|
2019-03-17 07:37:00, vasárnap
|
|
|
Hozzávalók:
70 dkg lapocka
2 közepes méretű vöröshagyma
4-5 darab kisebb krumpli
4-5 közepes sárgarépa
2 fehérrépa
1 közepes fej zeller
1 teáskanálnyi őrölt kömény
1 tv paprika
1-2 közepes paradicsom
4-5 gerezd fokhagyma
1 evőkanálnyi pirospaprika
1 csokor friss petrezselyem
só, frissen őrölt bors
1-2 babérlevél
zsiradék
Elkészítés ideje:
Két és fél óra.
Elkészítés menete:
A húst tisztítsd meg jó alaposan, és vágd nagyjából egységes méretű kockákra, majd tedd félre. A zöldségeket tisztítsd meg, darabold fel, a hagymát kockákra, a többit ízlés és hangulat szerint. Vegyél elő egy szép nagy leveseslábast, tedd bele a zsiradékot - a legízesebb akkor lesz, ha sertészsírból készíted -, majd fonnyaszd meg rajta a hagymát. Amikor szép üveges, öntsd fel egy deci vízzel, és keverd hozzá a pirospaprikát.
Ha elfőtt a víz, add hozzá a húst a kömény társaságában, és pirítsd fehéredésig. Ha elérte ezt az állapotot, akkor add hozzá a paprikát, a paradicsomot és a babérlevelet, majd fedd le, és hagyd főni.
Amikor már nagyjából megpuhult a hús, akkor add hozzá a többi zöldséget, a fokhagyma és a petrezselyem kivételével, és annak függvényében, hogy mennyire szeretnél sűrű levest, két-három liter vízzel öntsd fel az egészet, és főzd így további 25-30 percig. Amikor ez letelt, reszeld bele a fokhagymát, darabold bele a petrezselymet, főzd fedő alatt további tíz percig.
Frissen főzött házi csipetkével az igazi, ha pedig szereted a csípős ízeket, azzal is nyugodtan gazdagíthatod. Melegítve is zseniális fogás!
|
|
|
0 komment
, kategória: Hazám hazám 1. |
|
Címkék: leveseslábast, pirospaprikát, petrezselymet, gazdagíthatod, sertészsírból, társaságában, paradicsomot, babérlevelet, teáskanálnyi, petrezselyem, pirospaprika, függvényében, zöldségeket, csipetkével, evőkanálnyi, fehéredésig, vöröshagyma, kivételével, fokhagymát, zsiradékot, babérlevél, elkészítés, legízesebb, hozzávalók, paradicsom, nyugodtan, nagyjából, tisztítsd, melegítve, fokhagyma, megpuhult, szeretnél, zöldséget, állapotot, fonnyaszd, sárgarépa, húst tisztítsd, zöldségeket tisztítsd, hagymát kockákra, többit ízlés, szép nagy, zsiradékot –, legízesebb akkor, deci vízzel, kömény társaságában, többi zöldséget, petrezselyem kivételével, csípős ízeket,
|
|
|
|
húst tisztítsd, zöldségeket tisztítsd, hagymát kockákra, többit ízlés, szép nagy, zsiradékot –, legízesebb akkor, deci vízzel, kömény társaságában, többi zöldséget, petrezselyem kivételével, csípős ízeket, leveseslábast, pirospaprikát, petrezselymet, gazdagíthatod, sertészsírból, társaságában, paradicsomot, babérlevelet, teáskanálnyi, petrezselyem, pirospaprika, függvényében, zöldségeket, csipetkével, evőkanálnyi, fehéredésig, vöröshagyma, kivételével, fokhagymát, zsiradékot, babérlevél, elkészítés, legízesebb, hozzávalók, paradicsom, nyugodtan, nagyjából, tisztítsd, melegítve, fokhagyma, megpuhult, szeretnél, zöldséget, állapotot, fonnyaszd, sárgarépa, zseniális, fehérrépa, alaposan, szereted, egységes, készíted, kockákra, zsiradék, darabold, hangulat, paprikát, mennyire, lapocka, szerint, reszeld, krumpli, paprika, közepes, további, pirítsd, frissen, hagymát, egészet, kisebb, keverd, zeller, méretű, amikor, menete, vízzel, elfőtt, gerezd, kömény, elérte, percig, főzött, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
71 db bejegyzés |
e év: |
578 db bejegyzés |
Összes: |
34589 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 2122
- e Hét: 4078
- e Hónap: 26345
- e Év: 158899
|
|
|