|
2019-05-30 14:45:17, csütörtök
|
|
|
A legjobb ételek és gyógynövények a májbetegségek kockázatának csökkentésére :
A máj az emberi szervezet legnagyobb szerve, amely döntő szerepet játszik a vérben lévő toxinok szűrésében és a táplálékok energiává való alakításában. A leggyakoribb májbetegségek közé tartozik a zsírmájbetegség, a májcirrózis, a májgyulladás, a gyógyszerek okozta toxicitás és a májrák. A környezeti toxinok, a cukorbetegség és a túlsúly szintén májkárosodáshoz vezethet.
Ha a máj megbetegszik, akkor sötét színű lehet a vizelet, viszkethet a bőr, amely sárgás színűre változhat, a szem is besárgulhat, influenzaszerű tünetek jelentkezhetnek és a has is fájhat.
El kell kerülni a feldolgozott élelmiszereket, a cukrot, az egészségtelen zsírokat és az alkoholt, ez mind-mind kulcsfontosságú lenne a máj egészségének megőrzése érdekében. A táplálkozás és az életmód változásai a máj egészségi állapotjavításának legfontosabb lépései. Nagyon fontos a toxinexpozíció és az alkohol bevitelének minimalizálása is. A rendszeres testmozgás és az egészséges testsúly fenntartása is szintén nagyon lényeges.
A máj számára az egészséges étrend kialakítása is szintén elengedhetetlen. A magas zsírtartalmú ételek, a cukortartalmú élelmiszerek és a feldolgozott táplálékok elkerülése csökkenti a szervezetben kialakuló gyulladást.
Bizonyos élelmiszerek azonban nagy előnyöket nyújtanak ennek a létfontosságú szervnek. A sötét leveles zöldségek - mint a spenót, a kelkáposzta - a legegészségesebb táplálékok közé tartoznak. Kiválóan alkalmasak a máj egészségének fenntartására, hiszen ezek a zöldségek tele vannak antioxidánsokkal, flavonoidokkal, karotinoidokkal, valamint C-vitaminnal.
A brokkoli eredményesen veszi fel a harcot a zsírmáj betegséggel, mert blokkolja a zsírfelvételt, mindemellett növeli a lipidkibocsátást.
Az áfonya tartalmazza gyümölcsök közül a legtöbb flavonoidot és antocianint. Ezek a vegyületek pedig rendkívül erős gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek.
A fokhagyma is nagyon egészséges, hiszen antibakteriális, antioxidáns, vírusellenes és gombaölő hatásokkal bír. A fokhagyma is csökkenti a gyulladást, miközben lendületet ad az immunrendszernek.
Az ananász egy ízletes trópusi gyümölcs, amely gyulladáscsökkentő emésztő enzimeket tartalmaz, amelyek segítenek a táplálékok metabolizálásában és tehermentesíteni tudják a májat. A benne lévő C-, B1-vitaminok, illetve a magnézium és kálium segít a gyulladás csökkentésében.
A kurkuma nagy mennyiségű kurkumint tartalmaz, amely szintén eredményesen lecsökkenti a gyulladást, támogatja a májat, a veséket és az epetermelést is a hatékonyabb emésztés érdekében
|
|
|
0 komment
, kategória: Gyógyító növények 1. |
|
Címkék: tehermentesíteni, antioxidánsokkal, lipidkibocsátást, legegészségesebb, immunrendszernek, antibakteriális, zsírmájbetegség, elengedhetetlen, kulcsfontosságú, májkárosodáshoz, karotinoidokkal, jelentkezhetnek, minimalizálása, toxinexpozíció, flavonoidokkal, élelmiszereket, csökkentésében, influenzaszerű, májbetegségek, létfontosságú, cukorbetegség, zsírfelvételt, egészségtelen, gyógynövények, csökkentésére, cukortartalmú, fenntartására, egészségének, megbetegszik, feldolgozott, legfontosabb, zsírtartalmú, élelmiszerek, szervezetben, májgyulladás, rendelkeznek, legjobb ételek, májbetegségek kockázatának, emberi szervezet, vérben lévő, táplálékok energiává, leggyakoribb májbetegségek, gyógyszerek okozta, környezeti toxinok, túlsúly szintén, feldolgozott élelmiszereket, egészségtelen zsírokat, életmód változásai, alkohol bevitelének, rendszeres testmozgás, egészséges testsúly, egészséges étrend,
|
|
|
|
legjobb ételek, májbetegségek kockázatának, emberi szervezet, vérben lévő, táplálékok energiává, leggyakoribb májbetegségek, gyógyszerek okozta, környezeti toxinok, túlsúly szintén, feldolgozott élelmiszereket, egészségtelen zsírokat, életmód változásai, alkohol bevitelének, rendszeres testmozgás, egészséges testsúly, egészséges étrend, magas zsírtartalmú, cukortartalmú élelmiszerek, feldolgozott táplálékok, szervezetben kialakuló, létfontosságú szervnek, sötét leveles, legegészségesebb táplálékok, zöldségek tele, brokkoli eredményesen, zsírmáj betegséggel, áfonya tartalmazza, legtöbb flavonoidot, vegyületek pedig, ízletes trópusi, táplálékok metabolizálásában, benne lévő, gyulladás csökkentésében, kurkuma nagy, hatékonyabb emésztés, tehermentesíteni, antioxidánsokkal, lipidkibocsátást, legegészségesebb, immunrendszernek, antibakteriális, zsírmájbetegség, elengedhetetlen, kulcsfontosságú, májkárosodáshoz, karotinoidokkal, jelentkezhetnek, minimalizálása, toxinexpozíció, flavonoidokkal, élelmiszereket, csökkentésében, influenzaszerű, májbetegségek, létfontosságú, cukorbetegség, zsírfelvételt, egészségtelen, gyógynövények, csökkentésére, cukortartalmú, fenntartására, egészségének, megbetegszik, feldolgozott, legfontosabb, zsírtartalmú, élelmiszerek, szervezetben, májgyulladás, rendelkeznek, alakításában, kockázatának, eredményesen, epetermelést, leggyakoribb, vírusellenes, mindemellett, antioxidáns, májcirrózis, betegséggel, táplálkozás, fenntartása, kialakítása, bevitelének, besárgulhat, antocianint, kelkáposzta, hatékonyabb, gyógyszerek, tartalmazza, flavonoidot, lecsökkenti, lendületet, táplálékok, mennyiségű, , ,
|
|
|
|
2024. Március
| | |
|
|
ma: |
10 db bejegyzés |
e hónap: |
111 db bejegyzés |
e év: |
499 db bejegyzés |
Összes: |
34510 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 802
- e Hét: 3614
- e Hónap: 20295
- e Év: 128939
|
|
|