Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Jézus Krisztust, a megfeszítettet hirdetem nektek.
  2017-02-04 18:31:24, szombat
 
  Könyörgés:
Urunk, Istenünk, őrizd szüntelen jóságoddal Egyházadat és erősítsd mindenkor oltalmaddal, mert csak a te kegyelmedre hagyatkozhat. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké.

OLVASMÁNY Izajás próféta könyvéből
Ha segítesz a rászorulókon, akkor majd felragyog világosságod.
Oszd meg az éhezővel kenyeredet, és a hajléktalan szegényt fogadd be házadba. Ha mezítelent látsz, öltöztesd föl, és ne fordulj el embertársad elől!
Akkor majd felragyog világosságod, mint a hajnal, és a rajtad ejtett seb gyorsan beheged. Előtted halad majd igazságod, és az Úr dicsősége lesz a kísérőd. Akkor, ha szólítod, az Úr válaszol, könyörgő szavadra így felel: Íme, itt vagyok!
Ha eltávolítod körödből az igát, az ujjal mutogatást és a gonosz beszédet, ha odaadod az éhezőnek kenyeredet, és jóllakatod az elnyomottat, akkor felragyog a sötétségben világosságod, és homályod déli verőfényre változik.
Ez az Isten igéje.
Iz 58,7-10

VÁLASZOS ZSOLTÁR
Válasz: Az igaz ember világít, * mint fény a sötétségben. (Vö. 4a. vers.)
Előénekes: Az igaz világít, mint fény a sötétségben, * igazságos, jóságos és irgalmas.
Boldog ember, aki irgalmas, † és szívesen ad kölcsön, * aki a törvény szerint intézi minden dolgát.
Hívek: Az igaz ember világít, * mint fény a sötétségben.
E: Nem tántorodik meg soha, * az igaz emléke örökké megmarad.
Rossz hírtől nem kell félnie, * szíve nyugodt, mert az Úrban bízik.
H: Az igaz ember világít, * mint fény a sötétségben.
E: Szíve erős, nem ismer félelmet, * bőséges adományt oszt a szegénynek.
Igazsága megmarad örökre, * feje dicsőségesen felemelkedik.
H: Az igaz ember világít, * mint fény a sötétségben.
Zsolt 111,4-5.6-7.8a és 9

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt első leveléből
Jézus Krisztust, a megfeszítettet hirdetem nektek.
Testvéreim!
Amikor nálatok jártam, nem választékos beszéddel vagy emberi bölcsességgel akartam hirdetni nektek Isten titkát. Elhatároztam ugyanis, hogy nem akarok másról tudni köztetek, csak Jézus Krisztusról, a megfeszítettről.
Gyöngeségem tudatában félve és nagyon elfogódva mentem hozzátok. Tanításom és igehirdetésem ezért nem a bölcsesség elragadó szavaiból állt, hanem a lélek és az erő bizonyságából, hogy hiteteknek ne emberi bölcsesség, hanem Isten ereje legyen az alapja.
Ez az Isten igéje.
1Kor 2,1-5

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Ti vagytok a világ világossága.
Abban az időben Jézus így szólt tanítványaihoz:
Ti vagytok a föld sója. De ha a só ízét veszti, mivel sózzák meg? Nem való az egyébre, mint hogy kidobják, s eltapossák az emberek. Ti vagytok a világ világossága. A hegyen épült várost nem lehet elrejteni. Lámpát sem azért gyújtanak, hogy a véka alá rejtsék, hanem a lámpatartóra teszik, hogy világítson mindenkinek a házban. Úgy világítson a ti világosságtok az emberek előtt, hogy látva jótetteiteket, magasztalják mennyei Atyátokat!"
Ezek az evangélium igéi.
Mt 5,13-16

EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK
Pap: Testvéreim! Kérjük Istentől az irgalmas lelkület ajándékát, amely kedvessé tesz minket mennyei Atyánk előtt!
Lektor: 1. Engedd, Urunk, hogy mindig szívesen gyakoroljuk az irgalmasság testi és lelki cselekedeteit!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
2. Add, hogy Egyházad a föld sója és a világ világossága legyen!
Hívek: Kérünk téged . . .
3. Add, hogy az országok vezetői mindenütt felelősségtudattal gondoskodjanak a rájuk bízottakról!
Hívek: Kérünk téged . . .
4. Add, hogy a mindenkivel jót tevő Krisztust követve segítsünk a rászorulókon!
Hívek: Kérünk téged . . .
5. Add, hogy a keresztáldozat kegyelmeiből erőt merítsünk életünkben és halálunkban!
Hívek: Kérünk téged . . .
Pap: Mennyei Atyánk! Te azt akartad, hogy a föld sója és a világ világossága legyünk. Add kegyelmedet, hogy az irgalmas emberszeretet gyakorlásával betölthessük keresztény küldetésünket. Krisztus, a mi Urunk által.
Hívek: Ámen.

Felajánló könyörgés:
Urunk, Istenünk, te a kenyeret és a bort elsősorban mulandó földi életünk táplálékául rendelted. Add, hogy örök életünk szentségi táplálékává is legyenek. Krisztus, a mi Urunk által.
Áldozási ének:
Adjunk hálát az Úrnak jóságáért, az emberek fiaival tett nagy csodáiért, mert bő vizet adott a szomjazóknak, és az éhezőket jóllakatta. (Zsolt 106,8-9)
vagy
Boldogok, akik szomorúak, mert majd megvigasztalják őket. Boldogok, akik éhezik és szomjazzák az igazságot, mert majd eltelnek vele. (Mt 5,5-6)

Áldozás utáni könyörgés:
Istenünk, te egy kenyérből adtál ennünk, és egy kehelyből adtál innunk. Segíts, hogy egyek legyünk Krisztusban, és örömmel munkálkodjunk az egész világ üdvösségén. Krisztus, a mi Urunk által.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: megvigasztalják, megfeszítettről, gondoskodjanak, tanítványaihoz, korintusiakhoz, keresztáldozat, megfeszítettet, szentlélekkel, cselekedeteit, emberszeretet, bölcsességgel, gyakorlásával, küldetésünket, világosságtok, munkálkodjunk, bizonyságából, jótetteiteket, igehirdetésem, lámpatartóra, világosságod, rászorulókon, elhatároztam, magasztalják, kegyelmeiből, dicsőségesen, szomjazóknak, felemelkedik, betölthessük, hagyatkozhat, sötétségben, elnyomottat, világossága, embertársad, krisztusról, választékos, gyöngeségem, éhezővel kenyeredet, hajléktalan szegényt, rajtad ejtett, ujjal mutogatást, gonosz beszédet, éhezőnek kenyeredet, sötétségben világosságod, igaz ember, igaz világít, törvény szerint, igaz emléke, megfeszítettet hirdetem, bölcsesség elragadó, világ világossága, időben Jézus, föld sója, Jézus Krisztust, Jézus Krisztus, OLVASMÁNY Izajás, VÁLASZOS ZSOLTÁR, SZENTLECKE Szent Pál, Jézus Krisztusról, EVANGÉLIUM Szent Máté, EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK, Kérjük Istentől, Mennyei Atyánk,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Alvó cicák  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Png fotel  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Akarat  Egy maradéktalanul uralt világ  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Akarat  Szabolcska Mihály – Ákác...  Lóhere  A sors  Png fotel  Mai harmónia kártyám  Png kislány  Jónás Tamás – Végtelen b...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Akarat  Ami embereknek lehetetlen, az...  Png ház  Facebookon kaptam  Png kutya  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem számIt  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Szívem tiéd  Egy bizonyos határt  A jó emberek mindig szépek mar...  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Albert Einstein gondolata  Akarat  A boldog családok mind hasonló...  Lóhere  Soha ne kedvezz...  Erdőn  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem  Hiányzik  Egy hatékony szolga  Alázat  A kételkedés kezelése  Alázat  Nem tudhatod  Png rózsa csokor  Bounty krémes  A boldog családok mind hasonló...  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Png virág  Png csokor  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Kövesd a cowboyt!  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png cica  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Png kutya  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Mi lenne ha  Mindig jusson idő nevetni  210 éve született a SZÓZAT meg...  Alázat  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Adakozás  Szép álmokat! 
Bejegyzés Címkék
éhezővel kenyeredet, hajléktalan szegényt, rajtad ejtett, ujjal mutogatást, gonosz beszédet, éhezőnek kenyeredet, sötétségben világosságod, igaz ember, igaz világít, törvény szerint, igaz emléke, megfeszítettet hirdetem, bölcsesség elragadó, világ világossága, időben Jézus, föld sója, hegyen épült, lámpatartóra teszik, emberek előtt, evangélium igéi, irgalmas lelkület, irgalmasság testi, országok vezetői, rájuk bízottakról, keresztáldozat kegyelmeiből, irgalmas emberszeretet, bort elsősorban, emberek fiaival, éhezőket jóllakatta, kenyérből adtál, kehelyből adtál, egész világ, megvigasztalják, megfeszítettről, gondoskodjanak, tanítványaihoz, korintusiakhoz, keresztáldozat, megfeszítettet, szentlélekkel, cselekedeteit, emberszeretet, bölcsességgel, gyakorlásával, küldetésünket, világosságtok, munkálkodjunk, bizonyságából, jótetteiteket, igehirdetésem, lámpatartóra, világosságod, rászorulókon, elhatároztam, magasztalják, kegyelmeiből, dicsőségesen, szomjazóknak, felemelkedik, betölthessük, hagyatkozhat, sötétségben, elnyomottat, világossága, embertársad, krisztusról, választékos, gyöngeségem, hajléktalan, mindenkinek, táplálékává, mindenkivel, bízottakról, halálunkban, táplálékául, oltalmaddal, kegyelmedre, kegyelmedet, gyakoroljuk, irgalmasság, eltávolítod, könyörgések, krisztusban, mindörökkön, jóllakatod, kenyeredet, tántorodik, mutogatást, üdvösségén, jóllakatta, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5520
  • e Hét: 11321
  • e Hónap: 44475
  • e Év: 278222
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.