Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Fitnesz időseknek
  2019-07-01 07:08:44, hétfő
 
  Sok idős ember nem mer sportolni, pedig a jó fizikai erőnlét az idősek számára különösen fontos. Soha nem késő, hogy elkezdjük a rendszeres testmozgást. Épp ellenkezőleg: a sport nemcsak a testet teszi fitté, hanem pozitívan hat a lélekre is. Az időseknek pedig főleg jól jön a sport által újonnan nyert aktivitás és vitalitás. Csak le kell küzdeni a belső ellenállásunkat.

A rendszeres mozgás segít a stresszoldásban, sőt szorongásokra és depresszióra is jó ellenszer. Alapvetően tehát minden idősnek tanácsos tennie valamit saját fittségéért. Az, hogy melyik sportág a leginkább alkalmas, az kevésbé a kortól függ, mint inkább az egyéni fizikai állapottól. A következő tippek segítenek, hogy előrehaladottabb korban is még fitt legyen!

1. tipp: Mit kell figyelembe venni az egészséggel kapcsolatban?

Alapvetően minden sportág alkalmas idősebbek számára is - ahogy már említettük, teljesen a mindenkori erőnlét függvénye, melyiket válasszuk. Egyesek a 60-as éveik közepén is még csúcsformában vannak, míg mások már 50 évesen vagy korábban komoly panaszokkal küzdenek. Aki tehát teljesen egészséges, szabadon választhat, míg akinek panaszai vannak, előbb beszéljen az orvosával. Ő segít eldönteni, hogy fennállnak-e korlátozások a fizikai terhelhetőséget illetően, és mely sportágak, illetve fitneszgyakorlatok a legalkalmasabbak Önnek. Különös óvatossággal járjunk el a szív- és érrendszeri betegségeknél, anyagcsere-betegségeknél, valamint a mozgásrendszer problémáinál.

2. tipp: Állóképességi sportágak és gimnasztika

Az idősebbeknek, akik újonnan lépnek a sport világába, alapvetően leginkább olyan sportágak alkalmasak, amelyekkel növelhető a mozgékonyság és javítható az állóképesség. Például kerékpározhatnak vagy kipróbálhatják a nordic walkingot. Találhatunk egy vagy több sporttársat, akiknek a társaságában az edzés nem unalmas. A gimnasztika különböző fajtái is alkalmasak az időseknek. Ide tartozik például a jóga és a pilátesz.

3. tipp: Mozgás a vízben

A kímélő fitnesz tökéletes módja az úszás is. Ha rendszeresen járunk uszodába, hamarosan észlelhetjük, mennyire javul az állóképességünk. Aki szívesen tartózkodik a vízben, de nem szeretne mindig csak úszni, próbálkozhat az aqua fitnesz különböző variációival. Legyen aqua gimnasztika vagy aqua jogging, a víz alatti edzés szórakoztató, és kíméli az ízületeket.

4. tipp: Irány a fitneszstúdió

Talán ahhoz is kedve van, hogy elmenjen egy edzőterembe. Sok idősebb ember használja ki egy tagság előnyeit, mivel egy stúdióban professzionális irányítás alatt végezhet változatos edzést. Edzhetjük állóképességünket a megfelelő gépeken, de célzott erőedzéssel akár izmot is építhetünk.

5. tipp: A rendszeresség számít

Az egészségi állapot javításáért rendszeresen sportoljunk, és lehetőleg ne csak egyszer egy héten. Az, hogy milyen hosszan és milyen intenzitással edzünk, ismét csak a fizikai állapotunktól függ. Általánosságban naponta 30-45 perc mozgás javasolt, aminek nem kell mindig fitneszedzésnek lennie. Egyszerűen próbáljuk meg a napjainkat aktívabban alakítani. Tegyünk naponta sétákat, intézzük az ügyeinket gyalog vagy biciklivel az autó vagy a tömegközlekedés helyett, ha bírjuk, olykor a lépcsőt használjuk lift helyett.





 
 
0 komment , kategória:  Egészség 2.  
Címkék: legalkalmasabbak, kerékpározhatnak, előrehaladottabb, állóképességünk, ellenállásunkat, terhelhetőséget, stresszoldásban, általánosságban, tömegközlekedés, professzionális, fitneszedzésnek, mozgásrendszer, kipróbálhatják, betegségeknél, állóképességi, fitneszstúdió, állapotunktól, intenzitással, szorongásokra, csúcsformában, rendszeresség, társaságában, mozgékonyság, állóképesség, problémáinál, rendszeresen, kapcsolatban, depresszióra, észlelhetjük, óvatossággal, szórakoztató, idősebbeknek, korlátozások, ellenkezőleg, variációival, próbálkozhat, idősek számára, rendszeres testmozgást, sport nemcsak, testet teszi, időseknek pedig, sport által, belső ellenállásunkat, rendszeres mozgás, leginkább alkalmas, kortól függ, egyéni fizikai, következő tippek, egészséggel kapcsolatban, mindenkori erőnlét, 60-as éveik, fizikai terhelhetőséget,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Fekete István - Akác  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép napot kívánok  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Akarat  Png telefon  Reggel van  Németh László tollából  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Ne kapaszkodj magasabbra,  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Png férfi  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Németh László tollából  Kellemes délutánt kívánok  Szép álmokat!  Nem számIt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png lepke  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Zilahy Lajos gondolata  Irgalom és ítélet  Még csak most kezdődik a nap  Alvó cicák  Garai Gábor - Takarítás  Nagyon különös  Nevem  Png rózsa csokor  Alázat  Facebookon kaptam  Akarat  Paul David Tripp Április 19  Egy lelki imádság  Akarat  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Akarat  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Szép estét kedves látogatóimna...  Akarat  Szívem tiéd  Akik bántanak téged  Adakozás  Alvó cicák  Szép estét kedves látogatóimna...  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Png fotel  A boldog családok mind hasonló...  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Kövesd a cowboyt!  Idő  A kételkedés kezelése  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Bounty krémes  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Sokan azt tartják  Png csokor  Png nő  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Erdőn  Facebookon kaptam Krisztinától  Amikor Jézus rátapos a lábadra  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Csak a fogyatkozás látható 
Bejegyzés Címkék
idősek számára, rendszeres testmozgást, sport nemcsak, testet teszi, időseknek pedig, sport által, belső ellenállásunkat, rendszeres mozgás, leginkább alkalmas, kortól függ, egyéni fizikai, következő tippek, egészséggel kapcsolatban, mindenkori erőnlét, 60-as éveik, fizikai terhelhetőséget, legalkalmasabbak Önnek, mozgásrendszer problémáinál, sport világába, nordic walkingot, vagy több, gimnasztika különböző, kímélő fitnesz, aqua fitnesz, tagság előnyeit, stúdióban professzionális, megfelelő gépeken, rendszeresség számít, egészségi állapot, fizikai állapotunktól, napjainkat aktívabban, ügyeinket gyalog, autó vagy, tömegközlekedés helyett, lépcsőt használjuk, legalkalmasabbak, kerékpározhatnak, előrehaladottabb, állóképességünk, ellenállásunkat, terhelhetőséget, stresszoldásban, általánosságban, tömegközlekedés, professzionális, fitneszedzésnek, mozgásrendszer, kipróbálhatják, betegségeknél, állóképességi, fitneszstúdió, állapotunktól, intenzitással, szorongásokra, csúcsformában, rendszeresség, társaságában, mozgékonyság, állóképesség, problémáinál, rendszeresen, kapcsolatban, depresszióra, észlelhetjük, óvatossággal, szórakoztató, idősebbeknek, korlátozások, ellenkezőleg, variációival, próbálkozhat, gimnasztika, egészséggel, panaszokkal, érrendszeri, találhatunk, edzőterembe, erőedzéssel, sportoljunk, javításáért, tartózkodik, testmozgást, sporttársat, fittségéért, állapottól, egyszerűen, alapvetően, aktívabban, használjuk, említettük, biciklivel, figyelembe, napjainkat, választhat, ízületeket, alkalmasak, anyagcsere, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 3 db bejegyzés
e hónap: 74 db bejegyzés
e év: 581 db bejegyzés
Összes: 34592 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1869
  • e Hét: 5947
  • e Hónap: 28214
  • e Év: 160768
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.