Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
5 tibeti jógagyakorlat
  2013-01-26 08:43:17, szombat
 
  Végezd az 5 Tibetit minden nap. Napszaktól és kedvedtől függetlenül. Ébredés után minimum 30 - 40 ' kezdheted el és az után már a napod bármely részében végezheted.

- Ha reggel végzed a napi munkád előtt jót tesz, mert felélénkíti a tested, beindítja vérkeringésedet, hiszen energiával tölt fel.

- A délutáni gyakorlással ugyanezt érheted el. Amikor már érzed, hogy elfáradtál a napi munkádban, végezz egy sor 5 Tibebit és máris jobban jobban megy tovább a napod.

- Az esti gyakorlással elősegíted a pihentető alvást és egy jó ébredést.

Amire jótékonyan hat:

- visszér
- csontritkulás
- fejfájás
- menstruációs problémák javítása
- háti problémák, panaszok elmúlasztására
- reggeli enerváltság javítására
- vércukorszint normalizálására
- az egész test ruggalmassá tételére
- felpezsdíti az egész testet
- felfrissíti a pangó vért az erekben, beindítja a vérkeringést, ezáltal élénkíti a testet
- megfiatalít
- egyszerre növeli az egész test erő, állóképességét és a hajlékonyságát
- elmúlasztja a fejfájást
- jó kedvre derít
- stresszoldó, hangulatjavító

Ha naponta elvégezzük az 5 Tibeti Rítust, az egész testben beindulhat a fiatalodás folyamata.
Az öt tibeti rítust napi rendszerességgel gyakoroljuk.

1. hét - 3 gyakorlatsor

2. hét - 5 gyakorlatsor

3. hét - 7 gyakorlatsor

4. hét - 9 gyakorlatsor

5. hét - 11 gyakorlatsor

6. hét - 13 gyakorlatsor

7. hét - 15 gyakorlatsor

8. hét - 17 gyakorlatsor

9. hét - 19 gyakorlatsor

10. hét - 21 gyakorlatsort végezzünk és ez után emeljük az ismétlések számát az alábbiak szerint. Minden gyakorlatból a megadott mennyiséget végezzük el egymás után követve az elem. A gyakorlatok sorrendiségét nem felcserélve.

Az Első rítus: FORGÁS AZ ÓRAMUTATÓ JÁRÁSÁVAL MEGEGGYEZŐEN Különleges magyarázatot igényel. A többitől eltérően nem hasonlít egyetlen jóga testhelyzethez vagy gyakorlathoz sem. a testben hét fő energiaközpont van, és minden egyes forgással növelni lehet az energiát. a forgás természetes dolog, és ezért is jelenik meg számos kultúrában, mint mozgásforma. A jógik ösztönösen forognak, amikor nagyon magasra szökik az energiaszintjük, és ezzel a módszerrel vezetik el az energiát az idegrendszerhez. A forgás üdvözült állapotba juttatja végzőjét. Egyszerűbb szinten is jó közérzetet biztosít. Jó móka és a gyerekek is ezért szeretik.

Amire jótékonyan hat:

- visszér
- csontritkulás
- fejfájás

Várható előnyök Az első rítus javítja a keringést, amely azután javítja a visszerek állapotát. Erősíti a kart és segít, ha itt csontritkulás van. Növeli a csakrákon átáramló energiát, különösen azokra a csakrákra hat, amelyek a fejtetőn vannak, a homlok mögött, a mellkasban és a térdben. Ösztönzi a sejtek újjáéledését, az agyban és a gerincben levő folyadék áramlását, ezáltal tisztábbá teszi a gondolkodást és megelőzi a fejfájást. Ha naponta elvégezzük az első rítust, az egész testben beindulhat a fiatalodás folyamata.



A Második Rítus: NYÚJTOTT LÁB EMELÉS HANYATT FEKVÉSBEN
Amire jótékonyan hat:

- ízületi gyulladás csontritkulás
- szabálytalan havi vérzés o a klimax tünetei
- emésztési és bélbajok o hátfájás
- a láb és a nyak merevsége
- ízületi gyulladás o csontritkulás
- szabálytalan havi vérzés o a klimax tünetei
- emésztési és bélbajok o hátfájás

Várható előnyök Pozitívan hat az emésztőrendszer és a belek problémáira. Jót tesz a vérkeringésnek, a légzésnek, erősíti a szívizmokat, a rekeszizmot és a nyiroknedvek keringését. A mozgás erősíti a hasat, a lábat, a karokat, csökkenti a hát alsó részében a feszültséget s ezért a fájdalmat is. Jótékonyan hat a láb és a nyak merevségére. Segíthet azoknak, akik a csípő és a nyaktájon ízületi gyulladástól szenvednek s azokon is, akiknek csontritkulás van a lábában, csípőjében, medencéjében és a nyakában. Gyorsítja az 5., 3., 2. és 1. számú csakrák forgását a torokban, a has alsó és felső részében és a farokcsontnál.



A Harmadik Rítus:TÉRDELŐTÁMASZBAN HÁT HOMORÍTÁS
Amire jótékonyan hat:

- ízületi gyulladás
- szabálytalan vagy gyenge menstruáció
- klimax tünetei
- emésztési problémák
- hát- és nyakfájás
- arcüregproblémák

Várhatóelőnyök Különösen ajánlott klimaxban lévő vagy szabálytalanul illetve gyengén menstruáló nőknek. Erősíti a hasat, a rekeszizmot, mélyíti a légzést, enyhíti a hát alsó részében és a nyakban a feszültséget és a fájdalmat. Segíthet az arcüregproblémákon és könnyíti az ízületi gondokat a nyakban és a hát felső részében. A gyakorlat különösen az 5., 3., 2. csakra forgását gyorsítja, amelyek a torokban és a has alsó részében vannak. A rítus javítja általános közérzetünket és erőnlétünket.

A Negyedik Rítus: HÁTSÓ FEKVŐTÁMASZ
Amire jótékonyan hat:

- ízületi gyulladás
- szabálytalan vagy gyenge menstruáció
- klimax tünetei
arcüregproblémák

Várhatóelőnyök A negyedik rítus erősíti a pajzsmirigyet, az emésztőrendszert, a nemi szerveket és mirigyeket, beleértve a prosztatát (dülmirigy) és a méhet, a vér és a nyiroknedvek keringését. Jótékonyan hat a hasra, a szívizmokra, a rekeszizomra, erősíti a hasat, a combot, a karokat és a vállat. Ha arcüregproblémáink vannak, érezhetjük, hogy tisztítja az orrunkat. Ha ízületi gyulladás van a nyakunkban, a vállunkban, a csípőnkben, a térdünkben, akkor ez a rítus különlegesen jól hat mindezekre. Ugyanez érvényes azokra is, akik csontritkulást észleltek a karban, a lábban és a medencében. A rítus elmélyíti a légzést, felgyorsítja a torok, a mellkas, a has alsó és felső része és a farokcsont csakráinak a mozgását (5., 4., 3., 2., 1. csakra) és jó hatással van a térd táján lévő mellékcsakrára is. Ösztönzi az energiatermelést és fellendíti az immunrendszer működését. A gyér vagy kimaradt menstruációs ciklusokat és a klimax tüneteit is jótékonyan befolyásolja ez a rítus.


Az Ötödik Rítus: LEFELÉ ÉS A FELFELÉ NÉZŐ KUTYA PÓZ
Amire jótékonyan hat:

- ízületi gyulladás
- csontritkulás
- szabálytalan vagy gyenge menstruáció
- arcüregproblémák
- emésztési és bélproblémák
- hátfájás
- merev nyak és láb

Várható előnyök Az ötödik rítus fiatalítja a pajzsmirigy, a mellékvese, a vese, az emésztőrendszer szerveit, gyorsítja és javítja a nemi szervek és mirigyek (beleértve a prosztata és a méh) működését. Elősegíti a vér és a nyiroknedvek keringését és ez pozitív hatást gyakorol az immunrendszerre, ösztönzi a mélyebb légzést, növeli az energiát, az életerőt, felgyorsítja a csakrák működését. Erősíti a hasat, a lábat, a kart, könnyíti a hát alsó részében a fájdalmakat, enyhíti a nyak és a láb merevségét. A második, harmadik és negyedik rítushoz hasonlóan ez is különlegesen hatékony a klimax és a szabálytalan menstruáció tüneteinek az enyhítésében. Tisztítja az arc és orrüregeket, csökkenti az emésztési és bélproblémákat, segít azokon, akiknek csontritkulás van a lábában és a karjában és azoknak is megkönnyebbülést nyújt, akiknek ízületi gyulladásuk van a csípőben, a hátban, a vállban, a kézben és a lábfejben.


Link



 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Reiki , Jóga  
Címkék: térdelőtámaszban, arcüregproblémák, megkönnyebbülést, emésztőrendszert, rendszerességgel, energiatermelést, emésztőrendszer, normalizálására, idegrendszerhez, vérkeringésedet, energiaszintjük, immunrendszerre, hajlékonyságát, hangulatjavító, várhatóelőnyök, mellékcsakrára, energiaközpont, testhelyzethez, elmúlasztására, állóképességét, csontritkulást, vérkeringésnek, szabálytalanul, bélproblémákat, csontritkulás, gyakorlatsort, vércukorszint, közérzetünket, immunrendszer, sorrendiségét, pajzsmirigyet, farokcsontnál, menstruációs, gyakorlatsor, gyakorlással, gyakorlatból, napod bármely, napi munkád, délutáni gyakorlással, napi munkádban, esti gyakorlással, pihentető alvást, egész test, egész testet, pangó vért, egész testben, fiatalodás folyamata, ismétlések számát, alábbiak szerint, megadott mennyiséget, gyakorlatok sorrendiségét, többitől eltérően, Tibeti Rítust, FORGÁS AZ ÓRAMUTATÓ JÁRÁSÁVAL MEGEGGYEZŐEN Különleges, Második Rítus, NYÚJTOTT LÁB EMELÉS HANYATT FEKVÉSBEN, Harmadik Rítus, TÉRDELŐTÁMASZBAN HÁT HOMORÍTÁS, Várhatóelőnyök Különösen, Negyedik Rítus, HÁTSÓ FEKVŐTÁMASZ, Várhatóelőnyök, Ötödik Rítus, LEFELÉ ÉS FELFELÉ NÉZŐ KUTYA PÓZ,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Előnyök, amelyeket a meditáció...  Szép estét kedves látogatóimna...  Bársony székben  Ott van  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Alvó cica  Szép álmokat!  József Attila – Keresek ...  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Az ember  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  jó reggelt  Walter Chrysler mondta  Hamvas Béla  Mindent de mindent visszakap  Hamvas Béla  Facebookon kaptam  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Szép estét  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Szívek  Müller Péter tollából  Szép estét  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Szívek  39 ígéret  József Attila – Keresek ...  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  Jó nap volt  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  IGEN így  Azért kaptad  képre írva  Bornyi Veronika haiku verse  Martin Buber, A haszidim meséi  Robert Merle tollából  Sorsunk miatt...  Az ember emlékekből áll  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  39 ígéret  Csend  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  Reményik Sándor: Pierrot &...  Bornyi Veronika haiku verse  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Magamnak  Facebookon kaptam  Megígért békesség  A sorsod  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  Jázmin  Alvó cicák  James Allen  Szabó T. Anna - Pitypang  Jan Twardowski - Siessünk  Szép estét kedves látogatóimna...  Robert Merle tollából  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Eduardo Sacheri gondolata  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Spenót fasírttal  jó reggelt  Facebookon kaptam  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  40 felett  képre írva  Paul David Tripp Április 15  Van néhány kérdés, amin gondol...  Esterházy Péter: Harmonia c...  Jan Twardowski - Siessünk  Jó éjszakát 
Bejegyzés Címkék
napod bármely, napi munkád, délutáni gyakorlással, napi munkádban, esti gyakorlással, pihentető alvást, egész test, egész testet, pangó vért, egész testben, fiatalodás folyamata, ismétlések számát, alábbiak szerint, megadott mennyiséget, gyakorlatok sorrendiségét, többitől eltérően, forgás természetes, jógik ösztönösen, módszerrel vezetik, forgás üdvözült, első rítus, visszerek állapotát, csakrákon átáramló, fejtetőn vannak, homlok mögött, sejtek újjáéledését, gerincben levő, első rítust, klimax tünetei, nyak merevsége, belek problémáira, nyiroknedvek keringését, mozgás erősíti, nyak merevségére, nyaktájon ízületi, ízületi gondokat, gyakorlat különösen, rítus javítja, negyedik rítus, nemi szerveket, rítus különlegesen, rítus elmélyíti, farokcsont csakráinak, térd táján, immunrendszer működését, gyér vagy, klimax tüneteit, ötödik rítus, emésztőrendszer szerveit, nemi szervek, mélyebb légzést, csakrák működését, szabálytalan menstruáció, térdelőtámaszban, arcüregproblémák, megkönnyebbülést, emésztőrendszert, rendszerességgel, energiatermelést, emésztőrendszer, normalizálására, idegrendszerhez, vérkeringésedet, energiaszintjük, immunrendszerre, hajlékonyságát, hangulatjavító, várhatóelőnyök, mellékcsakrára, energiaközpont, testhelyzethez, elmúlasztására, állóképességét, csontritkulást, vérkeringésnek, szabálytalanul, bélproblémákat, csontritkulás, gyakorlatsort, vércukorszint, közérzetünket, immunrendszer, sorrendiségét, pajzsmirigyet, farokcsontnál, menstruációs, gyakorlatsor, gyakorlással, gyakorlatból, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 109
  • e Hét: 2497
  • e Hónap: 6903
  • e Év: 62836
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.