|
2019-12-08 09:33:31, vasárnap
|
|
|
A tésztához:
50 dkg finomliszt
15 dkg cukor
1 tojás
4-5 evőkanál méz
6 dkg sertés zsír
1 teáskanál szódabikarbóna
3-4 evőkanál tej
A krémhez:
1 liter tej
6 evőkanál búzadara
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 evőkanál vanília aroma
30 dkg sárgabarack lekvár
A tetejére:
15 dkg étcsokoládé
3 evőkanál olaj
A lisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal, hozzáadjuk a cukrot, mézet, tojást és a
tejjel összedolgozzuk a tésztát. Lisztezett deszkára borítjuk, négy egyforma
cipóra osztjuk, kinyújtjuk körülbelül 25 x 30 centiméteres lapokra és a tepsink
hátulján vagy sütőlemezen egyesével megsütjük, 180 °C-on, körülbelül öt-hat
perc alatt. Vigyázzunk, mer nagyon gyorsan sülnek és a méztől hamar
barnulnak. A lapokat sütőpapírra csúsztatjuk és hagyjuk kihűlni.
A krémhez a tejet a búzadarával és a vanília aromával sűrűre főzzük és félre
tesszük hűlni. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a kihűlt grízes
krémhez keverjük.
Egy lapot megkenünk a grízes krém felével, ráhelyezzük a második lapot, ezt
megkenjük a baracklekvárral. Újabb lapot teszünk rá, erre kenjük a maradék
grízes krémet, majd befedjük a negyedik lappal. A csokit az olajjal gőz felett
felolvasztjuk majd a sütink tetejére kenjük.
A süteményünket csak másnap szeleteljük, addigra a tészta meglágyul és
könnyebben vágható.
|
|
|
0 komment
, kategória: Sütemények |
|
Címkék: baracklekvárral, szódabikarbóna, összedolgozzuk, süteményünket, felolvasztjuk, elmorzsoljuk, centiméteres, sárgabarack, sütőlemezen, sütőpapírra, csúsztatjuk, zsiradékkal, búzadarával, porcukorral, szeleteljük, ráhelyezzük, étcsokoládé, hozzáadjuk, vigyázzunk, körülbelül, könnyebben, finomliszt, lisztezett, kinyújtjuk, megkenjük, tésztához, teáskanál, meglágyul, barnulnak, egyesével, megkenünk, megsütjük, margarint, hátulján, deszkára, egyforma, lisztet elmorzsoljuk, méztől hamar, lapokat sütőpapírra, vanília aromával, margarint habosra, kihűlt grízes, lapot megkenünk, grízes krém, második lapot, negyedik lappal, sütink tetejére, süteményünket csak, tészta meglágyul,
|
|
|
|
A televizió nem a kultúrát kép... Facebookon kaptam Mírjam barát... Jó éjszakát Facebookon kaptam Facebookon kaptam Cs Ildikótól Png csokor Nem méltó hozzád Facebookon kaptam Facebookon kaptam képre írva Hogyan éljünk boldogan, amíg m... Facebookon kaptam Régi emberek, akikre máig büsz... A sors Akarat Facebookon kaptam Garai Gábor - Takarítás Facebookon kaptam Mi lenne ha Png csokor Sose bánj semmit Ágai Ágnes – Csendélet Jó reggelt, jó napot mindenkin... Facebookon kaptam Facebookon kaptam George Gordon Lord Byron: Inez... Facebookon kaptam Facebookon kaptam Esti kép Jónás Tamás – Végtelen b... Radikális szeretet Facebookon kaptam A tömeg, a Mester, a módszer, ... Png fotel George Gordon Lord Byron: Inez... Nem számIt Akarat Soha ne kedvezz... Alvó cicák Facebookon kaptam Amikor Jézus rátapos a lábadra Facebookon kaptam képre írva Facebookon kaptam Png telefon Facebookon kaptam Facebookon kaptam Jó éjszakát Ami embereknek lehetetlen, az... Facebookon kaptam Az igazi szeretetért rendszeri... Miért nem menti meg Jézus a jó... Png nő Garai Gábor - Takarítás Hogyan lehet Jézust szenvedély... Kerüld el az evangélium örömén... Lóhere Még csak most kezdődik a nap Facebookon kaptam Facebookon kaptam Krisztinától Facebookon kaptam Facebookon kaptam Fekete-erdő desszert Hiányzik Varga János Veniam - Fontos sz... Facebookon kaptam Egy hatékony szolga Adakozás Facebookon kaptam Facebookon kaptam George Byron - Ahogy itt jár -... képre írva Bounty krémes Alázat Facebookon kaptam Reggel van Bounty krémes Zilahy Lajos gondolata Facebookon kaptam Bertolt Brecht -től idézet Facebookon kaptam Png telefon Kellemes vasárnapi kikapcsolód... Png kislány Osváth Erzsébet - Gólya a réte... Örülök, hogy látlak! Tavaszi kép Illyés Gyula - Milyen hamar. Facebookon kaptam Facebookon kaptam Egy hatékony szolga Jó éjszakát Gonosz démon-álarc Őrizkednünk kell... Osváth Erzsébet - Gólya a réte... s immár én is felragyogva, ért... Nagyi telefonál Facebookon kaptam Paul David Tripp Április 21 Régi emberek, akikre máig büsz...
|
|
|
|
lisztet elmorzsoljuk, méztől hamar, lapokat sütőpapírra, vanília aromával, margarint habosra, kihűlt grízes, lapot megkenünk, grízes krém, második lapot, negyedik lappal, sütink tetejére, süteményünket csak, tészta meglágyul, baracklekvárral, szódabikarbóna, összedolgozzuk, süteményünket, felolvasztjuk, elmorzsoljuk, centiméteres, sárgabarack, sütőlemezen, sütőpapírra, csúsztatjuk, zsiradékkal, búzadarával, porcukorral, szeleteljük, ráhelyezzük, étcsokoládé, hozzáadjuk, vigyázzunk, körülbelül, könnyebben, finomliszt, lisztezett, kinyújtjuk, megkenjük, tésztához, teáskanál, meglágyul, barnulnak, egyesével, megkenünk, megsütjük, margarint, hátulján, deszkára, egyforma, keverjük, borítjuk, negyedik, evőkanál, margarin, tetejére, aromával, porcukor, búzadara, befedjük, második, krémhez, lapokat, lapokra, tesszük, habosra, gyorsan, hagyjuk, felével, kihűlni, tepsink, tésztát, maradék, lisztet, olajjal, vanília, teszünk, vágható, addigra, osztjuk, méztől, lappal, csokit, tészta, felett, sütink, másnap, főzzük, sertés, lekvár, kenjük, sűrűre, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
74 db bejegyzés |
e év: |
581 db bejegyzés |
Összes: |
34592 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 1367
- e Hét: 8938
- e Hónap: 31205
- e Év: 163759
|
|
|