Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Első női bírópáros a férfi kézi-vb-n
  2017-01-22 21:16:07, vasárnap
 
  A 25. kézilabda-világbajnokság az első olyan férfi világesemény, amelyen női bírópáros is közreműködik. A francia Bonaventura ikrek, Charlotte és Julie számára nem különleges a helyzet, mert hazájukban már több mint tíz éve vezetnek férfiaknak bajnokikat. Az más kérdés, hogy mindmáig nem tudják őket megkülönböztetni a kézilabdás közegben, de előfordul, hogy ők maguk sem tudják, melyikük kicsoda.
...... ......


Vezettek már döntőt olimpián, világbajnokságon, Európa-bajnokságon és a Bajnokok Ligájában is, a januári vb mégis rendhagyó az ő pályafutásukban is, mivel ez az első férfi világverseny, amelyen női bírópáros is közreműködik. A 36 éves francia Bonaventura nővérek két találkozót vezettek már a magyar válogatottat is a soraiban tudó roueni csoportban, először a Fehéroroszország-Chile, majd a Horvátország-Fehéroroszország meccsel bízták meg őket.
Szeptember végén tudtuk meg, hogy részt vehetünk a januári férfi világbajnokságon - mondta Charlotte Bonaventura a Nemzeti Sport Online-nak a keddi találkozót követően. - Valahol számítottunk rá, hogy az IHF előbb-utóbb megteszi ezt a lépést, de azt nem gondoltuk, hogy már a franciaországi tornán. Természetesen nagyon örültünk neki, és azonnal elkezdtünk készülni a vb-re."
A francia ikerpár kihagyta a decemberi svédországi női Európa-bajnokságot, de nem azért, mert januárra is feladatot kaptak, ennél jóval prózaibb oka van:
,,Nem vagyunk profi játékvezetők, és a riói olimpia miatt tavaly már ki kellett vennünk három hét szabadságot, több kimenő nem fért bele" - vette át a szót Julie.
És hogy mivel foglalkoznak, amikor épp nem játékvezetők? ,,Charlotte a francia társadalombiztosításban dolgozik, idős embereknek segít gondozót találni. Én viszont éppen munkát keresek, de nem egyszerű, mivel ilyen sok hetet távol vagyok."
Ramon Gallego, a nemzetközi szövetség játékvezetői bizottságának tagja a torna előtt kifejtette, az a céljuk, hogy minden pozícióra a legalkalmasabb jelölteket találják meg, így ha van olyan női páros, amelyik a legjobbak közé tartozik a világon, miért ne választanák ki őket? ,,Ez nem egy ajándék a számukra, hanem kiérdemelték. Bár ők az első női páros, biztos vagyok benne, hogy korántsem az utolsók."
Az első meccs során nem foglalkoztunk azzal, hogy valami történelmi esemény részesei vagyunk, de ha majd visszavonulunk, biztos jó érzés lesz visszagondolni arra, hogy mi voltunk az első női bírópáros férfi világversenyen" - mondta Charlotte, majd testvére hozzátette, számukra teljesen normális volt, hogy férfi meccset dirigálnak.
Furcsán hangozhat, de a pályán semmi különöset nem éltünk át, miután Franciaországban már több mint tíz éve vezetünk férfiaknak bajnokikat. Persze a körítés teljesen más egy sima hazai mérkőzésen, mint egy V.B. meccsen, de maga a játék ugyanaz, ugyanazokat a helyzeteket kell kezelni. Mindegy, hogy milyen kiemelt eseményen vagyunk, a lényeg, hogy jól végezzük a munkánkat."
...... .....


A londoni olimpia volt egyértelműen a legszebb emlékünk, mert az volt az első ötkarikás játék, amelyen részt vehettünk. Úgy éreztük magunkat, mint a gyerekek Disneylandben. Soha nem álmodtunk róla, így minden pillanatát élveztük" - mondta Charlotte, majd Julie így folytatta:
,,Sok mindent elértünk, amire kezdetben nem is számítottunk. Először mindig csak a következő mérkőzésre koncentráltunk. Nem gondoltuk volna, hogy eljutunk a nemzetközi szintre. Utána nem foglalkoztunk az olimpiával, most pedig itt vagyunk a férfi vébén. Dolgoznunk kell tovább, fenntartani a színvonalat, és akkor több férfi világversenyen is részt vehetünk. Meglátjuk, hogy még meddig tudunk eljutni
 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
Címkék: világbajnokságon, fehéroroszország, franciaországban, megkülönböztetni, pályafutásukban, világbajnokság, visszavonulunk, legalkalmasabb, világversenyen, franciaországi, koncentráltunk, visszagondolni, foglalkoztunk, bizottságának, disneylandben, természetesen, foglalkoznak, egyértelműen, játékvezetők, világverseny, számítottunk, horvátország, kiérdemelték, játékvezetői, válogatottat, közreműködik, világesemény, bonaventura, választanák, helyzeteket, fenntartani, bajnokságon, ugyanazokat, bajnokságot, svédországi, színvonalat, első olyan, francia Bonaventura, kézilabdás közegben, első férfi, magyar válogatottat, soraiban tudó, januári férfi, keddi találkozót, franciaországi tornán, francia ikerpár, decemberi svédországi, riói olimpia, szót Julie, nemzetközi szövetség, torna előtt, legalkalmasabb jelölteket, Bajnokok Ligájában, Charlotte Bonaventura, Nemzeti Sport Online-nak, Ramon Gallego,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Szép álmokat!  Szép estét  Jó éjszakát  Játékos kis cicák  Nem látom őket  Facebookon kaptam  Az angyali üdvözlet  Az izmaink nem csak testmozgás...  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Idővel az ember megérti, hogy ...  Virágvasárnap: az élet és a re...  üdvözöllek!  Agárdi Gábor gondolata  képre írva  Esti kép  Sadhguru idézet  Alvó baby  Válaszok a halál után  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Várnai Zseni - Éveim  Hibáztam már  Most - segíts meg Mária ,  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Hibáztam már  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Táplálékok a máj egészségének ...  Sir Andrew Lloyd Webber  Aki belekortyol  A tavasz nem csak önmagában sz...  Facebookon kaptam Krisztinától  Nagyhétfő:  Szép álmokat!  Esti kép  Facebookon kaptam  Szép estét  A csend aranyat ért  Esti kép  Képes idézet !  Facebookon kaptam  Ne hagyd  Alvó kutyák  Facebookon kaptam  Öröknek hinni . . .  Alvó kisfiú  Válaszok a halál után  Facebookon kaptam  Nagyhétfő:  Alvó baby  Úgy sajog ez a vad tavasz,  képre írva  Agárdi Gábor gondolata  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Krisztinától  Alvó cica  Szép álmokat!  2004-es kivégzés után  Szép estét  Facebookon kaptam Krisztinától  Alvó kutyák  Facebookon kaptam  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Facebookon kaptam  képre írva  Várnai Zseni - Éveim  Heltai Jenő: Március  Az út  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A nagy természet  Odaadja  Képes idézet !  Devecsery László - Húsvét  Facebookon kaptam  Sonka vásár  Nem jár  Nem azt látja  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Odaadja  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A csend aranyat ért  Leereszkedés és olvadás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A jó kedv a világon  Soli Deo gloria  Aki belekortyol  Nem látom őket 
Bejegyzés Címkék
első olyan, francia Bonaventura, kézilabdás közegben, első férfi, magyar válogatottat, soraiban tudó, januári férfi, keddi találkozót, franciaországi tornán, francia ikerpár, decemberi svédországi, riói olimpia, szót Julie, nemzetközi szövetség, torna előtt, legalkalmasabb jelölteket, legjobbak közé, első meccs, pályán semmi, körítés teljesen, sima hazai, játék ugyanaz, helyzeteket kell, londoni olimpia, legszebb emlékünk, első ötkarikás, gyerekek Disneylandben, következő mérkőzésre, nemzetközi szintre, férfi vébén, világbajnokságon, fehéroroszország, franciaországban, megkülönböztetni, pályafutásukban, világbajnokság, visszavonulunk, legalkalmasabb, világversenyen, franciaországi, koncentráltunk, visszagondolni, foglalkoztunk, bizottságának, disneylandben, természetesen, foglalkoznak, egyértelműen, játékvezetők, világverseny, számítottunk, horvátország, kiérdemelték, játékvezetői, válogatottat, közreműködik, világesemény, bonaventura, választanák, helyzeteket, fenntartani, bajnokságon, ugyanazokat, bajnokságot, svédországi, színvonalat, szabadságot, mérkőzésre, találkozót, hozzátette, hazájukban, dirigálnak, férfiaknak, bajnokikat, mérkőzésen, olimpiával, nemzetközi, embereknek, elkezdtünk, dolgoznunk, kifejtette, történelmi, szeptember, jelölteket, csoportban, különleges, kézilabdás, pillanatát, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2101
  • e Hét: 5691
  • e Hónap: 26374
  • e Év: 229287
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.