|
2021-08-07 15:02:34, szombat
|
|
|
|
|
|
A legegyszerűbb megoldás omlós sültekhez - a titok, amitől a puha, szaftos hús szinte elolvad a szájban
Legyen szó akár egy finom, szaftos steakről, akár egy ízletes karajról, ami könnyedén leválik a csontról, a puha, omlós hús mindenképpen a jól elkészített sült ismertetőjele.
Puha, omlós szerkezet: ez a cél minden alkalommal, akár főzzük, akár sütőben, akár serpenyőben, vagy grillen készítjük a húst. Van néhány trükk, amivel bármikor elérhetjük a kívánt eredményt.
Marhahús
Bármilyen módszerrel készítjük is - akár sütjük, akár főzzük - ahhoz, hogy a hús szerkezete kellemesen omlós legyen, adjunk hozzá egy kevés ecetet, bort vagy citromlevet. Ezt akkor is érdemes megtenni, ha főzzük a húst, ilyenkor 1 kg húshoz számoljunk 1 teáskanál ecetet.
Csirkehús
A csirkemell meglehetősen száraz tud lenni, és van, aki emiatt nem is szereti. Pedig van rá mód, hogy omlós, szaftos eredményt érjünk el: klopfoljuk ki a szeleteket, ezután fűszerezzük és itassuk át egy kevés olívaolajjal.
Disznóhús
Legyen szó akár nyakas karajról, combról, vagy bélszínről, a sertéshús akkor finom, ha szaftos és omlós.
Ehhez készítsünk pácot, a következő módon: egy mélyebb tálban keverjünk össze 500 ml fehérbort, 50 ml olívaolajat, egy felszeletelt lilahagymát, 3 gerezd zúzott fokhagymát, egy kisebb sárgarépát és zellert lereszelve, szemes borsot, 4-5 darab szegfűszeget, 2 babérlevelet és fél teáskanál szárított borsikafüvet vagy kakukkfüvet. Ezt a páclevet öntsük a hússzeletekre, úgy, hogy teljesen ellepje azokat, és hagyjuk állni a hűtőben egy éjszakára.
A hús puhításának egy másik módja a fagyasztás. Egy a Kansas City University által készített tanulmány szerint a fagyasztás hatására az izomrostok kitágulnak és felszakadoznak, ezáltal a hús szerkezete lazább lesz.
A tanulmány szerzője, John Unruh, szerint az omlós pecsenye titka az előzetes fagyasztásban, és a közvetlenül sütés előtti kiolvasztásban rejlik.
Sütés előtt mindig készítsük elő a húst
Soha ne tegyük a húst a mélyhűtőből egyenesen a serpenyőbe. Helyezzük azt egy tányérra, és hagyjuk állni 15 percig. Ez lehetővé teszi, hogy a hideg, fagyos fehérjék alkalmazkodjanak a szobahőmérséklethez, így a hús külső része nem szárad ki és ég oda sütéskor, mielőtt a belseje megsülhetne. Ezután szárítsuk meg a húsdarabot papírtörlővel.
Sütés után mindig pihentessük a húst: vegyük ki a serpenyőből, helyezzük egy vágódeszkára és várjunk körülbelül 5 percet mielőtt felszeletelnénk. Ha azonnal felszeleteljük sütés után, a benne található szaft kifolyik, ahelyett, hogy a húsban maradna.
Ha még ízletesebb sültre vágyunk, azt is megtehetjük, hogy egy kis tálban összekeverünk olívaolajat, tengeri sót és egy kevés apróra vágott friss rozmaringot, és ezt a keveréket eloszlatjuk a vágódeszkán, mielőtt ráhelyeznénk az elkészült húst. Így az a pihentetés ideje alatt átveszi az ízeket.
https://filantropikum.com/
|
|
|
0 komment
, kategória: konyhai tudnivalók |
|
Címkék: alkalmazkodjanak, felszeletelnénk, felszeleteljük, kiolvasztásban, felszakadoznak, hússzeletekre, ismertetőjele, filantropikum, legegyszerűbb, összekeverünk, papírtörlővel, fagyasztásban, borsikafüvet, olívaolajjal, vágódeszkára, ráhelyeznénk, babérlevelet, felszeletelt, mindenképpen, szegfűszeget, meglehetősen, megsülhetne, közvetlenül, elkészített, fűszerezzük, citromlevet, puhításának, rozmaringot, olívaolajat, eloszlatjuk, vágódeszkán, kakukkfüvet, megtehetjük, serpenyőből, lilahagymát, serpenyőben, legegyszerűbb megoldás, ízletes karajról, kívánt eredményt, kevés ecetet, csirkemell meglehetősen, kevés olívaolajjal, sertéshús akkor, következő módon, mélyebb tálban, felszeletelt lilahagymát, kisebb sárgarépát, páclevet öntsük, másik módja, fagyasztás hatására, izomrostok kitágulnak, tanulmány szerzője, Kansas City University, John Unruh,
|
|
|
|
legegyszerűbb megoldás, ízletes karajról, kívánt eredményt, kevés ecetet, csirkemell meglehetősen, kevés olívaolajjal, sertéshús akkor, következő módon, mélyebb tálban, felszeletelt lilahagymát, kisebb sárgarépát, páclevet öntsük, másik módja, fagyasztás hatására, izomrostok kitágulnak, tanulmány szerzője, omlós pecsenye, előzetes fagyasztásban, közvetlenül sütés, mélyhűtőből egyenesen, belseje megsülhetne, húsdarabot papírtörlővel, benne található, húsban maradna, kevés apróra, keveréket eloszlatjuk, elkészült húst, alkalmazkodjanak, felszeletelnénk, felszeleteljük, kiolvasztásban, felszakadoznak, hússzeletekre, ismertetőjele, filantropikum, legegyszerűbb, összekeverünk, papírtörlővel, fagyasztásban, borsikafüvet, olívaolajjal, vágódeszkára, ráhelyeznénk, babérlevelet, felszeletelt, mindenképpen, szegfűszeget, meglehetősen, megsülhetne, közvetlenül, elkészített, fűszerezzük, citromlevet, puhításának, rozmaringot, olívaolajat, eloszlatjuk, vágódeszkán, kakukkfüvet, megtehetjük, serpenyőből, lilahagymát, serpenyőben, mélyhűtőből, pihentessük, kitágulnak, izomrostok, university, fagyasztás, elérhetjük, lereszelve, módszerrel, szerkezete, sárgarépát, fokhagymát, kellemesen, készítsünk, körülbelül, számoljunk, klopfoljuk, ízletesebb, pihentetés, csirkemell, húsdarabot, szeleteket, alkalommal, serpenyőbe, bélszínről, teáskanál, szárított, csirkehús, keverjünk, sertéshús, következő, eredményt, disznóhús, fehérbort, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
4 db bejegyzés |
e év: |
41 db bejegyzés |
Összes: |
8746 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (22)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (73)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 1119
- e Hét: 2603
- e Hónap: 8975
- e Év: 59766
|
|
|