Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
világviszonylatban középszar, ejrópában legalsó fos, megint
  2014-08-12 10:11:43, kedd
 
  világviszonylatban középszar, ejrópában legalsó fos, megint egy ország rangsor:

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/mennyire_jo_orszag_magyarorszag_itt_is_lemaradtun k.584875.html
www.goodcountry.org - www.goodcountry.org/overall

az előkelő helyezést (közvetlenül uganda, moldova mögött, szerbia és tanzánia előtt) a tudomány-technika és kultúra föltűnően magas ranghelye alapján éri el az ország, a többi figyelembe vett mutató átlaga alapján még vagy húsz hellyel hátrébb lőné az országot. a vágyott illiberál munkaállam helye valahol ottan lesz eszerint.

2014. augusztus 10., vasárnap 12:28 Napi.hu

Mennyire jó ország Magyarország? - Itt is lemaradtunk



Mennyire jó ország Magyarország - azaz mennyire járul hozzá az emberiség javára a közjó megvalósulásához? Kiderül egy közelmúltban publikált rangsorból, amelyet nemzetközi intézmények indikátorai alapján állítottak össze. Régiónkból csak Románia nem előz meg minket.

A közelmúltban publikáltak egy rangsort Good Country Index néven, amely 125 nemzetet rangsorolt az alapján, hogy az emberiség javára mennyire járulnak hozzá a közjó megvalósulásához, illetve mennyit vesznek el abból, vagyis, hogy az országok rendelkezéseinek, viselkedésének milyen globális hatásai vannak. A felmérést készítők az ENSZ, a Világbank és más nemzetközi intézmény, valamint néhány civil szervezet által használt 35 indikátora alapján, hét kategóriába (tudomány és technológia, kultúra, világbéke és biztonság, világrend, Föld és klíma, prosperitás és egyenlőség, egészség és jólét) sorolva állította össze a rangsort. (A hét kategórián belül 5-5 alkategóriákban pontoztak.)


A rangsor készítői hangsúlyozzák, hogy munkájuk célja nem az volt, hogy erkölcsi ítéletet mondjanak az egyes országok felett. Ez az index egy projektsorozat első darabja, amellyel egy globális párbeszéd elindítása a cél arról, hogy egyes országok igazából mit is képviselnek: csak és kizárólag a saját politikusaik, vállalataik vagy állampolgáraik érdekeit szolgálják ki, vagy az egész emberiségért és a bolygónkért is tesznek valamit. A vita a készítők szerint kritikus, mert ha az első felvetés az igaz, akkor mind nagy bajban vagyunk - olvasható a projekt honlapján.

Ki a legjobb?

Az összesített lista - és a felvázolt kritériumok - alapján a világ legjobb országa Írország, amely a vizsgált kategóriákon belül prosperitás és egyenlőség terén az 1. helyen szerepel, míg a top 10-be a világrend (4.), a kultúra (7.), valamint az egészség és jólét (9.) kategóriákban került be.

A második helyen Finnország szerepel, amely a legjobb, 3. helyezést a prosperitás és egyenlőség kategóriában érte el, ezen túl a top 10-be csak tudomány és technológia terén fért be, itt a 7. helyet csípte meg az ország.

Az összesített listán a harmadik Svájc, amely szintén a prosperitás és egyenlőség kategóriájában áll a legjobban, ahol Írország mögött a 2. helyre került. Ezen túl a top 10-be három további kategóriában található meg az alpesi ország: tudomány és technológia (6.), világrend (10.), valamint egészség és jólét (10.).

A top 10-ben Svájc után sorrendben Hollandia, Új-Zéland, Svédország , az Egyesült Királyság, Norvégia, Dánia és Belgium következik. Németország a 13. helyen áll Franciaország és Kanada mögött. A legnagyobb európai gazdaság a világrend kategóriában áll az élen (itt a 2. helyen Ausztria követi), kultúrában az 5., a tudomány és technológia rangsorában a 11., az egészség és jólét rangsorában a 18., a Föld és klíma alindexében a 29., a prosperitás és egyenlőség terén a 33. helyre volt elég a pontszáma, míg a világbéke és biztonság kategóriájában meglehetősen hátul, a 109. helyen szerepel.

Az USA összesített eredménye a 21. helyre volt elég. A legelőkelőbb helyezést az egészség és jólét kategóriában érte el, itt a 7. legjobb eredményt érte el, a többiben viszont jóval hátrébb áll: a tudomány és technológia terén 26., a kultúra terén 41., a világrendben 28., a Föld és klíma alindexben 39., a prosperitás és egyenlőség rangsorában pedig 53. helyre került. A leghátrébb a világbéke és biztonság kategóriában szerepel, itt a 114. helyre szorult.

Magyarország középtájon

Ami Magyarországot illeti, az összesített listán a 61. helyen áll. A hét kategórián belül egyedül a tudomány és technológia terén kerültünk be a top 10-be, de kultúra terén is relatíve a rangsor tetején, a 13. helyen állunk. Ami a többi kategóriát illeti: a világrend indexében az 59., a Föld és klíma rangsorában 76., a prosperitás és egyenlőség terén a 78. helyen állunk, míg az egészség és jólét kategóriájában a 101., a világbéke és biztonság rangsorában pedig a 123. helyezést sikerült elérni a vizsgált 125 ország között.

A volt szocialista országok közül Bulgária a 32., Szlovákia a 42., Csehország a 43., Horvátország a 46., Lengyelország az 52., Románia a 65. helyen áll az összesített lista alapján.

Az összeállítás szerint a legjobb eredményt elérő ország Nyugat-Európán és az angol nyelvterületeken kívül, Costa Rica, amely 22. helyen áll a ranglistán, míg a legjobban teljesített afrikai ország Kenya, amely az összesített listán a 26. helyen áll.


http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/mennyire_jo_orszag_magyarorszag_itt_is_lem aradtunk.584875.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: rendelkezéseinek, nyelvterületeken, megvalósulásához, alkategóriákban, viselkedésének, kategóriájában, magyarországot, állampolgáraik, projektsorozat, franciaország, kategóriákban, lengyelország, hangsúlyozzák, magyarorszag, közelmúltban, kategóriában, horvátország, összeállítás, meglehetősen, emberiségért, politikusaik, legelőkelőbb, magyarország, kategóriákon, világrendben, rangsorában, technológia, lemaradtunk, összesített, vállalataik, intézmények, németország, indikátorai, publikáltak, prosperitás, kategóriába, ország rangsor, előkelő helyezést, többi figyelembe, vágyott illiberál, emberiség javára, közjó megvalósulásához, közelmúltban publikált, közelmúltban publikáltak, rangsort Good, országok rendelkezéseinek, felmérést készítők, rangsor készítői, egyes országok, projektsorozat első, globális párbeszéd, saját politikusaik, Good Country Index, Egyesült Királyság, Costa Rica,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Galaktikus kapcsolat  A jó lelkek  J. Donald Walters  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Görgess  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Itt most virá...  Szívet megérintő . . .  Facebookon kaptam  Most - segíts meg Mária ,  A máj egészségét biztosító és ...  A jó lelkek  Karinthy Frigyes: Almafa  A nagyhét eseményei  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Holdszivárvány és Szent Elmo t...  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Sir Andrew Lloyd Webber  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 27  Mi van, ha?  A Víz Világnapja.  Facebookon kaptam  Márciuzs 24.  Holdszivárvány és Szent Elmo t...  Nárciszok  Facebookon kaptam  A máj egészségének javítása te...  Facebookon kaptam  Nem hazudnak  Leereszkedés és olvadás  Szimbólumok  Facebookon kaptam  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Devecsery László - Húsvét  Kövesd a vezetőt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Virágvasárnap: az élet és a re...  Jó éjszakát  A máj egészségét biztosító és ...  A jó kedv a világon  Jó éjszakát  Szép estét  Esti Ima !  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Heltai Jenő: Március  Mire jók ?  A nagy természet  Tudd, hogy magától az élet soh...  Facebookon kaptam  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Alvó baby  A pálma a győzelem és a diadal...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  képre írva  Karinthy Frigyes: Almafa  Facebookon kaptam  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Márciuzs 24.  Szép estét  Virág vasárnap  Az idegen országok éghajlata  Paul David Tripp Március 27  Könyvek  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sárkány  képre írva  Havazás  Mire jók ?  J. Donald Walters  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Virág lány  Facebookon kaptam  Tibeti harangvirág  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Öröknek hinni . . .  Szép estét  virágvasárnap  Víz! Se ízed nincs, se színed,...  Paul David Tripp Március 26  Táplálékok a máj egészségének ...  Facebookon kaptam  virágvasárnap  Facebookon kaptam  Esti képek  A máj egészségét biztosító és ...  Facebookon kaptam  Minden kedves látogatómnak sze... 
Bejegyzés Címkék
ország rangsor, előkelő helyezést, többi figyelembe, vágyott illiberál, emberiség javára, közjó megvalósulásához, közelmúltban publikált, közelmúltban publikáltak, rangsort Good, országok rendelkezéseinek, felmérést készítők, rangsor készítői, egyes országok, projektsorozat első, globális párbeszéd, saját politikusaik, egész emberiségért, készítők szerint, első felvetés, projekt honlapján, összesített lista, felvázolt kritériumok, világ legjobb, vizsgált kategóriákon, második helyen, összesített listán, harmadik Svájc, alpesi ország, legnagyobb európai, világrend kategóriában, legelőkelőbb helyezést, többiben viszont, kultúra terén, rangsor tetején, többi kategóriát, világrend indexében, volt szocialista, összeállítás szerint, legjobb eredményt, angol nyelvterületeken, legjobban teljesített, rendelkezéseinek, nyelvterületeken, megvalósulásához, alkategóriákban, viselkedésének, kategóriájában, magyarországot, állampolgáraik, projektsorozat, franciaország, kategóriákban, lengyelország, hangsúlyozzák, magyarorszag, közelmúltban, kategóriában, horvátország, összeállítás, meglehetősen, emberiségért, politikusaik, legelőkelőbb, magyarország, kategóriákon, világrendben, rangsorában, technológia, lemaradtunk, összesített, vállalataik, intézmények, németország, indikátorai, publikáltak, prosperitás, kategóriába, szocialista, kritériumok, képviselnek, bolygónkért, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 427
  • e Hét: 2085
  • e Hónap: 18878
  • e Év: 151795
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.