Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Boldog az az ember, akinek az Úr megbocsátotta bűneit
  2017-02-10 08:51:45, péntek
 
  Jézus eltávozott Tírusz vidékéről, és Szidonon át a Galileai-tóhoz érkezett, a Tízváros környékére. Ott egy süketnémát vittek hozzá, és kérték, hogy tegye rá a kezét. Jézus félrehívta őt a tömegből, ujját a fülébe dugta, majd nyállal megérintette a nyelvét. Azután föltekintett az égre, fohászkodott, és így szólt: ,,Effeta", vagyis ,,Nyílj meg!" Erre megnyílt a süket füle, megoldódott a nyelve, és érthetően beszélt. Jézus megparancsolta, hogy ezt senkinek se mondják el. De minél jobban tiltotta, annál inkább hirdették. Szerfölött csodálkoztak, és azt mondták: ,,Mindent jól cselekedett: a süketeknek visszaadta hallásukat, a némáknak pedig a beszédet."
Mk 7,31-37

Imádság
Miasszonyunk, Istennek szent Anyja, minden asszonyok között első, aki fogadalommal az Úrnak szentelted szüzességedet, kérlek téged, nyerd meg nekem szent Fiadtól azt a kegyelmet, hogy a mai naptól kezdve ő legyen lelkem jegyese. Megígérem neked és neki, hogy soha nem lesz más jegyesem, mint ő, és mindent megteszek, ami tőlem függ, hogy tisztán és folt nélkül őrizzem meg magam, egyedül neki, napjaim során életem alkonyáig.
Sziénai Szent Katalin

OLVASMÁNY Mózes első könyvéből
A kísértő szavára az ember megfeledkezik arról, hogy csak teremtmény; gőgjében olyan akar lenni, mint az Isten.
A kígyó ravaszabb volt a föld minden állatánál, amelyet az Úristen teremtett. Megszólította az asszonyt: ,,Valóban megparancsolta Isten, hogy ne egyetek a kert minden fájáról?"
Az asszony azt felelte a kígyónak: ,,A kert fáinak gyümölcséből ehetünk. Isten csak azt parancsolta meg, hogy a kert közepén lévő fa gyümölcséből ne együnk, és ne is érintsük azt, nehogy meghaljunk." Erre a kígyó így válaszolt az asszonynak: ,,Dehogyis haltok meg! Jól tudja ugyanis Isten, hogy amely napon abból esztek, megnyílik szemetek, és olyanok lesztek, mint az Isten: tudtok jót és rosszat egyaránt."
Az asszony látta, hogy a fa gyümölcse evésre alkalmas, szemre pedig szép; és kívánatos, hogy általa megszerezzék a tudást. Azért szakított a fa gyümölcséből, és evett; sőt férjének is adott, és ő is evett belőle.
Erre megnyílott mindkettőjük szeme, és észrevették, hogy mezítelenek. Fügefaleveleket fűztek össze tehát, és kötényt készítettek maguknak. Amikor pedig észrevették, hogy az Úristen jár fel és alá a kertben az alkonyi szellőben, elrejtőzött az ember meg a felesége az Úr színe elől a kert fái közé.
Ez az Isten igéje.
Ter 3,1-8

VÁLASZOS ZSOLTÁR
Válasz: Boldog az az ember, akinek az Úr megbocsátotta bűneit. (1 a. vers.)
Előénekes: Boldog, akinek az Úr megbocsátotta bűneit, * akinek eltörölte gonoszságát.
Boldog az, akinek vétkét az Úr fel nem rója, * kinek lelkében nincsen álnokság.
Hívek: Boldog az az ember, * akinek az Úr megbocsátotta bűneit.
E: Bűnömet eléd tártam, * nem rejtettem el vétkemet előled.
Így szóltam: † ,,Gonoszságomat megvallom, Uram." * És te megbocsátottad vétkeimet.
H: Boldog az az ember, * akinek az Úr megbocsátotta bűneit.
E: Ezért fohászkodik hozzád az igaz ember * a megpróbáltatás idején.
Ha nagy vizek áradnak is, * őt el nem érik.
H: Boldog az az ember, * akinek az Úr megbocsátotta bűneit.
E: Te vagy menedékem, † a gyötrelemtől megóvsz engem, * és a szabadulás ujjongásával veszel körül engem.
H: Boldog az az ember, * akinek az Úr megbocsátotta bűneit.
Zsolt 31,1-2.5.6.7

EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK
Pap: Kérjük, testvéreim, teljes szívünkből-lelkünkből a mi Urunkat, Jézus Krisztust, aki kereszthalála árán meghozta nekünk a bűnbocsánatot és a kiengesztelődést!
Lektor: 1. Itt egybegyűlt és az egész világon elterjedt Egyházért kérjük Urunkat!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
2. Szentséges Atyánkért, N. pápáért, püspökeinkért, az egyházi rend minden tagjáért és munkatársaikért kérjük Urunkat!
Hívek: Kérünk téged...
3. Az egyházak közötti békességért és a népek nyugalmáért kérjük Urunkat!
Hívek: Kérünk téged...
4. Azokért, akik az Egyházban az irgalmasság cselekedeteit gyakorolják, kérjük Urunkat!
Hívek: Kérünk téged...
5. Városunkért (községünkért) és minden lakójának jólétéért és üdvösségéért kérjük Urunkat!
Hívek: Kérünk téged...
(6. Elhunyt N. testvérünkért [nővérünkért], akiért a keresztfán szent vérét ontotta, kérjük Urunkat!
Hívek: Kérünk téged...)
Pap: Urunk, Jézus Krisztus, nyújtsd ki segítő jobbodat néped felé, amikor irgalmadért esedezik! Ne engedd, hogy kárba vesszen a világ életéért ontott drága véred! Hárítsd el az emberiségre leselkedő veszedelmet, hogy vigasztalást találjunk halandó életünkben, odaát pedig elnyerjük az örök boldogságot! Aki élsz és uralkodol mindörökkön-örökké.
Hívek: Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: kiengesztelődést, fügefaleveleket, munkatársaikért, megbocsátottad, megparancsolta, megpróbáltatás, kereszthalála, püspökeinkért, megbocsátotta, gonoszságomat, bűnbocsánatot, megszólította, megfeledkezik, szüzességedet, cselekedeteit, testvérünkért, vigasztalást, gyümölcséből, miasszonyunk, fohászkodott, megérintette, csodálkoztak, mindkettőjük, megszerezzék, fogadalommal, gyötrelemtől, ujjongásával, községünkért, üdvösségéért, föltekintett, észrevették, cselekedett, parancsolta, fohászkodik, irgalmadért, nővérünkért, süketnémát vittek, fülébe dugta, süket füle, süketeknek visszaadta, némáknak pedig, kísértő szavára, ember megfeledkezik, kígyó ravaszabb, föld minden, kert minden, kert fáinak, kert közepén, asszony látta, alkonyi szellőben, igaz ember, megpróbáltatás idején, Sziénai Szent Katalin, OLVASMÁNY Mózes, VÁLASZOS ZSOLTÁR, EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK, Jézus Krisztust, Szentséges Atyánkért, Elhunyt, Jézus Krisztus,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Tavaszi este  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  József Attila – Keresek ...  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nevelőszülőkhöz adták,  Borzasztó  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívek  Eduardo Sacheri gondolata  Paul David Tripp Április 13  képre írva  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  Szívek  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Walter Chrysler mondta  Egy gondolat  Alvó kislány  Vidámság  Facebookon kaptam  Jan Twardowski - Siessünk  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Müller Péter tollából  James Allen  Mindent de mindent visszakap  Facebookon kaptam  különleges  Egy párkányon  Az ember emlékekből áll  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Vidámság  Esterházy Péterre emlékezünk  Borzasztó  Szép estét kedves látogatóimna...  Egy barátság története  Szép estét  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  Alvó cicák  Különleges  Facebookon kaptam  Szeretem ujjad karcsuságait,  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Jó éjszakát  Jó éjszakát  Szívek  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Segíts neki dicsérni Téged  Gebhardt Nóra versei II.  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Töröld le  Szívek  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Mindig lesz olyan  Alvó cicák  Előfordul, hogy  39 ígéret  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Paul David Tripp Április 15  Szívek  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 12  Mindig lesz olyan 
Bejegyzés Címkék
süketnémát vittek, fülébe dugta, süket füle, süketeknek visszaadta, némáknak pedig, kísértő szavára, ember megfeledkezik, kígyó ravaszabb, föld minden, kert minden, kert fáinak, kert közepén, asszony látta, alkonyi szellőben, igaz ember, megpróbáltatás idején, gyötrelemtől megóvsz, szabadulás ujjongásával, egész világon, egyházi rend, egyházak közötti, népek nyugalmáért, irgalmasság cselekedeteit, keresztfán szent, világ életéért, emberiségre leselkedő, örök boldogságot, kiengesztelődést, fügefaleveleket, munkatársaikért, megbocsátottad, megparancsolta, megpróbáltatás, kereszthalála, püspökeinkért, megbocsátotta, gonoszságomat, bűnbocsánatot, megszólította, megfeledkezik, szüzességedet, cselekedeteit, testvérünkért, vigasztalást, gyümölcséből, miasszonyunk, fohászkodott, megérintette, csodálkoztak, mindkettőjük, megszerezzék, fogadalommal, gyötrelemtől, ujjongásával, községünkért, üdvösségéért, föltekintett, észrevették, cselekedett, parancsolta, fohászkodik, irgalmadért, nővérünkért, városunkért, emberiségre, veszedelmet, mindörökkön, boldogságot, gyakorolják, irgalmasság, elrejtőzött, gonoszságát, könyörgések, nyugalmáért, békességért, mezítelenek, készítettek, megoldódott, megnyílott, lelkünkből, teremtmény, hallásukat, visszaadta, életünkben, süketeknek, keresztfán, testvéreim, süketnémát, meghaljunk, szabadulás, félrehívta, szentséges, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3739
  • e Hét: 20131
  • e Hónap: 32807
  • e Év: 266554
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.