, november 12-22. között Izlandon, Reykjavíkban rendezik meg az Eb-t. Az álmunk az, hogy a háromba kerüljünk, de ha a hatba jutunk, akkor sem leszünk elégedetlenek. Tudniillik nagyon erős a mezőny.
- Mit szól a család, hogy ennyire elfoglalt, és bár visszavonult a versenyzéstől, így is keveset látják?
- Kétségkívül, az idén is sok helyen jártam már, de az a különbség, hogy a korábbiakkal ellentétben legfeljebb néhány napot töltök a család nélkül. Tehát elmondhatom, hogy a férjem és a gyerekek nagyon tudják értékelni a mostani állapotot. - See more at: http://magyarhirlap.hu/cikk/38061/Polgar_Judit_lepesei_a_Varkert_Bazarig#sthash.v nxXKvYw.dpuf
 
 
1 komment , kategória:  Sakk_chessgame  
Címkék: kezdeményezésére, férfiválogatott, megtiszteltetés, világranglistát, igényszintemnek, erőfeszítéseink, visszavonulását, csapatmunkában, alapszabályait, közbenjárására, sakkfesztivált, népszerűsítése, sikerélménnyel, szerüsítésében, sakktörténelem, tulajdonképpen, elégedetlenek, versenyzéstől, visszavonulok, gazdagodjanak, szimultánokon, beszélgettünk, oktatásianyag, információim, egyértelműen, korábbiakkal, frankfurtban, felhasználva, harminchárom, reykjavíkban, készítettünk, magyarhirlap, munkafüzetet, elmondhatjuk, bejelentette, augusztusban, sakktörténelem legjobb, férfiválogatott szövetségi, oktatási innovációt, világ legnagyobb, európai oktatási, program remekül, grafikai csapatmunkában, sakk alapszabályait, bástya esetében, gyerekek fantáziáját, igazi várak, többi figurát, gyengébb képességű, saját igényszintemnek, világ élén, mostani feladat, Polgár Judit, Várkert Bazárig, Magyar Hírlap, Magyar Sakk Szövetség, Legjobb Euró­pai Tananyag, Magyar Termék Nagydíjat, Várkert Bazárban, Anatolij Karpov,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szívek  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  A hagyma antibakteriális hatás...  jó reggelt  képre írva  Facebookon kaptam  Magamnak  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Gebhardt Nóra versei II.  Esterházy Péterre emlékezünk  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam  39 ígéret  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Borzasztó  József Attila – Keresek ...  Somlyó Zoltán - Orgonával  A Magyar Költészet napja alkal...  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Facebookon kaptam  Alvó cicák  képre írva  Facebookon kaptam  Ismeretlen: Ikarusz monda  Előfordul, hogy  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  Otthon  Tanácsok egy pszichológustól  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam Krisztinától  ajándék, mellyel meglepem  Egy gondolat  Facebookon kaptam  Otthon  James Allen  Hamvas Béla  József Attila – Keresek ...  Paul David Tripp Április 15  Nem kell hozzá fürdőruhás  Az ember emlékekből áll  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az ember  Szívek  A felvilágosodás...  Egyszerű  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Hogyan válunk hűségesekké?  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  Megígért békesség  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam  Minden tavaszból őrizz..  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Tavaszi este  Zilahy Lajos mondta  Szívek  képre írva  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Szép estét  Az ember emlékekből áll  Ott van  Önmaga ellenére  képre írva  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Töröld le  Márai Sándor tollából  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja 
Bejegyzés Címkék
sakktörténelem legjobb, férfiválogatott szövetségi, oktatási innovációt, világ legnagyobb, európai oktatási, program remekül, grafikai csapatmunkában, sakk alapszabályait, bástya esetében, gyerekek fantáziáját, igazi várak, többi figurát, gyengébb képességű, saját igényszintemnek, világ élén, mostani feladat, időpontban vagy, napon hasonló, játék népszerűsítése, egész világ, sakk ezer, budapesti versenyen, korábbi sokszoros, magyar férfiválogatott, háromba kerüljünk, hatba jutunk, korábbiakkal ellentétben, család nélkül, gyerekek nagyon, mostani állapotot, kezdeményezésére, férfiválogatott, megtiszteltetés, világranglistát, igényszintemnek, erőfeszítéseink, visszavonulását, csapatmunkában, alapszabályait, közbenjárására, sakkfesztivált, népszerűsítése, sikerélménnyel, szerüsítésében, sakktörténelem, tulajdonképpen, elégedetlenek, versenyzéstől, visszavonulok, gazdagodjanak, szimultánokon, beszélgettünk, oktatásianyag, információim, egyértelműen, korábbiakkal, frankfurtban, felhasználva, harminchárom, reykjavíkban, készítettünk, magyarhirlap, munkafüzetet, elmondhatjuk, bejelentette, augusztusban, visszavonult, könyvvásárán, szakértőkből, halászbástya, bemutatókon, tevékenység, világbajnok, szerencsére, díjkiosztón, könyvíráson, óvodásoknak, kitüntetést, szavazással, ellentétben, választotta, nagyszabású, fantáziáját, elmondhatom, versenysakk, módszereket, egyedülálló, kétségkívül, foglalkozik, versenyezés, izgalmasabb, kapitányává, váratlanul, földrészen, elindítjuk, szövetségi, megfelelve, ugyanakkor, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3035
  • e Hét: 19427
  • e Hónap: 32103
  • e Év: 265850
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.