Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Zöldségek
  2020-01-20 08:08:19, hétfő
 
  Amennyiben mától szeretnénk egészségesen élni és éppen most tervezzük, hogy elmegyünk a piacra, akkor dilemmát okozhat, hogy milyen egészséges zöldségeket válasszunk a másnapi saláta és ebéd készítéséhez. Mutatunk is néhány zöldségfélét, amelyek mindenképpen kerüljenek majd bele a kosarunkba.

Az egyik legjobb zöldség, amely az egészségünket szolgálhatja nem más, mint a spenót, amely nemcsak A-, hanem K-vitaminnal is büszkélkedhet, de antioxidánsokban is bővelkedik, ami csökkenti a krónikus betegségek kockázatait. Ez a finom zöldség a szív egészségét is védi, mégpedig oly módon, hogy csökkenti a magas vérnyomást.

A piacon sétálgatva más zöldség is kerülhet a kosarunkba, például ilyen a sárgarépa. Ha fütyülni nem is tudunk majd tőle, a napi A-vitamin-szükségletünket kielégíthetjük vele. A sárgarépa ugyanis béta-karotinban gazdag, amelyet a szervezetünk A- vitaminná alakít át, ami az immunrendszer, a szem és a bőr egészségét is szolgálja. A sárgarépa az egyik legjobb mód arra, hogy béta-karotint vigyünk be a szervezetünkbe.

A brokkoliról se feledkezzünk meg a piacon sétálgatva, hiszen ez tele van értékes kénvegyületekkel, különösen a szulforafán-tartalma magas, amely eredményes lehet a rákos betegségek megelőzésében.

Az illatos fokhagyma is arra csábíthat bennünket, hogy vegyünk belőle néhány fejjel. Jól is tesszük, ha hazaviszünk néhány darabot, mert ezernyi módon fogyaszthatjuk. Az őszi-téli szezonban mindennap el kellene legalább egy gerezdet fogyasztani belőle, mert kiemelkedő az antimikrobiális hatása.

Én minden évben készítek egy úgynevezett fokhagymaelixírt, amit kúraszerűen fogyasztok és elmondhatom, hogy minden évben elkerülnek a megfázásos betegségek. Hogyan készítem? Egy befőttesüvegbe reszelek 3 gerezd fokhagymát és egy ujjnyi gyömbért, majd ebbe facsarok egy citromot, adok hozzá egy evőkanál almaecetet, végezetül egyik napon fahéjjal, másikor kurkumával ízesítem. A befőttesüveget felöntöm langyos vízzel és egész délelőtt elkortyolgatom ezt az immunfokozó itókát. Emellett csakis sima vizet és gyógyteákat fogyasztok és elmondhatom, hogy se a téli megfázástól, sem pedig az elhízástól nem kell tartanom. Ez az elixír ugyanis nagyon hatékony anyagcsere-fokozó és zsírégető hatásokkal is rendelkezik. Mindenkinek ajánlom, aki nem szed semmilyen gyógyszert krónikus betegségre.

Értelemszerűen tehát én is mindig veszek a piacon gyömbért és citromot, de a kosaramban helyet szorítok más zöldségeknek is, mint például kelkáposztának, kelbimbónak, zöldborsónak és karalábénak.

Ez utóbbi, vagyis a karalábé, már csak azért sem maradhat ki a listámról, mert két főétkezés között gyakran fogyasztok belőle. Ily módon egyrészt nem éhezem meg ebédre és csak keveset eszem, másrészt nagyon egészséges, hiszen eredményesen szabályozza a vércukorszintet és a gyulladást is csökkenti. A vércukorszint-szabályozó hatását én magam is megtapasztaltam, mert amióta ezt a zöldséget fogyasztom, nem törnek rám ebéd előtt éhségrohamok, és nem érzem azt, hogy mindjárt és azonnal ennem kell valamit. Amióta próbálok egészségesebben étkezni, délben csak a korábbi adag felét fogyasztom és nincs vércukorszint-ingadozásom sem. Habár ezt a hatást lehet, hogy a fahéjnak is köszönhetem, amit a ,,csodaelixírembe" szórok.





 
 
0 komment , kategória:  Éléskamra 1.  
Címkék: fokhagymaelixírt, antioxidánsokban, kénvegyületekkel, csodaelixírembe, megtapasztaltam, egészségesebben, vércukorszintet, antimikrobiális, szükségletünket, befőttesüvegbe, értelemszerűen, befőttesüveget, fogyaszthatjuk, kielégíthetjük, szervezetünkbe, kelkáposztának, elkortyolgatom, vércukorszint, egészségünket, büszkélkedhet, megelőzésében, immunrendszer, eredményesen, zöldségfélét, zöldségeknek, éhségrohamok, feledkezzünk, mindenképpen, készítéséhez, egészségesen, szolgálhatja, szervezetünk, zöldborsónak, köszönhetem, kockázatait, ingadozásom, másnapi saláta, egyik legjobb, egészségünket szolgálhatja, krónikus betegségek, finom zöldség, szív egészségét, magas vérnyomást, piacon sétálgatva, sárgarépa ugyanis, rákos betegségek, illatos fokhagyma, őszi-téli szezonban, gerezdet fogyasztani, antimikrobiális hatása, úgynevezett fokhagymaelixírt, megfázásos betegségek,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Eduardo Sacheri gondolata  Andrássy Réka - A bolond Böske  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  Esterházy Péter: Harmonia c...  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam  Horváth Szilvia tollából  Előfordul, hogy  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Az ember  Az ókori görögök sebkezelésre ...  jó reggelt  A felvilágosodás...  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Bornyi Veronika haiku verse  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  képre írva  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  Az ember emlékekből áll  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Egyszerű  Esterházy Péterre emlékezünk  A hagyma antibakteriális hatás...  Sorsunk miatt...  A sorsod  Kertem  Töröld le  Tavaszi este  IGEN így  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam  Ismeretlen: Ikarusz monda  Horváth Szilvia tollából  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  Jó éjszakát  Alvó cica  Robert Merle tollából  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  Az ember  Robert Merle tollából  Csend  Facebookon kaptam Krisztinától  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam  Alvó cica  Szabó T. Anna - Pitypang  Jázmin  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Ott van  Egy gondolat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A hagyma antibakteriális hatás...  Szép estét kedves látogatóimna...  Azért kaptad  Az ember  Magyar költészet napja  Tavaszi este  képre írva  Facebookon kaptam  Vidámság  39 ígéret  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Különleges  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Jánosházy György: Fogd a kezem  39 ígéret  Jean de La Fontaine 1621 júliu... 
Bejegyzés Címkék
másnapi saláta, egyik legjobb, egészségünket szolgálhatja, krónikus betegségek, finom zöldség, szív egészségét, magas vérnyomást, piacon sétálgatva, sárgarépa ugyanis, rákos betegségek, illatos fokhagyma, őszi-téli szezonban, gerezdet fogyasztani, antimikrobiális hatása, úgynevezett fokhagymaelixírt, megfázásos betegségek, befőttesüvegbe reszelek, ujjnyi gyömbért, evőkanál almaecetet, befőttesüveget felöntöm, immunfokozó itókát, téli megfázástól, elixír ugyanis, piacon gyömbért, kosaramban helyet, zöldséget fogyasztom, korábbi adag, hatást lehet, fokhagymaelixírt, antioxidánsokban, kénvegyületekkel, csodaelixírembe, megtapasztaltam, egészségesebben, vércukorszintet, antimikrobiális, szükségletünket, befőttesüvegbe, értelemszerűen, befőttesüveget, fogyaszthatjuk, kielégíthetjük, szervezetünkbe, kelkáposztának, elkortyolgatom, vércukorszint, egészségünket, büszkélkedhet, megelőzésében, immunrendszer, eredményesen, zöldségfélét, zöldségeknek, éhségrohamok, feledkezzünk, mindenképpen, készítéséhez, egészségesen, szolgálhatja, szervezetünk, zöldborsónak, köszönhetem, kockázatait, ingadozásom, brokkoliról, szulforafán, szabályozza, megfázástól, elmondhatom, rendelkezik, mindenkinek, kelbimbónak, gyógyteákat, immunfokozó, fogyasztani, úgynevezett, karalábénak, hazaviszünk, kúraszerűen, zöldségeket, hatásokkal, kosarunkba, anyagcsere, elhízástól, egészséges, gyógyszert, kosaramban, egészségét, betegségre, sétálgatva, válasszunk, fogyasztok, fokhagymát, megfázásos, karotinban, betegségek, elkerülnek, kiemelkedő, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 59 db bejegyzés
e év: 566 db bejegyzés
Összes: 34577 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2851
  • e Hét: 9727
  • e Hónap: 19111
  • e Év: 151665
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.