Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Advent 2. vasárnapja
  2016-12-03 08:24:55, szombat
 
  Kezdőének:
Sion népe, íme, jön az Úr, hogy megmentse a nemzeteket, és hallani fogjátok dicsőséges szavát, szívetek örömére. (Vö. Iz 30,19.30)

Könyörgés:
Mindenható, irgalmas Istenünk, segíts, hogy szent vágyakozással siessünk Fiad elé. Örök bölcsességeddel nevelj minket, hogy evilági elfoglaltságaink ne akadályozzanak találkozásunkban szent Fiaddal. Aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké.

OLVASMÁNY Izajás próféta könyvéből
Igazságot szolgáltat az alacsony sorsúaknak.
Azon a napon:
Vessző kél majd Izáj törzsökéből, és hajtás sarjad gyökeréből. Az Úr lelke nyugszik rajta: a bölcsesség és az értelem lelke, a tanács és az erősség lelke, a tudás és az Úr félelmének lelke, s az Úr félelmében telik öröme.
Nem aszerint ítél majd, amit a szem lát, s nem aszerint ítélkezik, amit a fül hall, hanem igazságot szolgáltat az alacsony sorsúaknak, és méltányos ítéletet hoz a föld szegényeinek. Szája vesszejével megveri a földet, s ajka leheletével megöli a gonoszt.
Az igazságosság lesz derekán az öv, s a hűség csípőjén a kötő. Akkor majd együtt lakik a farkas a báránnyal, és a párduc együtt tanyázik a gödölyével. Együtt legelészik majd a borjú s az oroszlán, egy kisgyermek is terelgetheti őket. A tehén és a medve együtt legelnek, kicsinyeik is együtt pihennek, és szalmát eszik az oroszlán, akárcsak az ökör. A csecsemő nyugodtan játszadozhat a viperafészeknél, s az áspiskígyó üregébe is bedughatja kezét az anyatejtől elválasztott kisgyermek. Sehol nem ártanak s nem pusztítanak az én szent hegyemen. Mert a föld úgy tele lesz az Úr ismeretével, mint ahogy betöltik a vizek a tengert.
Azon a napon az Izáj gyökeréből támadt sarj zászlóként áll majd a népek előtt. Keresni fogják a pogány nemzetek, és dicsőséges lesz lakhelye.
Ez az Isten igéje.
Iz 11,1-10

VÁLASZOS ZSOLTÁR
Válasz: Napjaiban az igazság virága nyíljék, * és teljes béke legyen a világ végéig. Vö. 7. vers.
Előénekes: Istenem, ítéletedet add át a királynak, * és igazságodat a király fiának,
hogy igazságosan ítélkezzék népeden, * és méltányosan minden szegényen.
Hívek: Napjaiban az igazság virága nyíljék, * és teljes béke legyen a világ végéig.
E: Napjaiban virágzik az igazság és a teljes béke, * míg csak a hold meg nem szűnik.
Uralkodik tengertől tengerig, * a Folyótól a földkerekség határáig.
H: Napjaiban az igazság virága nyíljék, * és teljes béke legyen a világ végéig.
E: Megszabadítja a szegényt, aki hozzá kiált, * a nyomorultat, akin nem segít senki.
Kíméli a kicsinyt és a gyengét, * a szűkölködőt megsegíti.
H: Napjaiban az igazság virága nyíljék, * és teljes béke legyen a világ végéig.
E: Legyen áldott a neve örökké, amíg csak világít a nap, neve fennmaradjon.
Áldott legyen benne a föld minden népe, * magasztalja őt minden nemzet.
H: Napjaiban az igazság virága nyíljék, * és teljes béke legyen a világ végéig.
Zsolt 71,2.7-8.12-13.17

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a rómaiakhoz írt leveléből
Üdvösségünk közel van!
Testvéreim!
Mindazt, amit egykor megírtak, a mi okulásunkra írták, hogy az Írásból türelmet és vigasztalást merítsünk reményünk megőrzésére. Adja meg nektek a béketűrés és vigasztalás Istene, hogy Krisztus Jézus akarata szerint egyetértsetek, és egy szívvel, egy szájjal magasztaljátok Istent, Urunk, Jézus Krisztus Atyját!
Karoljátok fel tehát egymást, amint Krisztus is felkarolt benneteket Isten dicsőségére! Állítom ugyanis: Krisztus azért vállalta a zsidóság szolgálatát, hogy bebizonyítsa Isten igazmondását, és valóra váltsa az atyáknak tett ígéreteket. A pogányok viszont irgalmasságáért magasztalják Istent, amint írva van:
Ezért magasztallak téged a pogányok között, és dicsérem dallal a nevedet!
Ez az Isten igéje.
Róm 15,4-9

ALLELUJA
Készítsétek elő az Úr útját! † Egyengessétek ösvényét, * és minden ember meglátja az Üdvözítőt, akit elküld az Isten. Lk 3,4.6 - 5. tónus.

† EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Tartsatok bűnbánatot, elközelgett a mennyek országa.
Abban az időben: Keresztelő János megjelent Judea pusztájában, és így tanított: ,,Térjetek meg, elközelgett a mennyek országa!"
Ő volt az, akiről Izajás próféta ezt mondta:
A pusztában kiáltónak szava:
Készítsétek elő az Úr útját, tegyétek egyenessé ösvényeit!
János öltözéke teveszőrből készült, és bőrövet viselt a derekán. Sáska és vadméz volt az étele. Kivonult hozzá Jeruzsálem, egész Judea és a Jordán vidéke. Megvallották bűneiket, és ő megkeresztelte őket a Jordán folyóban.
Amikor látta, hogy sok farizeus és szadduceus is jön hozzá megkeresztelkedni, így szólt hozzájuk: ,,Viperák fajzata! Ki indított benneteket arra, hogy meneküljetek a közelgő harag elől? Teremjétek hát a bűnbánat méltó gyümölcsét! És ne higgyétek, hogy közben azt gondolhatjátok: A mi atyánk Ábrahám! Mert mondom nektek: Isten ezekből a kövekből is tud Ábrahámnak fiakat támasztani. A fejszét ráhelyezték már a fák gyökerére: Kivágnak és tűzre vetnek minden fát, mely jó gyümölcsöt nem terem!
Én csak vízzel keresztellek titeket a bűnbánatra, de aki énutánam jön, az erősebb nálam; arra sem vagyok méltó, hogy a saruit hordozzam. Ő Szentlélekkel és tűzzel keresztel meg titeket; kezében tartja már a lapátot, hogy kitakarítsa szérűjét. A búzát magtárba gyűjti, a pelyvát pedig olthatatlan tűzben elégeti!"
Ezek az evangélium igéi.
Mt 3,1-12

EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK
Pap: Testvéreim! Jézus Krisztusban teljesedtek be a próféták jövendölései. Ő a világ Megváltója, forduljunk hozzá bizalommal!
Lektor:
1. Add, Urunk, hogy minden ember felismerje: te vagy az üdvösség útja!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
2. Segítsd, Urunk, népedet, hogy méltón képviseljen téged a világban!
Hívek: Kérünk téged . . .
3. Áldd meg, Urunk, mindazokat, akik áldozatot hoznak neved dicsőségéért!
Hívek: Kérünk téged . . .
4. Áldd meg, Urunk, a népek vezetőit, hogy önzetlenül fáradozzanak az emberiség egységéért!
Hívek: Kérünk téged . . .
5. Add, Urunk, kegyelmedet egybegyűlt híveidnek, hogy a bűnbánat méltó gyümölcseit teremjék!
Hívek: Kérünk téged . . .
Pap: Irgalmas Megváltónk! Te türelmes vagy hozzánk emberi gyarlóságaink ellenére. Add, hogy hibáinkat belássuk, és kegyelmeddel megújítsuk életünket. Aki élsz és uralkodol mindörökkön örökké.
Hívek: Ámen.

Felajánló könyörgés:
Kérünk, Istenünk, engeszteljenek ki alázatos imádságaink és felajánlott adományaink, és habár érdemeink elégtelenek, megbocsátó jóságoddal siess segítségünkre. Krisztus, a mi Urunk által.
Prefáció:
ADVENTI I. PREFÁCIÓ
Krisztus kettős eljövetele
A következő prefációt advent I. vasárnapjától december 16-ig az időszaki misékben mondjuk, valamint az ugyanebben az időben végzett egyéb misékben, amelyeknek nincs saját prefációjuk.

Az Úr legyen veletek.
H.: És a te lelkeddel.
Emeljük föl szívünket.
H.: Fölemeltük az Úrhoz.
Adjunk hálát Urunknak, Istenünknek.
H.: Méltó és igazságos.
(Mert) Valóban méltó és igazságos, illő és üdvös, hogy mindig és mindenütt hálát adjunk néked, mi Urunk, szentséges Atyánk, mindenható, örök Isten: Krisztus, a mi Urunk által.
Ő első eljövetelekor magát megalázva testet öltött, teljesítette a kezdettől fogva neki rendelt küldetést, - és megnyitotta számunkra az örök üdvösség útját: hogy amikor dicsőséges fényben újra eljön - látható valóságban nyerjük el, amit most ígéretében bízva várunk.
(És) Ezért mi is, miként az angyalok és főangyalok, a trónod körül álló hatalmas égi szellemek, és minden seregek a mennyben, (a te) dicsőséged himnuszát zengjük, - és velük együtt vég nélkül mondjuk: (énekeljük:)

Áldozási ének:
Kelj föl, Jeruzsálem, állj a magaslatra, és nézd az örömet, amely Istentől jön. (Bár 5,5;4,36)

Áldozás utáni könyörgés:
Lelki eledellel tápláltál minket, Istenünk. Könyörögve kérünk: e szentségben való részesedés által taníts meg minket arra, hogy a földi dolgokról okosan gondolkodjunk, és az égiekhez ragaszkodjunk. Krisztus, a mi Urunk által.

 
 
1 komment , kategória:  vallás  
Címkék: találkozásunkban, elfoglaltságaink, viperafészeknél, bölcsességeddel, irgalmasságáért, akadályozzanak, megkeresztelte, magasztaljátok, engeszteljenek, gondolhatjátok, vasárnapjától, segítségünkre, vágyakozással, gyarlóságaink, egyengessétek, megszabadítja, egyetértsetek, szentlélekkel, ragaszkodjunk, gondolkodjunk, eljövetelekor, igazmondását, magasztallak, bebizonyítsa, fennmaradjon, fáradozzanak, meneküljetek, földkerekség, dicsőségéért, teljesítette, elválasztott, kegyelmeddel, terelgetheti, megvallották, keresztellek, magasztalják, alacsony sorsúaknak, értelem lelke, erősség lelke, föld szegényeinek, igazságosság lesz, hűség csípőjén, párduc együtt, medve együtt, csecsemő nyugodtan, áspiskígyó üregébe, anyatejtől elválasztott, népek előtt, pogány nemzetek, igazság virága, világ végéig, király fiának, OLVASMÁNY Izajás, VÁLASZOS ZSOLTÁR, SZENTLECKE Szent Pál, Krisztus Jézus, Jézus Krisztus Atyját, EVANGÉLIUM Szent Máté, Keresztelő János, EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK, Jézus Krisztusban, Irgalmas Megváltónk, ADVENTI,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A haj állapotának javítása egy...  Képes idézet !  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Óraállítás  Öröknek hinni . . .  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Facebookon kaptam  Várnai Zseni - Éveim  Reményik Sándor: Itt most virá...  Facebookon kaptam  Fotó: Fiatal pár (Szék –...  Facebookon kaptam  Ratkós beszületései a szereplő...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  képre írva  Válaszok a halál után  Facebookon kaptam  Rács mögé  Graffiti bölcsesség  Facebookon kaptam  Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  Devecsery László - Húsvét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Idővel az ember megérti, hogy ...  2004-es kivégzés után  Facebookon kaptam  Alvó cica  Paul David Tripp Március 27  képre írva  Alvó baby  Facebookon kaptam  Szívet megérintő . . .  Facebookon kaptam  Mi van, ha?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Manna OWell tollából  Facebookon kaptam  Manna OWell tollából  Maci az északi fény alatt  képre írva  Sadhguru idézet  Facebookon kaptam Krisztinától  képre írva  A jó kedv a világon  Nagy Feró megmondta?  Jó éjszakát  Az út  Amikor még kicsi voltál...  képre írva  Jó éjszakát  Esti kép  Soli Deo gloria  Márciuzs 24.  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 25  Nem jár  Hibáztam már  Virágvasárnap: az élet és a re...  Apu  Kövesd a vezetőt  Alvó kutya  Facebookon kaptam  Ratkós beszületései a szereplő...  Aki belekortyol  Rács mögé  Facebookon kaptam  Öröknek hinni . . .  Hibáztam már  Agárdi Gábor gondolata  Facebookon kaptam Krisztinától  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Idővel az ember megérti, hogy ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Graffiti bölcsesség  Facebookon kaptam  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  Játékos kis cicák  Az angyali üdvözlet  Facebookon kaptam  Odaadja  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Óraállítás  Minden kedves látogatómnak sze...  Az idegen országok éghajlata  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Fotó: Fiatal pár (Szék –... 
Bejegyzés Címkék
alacsony sorsúaknak, értelem lelke, erősség lelke, föld szegényeinek, igazságosság lesz, hűség csípőjén, párduc együtt, medve együtt, csecsemő nyugodtan, áspiskígyó üregébe, anyatejtől elválasztott, népek előtt, pogány nemzetek, igazság virága, világ végéig, király fiának, teljes béke, földkerekség határáig, szűkölködőt megsegíti, neve örökké, föld minden, szájjal magasztaljátok, zsidóság szolgálatát, atyáknak tett, pogányok viszont, pogányok között, mennyek országa, pusztában kiáltónak, közelgő harag, bűnbánat méltó, fejszét ráhelyezték, erősebb nálam, saruit hordozzam, búzát magtárba, pelyvát pedig, evangélium igéi, próféták jövendölései, világ Megváltója, üdvösség útja, népek vezetőit, emberiség egységéért, következő prefációt, időszaki misékben, időben végzett, kezdettől fogva, örök üdvösség, trónod körül, földi dolgokról, égiekhez ragaszkodjunk, találkozásunkban, elfoglaltságaink, viperafészeknél, bölcsességeddel, irgalmasságáért, akadályozzanak, megkeresztelte, magasztaljátok, engeszteljenek, gondolhatjátok, vasárnapjától, segítségünkre, vágyakozással, gyarlóságaink, egyengessétek, megszabadítja, egyetértsetek, szentlélekkel, ragaszkodjunk, gondolkodjunk, eljövetelekor, igazmondását, magasztallak, bebizonyítsa, fennmaradjon, fáradozzanak, meneküljetek, földkerekség, dicsőségéért, teljesítette, elválasztott, kegyelmeddel, terelgetheti, megvallották, keresztellek, magasztalják, vigasztalást, jövendölései, igazságosság, játszadozhat, szegényeinek, kegyelmedet, készítsétek, prefációjuk, gyümölcseit, törzsökéből, szolgálatát, mindörökkön, elégtelenek, kitakarítsa, pusztítanak, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 267
  • e Hét: 5958
  • e Hónap: 26641
  • e Év: 229554
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.