Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Tesztoszteronszint
  2019-09-22 16:42:37, vasárnap
 
  Miért veszélyes az alacsony tesztoszteronszint?

A nők és a férfiak szervezetében is hormonok vannak. A férfiak egyik hormonja nem más, mint a tesztoszteronhormon. Ha ez a hormon elkezd csökkenni, akkor az különböző betegségek kialakulásához vezethet.

Az öregedési folyamatok miatt is csökkenhet a szervezetben a tesztoszteronszint, de ha abnormálisan alacsony a szintje ennek a hormonnak, az sok betegség okozója lehet. Ennek elkerülése érdekében érdemes bizonyos időközönként úgynevezett hormonpanel-vizsgálatot végeztetni, merthogy ennek alapján a kezelőorvos tudni fogja, hogy mit is kell tenni és mi legyen a következő lépés. Mivel az agyalapi mirigy felelős ennek a hormonnak a termelődéséért, így előfordulhat, hogy a kezelőorvos nem csupán hormonvizsgálatokat, hanem más irányú vizsgálatokat is el fog rendelni.

Nemcsak az öregedési folyamatok és maga az öregedés miatt csökken ennek a hormonnak a szintje, hanem sok más oka is lehet az alacsony tesztoszteronszintnek. Ilyen például a mértéktelen alkoholfogyasztás, a dohányzás, a cukorbetegség, a testsúlynövekedés, vagy a gyors fogyás.

A tesztoszteronszint csökkenése számtalan egészségi problémát okozhat. Az alacsony tesztoszteronszint oka lehet a termékenységi gondok kialakulásának. Ha alacsony ennek a hormonnak a szintje, az hatással lesz a spermaszámra, illetve azok mozgékonyságára.

A megfelelő mértékű tesztoszteron vitalitással, energiával tölti fel a szervezetet. Amennyiben alacsony ennek a hormonnak a szintje, az oka lehet az energiahiánynak és a fáradtság kialakulásának. A hormon alacsony szintje emellett alváshiányt is generálhat, ami szintén hozzájárul a fáradtság kialakulásához.

A tesztoszteron nemcsak a férfiak, hanem a nők számára is nagyon fontos hormon, hiszen részt vesz az izomtömeg kialakulásában. Ha nincs elegendő tesztoszteron a szervezetben, hiába edz valaki, akkor sem lesznek nagy és duzzadó izmai.

A tesztoszteronhormon azt is meghatározza, hogy oszlik el a zsír a testen és egyáltalán mennyi zsír van a szervezetben. Az alacsony izomtömeg megnövekedett zsírtömeget is feltételez.

Amikor a tesztoszteronhormon szintje alacsony, akkor ez okozhatja az ösztrogén és más hormonok emelkedett szintjét, ami viszont oka lehet a mellszövet gyarapodásának.





 
 
0 komment , kategória:  Egészség 3.  
Címkék: energiahiánynak, mozgékonyságára, kialakulásában, kialakulásának, kialakulásához, gyarapodásának, termelődéséért, megnövekedett, tesztoszteron, termékenységi, cukorbetegség, szervezetében, vizsgálatokat, abnormálisan, szervezetben, időközönként, előfordulhat, vitalitással, spermaszámra, meghatározza, kezelőorvos, zsírtömeget, mértéktelen, vizsgálatot, hormonpanel, úgynevezett, alváshiányt, szervezetet, csökkenhet, emelkedett, amennyiben, elkerülése, egyáltalán, generálhat, csökkenése, folyamatok, férfiak szervezetében, férfiak egyik, hormon elkezd, különböző betegségek, öregedési folyamatok, szintje ennek, kezelőorvos tudni, következő lépés, agyalapi mirigy, öregedés miatt, mértéktelen alkoholfogyasztás, gyors fogyás, termékenységi gondok, hatással lesz, megfelelő mértékű, fáradtság kialakulásának,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Esti kép  Irgalom és ítélet  Szívem  Nagyon különös  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Mindig jusson idő nevetni  A boldog családok mind hasonló...  Adakozás  A sors  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Nem számIt  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Még csak most kezdődik a nap  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Akarat  Sokan azt tartják  Hazára minden embernek szükség...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Png férfi  Png kutya  Mai harmónia kártyám  Nevem  Reggel van  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam Annuska bar...  Paul David Tripp Április 20  Nagyon különös  Albert Einstein gondolata  Szívem  Png csokor  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Png csokor  Neked tudnod kell  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam Krisztinától  Png csokor  Png kutya  Sose bánj semmit  Ágai Ágnes – Csendélet  Ne kapaszkodj magasabbra,  Png ház  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Alázat  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  képre írva  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Csak a fogyatkozás látható  Png kutya  Tavaszi kép  Ami embereknek lehetetlen, az...  Nagyon különös  Gonosz démon-álarc  Próbálj meg ...  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág  Szívem tiéd  Erdőn  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Alázat  210 éve született a SZÓZAT meg...  Alázat  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Png fotel  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
férfiak szervezetében, férfiak egyik, hormon elkezd, különböző betegségek, öregedési folyamatok, szintje ennek, kezelőorvos tudni, következő lépés, agyalapi mirigy, öregedés miatt, mértéktelen alkoholfogyasztás, gyors fogyás, termékenységi gondok, hatással lesz, megfelelő mértékű, fáradtság kialakulásának, hormon alacsony, fáradtság kialakulásához, tesztoszteron nemcsak, izomtömeg kialakulásában, alacsony izomtömeg, mellszövet gyarapodásának, energiahiánynak, mozgékonyságára, kialakulásában, kialakulásának, kialakulásához, gyarapodásának, termelődéséért, megnövekedett, tesztoszteron, termékenységi, cukorbetegség, szervezetében, vizsgálatokat, abnormálisan, szervezetben, időközönként, előfordulhat, vitalitással, spermaszámra, meghatározza, kezelőorvos, zsírtömeget, mértéktelen, vizsgálatot, hormonpanel, úgynevezett, alváshiányt, szervezetet, csökkenhet, emelkedett, amennyiben, elkerülése, egyáltalán, generálhat, csökkenése, folyamatok, hozzájárul, mellszövet, betegségek, végeztetni, energiával, feltételez, számtalan, egészségi, problémát, hormonnak, ösztrogén, dohányzás, következő, érdekében, izomtömeg, okozhatja, csökkenni, öregedési, különböző, veszélyes, fáradtság, megfelelő, elegendő, rendelni, alacsony, hormonok, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 74 db bejegyzés
e év: 581 db bejegyzés
Összes: 34592 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2826
  • e Hét: 10397
  • e Hónap: 32664
  • e Év: 165218
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.