Belépés
charlotteani.blog.xfree.hu
"Az orczának szomorúsága által jobbá lesz a szív" (Prédikátor 7:3) Nálam helye van az érzelmeknek, az állatok szeretetének, a Bibliának, az élet dol... Molnár Anikó
1976.03.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Pánikbetegség - még a súlyos esetek sem reménytelenek
  2016-04-17 00:36:12, vasárnap
 
  Pánikbetegség - még a súlyos esetek sem reménytelenek - én 39. életévemben éltem meg, majd át többször. Végül totális szorongó, állandó szorongó, semminek örülni nem tudó lettem.Fontos, hogy tudd, nem fogsz meghalni, el fog múlni, ha néha néha már ritkábbak a rohamok, el fognak tűnni. Utána az lesz a következő lépés, az időddel mit csinálj, hogy az hasznosan, örömmel teljen, mivel ekkor fogod jobban érezni magad.! Erre írják a kognitív terápiákat és nagyon igazak! Jómagam rajzolok, blogolok, kiírom az érzéseim és nem futok el a betegségtől, hanem befeküdtem, hogy segítsenek. Kellett az én közreműködésem, pl. csak a tablettáktól nem biztos, hogy olyan kerek optimális állapotba tudsz visszatérni, mint ha együttműködsz a terápiában is! Nekem nehéz volt, de akartam javulni, és nagymértékben sikerült. Nem tudom, hogy valaha elfeledhetem-e, vagy innentől életem végéig kísér. Azt igen, mivel tudom elűzni. Amit szeretek és tudok csinálni és kedvem is van hozzá. Nálam ez blogolásban, képszerkesztésben, a kreatív rajzolásban értendő. Nem mondom gyógyultnak magam. Inkább örülök minden sikeresebb, jobb napnak!!! M. Aniko-2016.04.17.

A szakemberek szerint élete során legalább egyszer minden tizedik ember él át pánikrohamot.

2016.04.16 17:15ma.hu
Halálfélelem, határtalan menekülési vágy, felgyorsult szívverés, ájulásérzés, nehézlégzés, a vérnyomás és a pulzus jelentős megemelkedése, remegés, izzadás, mellkasi fájdalom a pánikroham főbb tünetei, melyek a lakosság 2-4 százalékát érintik, a nőket nagyobb arányban, de minden tizedik ember átél ilyet élete folyamán legalább egyszer.

Nem mindig egyértelmű miért alakul ki a pánikroham, a betegség azonban jól gyógyítható - írja a hirado.hu.

A pánikroham egy nagyon heves szorongásos állapot. Körülbelül tíz perc alatt eléri a maximumát, és aztán lecseng, magyarázta Perczel Forintos Dóra, a Semmelweis Egyetem Klinikai Pszichológia Tanszékének vezetője.

A pánikbetegekre sajátos gondolkodásmód jellemző. Azok a veszélyeztetettebbek, akik hajlamosak saját testi állapotaikat félreértelmezni, túlreagálni,“katasztrofizálni".A pánikroham tünetei ugyanis a mindennapi stresszhelyzetek természetes velejárói.

A különbség, hogy míg egy egészséges ember a tüneteket az élethelyzetnek - például egy vizsgadrukknak - tudja be, addig a pánikbeteg nem veszi figyelembe a kiváltó okokat. Sőt, a tünetek jelentkezésekor azokra koncentrálva felnagyítja a jelentőségüket, ami még inkább erősíti a szorongást: egyre jobban zihál, amitől továbberősödik a légszomj, a szédülés, és egyre jobban kétségbeesik.

Éppen ezért fontos, hogy a betegek mielőbb, még a betegség súlyosbodása előtt segítséget kérjenek, hiszen a pánikbetegség megfelelő kezeléssel jól gyógyítható - hangsúlyozzák a szakemberek.

Ha a tünetek már hétköznapi teendőkben is akadályozzák a beteget, és jelentős szenvedést okoznak, gyógyszeres kezelés és/vagy pszichoterápiás beavatkozás szükséges.

A kutatások szerint a pánikbetegség kezelésében a kognitív viselkedésterápia az egyik leghatékonyabb módszer, az esetek 90 százalékában teljes gyógyulást lehet elérni. Hatása hosszú távú, azaz a terápia befejezése után is fennmarad.




A mentális betegségeket nehezen fogadja el a társadalom - IGAZ

Hazag Anikó klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta a Kossuth Rádió Közelről című műsorában elmondta: a pánikbetegség hátterében állhatnak genetikai okok, de a gyermekkori traumák is nagy szerepet játszanak abban, hogy később milyen helyzetekre, életeseményekre fog valaki érzékenyen reagálni. Amikor valamilyen kihívást jelentő élethelyzettel találkozunk, a különböző hajlamaink és a múltbeli élményeink, tapasztalataink határozzák meg, hogy valamilyen pszichiátriai betegség kialakul-e.

Ha a családban előfordult bármilyen pszichiátria betegség, az utódoknál is nagyobb valószínűséggel alakulhat ki, de nem biztos, hogy ugyanaz a betegség.

A társadalom nehezen fogadja el a mentális betegségeket, mert amíg például egy törött lábú embernél könnyen látható, kiszámítható, hogy mire képes, a pszichiátriai betegségek nem láthatók. S mivel az illető maga sem igen tudja kezelni a helyzetét, a környezetében is félelmet vált ki.

Hazag Anikó a mentálhigiéné fontosságát emelte ki, azaz, hogy ne csak a testünket, a lelkünket is tartsuk karban, tudatosan tegyünk a jó közérzetünkért, és törekedjünk szeretetteli emberi kapcsolatok kialakítására, mert azok gyógyítanak leginkább. - elnézést, hogy hozzáfűzök, nálam terápiaként a beszélgetés, az egyéninél a rajzolás rengeteget segít!

könyvjelzőDeliciousDiggFacebookmyspacetwitter
Kapcsolódó írások:

A pánikbetegség nem biztosan előzhető meg pszichoterápiával
Nőnél gyakrabban jelentkezik pánikroham, mint férfinál
A pánikbetegség, ha felismerik, jól gyógyítható
Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Link
 
 
0 komment , kategória:  :(Pánikbetegség-van remény!  
Címkék: szakpszichológus, katasztrofizálni, pszichoterapeuta, stresszhelyzetek, valószínűséggel, jelentkezésekor, publikációjával, tapasztalataink, pszichoterápiás, életeseményekre, félreértelmezni, továbberősödik, leghatékonyabb, kommenteljenek, jelentőségüket, gondolkodásmód, élethelyzetnek, élethelyzettel, közérzetünkért, vizsgadrukknak, pánikbetegekre, közreműködésem, pszichiátriai, együttműködsz, megemelkedése, pánikbetegség, környezetében, nagymértékben, szerkesztőség, reménytelenek, hangsúlyozzák, kialakítására, mentálhigiéné, hozzászólások, százalékában, szeretetteli, súlyos esetek, következő lépés, kognitív terápiákat, kreatív rajzolásban, szakemberek szerint, pulzus jelentős, pánikroham főbb, nőket nagyobb, betegség azonban, nagyon heves, pánikbetegekre sajátos, pánikroham tünetei, mindennapi stresszhelyzetek, egészséges ember, élethelyzetnek –, vizsgadrukknak –, Perczel Forintos Dóra, Semmelweis Egyetem Klinikai Pszichológia Tanszékének, Hazag Anikó, Kossuth Rádió Közelről,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Mi lenne ha  Szabolcska Mihály – Ákác...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  képre írva  Nem méltó hozzád  Radikális szeretet  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Png lepke  Akarat  Akik bántanak téged  Amikor Jézus rátapos a lábadra  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Lóhere  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Még csak most kezdődik a nap  Ami embereknek lehetetlen, az...  Őrizkednünk kell...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  képre írva  Kövesd a cowboyt!  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Fekete-erdő desszert  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Akarat  Alázat  Png kutya  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Lóhere  Rátalálsz  Akarat  Mai harmónia kártyám  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Alázat  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Nagyi telefonál  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Esti kép  Szívem tiéd  Leonardo da Vinci gondolata  Alázat  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Adakozás  Alázat  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Erdőn  Png kutya  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Makszim Gorkij gondolata  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Szívem  Facebookon kaptam  Hiányzik  Png rózsa csokor  s immár én is felragyogva, ért...  Erdőn  Albert Einstein gondolata  Az igazi szeretetért rendszeri... 
Bejegyzés Címkék
súlyos esetek, következő lépés, kognitív terápiákat, kreatív rajzolásban, szakemberek szerint, pulzus jelentős, pánikroham főbb, nőket nagyobb, betegség azonban, nagyon heves, pánikbetegekre sajátos, pánikroham tünetei, mindennapi stresszhelyzetek, egészséges ember, élethelyzetnek &#8211, vizsgadrukknak &#8211, kiváltó okokat, tünetek jelentkezésekor, betegek mielőbb, betegség súlyosbodása, pánikbetegség megfelelő, kutatások szerint, pánikbetegség kezelésében, kognitív viselkedésterápia, egyik leghatékonyabb, terápia befejezése, mentális betegségeket, pánikbetegség hátterében, gyermekkori traumák, különböző hajlamaink, múltbeli élményeink, családban előfordult, társadalom nehezen, törött lábú, pszichiátriai betegségek, illető maga, mentálhigiéné fontosságát, rajzolás rengeteget, cikkhez hozzáfűzött, szerkesztőség mindössze, hírek publikációjával, olvasók személyes, szakpszichológus, katasztrofizálni, pszichoterapeuta, stresszhelyzetek, valószínűséggel, jelentkezésekor, publikációjával, tapasztalataink, pszichoterápiás, életeseményekre, félreértelmezni, továbberősödik, leghatékonyabb, kommenteljenek, jelentőségüket, gondolkodásmód, élethelyzetnek, élethelyzettel, közérzetünkért, vizsgadrukknak, pánikbetegekre, közreműködésem, pszichiátriai, együttműködsz, megemelkedése, pánikbetegség, környezetében, nagymértékben, szerkesztőség, reménytelenek, hangsúlyozzák, kialakítására, mentálhigiéné, hozzászólások, százalékában, szeretetteli, pánikrohamot, betegségeket, pszichiátria, tartalmazzák, tablettáktól, befolyásolni, állapotaikat, személyiségi, tiszteletben, pszichológia, kiszámítható, koncentrálva, halálfélelem, akadályozzák, súlyosbodása, kétségbeesik, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7492 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 129
  • e Hét: 1649
  • e Hónap: 6027
  • e Év: 44517
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.