|
2019-03-04 16:23:10, hétfő
|
|
|
Az egyik legkedveltebb családi ételünk a vadas. Tudom, tudom
marhából az igazi. De sokszor nincs időm a húst napokig érlelni,
pácolgatni és sajnos az ára miatt is csak ritkán kerül az asztalunkra.
Anyukám nyomdokain haladva szoktam sertésből készíteni. Így
nincs annyi macera vele és a mi ízlésünknek így is tökéletesen
megfelel. Most különösen finomra sikerült. A hús omlósan puha
volt a mártás pedig kellemesen pikáns és bársonyosan sima lett.
Még repetáztunk is belőle.
Hozzávalók:
1 kg sertéscomb
5 dkg füstölt szalonna
só őrölt bors
vadas mártás:
4-5 sárgarépa
2-3 fehérrépa
2 közepes vöröshagyma
só, ízlés szerint
néhány szem feketebors
2 babérlevél
2 ek ecet
1 ek liszt
1 dl tejszín
2 dl tejföl
mustár
cukor
citromlé
Elkészítése:
A húst szeletekre vágjuk, klopfoljuk, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk.
A szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírjára pirítjuk. A pörcöt kiszedjük,
a visszamaradt zsiradékon a hússzeletek mindkét oldalát átsütjük,
félretesszük. Mikor minden hússzelet átsült, a maradék zsiradékra
1 evőkanál cukrot szórunk, hozzáadjuk a felkarikázott répákat és a
nagyobb darabokra vágott hagymát, kevergetve pirítjuk egy kicsit.
A hússzeleteket visszatesszük az edénybe, elrendezgetjük, felöntjük
annyi vízzel, amennyi ellepi. Néhány szem egész borsot, babérlevelet
és ecetet adunk hozzá. Fedő alatt puhára pároljuk. Közben habarékot
készítünk: 1 evőkanál lisztet csomómentesre keverünk 1 dl tejszínnel,
hozzáöntjük a tejfölt, adunk hozzá egy kis mustárt. A húst kivesszük,
babérlevelet kidobjuk, zöldségeket leturmixoljuk. A répaszószt - szűrőn
átpasszírozhatjuk, úgy simább lesz - visszaöntjük az edénybe, jól
kiforraljuk a habarékkal. Hozzáadjuk a citromlevet, még korrigálhatunk
az ízén, ha kell: kevés sóval, cukorral, mustárral.
A mártásba visszarakjuk a húsokat és hagyjuk összerottyanni.
Frissen kifőzött spagettivel tálaljuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: Gasztronómia 3. |
|
Címkék: korrigálhatunk, elrendezgetjük, összerottyanni, leturmixoljuk, hússzeleteket, felkarikázott, legkedveltebb, csomómentesre, visszatesszük, félretesszük, visszamaradt, babérlevelet, visszaöntjük, visszarakjuk, hozzáöntjük, bársonyosan, elkészítése, spagettivel, hússzeletek, tökéletesen, repetáztunk, citromlevet, ízlésünknek, vöröshagyma, zöldségeket, kiforraljuk, asztalunkra, sertéscomb, zsiradékon, zsiradékra, hozzáadjuk, kevergetve, tejszínnel, répaszószt, feketebors, habarékkal, egyik legkedveltebb, húst napokig, mártás pedig, húst szeletekre, szalonnát apró, pörcöt kiszedjük, visszamaradt zsiradékon, hússzeletek mindkét, maradék zsiradékra, felkarikázott répákat, hússzeleteket visszatesszük, húst kivesszük, mártásba visszarakjuk,
|
|
|
|
egyik legkedveltebb, húst napokig, mártás pedig, húst szeletekre, szalonnát apró, pörcöt kiszedjük, visszamaradt zsiradékon, hússzeletek mindkét, maradék zsiradékra, felkarikázott répákat, hússzeleteket visszatesszük, húst kivesszük, mártásba visszarakjuk, korrigálhatunk, elrendezgetjük, összerottyanni, leturmixoljuk, hússzeleteket, felkarikázott, legkedveltebb, csomómentesre, visszatesszük, félretesszük, visszamaradt, babérlevelet, visszaöntjük, visszarakjuk, hozzáöntjük, bársonyosan, elkészítése, spagettivel, hússzeletek, tökéletesen, repetáztunk, citromlevet, ízlésünknek, vöröshagyma, zöldségeket, kiforraljuk, asztalunkra, sertéscomb, zsiradékon, zsiradékra, hozzáadjuk, kevergetve, tejszínnel, répaszószt, feketebors, habarékkal, hozzávalók, pácolgatni, babérlevél, klopfoljuk, nyomdokain, kellemesen, szeletekre, sárgarépa, borsozzuk, fehérrépa, kiszedjük, szalonnát, különösen, sertésből, felöntjük, habarékot, kivesszük, mustárral, készíteni, készítünk, hússzelet, darabokra, cukorral, kidobjuk, szalonna, mártásba, kifőzött, evőkanál, tálaljuk, keverünk, pirítjuk, zsírjára, pároljuk, átsütjük, citromlé, kockákra, sikerült, megfelel, marhából, finomra, mindkét, oldalát, edénybe, sokszor, amennyi, maradék, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
59 db bejegyzés |
e év: |
566 db bejegyzés |
Összes: |
34577 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 2726
- e Hét: 9602
- e Hónap: 18986
- e Év: 151540
|
|
|