Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
isteni törvényednek készséggel hódolva, teljesítsem szent a
  2017-01-10 10:33:39, kedd
 
  Imádság:
Mindenható Úristen, aki gondviselésed eszközeiül gyarló embereket választván, ily módon is kitünteted isteni hatalmadat a világ kormányzásában, áraszd ránk kegyelmedet, hogy ki imádva elismerem benned a legfőbb hatalmasságot és minden hatalom kútfejét: annak általad rendelt egyházi és világi képviselőit köteles engedelmességgel tiszteljem, s így isteni törvényednek készséggel hódolva, teljesítsem szent akaratodat.

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Jézus úgy tanított, mint akinek hatalma van.
Kafarnaum városában Jézus egy szombaton bement a kafarnaumi zsinagógába, és tanított. Mindenki nagyon csodálkozott tanításán, mert úgy tanította őket, mint akinek hatalma van, és nem úgy, mint az írástudók.
A zsinagógában volt egy ember, akit megszállt a tisztátalan lélek, így kiáltozott: ,,Mi közünk egymáshoz, názáreti Jézus? Azért jöttél, hogy elpusztíts minket? Tudom, ki vagy: az Isten Szentje!"
Jézus ráparancsolt: ,,Hallgass el, és menj ki belőle!" A tisztátalan lélek erre összevissza rángatta az embert, aztán nagy kiáltással kiment belőle.
Mindenki nagyon megdöbbent. Az emberek egymást kérdezgették: ,,Mi ez? Új tanítás, és milyen hatalmas! Még a tisztátalan telkeknek is parancsol, és azok engedelmeskednek neki!" El is terjedt a híre hamarosan Galilea egész vidékén.
Ezek az evangélium igéi.
Mk 1,21-48

SZENTLECKE a Zsidókhoz írt levélből
Jézus, az üdvösség szerzője, a szenvedésben dicsőült meg.
Testvéreim!
Az eljövendő világot, amelyről beszélünk, nem az angyalok uralma alá rendelte Isten. Hiszen egy helyen a Szentírásban ez olvasható:
,,Ugyan mi az ember, hogy törődsz vele, az ember fia, hogy gondod van rá? Kevéssel tetted kisebbé az angyaloknál, dicsőséggel és méltósággal koronáztad őt, fölébe emelted kezed műveinek."
Ha pedig mindent uralma alá vetett, semmit sem hagyott, ami nem volna neki alávetve. Most ugyan még nem látjuk, hogy uralma alatt lenne minden. De annyit azért már látunk, hogy Jézus, aki (emberi természete szerint) kisebb az angyaloknál, a halál elszenvedéséért elnyerte a dicsőség és a méltóság koronáját, hiszen Isten irántunk való irgalmából mindnyájunkért megízlelte a halált.
Illett ugyanis, hogy Isten - akiért és aki által a mindenség lett, és aki számtalan fiát elvezette az üdvösségre - Jézust, üdvösségük szerzőjét a szenvedésben megdicsőítse. Mert a megszentelő is, és a megszenteltek is ugyanattól az egy Istentől vannak. Ezért (Jézus) nem szégyenli testvéreinek nevezni azokat, akiket megszentelt, amikor azt mondja (Istennek az ő Atyjának):
,,Hirdetlek majd téged testvéreimnek, És a hívek közösségében dicsőítelek téged."
Ez az Isten igéje.
Zsid 2,5-12

VÁLASZOS ZSOLTÁR
Válasz: Fiad hatalmába adtad * kezed minden művét. Vö. 7. vers.
Előénekes: Urunk, Istenünk, * a te neved széles e világon mily csodálatos.
Ugyan mi az ember, hogy megemlékezel róla, * az ember fia, hogy gondot viselsz rá?
Hívek: Fiad hatalmába adtad * kezed minden művét.
E: Az embert kevéssel tetted kisebbé az angyaloknál, † megkoronáztad dicsőséggel és fönséggel, * hatalmába adtad kezed műveit.
H: Fiad hatalmába adtad * kezed minden művét.
E: Mindent lába alá vetettél, † minden juhot és barmot, * hozzá még a mezők vadjait,
az ég madarait és a tenger halait, * melyek a tenger ösvényét járják.
H: Fiad hatalmába adtad * kezed minden művét.
Zsolt 8,2a és 5-9

EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK
Pap: Kérjük, testvéreim, a végtelenül irgalmas Istent önmagunkért és minden emberért, hogy bocsássa meg bűneinket, és adja meg nekünk az örök boldogságot!
Lektor: 1. Az egész világon elterjedt és az itt egybegyűlt Egyházért könyörögjünk az Úrhoz!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
2. Szentatyánkért, N. pápáért, püspökeinkért, papjainkért és a szent szolgálatban segítő társaikért könyörögjünk az Úrhoz!
Hívek: Kérünk téged...
3. Az egyházak egységéért, a pogányok megtéréséért, a nemzetek közötti egyetértésért könyörögjünk az Úrhoz!
Hívek: Kérünk téged...
4. Beteg, éhező és bajbajutott embertársainkért könyörögjünk az Úrhoz!
Hívek: Kérünk téged...
5. Saját magunk és távol lévő testvéreink üdvösségéért könyörögjünk az Úrhoz!
Hívek: Kérünk téged...
(6. A földi életből eltávozott N. testvérünk [nővérünk] örök boldogságáért könyörögjünk az Úrhoz!
Hívek: Kérünk téged...)
Pap: Urunk, hallgasd meg népedet! Érdemtelen létünkre könyörgünk hozzád, hiszen kegyelmeddel mindig elénk sietsz, hogy jóságosan teljesítsd kérésünket. Krisztus, a mi Urunk által.
Hívek: Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: engedelmességgel, embertársainkért, engedelmeskednek, elszenvedéséért, szentatyánkért, mindnyájunkért, kormányzásában, püspökeinkért, megkoronáztad, hatalmasságot, boldogságáért, gondviselésed, testvéreimnek, egyetértésért, megszenteltek, üdvösségéért, könyörögjünk, kérdezgették, törvényednek, kegyelmeddel, csodálkozott, zsinagógában, ráparancsolt, megemlékezel, testvéreinek, szenvedésben, megdicsőítse, szolgálatban, szentírásban, közösségében, megtéréséért, papjainkért, angyaloknál, önmagunkért, dicsőséggel, tisztátalan, legfőbb hatalmasságot, szombaton bement, kafarnaumi zsinagógába, zsinagógában volt, tisztátalan lélek, emberek egymást, tisztátalan telkeknek, híre hamarosan, evangélium igéi, üdvösség szerzője, szenvedésben dicsőült, eljövendő világot, angyalok uralma, halál elszenvedéséért, méltóság koronáját, mindenség lett, EVANGÉLIUM Szent Márk, Isten Szentje, VÁLASZOS ZSOLTÁR, EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Ne engedd el kezem!  A kávé  Facebookon kaptam  A magyar sajtó napja március 1...  Amikor még rangja volt...  A halolaj és a hal még a migré...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Cicus virággal  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Rőzsehordó nő szobra  William Shakespeare-től idéze...  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Mélységes szomorúsággal  Facebookon kaptam  Nemzeti  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A közszereplő  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Csörög a telefonom  Facebookon kaptam  Szép Álmokat  Imádkozás Krisztus értelméért  Nyíljatok meg  Benned is ezerféle szín van  Az agyat és a csontokat is erő...  Facebookon kaptam  Szép Álmokat  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Rőzsehordó nő szobra  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Várnai Zseni - Petőfi márciusa  Tavaszról álmodom,  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Ibolya  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Éljen a magyar szabadság!  Facebookon kaptam  Alvó cica  William Shakespeare-től idéze...  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Ted Engstrőm gondolata  Paul David Tripp Március 17  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fújjad márciusi szél . . .  Facebookon kaptam  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Nem mindegy  Facebookon kaptam  Nem kell ide békemenet  Az ünnepről  Facebookon kaptam  A szív és a cselekvés egységes...  Akinek vaj van a fején...  Dóró Sándor: Tétova lét  Alvó cica  Facebookon kaptam  Szabó Norbert – Szabadsá...  William Shakespeare-től idéze...  Kakaós piskóta  mindent a népért...  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Márciusi eső  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Dóró Sándor: Tétova lét  ...és mégis ráismersz  Facebookon kaptam  Ne feledjük: a föld jóval több...  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Könnyáztatta asszonysorsok  ...és mégis ráismersz  Imádkozás Krisztus értelméért  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Facebookon kaptam  Rőzsehordó nő szobra  A szív és a cselekvés egységes...  Az agyat és a csontokat is erő...  Talpra vándor  Március 15-re emlékve  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Magyarország ilyen hely.  Facebookon kaptam  Nem mindegy  A halolaj és a hal még a migré...  Szent-Györgyi Albert gondolata  Petőfi Sándor - A tavaszhoz 
Bejegyzés Címkék
legfőbb hatalmasságot, szombaton bement, kafarnaumi zsinagógába, zsinagógában volt, tisztátalan lélek, emberek egymást, tisztátalan telkeknek, híre hamarosan, evangélium igéi, üdvösség szerzője, szenvedésben dicsőült, eljövendő világot, angyalok uralma, halál elszenvedéséért, méltóság koronáját, mindenség lett, üdvösségre &#8211, szenvedésben megdicsőítse, hívek közösségében, embert kevéssel, mezők vadjait, tenger halait, tenger ösvényét, végtelenül irgalmas, örök boldogságot, egész világon, szent szolgálatban, egyházak egységéért, pogányok megtéréséért, nemzetek közötti, földi életből, engedelmességgel, embertársainkért, engedelmeskednek, elszenvedéséért, szentatyánkért, mindnyájunkért, kormányzásában, püspökeinkért, megkoronáztad, hatalmasságot, boldogságáért, gondviselésed, testvéreimnek, egyetértésért, megszenteltek, üdvösségéért, könyörögjünk, kérdezgették, törvényednek, kegyelmeddel, csodálkozott, zsinagógában, ráparancsolt, megemlékezel, testvéreinek, szenvedésben, megdicsőítse, szolgálatban, szentírásban, közösségében, megtéréséért, papjainkért, angyaloknál, önmagunkért, dicsőséggel, tisztátalan, megszentelő, összevissza, zsinagógába, könyörgések, testvéreink, boldogságot, kegyelmedet, teljesítsem, dicsőítelek, képviselőit, bajbajutott, megszentelt, méltósággal, testvérünk, teljesítsd, kiáltozott, elpusztíts, üdvösségre, egybegyűlt, ugyanattól, üdvösségük, eszközeiül, kitünteted, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 888
  • e Hét: 4478
  • e Hónap: 25161
  • e Év: 228074
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.