Belépés
charlotteani.blog.xfree.hu
"Az orczának szomorúsága által jobbá lesz a szív" (Prédikátor 7:3) Nálam helye van az érzelmeknek, az állatok szeretetének, a Bibliának, az élet dol... Molnár Anikó
1976.03.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Angol Szetter Standard (fajtaleírása)
  2016-03-03 23:42:45, csütörtök
 
  Standard (angol szetter)
Angol Szetter standard




Fej



Link


Felépítés



Link


Általános megjelenés:
Közepesen magas, tiszta körvonalú, elegáns megjelenésű és mozgású.

Jellemzők:
Nagyon aktív, erős vadászösztönökkel rendelkezik.

Vérmérséklet:
Igen barátságos és jó természetű.

Fej és koponya:
A fej magasan tartott, hosszú és meglehetősen száraz, a stop határozott. A koponya és fülek között ívelt, sok helyet hagy az agynak, a nyakszirtcsont határozottan kiemelkedik. A fang mérsékelten mély és elég szögletes, a stop és az orrvég távolsága egyezzen meg a nyakszirt és a szemek távolságával, az orrjukak tágak és az állkapocs közel egyforma hosszúak, az ajkak nem túl lelógóak, az orrtükör színe fekete vagy májbarna, a szőrzet színének megfelelően.


Szemek:
Csillogóak, kedvesek és kifejezőek. Színük a mogyoróbarnától a sötét barnáig terjed, minnél sötétebb, annál jobb, liver beltonnál csak a világosabb szem fogadható el. A szemek ovális alakúak és nem kidülledőek.

Fülek:
Mérsékelten hosszúak, mélyen tűzöttek, csinos redőkben a pofához közel lógnak, a végük bársonyos, feljebb finom selymes szőrrel fedettek.

Száj:
Az állkapcsok erősek, tökéletes, szabályos és teljes ollós harapással záródnak, azaz a felső fogak szorosan fedik az alsókat, és az állkapcson derékszögben ülnek. A teljes fogazat kívánatos.

Nyak:
Elég hosszú, izmos és száraz, felső pontjától enyhén ívelt, a fejhez történő csatlakozásnál tisztán metszett, a váll felé nagyobb és nagyon erős, sohasem tokás, hanem elegáns megjelenésű.

Mellső rész:
A vállak jól hátrafektettek vagy ferdék, mellkas mély, a lapockák között jó mély és széles, az alkar egyenes és nagyon izmos, csontozata kerek, a könyökök a törzshöz közel, jól lent vannak, a lábközép rövid, erős, kerek és egyenes.

Törzs:
Mérsékelten hosszú, a hát rövid és egyenes, a kerek, széles ívelt bordák közül a hátulsók is mélyre élnek.

Hátulsó rész:
Az ágyék széles, enyhén ívelt, erős és izmos, a lábak (beleértve a lábszárakat) jól izmoltak, a térd jól ívelt, a combok és a lábszárak hosszúak, a csánk sem be- sem kifelé nem fordul és alacsony.

Mancsok:
Jól párnázottak, feszesek, az ujjak egymáshoz közeliek, a köztük növő szőr védi őket.

Járás/mozgás:
Szabad és elegáns mozgás, sebesség és kitartás benyomását kelti. A csánk szabadon mozog és erős hátulsó tolóerőt mutat. Hátulról nézve a csípő, a térd és a csánk egy egyenesbe esik. A fejét a kutya természetétől fogva magasan tartja.

Farok:
Majdnem a hát vonalában tűzött, közepesen hosszú, nem ér a csánk alá, nem göndör vagy kötélszerű, enyhén ívelt vagy handzsár alakú, de nem irányulhat felfelé: a zászló hosszú rétegben lóg. A zászló fokozatosan indul a faroktőtől, hossza a farok közepe felé nő, majd fokozatosan keskenyedik a farokvég irányába, a hát vonalának színtjében, nem pedig felette tartott.

Szőrzet:
A fej hátulsó részétől a fülek vonalától enyhén hullámos, nem göndör, hosszú és selymes, mint a szőrzet általában, közel a mancsokig jól zászlózottak.

Szín:
Fekete-fehér (blue belton), narancssárga-fehér (orange belton), barna-fehér (liver belton), vagy tricolor, azaz fekete-fehér cservörös jegyekkel, liver and tan barna -fehér cservörös jegyekkel. A törzsön ne legyenek színes foltok, az egyenletes pettyezetség (belton) előnyben résesítendő.

Méret:
Csakúgy, mint a legtöbb fajtánál, a kanok mind súlyuk, mind pedig magasságuk tekintetében nagyobbak a szukáknál. A szukák jellemző magassága 24 - 25 1/2 inch (60,96 - 64,77 cm), súlyuk 60 - 65 lbs ((27,2 - 29,4 kg). A kanok magassága pedig 25 1/2 - 27 inch (64,77 - 68,58 cm), súlyuk 70 - 80 lbs (31,7 - 36,2 kg).


Hibák:
Az előző pontoktól való bármilyen eltérés hibának minősül, és a hiba súlyának pontos arányában kell lennie az eltérés mértékével.

Megjegyzés:
A kanoknak két, herezacskóba teljesen leereszkedett, láthatóan normális herével kell rendelkezniük.




Link

Származás: www.setters.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  k Angol szetter standard  
Címkék: mogyoróbarnától, csatlakozásnál, hátrafektettek, nyakszirtcsont, leereszkedett, természetétől, rendelkezniük, zászlózottak, tekintetében, határozottan, derékszögben, vérmérséklet, távolságával, meglehetősen, narancssárga, herezacskóba, pettyezetség, megfelelően, fokozatosan, párnázottak, mérsékelten, kidülledőek, résesítendő, lábszárakat, kiemelkedik, keskenyedik, megjelenésű, rendelkezik, kifejezőek, csontozata, világosabb, magasságuk, benyomását, kötélszerű, csillogóak, faroktőtől, stop határozott, nyakszirtcsont határozottan, fang mérsékelten, orrvég távolsága, szemek távolságával, orrjukak tágak, állkapocs közel, orrtükör színe, szőrzet színének, sötét barnáig, világosabb szem, szemek ovális, pofához közel, végük bársonyos, állkapcsok erősek, felső fogak, Angol Szetter Standard, Angol Szetter,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Illyés Gyula - Milyen hamar.  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Alázat  Adakozás  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Leonardo da Vinci gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Png nő  Facebookon kaptam  képre írva  Fekete István - Akác  képre írva  Facebookon kaptam  Png csokor  Paul David Tripp Április 19  Nem tudhatod  A Megváltó szolgálatában  Png cica  Szívem  Albert Einsteinről  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  A sors  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Még csak most kezdődik a nap  Bertolt Brecht -től idézet  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Irgalom és ítélet  Szívem tiéd  Boldog születésnapot a ma ünne...  Leonardo da Vinci gondolata  Png nő  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Rátalálsz  Bounty krémes  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Akarat  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Nem tudhatod  Facebookon kaptam Krisztinától  Éretlen vers  Nagyi telefonál  Adakozás  s immár én is felragyogva, ért...  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép álmokat!  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Kövesd a cowboyt!  Nem méltó hozzád  Png telefon  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Fekete István - Akác  A másik dolog,  Paul David Tripp Április 19  Varga János Veniam - Fontos sz...  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Radikális szeretet  A Megváltó szolgálatában  A kételkedés kezelése  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Makszim Gorkij gondolata  Szép estét  Png csokor  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Tanuld meg ezt a versemet  Png virág  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Alázat  Fehér virág  képre írva  Csak a fogyatkozás látható  Alvó cicák 
Bejegyzés Címkék
stop határozott, nyakszirtcsont határozottan, fang mérsékelten, orrvég távolsága, szemek távolságával, orrjukak tágak, állkapocs közel, orrtükör színe, szőrzet színének, sötét barnáig, világosabb szem, szemek ovális, pofához közel, végük bársonyos, állkapcsok erősek, felső fogak, állkapcson derékszögben, teljes fogazat, fejhez történő, váll felé, lapockák között, alkar egyenes, törzshöz közel, lábközép rövid, ágyék széles, lábszárak hosszúak, ujjak egymáshoz, köztük növő, csánk szabadon, egyenesbe esik, kutya természetétől, zászló hosszú, zászló fokozatosan, farok közepe, farokvég irányába, fülek vonalától, szőrzet általában, egyenletes pettyezetség, legtöbb fajtánál, kanok mind, szukák jellemz&#245, kanok magassága, előző pontoktól, hiba súlyának, eltérés mértékével, mogyoróbarnától, csatlakozásnál, hátrafektettek, nyakszirtcsont, leereszkedett, természetétől, rendelkezniük, zászlózottak, tekintetében, határozottan, derékszögben, vérmérséklet, távolságával, meglehetősen, narancssárga, herezacskóba, pettyezetség, megfelelően, fokozatosan, párnázottak, mérsékelten, kidülledőek, résesítendő, lábszárakat, kiemelkedik, keskenyedik, megjelenésű, rendelkezik, kifejezőek, csontozata, világosabb, magasságuk, benyomását, kötélszerű, csillogóak, faroktőtől, harapással, állkapcsok, határozott, színtjében, egyenletes, mértékével, megjegyzés, természetű, megjelenés, irányulhat, barátságos, állkapcson, származás, távolsága, jegyekkel, általános, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7492 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 254
  • e Hét: 1774
  • e Hónap: 6152
  • e Év: 44642
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.