|
2022-01-15 20:05:37, szombat
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók / kb 100 db:
90 dkg liszt
50 dkg burgonya
25 dkg folyékony kacsazsír
10 dkg tejföl
3 tojás
35 dkg reszelt sajt
2,5 dl tej + 1 teáskanál cukor
4 dkg élesztő
2 teáskanál őrölt pirospaprika
kb 3 teáskanál só (ízlés szerint)
szezámmag ízlés szerint
Elkészítés:
A burgonyát megtisztítom, felkockázom és sós vízben puhára főzöm.
Leszűröm és még forrón összenyomkodom (áttöröm) a folyékony zsír felével.
A tejet a cukorral meglangyosítom, belemorzsolom az élesztőt és meleg vizes tálba téve felfuttatom.
A lisztet elmorzsolom a burgonyás zsírral, azután hozzáadok 2 egész tojást,
a felfuttatott élesztőt, pirospaprikát, sót és a tejfölt is.
Kb 10 perces nyomkodás, dagasztás után, szépen elválik az edény falától.
Kóstoljuk meg a tésztát kell-e még bele esetleg só.
Letakarom és a tálban kelesztem fél órát.
Utána lisztezett deszkán átgyúrom, és vékonyra kinyújtom.
Megkenem a tojással és megszórom a sajttal és a szezámmaggal is.
Derelyevágóval vagy késsel kis rudakat vágok belőle
és 180°C-ra előmelegített sütőben szép pirosra megsütöm.
Tippek
Először úgy tűnhet, hogy kevés a liszt és nagyon ragad a tészta, de legyünk türelmesek és dagasszuk kézzel kitartóan, nem kell hozzá több liszt. Egy idő után szépen összeáll, a burgonyától és a zsírtól pedig szép ruganyos tészta lesz.
/www.aszokenosutoget.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Kelt tészta édes és sós |
|
Címkék: aszokenosutoget, meglangyosítom, derelyevágóval, összenyomkodom, pirospaprikát, belemorzsolom, előmelegített, szezámmaggal, felfuttatott, pirospaprika, megtisztítom, felkockázom, felfuttatom, elmorzsolom, burgonyától, lisztezett, türelmesek, hozzávalók, elkészítés, kinyújtom, hozzáadok, burgonyás, teáskanál, burgonyát, szezámmag, folyékony, dagasztás, megszórom, letakarom, kacsazsír, kóstoljuk, kitartóan, nyomkodás, kelesztem, dagasszuk, megkenem, burgonyát megtisztítom, folyékony zsír, cukorral meglangyosítom, lisztet elmorzsolom, burgonyás zsírral, felfuttatott élesztőt, edény falától, tésztát kell-e, tálban kelesztem, zsírtól pedig,
|
|
|
|
burgonyát megtisztítom, folyékony zsír, cukorral meglangyosítom, lisztet elmorzsolom, burgonyás zsírral, felfuttatott élesztőt, edény falától, tésztát kell-e, tálban kelesztem, zsírtól pedig, aszokenosutoget, meglangyosítom, derelyevágóval, összenyomkodom, pirospaprikát, belemorzsolom, előmelegített, szezámmaggal, felfuttatott, pirospaprika, megtisztítom, felkockázom, felfuttatom, elmorzsolom, burgonyától, lisztezett, türelmesek, hozzávalók, elkészítés, kinyújtom, hozzáadok, burgonyás, teáskanál, burgonyát, szezámmag, folyékony, dagasztás, megszórom, letakarom, kacsazsír, kóstoljuk, kitartóan, nyomkodás, kelesztem, dagasszuk, megkenem, cukorral, megsütöm, tojással, élesztőt, burgonya, leszűröm, összeáll, átgyúrom, vékonyra, ruganyos, falától, esetleg, tejfölt, lisztet, zsírral, deszkán, elválik, sajttal, áttöröm, szerint, pirosra, élesztő, először, legyünk, tésztát, rudakat, reszelt, zsírtól, felével, sütőben, tészta, nagyon, kézzel, szépen, perces, tálban, tejföl, azután, tippek, forrón, belőle, puhára, vízben, tojást, tűnhet, késsel, pedig, liszt, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
1 db bejegyzés |
e év: |
38 db bejegyzés |
Összes: |
8743 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (20)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (72)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 381
- e Hét: 2597
- e Hónap: 4492
- e Év: 55283
|
|
|