Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A gyógynövényekről
  2019-05-06 09:43:47, hétfő
 
  A jövő elsősegélycsomagja kizárólag gyógynövényekből

Az elsősegélycsomag minden háztartás alappillére, de nem mindegy, hogy gyógynövényekből vagy vegyi anyagokból áll a balesetekkor használt készletünk.

A természetes gyógymódok használata önmagában nem elég a sérült ellátáshoz, de ugyanakkor ugyanolyan - ha nem jobb - gyógyhatással vannak a szervezetre egy-egy vágás okozta, égési, vagy bármely a háztartásban elszenvedhető sérülés esetén, mint a gyógyszertárakban megvásárolható készítmények. Ellenben mindennek az alapja, hogy legyen fogalmunk valamilyen szinten az elsősegélynyújtás menetéről és mikéntjéről.

Érdemes egy kis dobozban összeállítani a készletet, majd megjelölni egy kereszttel, hogyha esetleg séta, vagy túrázás közben ér minket baleset, úgy, hogy hozzátartozónk, vagy barátunk nélkül indultunk útra, akkor egy járókelő is rögtön el tudja kezdeni az akár életmentő akciót.

Harapások és csípések

A csípések - a harapásokkal ellentétben - igen gyakoriak, ha a természetben járunk. Gyógyításuk igen egyszerű a gyógynövényekkel, ám allergiás tünetek észlelésekor azonnal forduljunk szakemberhez.

Az útifű, a növények anyja enyhíti a fájdalmat és csökkenti a duzzanatot. Rágjuk meg az útifű levelét a szánkban, majd helyezzük a szúrásra borogatásként.
A levendulaolaj közvetlenül alkalmazható a csípett felületre.
A gyógynövényszaküzletekben kapható, virágesszenciából összeállított nyugtató, stresszoldó elsősegély cseppekből öt cseppet használjunk a nyelvre.
Az aloe vera gél is alkalmazható hasonló szituációkban: habozás nélkül vigyük fel az érintett bőrfelületre.

Enyhe sokk

A sokk gyengébbik fajta változatát könnyen kiküszöbölhetjük a természetes gyógyírek segítségével. Természetesen, ha már valós, orvosi sokkról beszélünk, akkor a mentők riasztása elmulaszthatatlan.

A traumás betegeknek első sorban a már korábban említett elsősegélycseppekből kell a nyelvükre csepegtetnünk.
A kamillatea igazán nyugtató hatású. Főzzünk egy csészével és kortyoltassuk a beteggel, amíg még meleg.
A levendulaolajt enyhe sokk hatása esetén is használhatjuk, de ezúttal kicsit másképp. Csöpögtessünk belőle egy zsebkendőre, majd lélegeztessük be a bajba jutott embertársunkkal.
A sisakvirágot és a hegyi árnikát homeopátiás kezelések részeként vethetjük be a szorongás oldásának céljából.

Vágások és nyílt sebek

Ha lehetséges, mindig helyezzük magasabbra a sérült testrészt a szív szintjénél (például, ha a karon történt vágás, akkor a fej fölé tegyük azt). Alkalmazzunk a sebesült felületen folyamatos nyomást, amíg a vérzés el nem áll, vagy súlyosabb esetekben, amíg az orvosok meg nem érkeznek.

Az aloe vera gélt sokan előszeretettel alkalmazzák ilyenfajta sérülések esetén, és helyesen is teszik. Segíti a bőr gyógyulását és csökkenti a fertőzésveszélyt.
A teafa- és a levendulaolaj alkalmazható a sebtisztításra meleg vízbe csöpögtetve. Fertőtlenítőként is hatnak.
A fekete nadálytő kenőcs szintén jó a horzsolások gyógyítására.

A fekete nadálytő kenőcs receptje:

Hozzávalók: 500 g lágy méhviasz, 60 g szárított, apróra vágott nadálytő levél

Elkészítése: Olvasszuk ki a méhviaszt, keverjük hozzá a nadálytő leveleket, majd főzzük folyamatos keverés mellett egy órán keresztül. Ezt követően öntsük a keveréket egy pamut - lehetőleg muszlin - anyagba s gumikesztyű viselése mellett szűrjük át egy korsóba. Ezután - még mielőtt meg nem szilárdul a készítmény - öntsük át egy üvegedénybe a folyadékot és tegyünk rá egy fedőt. Mihelyst kihűlt levehetjük róla a fedelet. Három hónapig eláll a hűtőszekrényben.

Égések

Legelőször mindig hűtsük le az égett bőrrészt, 10 percig tegyük azt hideg vízbe. Ezt követően az alábbi módszerekkel próbálkozhatunk:
Az aloe vera gélt ebben az esetben sem hanyagolhatjuk el, hiszen fertőtlenít és hűsíti az érintett területet
A szervezetbarátnak ismert méz ilyen esetekben is segíti a gyógyulást, hígítás nélkül alkalmazható a leforrázott bőrfelületen.
Csöpögtethetünk levendulaolajt is a fájó részre, majd könnyedén belemasszírozhatjuk azt a bőrbe.

Napszúrás

Egy olyan típusú hő okozta kimerültség, melyet gyakran kísér hidegrázás, fejfájás, hányinger és szédülés. Az elsősegély cseppek ajánlottak ez esetben, mégpedig öt csepp egy pohár hideg vízben, lassan kortyolgatva.

Ételmérgezés, gyomorrontás

Facsarjuk egy fél citrom levét egy pohár vízbe és igyuk meg. Ez segít mihamarabb megtisztítani szervezetünket az oda nem illő anyagoktól.
Oldjunk fel egy pohár mézet langyos vízben és kortyolgassuk. Erősíti az immunrendszert a nehéz pillanatokban.
Hányás után érdemes élőflórás joghurtot enni, hisz segít újra benépesíteni a gyomrot jótékony baktériumokkal.
Az álmot hozó gyógynövényként is számon tartott kamilla teája nyugtató hatással van szervezetünkre és nem utolsó sorban az emésztőrendszerre is.
Készíthetünk egy tisztító tonikot is az otthon található természetes alapanyagokból.

A tisztító tonik receptje:

Hozzávalók: egy teáskanál feketebors, két gerezd zúzott fokhagyma, egy evőkanál római kömény, egy csipet só, 600 ml víz

Elkészítése: Helyezzük a hozzávalókat egy serpenyőbe, és addig forraljuk a folyadékot, amíg az a felére nem csökken. Igyuk naponta kétszer, hogy megtisztítsa szervezetünket és véget vessen a hasmenésnek.





 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító növények 1.  
Címkék: gyógynövényekből, fertőtlenítőként, fertőzésveszélyt, elsősegélycsomag, kiküszöbölhetjük, gyógynövényekkel, gyógynövényként, embertársunkkal, hűtőszekrényben, csöpögtethetünk, próbálkozhatunk, megvásárolható, szervezetünket, hozzátartozónk, alapanyagokból, sebtisztításra, immunrendszert, levendulaolajt, hanyagolhatjuk, baktériumokkal, szervezetünkre, előszeretettel, kortyolgassuk, összeállított, levendulaolaj, borogatásként, összeállítani, pillanatokban, szituációkban, természetesen, lélegeztessük, használhatjuk, kortyoltassuk, megtisztítani, csepegtetnünk, elszenvedhető, elsősegélycsomag minden, balesetekkor használt, természetes gyógymódok, sérült ellátáshoz, szervezetre egy-egy, háztartásban elszenvedhető, gyógyszertárakban megvásárolható, elsősegélynyújtás menetéről, akár életmentő, harapásokkal ellentétben, természetben járunk, növények anyja, útifű levelét, szúrásra borogatásként, levendulaolaj közvetlenül, csípett felületre,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png férfi  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Alázat  A jó emberek mindig szépek mar...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Egy maradéktalanul uralt világ  Irgalom és ítélet  Png nő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Paul David Tripp Április 20  Próbálj meg ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Png virág  Facebookon kaptam Annuska bar...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Alázat  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Hiányzik  Nem méltó hozzád  Kellemes délutánt kívánok  Nevem  Jónás Tamás – Végtelen b...  Akik bántanak téged  Szabolcska Mihály – Ákác...  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Png kislány  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Ágai Ágnes – Csendélet  Png nő  képre írva  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Fekete István - Akác  Szép estét kedves látogatóimna...  Egy maradéktalanul uralt világ  Png kislány  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Bounty krémes  Zilahy Lajos gondolata  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Szívem  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Bounty krémes  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Szép napot kívánok  Bertolt Brecht -től idézet  Png virág  Reménység és erő Krisztustól e...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Paul David Tripp Április 19  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Akarat  Png csokor  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Lóhere  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  A televizió nem a kultúrát kép...  Szép estét kedves látogatóimna...  Akarat  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Png virág 
Bejegyzés Címkék
elsősegélycsomag minden, balesetekkor használt, természetes gyógymódok, sérült ellátáshoz, szervezetre egy-egy, háztartásban elszenvedhető, gyógyszertárakban megvásárolható, elsősegélynyújtás menetéről, akár életmentő, harapásokkal ellentétben, természetben járunk, növények anyja, útifű levelét, szúrásra borogatásként, levendulaolaj közvetlenül, csípett felületre, aloe vera, érintett bőrfelületre, sokk gyengébbik, természetes gyógyírek, mentők riasztása, traumás betegeknek, nyelvükre csepegtetnünk, kamillatea igazán, levendulaolajt enyhe, bajba jutott, hegyi árnikát, szorongás oldásának, sérült testrészt, szív szintjénél, karon történt, sebesült felületen, levendulaolaj alkalmazható, sebtisztításra meleg, fekete nadálytő, horzsolások gyógyítására, nadálytő leveleket, órán keresztül, égett bőrrészt, alábbi módszerekkel, érintett területet, szervezetbarátnak ismert, leforrázott bőrfelületen, fájó részre, olyan típusú, elsősegély cseppek, pohár hideg, pohár vízbe, pohár mézet, nehéz pillanatokban, gyomrot jótékony, álmot hozó, tisztító tonikot, otthon található, tisztító tonik, teáskanál feketebors, evőkanál római, gyógynövényekből, fertőtlenítőként, fertőzésveszélyt, elsősegélycsomag, kiküszöbölhetjük, gyógynövényekkel, gyógynövényként, embertársunkkal, hűtőszekrényben, csöpögtethetünk, próbálkozhatunk, megvásárolható, szervezetünket, hozzátartozónk, alapanyagokból, sebtisztításra, immunrendszert, levendulaolajt, hanyagolhatjuk, baktériumokkal, szervezetünkre, előszeretettel, kortyolgassuk, összeállított, levendulaolaj, borogatásként, összeállítani, pillanatokban, szituációkban, természetesen, lélegeztessük, használhatjuk, kortyoltassuk, megtisztítani, csepegtetnünk, elszenvedhető, csöpögtessünk, gyógyhatással, módszerekkel, alkalmazható, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 74 db bejegyzés
e év: 581 db bejegyzés
Összes: 34592 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 131
  • e Hét: 7702
  • e Hónap: 29969
  • e Év: 162523
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.