Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
4 különböző töltelékkel ellátott töltött húst.
  2021-01-24 17:48:06, vasárnap
 
   
 
1. Csirkemell őzgerincformában sütve -hideg tál—(ennek a receptnek az alap ötletét az Andi konyhájából vettem)

Hozzávalók:
60 dkg csirkemell, 20 dkg bacon szalonna, 15 dkg reszelt sajt, só, bors, petrezselyem ízlés szerint, 4 ek tejföl, 3 ek liszt, 2 tojás

Elkészítés :
4 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal a petrezselyemmel, 15 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A húst apróra kockázzuk és a sajtos-tejfölös masszához adjuk. Az őzgerincformát kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát öntsük a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat. Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre. Majd kifordítani a formából egy tepsire és addig pirítani míg a szalonna nem kap egy kis színt.

2. Rakott hús gombával töltve
( hideg tál) 6 szelet csont nélküli karaj só, bors, liszt 2 tojás, 20-25 deka reszelt sajt 20 deka bacon A hús szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, megforgatjuk a lisztben, tojásban, a reszelt sajtban. Az őzgerinc formát kibéleljük a baconnel, úgy, hogy a végei kilógjanak, erre ráhelyezünk 3 hús szeletet, majd töltjük az előre elkészített töltelékkel.

Töltelék:
30 deka gomba 1 kis fej vöröshagyma, olaj só, bors bazsalikom 3 tojás
Elkészítése:
A gombát felszeleteljük, a hagymát apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk, egy kevés bazsalikomot szórunk rá ( vigyázni, mert nagyon intenzív az íze), majd a 3 tojást ráütjük, egy pillanatig együtt főzzük, csak annyira , hogy a tojás ne folyjon. Amikor kihűlt, (nem kell teljesen, hogy hideg legyen), beleöntjük a panírozott hússal bélelt őzgerincbe, kicsit szórunk rá a kimaradt reszelt sajtból, rárakjuk a fenn maradt 3 szelet már bepanírozott karajt, beborítjuk a kilógó bacon szeletekkel, a tetejére is tegyünk hossz irányba. Lefedjük alufóliával, kb 30-40 percig sütjük az előre felmelegített sütőben ( 170 fok), majd levesszük az alufóliát és még 15 percig süssük. Sütés után 20-25 percig hagyjuk a formában hűlni, azután borítsuk egy tepsire és tegyük vissza a sütőbe, hogy a bacon is megpiruljon. Amikor kihűlt csomagoljuk alufóliába és tegyük a hűtőbe, másnap nagyon szépen lehet szeletelni. ( Melegen semmi képen ne szeleteljük, mert széthullik!!)

3. Rakott hús spenóttal töltve
( hideg tál) A külső ,, burok" ugyan az, mint a gombával töltöttnél, az eljárás is. 6 szelet csont nélküli karaj 20 deka bacon só bors liszt tojás sajt A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe, tojásba, sajtba megforgatjuk. Az őzgerinc formát kibéleljük a bacon szeletekkel, itt is lógjanak ki a végek, erre ráhelyezünk 3 szelet húst, majd ráöntjük a tölteléket, rászórjuk a maradék sajtot és a 3 szelet panírozott karajt, majd beborítjuk a baconökkel, alufóliával beborítjuk, előmelegített ( 170 fokon) 30-40 percig sütjük, levesszük a fóliát, ismét 15- percig sütjük, majd 20-25 percig hagyjuk hűlni, tepsire borítjuk, vissza tesszük a sütőbe, hogy a bacon megpiruljon. Ha kihűlt, ezt is alufóliába csomagoljuk és a hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük, semmi képen melegen, mert széthullik. Töltelék: ½ kg spenót 1-2 gerezd fokhagyma (ízlés szerint) 1 ek olaj 1 ek tejföl, 2 tojás 1 ek liszt só bors A spenótot megfőzzük és alaposan lecsepegtetjük, majd apróra feldaraboljuk ( semmi víz ne maradjon közte). A fokhagymát is apróra daraboljuk és a spenóttal együtt megfuttatjuk a forró olajon, sózzuk, borsozzuk. A tejfölt, tojást és a lisztet elkeverjük, ráöntjük a spenótra, egyet rottyantunk rajta és félre húzzuk, hogy hűljön, ezzel töltjük a húst.

4. Töltött szűzpecsenye
( hideg tál) 1 szűzpecsenye ( nagyobb) 10 -15 deka bacon só bors 25-30 deka darált hús 1 gerezd fokhagyma diónyi vöröshagyma, 1 kk ( laposan) pirospaprika 1 tojás

Elkészítése:
A szűzpecsenyét éles késsel vágjuk úgy,mintha fel lenne tekerve és azt bontanánk le és tekernénk ki, Így szép nagy darab lesz belőle, ezt meg klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A darált húst elkészítjük, mint a fasírthoz, azzal, hogy ebbe teszünk egy csapós kávéskanál pirospaprikát és nem kell bele áztatott zsemle. Ezt a masszát rákenjük a szűzpecsenyére, feltekerjük és a bacon szeleteket rátekerjük, majd alufóliába csomagoljuk és úgy sütjük 170 fokon 30-40 percig ( a tekercs vastagságától függően), majd leszedjük az alufóliát és megpirítjuk a bacont.. Ha kihűlt ezt is befóliázzuk, hűtőbe tesszük és másnap szeleteljük.
 
 
0 komment , kategória:  EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE  
Címkék: szalonnacsíkokat, őzgerincformában, petrezselyemmel, szűzpecsenyére, megdinszteljük, őzgerincformát, felszeleteljük, lecsepegtetjük, előmelegített, vastagságától, szűzpecsenyét, pirospaprikát, felmelegített, feldaraboljuk, kiklopfoljuk, petrezselyem, megforgatjuk, bazsalikomot, megfuttatjuk, pirospaprika, bepanírozott, szűzpecsenye, szeletekkel, vöröshagyma, befóliázzuk, megpiruljon, szeleteljük, elkészítése, töltelékkel, elkészítjük, alufóliával, ráhelyezünk, elkészített, csomagoljuk, megpirítjuk, feltekerjük, alap ötletét, húst apróra, sajtos-tejfölös masszához, őzgerincformát kibéleljük, szélei kilógjanak, húsos masszát, lelógó szalonnát, reszelt sajtban, őzgerinc formát, végei kilógjanak, előre elkészített, gombát felszeleteljük, hagymát apróra, olajon megdinszteljük, kevés bazsalikomot, pillanatig együtt,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Emlékezz  Hogyan válunk hűségesekké?  Facebookon kaptam  Vito Giaquinto gondolata  képre írva  Gebhardt Nóra versei II.  Pitypang szökőkút  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Szép estét kedves látogatóimn...  Jó éjszakát  39 ígéret  A sorsod  Baranyi Ferenc - N i n c s  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Facebookon kaptam  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Borzasztó  Esterházy Péterre emlékezünk  Töröld le  IGEN így  Annyira tisztelem a szabadságo...  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Egy gondolat  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Latinovits Zoltán tollából  képre írva  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Pitypang szökőkút  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Facebookon kaptam  Vidámság  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam  különleges  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Szívek  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  Vidámság  Zilahy Lajos mondta  Alvó kislány  képre írva  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  40 felett  A hagyma antibakteriális hatás...  40 felett  Egy tavasz  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Otthon  különleges  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam  Jázmin  James Allen  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  Magamnak  A sorsod  Sorsunk miatt...  képre írva  Különleges  Tanmese  Horváth Szilvia tollából  Annyira tisztelem a szabadságo...  Magamnak  Van néhány kérdés, amin gondol...  jó reggelt  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Pitypang szökőkút  Jan Twardowski - Siessünk 
Bejegyzés Címkék
alap ötletét, húst apróra, sajtos-tejfölös masszához, őzgerincformát kibéleljük, szélei kilógjanak, húsos masszát, lelógó szalonnát, reszelt sajtban, őzgerinc formát, végei kilógjanak, előre elkészített, gombát felszeleteljük, hagymát apróra, olajon megdinszteljük, kevés bazsalikomot, pillanatig együtt, panírozott hússal, kimaradt reszelt, fenn maradt, kilógó bacon, előre felmelegített, formában hűlni, külső &#8222, gombával töltöttnél, húst kiklopfoljuk, bacon szeletekkel, maradék sajtot, bacon megpiruljon, hűtőbe tesszük, spenótot megfőzzük, spenóttal együtt, forró olajon, lisztet elkeverjük, szűzpecsenyét éles, darált húst, csapós kávéskanál, masszát rákenjük, bacon szeleteket, tekercs vastagságától, szalonnacsíkokat, őzgerincformában, petrezselyemmel, szűzpecsenyére, megdinszteljük, őzgerincformát, felszeleteljük, lecsepegtetjük, előmelegített, vastagságától, szűzpecsenyét, pirospaprikát, felmelegített, feldaraboljuk, kiklopfoljuk, petrezselyem, megforgatjuk, bazsalikomot, megfuttatjuk, pirospaprika, bepanírozott, szűzpecsenye, szeletekkel, vöröshagyma, befóliázzuk, megpiruljon, szeleteljük, elkészítése, töltelékkel, elkészítjük, alufóliával, ráhelyezünk, elkészített, csomagoljuk, megpirítjuk, feltekerjük, rottyantunk, kifordítani, szalonnával, konyhájából, fokhagymát, elkeverjük, szeleteket, daraboljuk, baconökkel, panírozott, széthullik, beleöntjük, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1 db bejegyzés
e év: 38 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1097
  • e Hét: 3313
  • e Hónap: 5208
  • e Év: 55999
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.