Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Teafaolaj: fertőtlenít és gyógyít
  2019-05-14 16:23:04, kedd
 
   
  Aminek sem vírus, sem gomba, de még a baktérium sem tud ellenállni!





Virágba borult teafa
A teafaolaj eredetileg Ausztráliából származik, ahol az őslakosok évezredek óta használják gyógyításra. Rendkívül sokoldalú, elsősorban fertőtlenítő és gombaölő hatása miatt érdemes kipróbálni.

A teafaolaj az Ausztráliában őshonos Melaleuca alternifolia leveleiből préselt illóolaj, melynek jellegzetes, friss, kámforos illata és halvány sárgás színe van (de teljesen színtelen, átlátszó is lehet). Az őslakosok hosszú ideje használták a teafaolajat, a világ azonban csak a huszadik század második felében ismerte meg igazán ezt a rendkívül sokoldalú illóolajat.

A teafaolaj elfogyasztva (vagyis belsőleg alkalmazva) mérgező hatású, a bőrön azonban nagyon erős gyógyító. Megtalálható számos kozmetikumban, samponban, arctisztítóban és krémben, de “tisztán" is megvásárolható. Nagyon sok bőrgyógyászati probléma,fertőzéskezelésére alkalmazható, mert erőteljes antimikrobális, fertőtlenítő és gombaölő hatással rendelkezik.

A teafaolajban közel 100 olyan vegyület található, melyek potenciálisan gyógyító hatásúak lehetnek. Kutatások szerint a teafaolaj képes elpusztítani bizonyos antibiotikum-rezisztens baktériumokat, hatékonyan kezelheti a pattanásokat, elpusztítja a körömgombát és az atlétalábnak nevezett tünetegyüttest is gyógyíthatja.

A teafaolajat hatékonynak tartják olyan betegségek kezelésében, mint a korpásodás, az akne, a herpesz, a gombás fertőzések (bőr-, köröm- és hüvelygomba), az ínygyulladás.

A teafaolajjal érdemes óvatosnak lenni: nincs ugyanis tudományosan meghatározva, hogy mekkora mennyiségek biztonságosak. A teafaolaj kozmetikai termékekben található koncentrációja 5 és 10 százalék közötti, attól függően, hogy milyen problémára javasolják: a pattanások ellen például alacsonyabb koncentráció is elegendő lehet. A tiszta, 100 százalékos teafaolaj csak körömgomba kezelésére ajánlott.

A teafaolaj “erejéből" következik, hogy az arra érzékenyeknél könnyen allergiás reakciókat válthat ki, például kipirosodást, viszketést, a bőr felhólyagosodását. A teafaolaj hatására fellángolhatnak a gyulladásos bőrbetegségek, illetve az ekcéma. A teafaolaj lenyelve mérgező hatású, és nagyon súlyos mellékhatásokat okozhat (például szédülést, zavarodottságot, hallucinációkat, hányást, hasmenést, izomgyengeséget stb.).

A teafaolajat tilos a száj közvetlen környékén, illetve a szemekbe csöpögtetve használni. A teafaolaj használata nem javasolt várandósoknak és gyermekeknek. Teafa illóolajat évszázadok óta alkalmazzák erős gombaölő, fertőzés-gátló és sebgyógyulást elősegítő hatása miatt. Túlérzékeny bőrűek ne használják! Közvetlenül a bőrön csak pattanásokra és szemölcsökre használjuk!

Teafaolaj használata
Ekcéma kezelésére: 1 evőkanálnyi extra szűz olívaolajban (helyettesíthető más hidegen sajtolt olajjal is) keverj el 1-3 cseppnyi teafa olajat, és vidd fel az érintett területekre, akár naponta többször is.

Ajakherpesz:
kb. 1 kávéskanálnyi mandulaolajba tegyünk 1 csepp teafa olajat, ezzel kenjük be a herpeszt.

Fejtetűre: kb. 60 ml extra szűz olívaolajban keverjünk el egy teáskanálnyi teafa olajat (a haj hosszától függően változtathatjuk a mennyiségeket). A keveréket masszírozzuk a fejbőrbe, majd fésüljük át a hajat, biztosítva, hogy mindenhova jusson. Tekerjünk rá egy meleg törölközőt, hagyjuk 20 percig hatni, majd a szokásos módon mossuk meg. Mossuk addig így a hajat, amíg szükséges.

Szemölcsök kezelésére: egy csepp teafa olajat tegyünk közvetlenül a szemölcsre, majd ragasszuk le. Párologtatás: cseppentsünk 5-8 csepp teafa olajat az aromalámpa vízzel töltött részébe vagy a párologtatóba. Tisztító, frissítő hatású.

Aromafürdő:
4 csepp illóolajat egy evőkanál tejben vagy mézben elkeverünk, majd ezt adjuk a fürdővízhez. Javasolt fürdési időtartam: 10-15 perc.

Lábfürdő gombásodásra hajlamos láb ápolására: egy evőkanál sóra cseppentsünk 10-20 csepp illóolajat, majd 2-3 liter langyos vízben keverjük azt el. 15-20 percig áztassuk benne a lábat. Körömgomba esetén: 1 evőkanálnyi hidegen sajtolt olajban keverjünk el pár cseppnyi teafa olajat, és kenjük be vele a gombás részeket.

Frissíti a láb bőrét, bőrnyugtató fertőtlenítő hatású, csökkenti a lábszagot.

Zsíros, korpás haj ápolása:
15 ml samponhoz (kb. amennyivel egyszeri alkalommal szoktunk hajat mosni) keverjünk 3 csepp illóolajat, majd a szokásos módon mosunk hajat. A habot hagyjuk 3 percig a fejünkön, majd meleg vízzel öblítsük le. A teafa illóolaj kivételesen jó hatással van a hajra illetve a fejbőrre. Csökkenti a fejbőr viszketését, szabályozza a faggyútermelődést. Nyugtató hatású, megvéd a korpaképződéstől.

Horzsolásra, pattanásra, rovarcsípés okozta viszketésre: 1 teáskanál olívaolajban 1-3 csepp illóolajat elkeverünk, majd finoman a bőrbe masszírozzuk.

Jól keverhető az alábbi olajokkal: borsmenta illóolaj, citrom illóolaj, eukaliptusz illóolaj, levendula illóolaj, zsálya illóolaj, rozmaring illóolaj, római kamilla illóolaj.

Biobody.hu
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
Címkék: korpaképződéstől, hallucinációkat, mellékhatásokat, változtathatjuk, izomgyengeséget, fellángolhatnak, zavarodottságot, helyettesíthető, antimikrobális, koncentrációja, tünetegyüttest, bőrgyógyászati, arctisztítóban, megvásárolható, baktériumokat, potenciálisan, kozmetikumban, párologtatóba, érzékenyeknél, kávéskanálnyi, mandulaolajba, sebgyógyulást, várandósoknak, mennyiségeket, ausztráliában, biztonságosak, bőrbetegségek, ausztráliából, masszírozzuk, gyógyíthatja, párologtatás, cseppentsünk, tudományosan, antibiotikum, koncentráció, atlétalábnak, teafaolaj eredetileg, őslakosok évezredek, őslakosok hosszú, világ azonban, huszadik század, rendkívül sokoldalú, teafaolaj elfogyasztva, bőrön azonban, teafaolajban közel, teafaolaj képes, atlétalábnak nevezett, teafaolajat hatékonynak, gombás fertőzések, teafaolajjal érdemes, teafaolaj kozmetikai, pattanások ellen,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Esti kép  A Mindenható Istenben bízva  Csörög a telefonom  Facebookon kaptam  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Az embernek fiatal korában van  Könnyáztatta asszonysorsok  Csendes éjszakán  Akinek vaj van a fején...  Heltai Jenő: Szabadság  Szép estét  Imádkozás Krisztus értelméért  Facebookon kaptam  Meghitt estéken . . .  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Ibolya  A Mindenható Istenben bízva  Paul David Tripp Március 17  Ez a miénk!  Por  Hernádkak  Kokárda  Nem mindegy  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Facebookon kaptam  Heltai Jenő: Szabadság  Aztán itt van egy másik szerep...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Esti kép  A tékozló és Isten gondviselés...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Őri István - Dal az életről  Ibolya  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az ünnepről  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Dóró Sándor: Tétova lét  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Facebookon kaptam  Nem mindegy  Ez a miénk!  Mai harmónia kártyám  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Intelem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Cicus virággal  A tékozló és Isten gondviselés...  Facebookon kaptam  Keresd azt a valakit,...  Amikor 5 éves voltam,  Mindig tud adni ,  Tavaszról álmodom,  Facebookon kaptam  Vágy, élet és sugár  Facebookon kaptam  Rochefoucauld - a bölcs  Dóró Sándor: Tétova lét  Benned is ezerféle szín van  A csonk és a facsemete  Mindig tud adni ,  Ez a miénk!  Az élet  Cicus virággal  Az ünnepről  Atyám !  Mai harmónia kártyám  Március 15-re emlékve  Szép estét kedves látogatóimna...  Ne engedd el kezem!  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Az ünnepről  Amikor még rangja volt...  Alvó baby  Alvó cica  Facebookon kaptam  Nem kellett volna!  Evan Esar tollából  Jó éjszakát  Csörög a telefonom  Könnyáztatta asszonysorsok  Üdvözöllek az oldalamon  Nem mindegy  Talpra vándor  A nemzet csak akkor...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Intelem  Nem kellett volna!  Facebookon kaptam  Kokárda  Könnyáztatta asszonysorsok  Nem foghatunk rá minden sérülé... 
Bejegyzés Címkék
teafaolaj eredetileg, őslakosok évezredek, őslakosok hosszú, világ azonban, huszadik század, rendkívül sokoldalú, teafaolaj elfogyasztva, bőrön azonban, teafaolajban közel, teafaolaj képes, atlétalábnak nevezett, teafaolajat hatékonynak, gombás fertőzések, teafaolajjal érdemes, teafaolaj kozmetikai, pattanások ellen, teafaolaj &#8220, arra érzékenyeknél, teafaolaj hatására, gyulladásos bőrbetegségek, teafaolaj lenyelve, teafaolajat tilos, száj közvetlen, szemekbe csöpögtetve, teafaolaj használata, bőrön csak, érintett területekre, teáskanálnyi teafa, keveréket masszírozzuk, meleg törölközőt, szokásos módon, csepp teafa, aromalámpa vízzel, evőkanál tejben, evőkanál sóra, gombás részeket, habot hagyjuk, teafa illóolaj, hajra illetve, fejbőr viszketését, bőrbe masszírozzuk, alábbi olajokkal, korpaképződéstől, hallucinációkat, mellékhatásokat, változtathatjuk, izomgyengeséget, fellángolhatnak, zavarodottságot, helyettesíthető, antimikrobális, koncentrációja, tünetegyüttest, bőrgyógyászati, arctisztítóban, megvásárolható, baktériumokat, potenciálisan, kozmetikumban, párologtatóba, érzékenyeknél, kávéskanálnyi, mandulaolajba, sebgyógyulást, várandósoknak, mennyiségeket, ausztráliában, biztonságosak, bőrbetegségek, ausztráliából, masszírozzuk, gyógyíthatja, párologtatás, cseppentsünk, tudományosan, antibiotikum, koncentráció, atlétalábnak, olívaolajban, teáskanálnyi, fertőtlenítő, elpusztítani, kipirosodást, pattanásokat, teafaolajban, meghatározva, megtalálható, elfogyasztva, ínygyulladás, gyermekeknek, alkalmazható, teafaolajjal, gombásodásra, alternifolia, szemölcsökre, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1 db bejegyzés
e év: 37 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 109
  • e Hét: 661
  • e Hónap: 12048
  • e Év: 49796
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.