Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hergelők
  2014-12-17 11:30:51, szerda
 
  Hergelők
Feladta: 2014, december, 15

Kicsorbult Gideon kardja, elszakadt Dávid parittyája, Botond buzogánya összetört egy kerti budi ócska ajtaján. Akela érces hangja egy pincsi nyüszítésére emlékeztet, a Nemeai Oroszlán elaggott, sörénye molyrágta, a Szfinxnek pedig már nem jut eszébe a saját találós kérdése sem. - Körülbelül ez a helyzet a korábban vérprofin működő, karaktergyilkos ellenbotrányokat sikerrel indító kormányzati propagandagépezeten belül. Bármihez nyúlnak, bármivel is próbálkoznak, csak tovább hergelik a haragot.

Az “entrópia“ az a fizikai fogalom, mely egy adott rendszer “rendezetlenségének" mértékét hivatott jellemezni. Ha az a bizonyos rendszer “zárt", akkor elébb-utóbb eléri az entrópiamaximumot, azaz a teljes rendezetlenséget, tehát a Káoszt. Ez a folyamat ebben az esetben megfordíthatatlan. Ha azonban “nyílt", akkor megtörténhet az is, hogy eme rendezetlenség az ellentétére fordul, s bekövetkezik az úgynevezett “negentrópia“, azaz a rendezettség fokozódása.

Minden Diktatúra alapvető jellemzője, hogy igyekszik egy minél zártabb rendszert létre hozni. Elszigetelni az országot a szomszédos államoktól (lásd még: “nemzeti függetlenség", illetve “szabadságharc"!), hermetikusan elzárni a Társadalmat a Hatalom birtokosaitól (lásd még: “bürokrácia", illetve jogfosztó jogszabályok!), a valós információktól (lásd még: államosított média és állami cenzúra!), az ellenzéket a kommunikációs csatornáktól (lásd még: Választási Törvény!), az egyes társadalmi csoportokat, illetve az azokhoz tartozó egyéneket is egymástól.

Ezen elmélet lényege ugyanis az az alapvető pszichológiai tény, hogy ha az egyén elhiszi, hogy egyedül van (hiszen elszigetelt más egyénektől, akikkel nincs információcseréje), véleményét a többség nem osztja, akkor hajlamos alkalmazkodni, s “kívülre" olyan magatartást tanúsítani, miszerint osztja az általánosnak hitt vélekedést annak ellenére, hogy annak hamisságával egyébként tisztában van. Így osztán kialakul az a helyzet, hogy a kizárólagosan birtokolt információs csatornákon keresztül a Diktatúra, tehát a Kisebbség ráerőlteti saját, éppen aktuális véleményét a Többségre, az egymás ellen kijátszott (“Divide et impera!“) és atomizált Közösséggel pedig “megvalósítja" a “Nemzeti/Társadalmi Összefogást". Ez pedig ugye szerinte nem más, mint a “Negentrópia", tehát a Rendezettség Fokozódása, azaz az Egységes és Hatékony (no meg “Versenyképes"), bár kissé “Illiberális" Állam megteremtődése.

Közbevetőleg:

Az egyének közötti, a “hagyományon" alapuló információáramlás lenullázására kitűnő példa saját, legkedvencebb Családom esete. Esztendőkön át minden egyes Karácsonykor elkészítettük a Szokásos (hagyományos!) Menüt: halászlé, töltött káposzta, beigli. A halászlé (csekélyke fogyás után) rendszeresen a lefolyóban, a beigli pedig (egy heti szikkadás után) a kutya gyomrában kötött ki. Osztán úgy öt esztendővel ezelőtt legidősebb fiam megkérdezte, nem lehetne-e idén valami más ünnepi étrendet összehozni. Kiderült, hogy javaslatát lényegében senki nem ellenzi (kivéve a töltött káposztát), lévén mindnyájunk nem csak marhára unta, de nem is szerette a Hagyományost. Azóta olyan jókat eszünk minden Szentestén, ami éppen az eszünkbe jut! ... Na ja! Az információcsere! Mert volt a “csoportban" egyetlen bátor ember, aki kimondta azt, amire egyébként már esztendők óta mindenki gondolt. Ugyi?!

A Diktatúra “Sikeres Receptje“ azonban nem csak a Társadalmon, hanem az önkényuralmista rendszeren belül is “működik". Itt is vannak “csoportok", akik igyekeznek zárt (al)rendszereket létre hozni annak érdekében, hogy a nepotista “elvek" alapján “elnyert" stallumaikat megőrizhessék. Ez nem más, mint az a bizonyos “Felfelé nyal, lefelé rúg“-típusú paradigma, melynek lényege, hogy nem tűrök meg a környezetemben nálamnál tehetségesebb munkatársat (lévén ő az, aki veszélyezteti a pozíciómat), magam pedig igyekszem azt a látszatot kelteni, hogy hülyébb vagyok a Feljebbvalómnál, hiszen így benne nem ébred fel a már előbbiekben említett “veszélyérzet". Ezt pedig úgy lehet a legkönnyebben elérni, hogy semmiféle olyan információt nem adok Felfelé, ami az ott ücsörgők által ideálisnak “kommunikált" Valóságképzetet (miszerint itten minden a legnagyobb rendben vagyon!) bármiféle módon megkérdőjelezné, megingatná (egyik eklatáns példát lásd itt!). Mert különben ki vagyok rúgva, ahogy az a beosztottam is, akit én magam távolítok el annak okán, hogy a nekem nem tetsző/engem veszélyeztető értesüléseket hoz a tudomásomra (lásd még: a felelősség áthárítása!).

Ámde mivel ez egy Zárt Rendszer, nem történhet más, mint az Entrópia fokozódása. A “Rend" igazából Rendezetlenség, az információáramlás tökéletes hiánya miatt a “Monarchia" valójában “Poligarchia", tehát maga a tökéletes Káosz, melyből semmi más nem következhet, mint a teljes működésképtelenség! Ennek vagyunk mostanság tanúi, no meg szenvedő alanyai is.

Amikor az Önkényúr még 2012 nyarán úgy döntött, hogy a korábbi Pártelitet egy újra cseréli (ekkor nevezte ki Dzsentri Dzsonit a Miniszterelnökséget vezető államtitkárrá), elindította a mai Káoszhoz vezető folyamatot. Tette mindezt annak ellenére, hogy valójában a Totális Rend, azaz a Legteljesebb Központi Akarat megteremtését célozta meg azzal, hogy a hatalom gyakorlásából fokozatosan kiszorítsa a “Simicska & Co.“-t.

Ennek kicsúcsosodása volt az idei, “Április Hatodikai Sajnálatos Események" után bekövetkező (egyébként máig tartó) kormányzatnélküliség. Az például, hogy egészen június 5.-ig köllött “várnunk" a Harmadik Maffiakormány megalakításáig (közben pedig minden pártmameluk a segge védelmezésével, meg a székébe való kapaszkodásával töltötte az általunk drágán fizetett idejét!), melynek eredményeként a simicskás “Zsuzsika" szimpla államtitkár lett (Lázár alatt!), a Nyerges-féle Fazekas pedig bevarrt zsebű díszminiszter. Minden osztogatható pénz Dzsoni rolexes, fácánvadász kezébe, minden kommunikációs stratégia pedig az adófizetés/vállalkozás/munkahely szempontjából Magyarországon nem is létező Habony Árpádhoz került.

Ők pedig osztán alaposan hozták a “formájukat". Legyilkolták a “norvégbűnöző" civileket, kérkedve nevezték természetesnek a jövedelmükkel semmiféle módon nem igazolható vagyonosodásukat, s amikor emiatt eszkalálódott a Civil (és nemzetközi) Harag, hát még több lapáttal tettek a tűzre: adóemelések, újabb sarcok kivetése, popfátlan magyarázatok és vállvonogatások. A Vezér pedig tolja a dumatalicskát ezerrel: nemzeti függetlenség, no meg támadás ez ellen (lásd pl.: McCain, avagy M. A. Goodfriend közellenségnek való kinevezése!), meg hogy “Megvéggyük".

Ámde e “talicska" fülsértő nyikorgása sem tudja elfedni a mind hangosabb tiltakozások utcáról beszűrődő hangjait. Azt, hogy minden “fedőbotrány" indítása ellenére is, sőt, annál inkább harsog az “Orbán takarodj!“, meg a “Mocskos Fidesz!“. Azért nem, mert az immáron tisztán habonyista “kommunikáció" egyszerűen képtelen kezelni a Közfelháborodást, amit csakis fokoz az ilyen-olyan adóemelések teljesen hülye ötletei, no meg az orcátlan hazudozások kakofóniája. Az indulatokat pedig már nincs aki kezelje, “becsatornázza", lévén ugyanezen Diktatúra zárt rendszerbe kényszerítette a többségében nem is tiltakozó Ellenzéket (amelyik ezt még is megtette, azt az Ellenzék és Kormánypárt közösen kiáltotta ki “Gyurcsányahibás“-nak! Ugyi?).

Most ott tartunk, hogy minden kormányzati és (hivatásos) ellenzéki erőfeszítés ellenére az Entrópia kezd Negentrópiába fordulni. Az úgynevezett “Civilek" ugyanis kezdik felfedezni a Nyílt Rendszer tagadhatatlan előnyeit. Pontosabban annak azon lehetőségét, hogy a Rendezetlenség, a Káosz helyett a Rendezettség is fokozódhat, feltéve ha a Káosz Robotosait és Haszonélvezőit minimum úgy rúgják “ürgyűrűn", hogy legközelebb már csak a Holdon érjenek talajt!

Sok száz milliárd (meg ezernyi egzisztencia) fog addig még lefolyni az orbanista maffia közbeszerzési kanálisán. De nagyon bízom benne, hogy végül nem hiába!

http://szendamondja.wordpress.com/2014/12/15/hergelok/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: rendezetlenséget, közfelháborodást, ellenbotrányokat, vagyonosodásukat, karaktergyilkos, önkényuralmista, információcsere, kapaszkodásával, vállvonogatások, valóságképzetet, megkérdőjelezné, gyurcsányahibás, feljebbvalómnál, természetesnek, környezetemben, megalakításáig, információktól, magyarországon, kicsúcsosodása, rendezetlenség, megteremtődése, haszonélvezőit, védelmezésével, közellenségnek, kényszerítette, díszminiszter, gyakorlásából, megőrizhessék, szabadságharc, veszélyezteti, kommunikációs, legkönnyebben, szempontjából, veszélyeztető, tehetségesebb, közbeszerzési, kerti budi, pincsi nyüszítésére, saját találós, korábban vérprofin, adott rendszer, teljes rendezetlenséget, folyamat ebben, esetben megfordíthatatlan, ellentétére fordul, úgynevezett “, rendezettség fokozódása, minél zártabb, szomszédos államoktól, valós információktól, kommunikációs csatornáktól, egyes társadalmi, Kicsorbult Gideon, Nemeai Oroszlán, Minden Diktatúra, Választási Törvény, Társadalmi Összefogást”, Rendezettség Fokozódása, Sikeres Receptje“, Zárt Rendszer, Dzsentri Dzsonit, Totális Rend, Legteljesebb Központi Akarat, Április Hatodikai Sajnálatos Események”, Harmadik Maffiakormány, Nyerges-féle Fazekas, Habony Árpádhoz, Mocskos Fidesz, Nyílt Rendszer, Káosz Robotosait,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Bounty krémes  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Paul David Tripp Április 20  Akarat  Sokan azt tartják  Szívem tiéd  Jó éjszakát  Nem tudhatod  Alázat  Ami embereknek lehetetlen, az...  Csak a fogyatkozás látható  Szép estét  Facebookon kaptam  Fehér virág  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Fehér virág  Png nő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Adakozás  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Png kislány  Szép estét kedves látogatóimna...  Png csokor  Ne kapaszkodj magasabbra,  Png kislány  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Facebookon kaptam Annuska bar...  Png kislány  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Őrizkednünk kell...  Hogy lehet megtartani  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Ágai Ágnes – Csendélet  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Tavaszi kép  Még csak most kezdődik a nap  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Őrizkednünk kell...  Akik bántanak téged  Ágai Ágnes – Csendélet  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Png telefon  Boldog születésnapot a ma ünne...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Png virág  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Hazára minden embernek szükség...  Szívem tiéd  Akarat  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Egy maradéktalanul uralt világ 
Bejegyzés Címkék
kerti budi, pincsi nyüszítésére, saját találós, korábban vérprofin, adott rendszer, teljes rendezetlenséget, folyamat ebben, esetben megfordíthatatlan, ellentétére fordul, úgynevezett &#8220, rendezettség fokozódása, minél zártabb, szomszédos államoktól, valós információktól, kommunikációs csatornáktól, egyes társadalmi, azokhoz tartozó, egyén elhiszi, általánosnak hitt, kizárólagosan birtokolt, egymás ellen, egyének közötti, beigli pedig, heti szikkadás, kutya gyomrában, töltött káposztát, önkényuralmista rendszeren, nepotista &#8220, környezetemben nálamnál, látszatot kelteni, legkönnyebben elérni, legnagyobb rendben, felelősség áthárítása, információáramlás tökéletes, tökéletes Káosz, korábbi Pártelitet, újra cseréli, hatalom gyakorlásából, segge védelmezésével, székébe való, általunk drágán, simicskás &#8220, jövedelmükkel semmiféle, dumatalicskát ezerrel, mind hangosabb, immáron tisztán, ilyen-olyan adóemelések, orcátlan hazudozások, indulatokat pedig, orbanista maffia, rendezetlenséget, közfelháborodást, ellenbotrányokat, vagyonosodásukat, karaktergyilkos, önkényuralmista, információcsere, kapaszkodásával, vállvonogatások, valóságképzetet, megkérdőjelezné, gyurcsányahibás, feljebbvalómnál, természetesnek, környezetemben, megalakításáig, információktól, magyarországon, kicsúcsosodása, rendezetlenség, megteremtődése, haszonélvezőit, védelmezésével, közellenségnek, kényszerítette, díszminiszter, gyakorlásából, megőrizhessék, szabadságharc, veszélyezteti, kommunikációs, legkönnyebben, szempontjából, veszélyeztető, tehetségesebb, közbeszerzési, értesüléseket, birtokosaitól, dumatalicskát, megteremtését, jövedelmükkel, becsatornázza, negentrópiába, eredményeként, eszkalálódott, lenullázására, legkedvencebb, elkészítettük, államtitkárrá, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 286
  • e Hét: 6018
  • e Hónap: 17129
  • e Év: 170625
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.