|
2019-08-31 15:27:16, szombat
|
|
|
|
|
|
Nekem meg van a szalalkális recept, ezért közreadom: Ez a sütemény 2-3 napig garantáltan puha marad
Hozzávalók
A tésztához
60 dkg liszt
15 dkg cukor
1 cs. szalalkáli
1 ek. zsír
1/4 liter tej
A krémhez
25 dkg cukor,
1 liter tej,
2 dkg kakaó,
4 evőkanál liszt
Elkészítése
A lisztben a szalalkálit elkeverjük, majd a zsírral összemorzsoljuk, utána jön a cukor és a tejjel rugalmas tésztát készítünk. 6 egyenlő méretű cipót készítünk belőle.
A tésztát a lehető legvékonyabbra kinyújtjuk, majd tepsi hátán (gáz tepsi méret) világosra sütjük! Vigyázni kell vele, mert ekkor még törékenyek a lapok!
A krémhez a cukrot lábasban karamellizáljuk, (nem szabad megégnie) majd felöntjük 8 dl tejjel és felforraljuk. A lisztet és a kakaót a maradék 2 dl tejjel simára keverjük. A felforrt karamellás tejhez adjuk, és forrásig főzzük, állandó kevergetés mellett.
A kész lapok közül kiválasztjuk a legszebbet - ez lesz a teteje. A forró krémmel megkenjük a lapokat, ügyelve, hogy a teljes méretet felhasználjuk, hiszen a később levágott széle lesz a legkelendőbb a család körében! Az egymásra helyezett lapokat enyhén mindig lenyomkodjuk.
Amint kész a töltés, folpack-kal be szoktam csomagolni, hogy minél hamarabb megpuhuljon - ez kb. 3-4 óra. Ez a sütemény 2-3 napig garantáltan puha marad, természetesen folyamatosan fólia alatt kell tartani (nem alufólia!)!
Forrás: egyszerugyorsreceptek.com
|
|
|
0 komment
, kategória: sütemények ,édességek |
|
Címkék: karamellizáljuk, összemorzsoljuk, legvékonyabbra, felhasználjuk, természetesen, legkelendőbb, folyamatosan, felforraljuk, lenyomkodjuk, kiválasztjuk, elkészítése, szalalkálit, garantáltan, szalalkális, megpuhuljon, karamellás, szalalkáli, törékenyek, kevergetés, elkeverjük, hozzávalók, csomagolni, kinyújtjuk, legszebbet, megkenjük, készítünk, helyezett, tésztához, közreadom, világosra, felöntjük, forrásig, hamarabb, levágott, sütemény, alufólia, szalalkális recept, szalalkálit elkeverjük, zsírral összemorzsoljuk, tejjel rugalmas, lehető legvékonyabbra, cukrot lábasban, felforrt karamellás, kész lapok, legszebbet –, forró krémmel, teljes méretet, később levágott, család körében, egymásra helyezett,
|
|
|
|
szalalkális recept, szalalkálit elkeverjük, zsírral összemorzsoljuk, tejjel rugalmas, lehető legvékonyabbra, cukrot lábasban, felforrt karamellás, kész lapok, legszebbet –, forró krémmel, teljes méretet, később levágott, család körében, egymásra helyezett, karamellizáljuk, összemorzsoljuk, legvékonyabbra, felhasználjuk, természetesen, legkelendőbb, folyamatosan, felforraljuk, lenyomkodjuk, kiválasztjuk, elkészítése, szalalkálit, garantáltan, szalalkális, megpuhuljon, karamellás, szalalkáli, törékenyek, kevergetés, elkeverjük, hozzávalók, csomagolni, kinyújtjuk, legszebbet, megkenjük, készítünk, helyezett, tésztához, közreadom, világosra, felöntjük, forrásig, hamarabb, levágott, sütemény, alufólia, lábasban, keverjük, megégnie, egymásra, vigyázni, evőkanál, lisztben, rugalmas, felforrt, tésztát, egyenlő, maradék, lisztet, ügyelve, méretet, lapokat, folpack, állandó, körében, krémhez, szoktam, krémmel, tartani, mellett, zsírral, enyhén, forrás, töltés, szabad, cukrot, mindig, simára, tejhez, főzzük, teteje, teljes, hiszen, tejjel, család, később, kakaót, belőle, méretű, , ,
|
|
|
|
2024. Március
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
| 1 | 2 | 3 | |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
1 db bejegyzés |
e év: |
37 db bejegyzés |
Összes: |
8763 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (65)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (20)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (93)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 377
- e Hét: 929
- e Hónap: 12316
- e Év: 50064
|
|
|