Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
McCain még egyszer a padlóra küldte Orbánt
  2014-12-04 17:25:22, csütörtök
 
 
McCain még egyszer a padlóra küldte Orbánt


2014.12.04.


Kőműves Anita - Csuhaj Ildikó - Horváth Gábor

Orbán Viktor elképzelése az új magyar ,,illiberális" államformáról ellentétben áll a NATO és az Európa Unió alapvető értékeivel is - írja az arizonai republikánus szenátor szerdán a Népszabadsághoz eljuttatott közleményében. McCain a közleményt egy nappal azután adta ki, hogy ,,újfasiszta diktátornak" nevezte a magyar miniszterelnököt. Budapest tiszteletet és bocsánatkérést várna tőle.
hirdetés

Helyi idő szerint szerda délután újra, ezúttal közleményben bírálta John McCain arizonai republikánus szenátor Orbán Viktor magyar miniszterelnököt a magyar demokratikus intézményrendszer leépítéséért. A Népszabadsághoz eljuttatott közlemény így hangzik:
Idén januárban Orbán Viktor Budapesten találkozott John McCainnel. A nemzeti hősből gyorsan szellemileg leépült aggastyán lett
Idén januárban Orbán Viktor Budapesten találkozott John McCainnel. A nemzeti hősből gyorsan szellemileg leépült aggastyán lett
Miniszterelnöki Sajtóiroda - Botár Gergely / MTI

,,Orbán Viktor miniszterelnök 2010-es hatalomra lépése óta Magyarországon antidemokratikus alkotmányos változtatásokat léptettek életbe, a bíróságok függetlenségét korlátozták, lecsaptak egyes civil szervezetekre, üldözik a civil szférát, a sajtó szabadságát megnyirbálták, és még sok más említhetnénk. Ezek a lépések az intézmények függetlenségének, illetve a fékek és ellensúlyok elvét fenyegetik, miközben ezek a demokratikus kormányzás alapkövei. Mély aggodalommal tölt el a demokratikus normák erodálódása Magyarországon.

Ezeket az aggodalmakat sokan osztják. A Velencei Bizottság egy 2013-as döntése szerint Orbán Viktor miniszterelnök alkotmánymódosításai a demokráciát és a jogállamiságot fenyegetik és ellentétben állnak az alaptörvénnyel és az európai normákkal, és azt a kockázatot hordozzák magukban, hogy negatívan befolyásolják az Európa Tanács mind a három alappillérét: a hatalmi ágak szétválasztását, amely a demokrácia egyik alapvető eleme, az emberi jogok védelmét és a jogállamiságot.

hirdetés

Az EBESZ és a Committe to Protect Journalists (CPJ) nevű civil szervezet egyaránt elítélte a magyar médiatörvényt, azt állítva, hogy a félelem légkörét teremti meg és öncenzúrához vezet, még azután is, hogy lényeges változtatásokat hajtottak végre rajta az Európai Bizottság panaszait követően. Dunja Mijatovic, az EBESZ sajtószabadságért felelős képviselője szerint a médiatörvényen történt változtatások csak hozzáadnak a kritikus vagy eltérő vélemények visszaszorítása miatt érzett aggodalmukhoz. Az Európai Központi Bank többször is figyelmeztetett, hogy az Orbán-kormány beleavatkozik a jegybank függetlenségébe, és felszólította, hogy tartsa tiszteletben a monetáris politikáért felelős szakemberek függetlenségét, illetve elítélte a kormány azon törekvéseit, hogy kirúgással fenyegessék a jegybank dolgozóit abban az esetben, ha szembemennek a kormány politikájával.

A múlt hónapban hat magyartól megtagadták a belépést az Egyesült Államokba korrupciós vádak alapján. André Goodfriend ügyvivő szerint a vízumtilalmat figyelmeztetésnek szánta, hogy a kormány vonja vissza azon lépéseit, amelyek fenyegetik a demokratikus értékeket, ,,negatív, csalódást keltő trendeket", illetve ,,a jogállamiság gyengülését, a civil társadalmat ért támadásokat és a transzparencia hiányát" említve Magyarországon.

A demokrácia a jogállamiság tisztelete, a hatalmi ágak szétválasztása, illetve a gazdasági, a civil és a vallási szabadságjogok tiszteletben tartása nélkül nemcsak nem elégséges, de veszélyes is. Ez együtt jár a szabadság erodálódásával, a hatalmi túlkapásokkal, etnikai megosztottsággal és gazdasági korlátozásokkal - és ezeknek mind tanúi lehettünk Magyarországon azóta, hogy Orbán hatalomra lépett. Orbán a lépéseit azzal indokolta, hogy az állam új modelljét akarja létrehozni, ,,illiberális demokráciát," ám ez az elképzelése szemben áll az Európai Unió és a NATO alapvető értékeivel. Ezeket a szövetségeket nem csak a demokrácia elvére alapozva hozták létre. E szövetségek alapja a jogállamiság, a személyes szabadságjogok védelme és az alapvető szabadságjogok is. Minden tagországnak elkötelezettnek kell maradnia ezen értékek mellett."

Két nap alatt ez már a második alkalom, hogy McCain éles hangon bírálja a magyar miniszterelnököt. Kedden a republikánus politikus Orbánt ,,újfasiszta diktátornak" nevezte az Egyesült Államok új budapesti nagykövetéről, Colleen Bellről szóló szenátusi szavazáson, amivel hatalmas botrányt robbantott ki a két ország között. ,,Egy nemzet annak a határára került, hogy feladja a szuverenitását egy újfasiszta diktátornak, aki ágyba bújik Vlagyimir Putyinnal" - mondta McCain, akit a 2008-as elnökválasztás előtt Orbán ,,a szó legősibb értelmében vett nemzeti hősnek, egy igazi karakternek" nevezett. Ez a kép az elmúlt huszonnégy órában radikálisan megváltozott. Magyar kormányzati körökben az ,,újfasiszta diktátor" kifejezést az ,,öregkori demencia" jelének tartják McCain részéről.
Az ominózus mondat

,,Értem én, hogyan mennek a dolgok, de ott tartunk, hogy (van) egy nemzet, amely annak a szélén áll, hogy átengedje a szuverenitását egy neofasiszta diktátornak, aki Vlagyimir Putyinnal bújik ágyba, és mi a »Gazdagok és szépek« producerét küldjük oda nagykövetnek."

Angolul: ,,I understand how the game is played, but here we are, a nation that is on the verge of ceding its sovereignty to a neo-fascist dictator getting in bed with Vladimir Putin and we're going to send the producer of 'The Bold and The Beautiful' as the ambassador."

Gulyás Gergely, a törvényhozási bizottság fideszes elnöke azt nyilatkozta: ,,A veterán szenátor vagy nem ismeri a neofasiszta jelző definícióját, vagy rövid időre elvesztette az józan ítélőképességét. A legkevesebb, hogy bocsánatkéréssel tartozik". Más kormánypárti politikusok arra emlékeztettek, hogy Kijevben, a Majdanon a republikánus politikus a Szvoboda nevű ,,zsidózó" szélsőjobboldali párt szónokával állt egy színpadon, és nem volt ennyire érzékeny.

- Azok, akik Amerikában értenek a térséghez, egyöntetűen és határozottan elítélik Orbán Viktor kül- és belpolitikáját, de túlzásnak tartják az ,,újfasiszta diktátor" kifejezést - nyilatkozta a Népszabadságnak az ügy kapcsán Charles Gati. A politológus professzor hozzátette, hogy a helyzet rendkívül súlyos, mert a miniszterelnök a 2008-as elnökválasztáskor McCaint támogatta Barack Obamával szemben. A befolyásos republikánus szenátor januártól a felsőház védelmi bizottságának elnöke lesz. Gati emlékeztetett, ő már sokszor figyelmeztetett arra, hogy a republikánusok adott esetben jóval keményebbek lesznek a külpolitikában, mint az Obama-adminisztráció. Azt a kormányoldal is elismeri, mindez rendkívül kínos. ,,Innen már nincs lejjebb" - mondják.

Szijjártó Péter külügyminiszter Brüsszelben úgy nyilatkozott, McCain nem ismeri a magyarországi ,,ténybeli alapokat", holott az év elején Budapesten járt. Orbán Viktorral is találkozott. Magyar Levente gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár a hivatalába kérette André Goodfriend amerikai ügyvivőt, majd közleményben utasította vissza John McCain szavait. Goodfriend McCain kijelentésére a Twitteren reagált: ,,fontos tiszteletben tartani mások véleményét, de attól még nem kell egyetérteni vele" - írta.

Helyi idő szerint szerdán Marie Harf amerikai külügyi szóvivő több olyan kijelentéstől is elhatárolódott, amelyet McCain tett Magyarországgal kapcsolatban. Harf szerint - írja az MTI - ,,nem meglepő", hogy a diplomáciai tárca nem oszt több olyan nézetet, amelyet McCain a magáénak vall. Egy pontosító kérdésre válaszolva a szóvivő azt mondta, ,,természetesen" ebbe a kategóriába tartozik a magyar kormányfőre vonatkozó ,,újfasiszta diktátor" kifejezés is.

Harf a sajtótájékoztatója során még nem tudott beszámolni arról, hogy mi volt a magyar kormány reakciója az ügyre. ,,Hisszük, hogy (Bell) nagyon jó nagykövet lesz, és örülünk a megerősítésének" - jelentette ki ugyanakkor Harf, aki szerint az új nagykövet nagyon megfelel az általa betöltendő poszt követelményeinek.


http://nol.hu/kulfold/mccain-meg-egyszer-a-padlora-kuldte-orbant-1502477
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: függetlenségének, szélsőjobboldali, követelményeinek, miniszterelnököt, megosztottsággal, bocsánatkéréssel, antidemokratikus, ítélőképességét, népszabadsághoz, figyelmeztetett, népszabadságnak, megerősítésének, változtatásokat, miniszterelnöki, függetlenségébe, külügyminiszter, szétválasztását, korlátozásokkal, visszaszorítása, magyarországgal, elkötelezettnek, jogállamiságot, szabadságjogok, belpolitikáját, függetlenségét, külpolitikában, bocsánatkérést, elnökválasztás, szuverenitását, magyarországon, miniszterelnök, republikánusok, adminisztráció, erodálódásával, transzparencia, szétválasztása, padlóra küldte, arizonai republikánus, nappal azután, magyar miniszterelnököt, magyar demokratikus, nemzeti hősből, bíróságok függetlenségét, civil szférát, sajtó szabadságát, intézmények függetlenségének, demokratikus kormányzás, demokratikus normák, aggodalmakat sokan, 2013-as döntése, jogállamiságot fenyegetik, európai normákkal, Kőműves Anita, Csuhaj Ildikó, Horváth Gábor, Orbán Viktor, Európa Unió, John McCain, Orbán Viktor Budapesten, John McCainnel, Miniszterelnöki Sajtóiroda, Botár Gergely, Velencei Bizottság, Európa Tanács, Protect Journalists, Európai Bizottság, Dunja Mijatovic, Európai Központi Bank, Egyesült Államokba, André Goodfriend, Európai Unió, Egyesült Államok, Colleen Bellről, Vlagyimir Putyinnal, Vladimir Putin, Gulyás Gergely, Charles Gati, Barack Obamával, Szijjártó Péter, Orbán Viktorral, Magyar Levente, Goodfriend McCain, Marie Harf,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
...és mégis ráismersz  Isteni zsebkendők  Márciusi eső  Dóró Sándor: Tétova lét  Kokárda  Facebookon kaptam  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Nem kellett volna!  Facebookon kaptam  Talpra vándor  Paul David Tripp Március 15  A magukat nyílt és őszinte emb...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  A kávé  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Vágy, élet és sugár  Cicus virággal  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Egyet értesz?  Egyet értesz?  Facebookon kaptam  Mindig tud adni ,  Sajnos ezt elBalogozták  Gősi Vali - Tükre lennék...  képre írva Március 15 -re emlé...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  A kávé  ...és mégis ráismersz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Müller Péter tollából  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Ted Engstrőm gondolata  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aztán itt van egy másik szerep...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A nemzet csak akkor...  Facebookon kaptam  Síró nő  Nem kellett volna!  Könnyáztatta asszonysorsok  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Facebookon kaptam  Talpra vándor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szent Pio atya!  Nagy László - Szerelem emléke  Facebookon kaptam  Március  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  A tékozló és Isten gondviselés...  Isten áldja  Esti kép  Csörög a telefonom  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csendes éjszakán  Ted Engstrőm gondolata  Alvó kislány  A magyar sajtó napja március 1...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Keresd azt a valakit,...  Szép estét kedves látogatóimna...  Rőzsehordó nő szobra  Mindig tud adni ,  Paul David Tripp Március 17  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szent Pio atya!  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Evan Esar tollából  Szép estét kedves látogatóimna...  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Facebookon kaptam  mindent a népért...  Szeretettel  Nem mindegy  Szép estét  Alvó kislány  Testünk a szenvedélyek izzó f... 
Bejegyzés Címkék
padlóra küldte, arizonai republikánus, nappal azután, magyar miniszterelnököt, magyar demokratikus, nemzeti hősből, bíróságok függetlenségét, civil szférát, sajtó szabadságát, intézmények függetlenségének, demokratikus kormányzás, demokratikus normák, aggodalmakat sokan, 2013-as döntése, jogállamiságot fenyegetik, európai normákkal, kockázatot hordozzák, három alappillérét, hatalmi ágak, demokrácia egyik, emberi jogok, magyar médiatörvényt, félelem légkörét, médiatörvényen történt, kritikus vagy, jegybank függetlenségébe, monetáris politikáért, kormány azon, jegybank dolgozóit, kormány politikájával, múlt hónapban, vízumtilalmat figyelmeztetésnek, kormány vonja, demokratikus értékeket, jogállamiság gyengülését, civil társadalmat, transzparencia hiányát, jogállamiság tisztelete, vallási szabadságjogok, szabadság erodálódásával, hatalmi túlkapásokkal, lépéseit azzal, elképzelése szemben, demokrácia elvére, személyes szabadságjogok, alapvető szabadságjogok, második alkalom, republikánus politikus, nemzet annak, határára került, újfasiszta diktátornak, 2008-as elnökválasztás, igazi karakternek, elmúlt huszonnégy, ominózus mondat, neofasiszta diktátornak, nation that, neo-fascist dictator, törvényhozási bizottság, veterán szenátor, neofasiszta jelző, józan ítélőképességét, politológus professzor, helyzet rendkívül, 2008-as elnökválasztáskor, befolyásos republikánus, felsőház védelmi, republikánusok adott, magyarországi &#8222, hivatalába kérette, diplomáciai tárca, magáénak vall, pontosító kérdésre, kategóriába tartozik, magyar kormányfőre, magyar kormány, általa betöltendő, függetlenségének, szélsőjobboldali, követelményeinek, miniszterelnököt, megosztottsággal, bocsánatkéréssel, antidemokratikus, ítélőképességét, népszabadsághoz, figyelmeztetett, népszabadságnak, megerősítésének, változtatásokat, miniszterelnöki, függetlenségébe, külügyminiszter, szétválasztását, korlátozásokkal, visszaszorítása, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 380
  • e Hét: 2038
  • e Hónap: 18831
  • e Év: 151748
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.