Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Balatoni emlékem...
  2008-06-30 09:11:46, hétfő
 
   
  AZ ÉN BALATONI EMLÉKEM...


Éreztem: eleve eldöntött tény, hogy nem tanulhatok tovább fölsőfokú oktatási intézményben.

Megéreztem, hogy nekem nem az a sorsom, hogy negyvenkét évesen azon az ,,ajtón" kérjek bebocsáttatást, amit a tizenéves érettségizett gyerekekre szabtak!

Amikor a külkertesi iskolában közölték a képesítés nélküliekkel, hogy: - ,,be kell mennetek gyerekek a tanács oktatási osztályának vezetőjéhez az érettségi bizonyítvánnyal, mert B. elvtárs csak akkor engedélyezi a következő tanévre a munkaszerződés megkötését, ha nincs az érettségi bizonyítványotokban egyetlen kettes sem" - már tudtam, hogy elhagyom a pályát.
Ezt a megalázó helyzetet akkor sem fogadtam volna el, ha nem lett volna egyetlen kettes sem az érettségi bizonyítványomban!

Amiért nem tudtam másképpen elkerülni a procedúrát, bejelentettem: - nem szeretnék a következő tanévben az iskolában dolgozni!

Olyan hirtelen döntéssel hagytam ott az iskolát, mint amilyen hirtelen alkalmazottja lettem. Pedig, azzal a döntésemmel, hogy elhagyom az iskolát, vele egy-időben arról is döntöttem: ELHAGYOM az oly áhított PEDAGÓGIAI HIVATÁST is!

Testben és lélekben meggyötörten készítettem össze a családomat a nyaralásra.

Amiért férjem szóba sem állt velem többé, olyan depressziós lettem, hogy már leplezni sem tudtam.
Mint egy robot, amit bizonyos feladatokra programoztak, úgy tettem a dolgomat a háztartásban és a gyerekek körül.

A szakszervezeti beutalóval egy egész apartmant kaptunk a vállalati üdülőben. Férjem akkoriban baráti kapcsolatot ápolt egyik kollégájával. Ez a ,,kolléga" is - velünk egy turnusban nyaralt a családjával.

Esténként elmentek pótvacsorázni valamelyik vendéglőbe kettesben. Finom sajttál után megittak egy-egy üveg bort és közben megbeszélték a világ dolgait.

Ez volt a jobbik eset, mert ami igazán nem tetszett nekem, hogy egy bőröndnyi videót hozott magával ez a barát és, ezt mind megnézette a férjemmel és fiaimmal.

A sokadik este is éppen nézték a rossz minőségű, alábeszélős amerikai akciófilmet, amikor megszólaltam!
- Nekünk is hiába bukott le a Nap gyönyörű aranyhídja a Balaton víztükrén...

Amiért senki nem reagált megjegyzésemre, felálltam és elindultam a Tagore sétányon. Hullott a könnyem, mert még azt sem mondhattam, hogy meghívom a gyerekeimet egy fagyira, mert nem volt egy fillérem sem. Férjemtől kellett volna kérni, de a maradék büszkeségem megakadályozott ebben.

Annyira nem tudtam elviselni, hogy Nándi úgy néz rajtam keresztül, mint egy nagy 0-án, hogy elhatároztam, megkeresem a szabad strandot és besétálok a Balatonba egészen addig, míg a hullámok összeölelkeznek a fejem fölött.

Amint ezzel a végső elhatározással bolyongtam a sétányon grasszáló tömegben, egyszer csak belém karol valaki és megszólal:
- Anyu, meghívlak egy fagyira!
- Jaj de örülök neki Nándika!
Mondtam, miközben letöröltem a könnyeimet, hogy észre ne vegye: sírtam.
Kisfiam visszahozott a teljes kétségbeesésből, arról a pontról, ahonnan már nincs visszaút...

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: bizonyítvánnyal, összeölelkeznek, kétségbeesésből, megakadályozott, munkaszerződés, szakszervezeti, megjegyzésemre, elhatározással, bebocsáttatást, alkalmazottja, érettségizett, pótvacsorázni, bejelentettem, nélküliekkel, meggyötörten, megszólaltam, programoztak, kollégájával, megbeszélték, háztartásban, intézményben, elhatároztam, visszahozott, engedélyezi, osztályának, vezetőjéhez, depressziós, feladatokra, kapcsolatot, családjával, alábeszélős, akciófilmet, gyerekeimet, készítettem, döntésemmel, büszkeségem, tizenéves érettségizett, külkertesi iskolában, képesítés nélküliekkel, tanács oktatási, érettségi bizonyítvánnyal, következő tanévre, munkaszerződés megkötését, megalázó helyzetet, érettségi bizonyítványomban, következő tanévben, iskolában dolgozni, gyerekek körül, szakszervezeti beutalóval, egész apartmant, vállalati üdülőben, turnusban nyaralt, BALATONI EMLÉKEM…, PEDAGÓGIAI HIVATÁST,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Esterházy Péter: Harmonia c...  Sok ember olyan, mint a kaméle...  "Ez egy csoda"  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Andrássy Réka - A bolond Böske  Jó éjszakát  Nem kell hozzá fürdőruhás  képre írva  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  James Allen  Facebookon kaptam  Hogyan válunk hűségesekké?  Mindig lesz olyan  Zilahy Lajos gondolata  Ady Endre - Mindegy átka  Egy gondolat  Esterházy Péterre emlékezünk  Egy barátság története  Különleges  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Márai Sándor tollából  Sík Sándor - Ha jő a perc  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden tavaszból őrizz..  Magamnak  Alvó cicák  Jánosházy György: Fogd a kezem  ajándék, mellyel meglepem  Jázmin  Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  A felvilágosodás...  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy gondolat  Isten hűségének mértéke  Előnyök, amelyeket a meditáció...  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  IGEN így  Facebookon kaptam  Az ember  Magyar költészet napja  James Allen  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam  Horváth Szilvia tollából  Tanmese  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Facebookon kaptam  Gebhardt Nóra versei II.  Annyira tisztelem a szabadságo...  Különleges  Nagy és kis csodák  Szabó T. Anna - Pitypang  Vidámság  Eduardo Sacheri gondolata  Bornyi Veronika haiku verse  Facebookon kaptam  képre írva  Robin Wight pitypang szobra  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
tizenéves érettségizett, külkertesi iskolában, képesítés nélküliekkel, tanács oktatási, érettségi bizonyítvánnyal, következő tanévre, munkaszerződés megkötését, megalázó helyzetet, érettségi bizonyítványomban, következő tanévben, iskolában dolgozni, gyerekek körül, szakszervezeti beutalóval, egész apartmant, vállalati üdülőben, turnusban nyaralt, világ dolgait, jobbik eset, bőröndnyi videót, sokadik este, rossz minőségű, maradék büszkeségem, nagy 0-án, szabad strandot, hullámok összeölelkeznek, fejem fölött, végső elhatározással, sétányon grasszáló, teljes kétségbeesésből, bizonyítvánnyal, összeölelkeznek, kétségbeesésből, megakadályozott, munkaszerződés, szakszervezeti, megjegyzésemre, elhatározással, bebocsáttatást, alkalmazottja, érettségizett, pótvacsorázni, bejelentettem, nélküliekkel, meggyötörten, megszólaltam, programoztak, kollégájával, megbeszélték, háztartásban, intézményben, elhatároztam, visszahozott, engedélyezi, osztályának, vezetőjéhez, depressziós, feladatokra, kapcsolatot, családjával, alábeszélős, akciófilmet, gyerekeimet, készítettem, döntésemmel, büszkeségem, pedagógiai, tanulhatok, valamelyik, vendéglőbe, megkeresem, megéreztem, bolyongtam, gyerekekre, megkötését, procedúrát, nyaralásra, aranyhídja, mondhattam, negyvenkét, beutalóval, elindultam, megnézette, külkertesi, könnyeimet, családomat, letöröltem, érettségi, keresztül, balatonba, helyzetet, besétálok, fölsőfokú, következő, víztükrén, döntéssel, férjemtől, felálltam, döntöttem, eldöntött, iskolában, másképpen, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 609
  • e Hét: 1352
  • e Hónap: 2299
  • e Év: 38240
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.