Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ez az én szeretett Fiam, őt hallgassátok!
  2017-02-18 09:43:14, szombat
 
  Abban az időben: Jézus maga mellé vette Pétert, Jakabot és Jánost, és egyedül velük ment föl egy magas hegyre. Ott elváltozott előttük. Ruhája olyan ragyogó fehér lett, hogy a földön semmiféle kelmefestő nem képes így a ruhát kifehéríteni. Akkor megjelent nekik Illés és Mózes, és beszélgettek Jézussal. Péter ekkor ezt mondta Jézusnak: ,,Mester! Jó nekünk itt lennünk! Készítsünk három sátrat: neked egyet, Mózesnek egyet és Illésnek egyet!" Nem is tudta, mit mond, annyira meg voltak ijedve. Ekkor felhő árnyékolta be őket, és a felhőből szózat hallatszott: ,,Ez az én szeretett Fiam, őt hallgassátok!" Mire körülnéztek, már senkit sem láttak, csak Jézust egymagát.
A hegyről lejövet Jézus megparancsolta nekik, hogy ne mondják el senkinek, amit láttak, amíg az Emberfia fel nem támad a holtak közül. A parancsot megtartották, de maguk között megvitatták, hogy mit jelenthet az, hogy feltámad a halottak közül. Azután megkérdezték tőle: ,,Miért mondják az írástudók, hogy előbb el kell jönnie Illésnek?" Ezt válaszolta: ,,Igen, előbb eljön Illés és mindent helyreállít. De az is meg van írva az Emberfiáról, hogy sokat kell szenvednie és megvetésben lesz része. Azt mondom nektek, hogy Illés már eljött, de kényük-kedvük szerint bántak vele, ahogy előre megírták róla."
Mk 9,2-13

Imádság
Hálát adunk néked, Atyánk, az életért és tudásért, melyet kinyilatkoztattál nekünk a Te szolgád, Jézus által! Dicsőség néked mindörökké! Ahogyan e kenyértöredékek szét voltak szóródva a hegyeken és eggyé váltak összegyűjtve, úgy gyűljön össze egyházad királyságodban a Föld határairól! Mindenható Uralkodónk, ki mindent nevedért teremtettél, ételt és italt adtál az embereknek, hogy élvezzék, nekünk pedig lélek szerinti ételt és italt adtál, és örök életet Szolgád által. Dicsőség néked mindörökké!

Istenhez a hit által jutunk el.
Testvéreim!
A hit reményeinknek szilárd alapja, meggyőződés arról, amit nem látunk. Ez a hit adott bizonyosságot őseinknek. Mi is a hitből ismerjük meg, hogy a világot Isten szava alkotta, vagyis hogy a látható a láthatatlanból lett.
Ábel a hite miatt mutatott be Istennek értékesebb áldozatot, mint Káin. Azáltal kapott bizonyosságot igaz voltáról, mert Isten maga tett tanúságot áldozati ajándékai mellett. Így hite által Ábel még holtában is beszél.
Hite miatt ragadtatott el Hénok, hogy ne ízlelje meg a halált. Nem találták ugyanis többé, mert Isten elragadta. Elragadtatása előtt azonban bizonyságot nyert, hogy kedves az Isten előtt.
Hit nélkül pedig lehetetlen tetszeni Istennek. Annak ugyanis, aki Istenhez járul, hinnie kell, hogy ő van, és megjutalmazza azt, aki őt keresi.
Hite által kapott Noé felvilágosítást a még nem látható eseményekről, és szent félelemmel eltelve bárkát épített családja megmentésére. Hite által ítélkezett a világ fölött és nyerte el a megigazulást, amely a hitből fakad.
Ez az Isten igéje.
Zsid 11,1-7

EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK
Pap: Bizalommal forduljunk Istenhez, aki Máriát, Krisztus anyját fölébe helyezte minden égi és földi teremtménynek!
Lektor: 1. Irgalmasság Atyja, köszönjük, hogy a Boldogságos Szűz Máriában égi édesanyát adtál nekünk; add, hogy mindig gyermeki szeretettel ragaszkodjunk hozzá!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
2. Szűz Mária tanulékony lélekkel figyelt Jézus szavára; add, hogy példája szerint mi is szívünkbe fogadjuk szent Fiad igéit!
Hívek: Kérünk téged...
3. A kereszt alatt álló Máriát megerősítetted a fájdalmak elviselésére; az ő közbenjárására adj erőt nekünk is a kereszt hordozására!
Hívek: Kérünk téged...
4. Szent Fiad feltámadása által örömmel töltötted el Szűz Mária szívét; tölts el minket is a feltámadás reménységével!
Hívek: Kérünk téged...
5. Szűz Máriát testével-lelkével felvetted a mennyei dicsőségbe; földi életünk után add meg nekünk is az örök életet!
Hívek: Kérünk téged...
(6. A Boldogságos Szűz Mária a mennyország királynője; az ő közbenjárására fogadd be elhunyt testvéreinket is az örök élet boldogságába!
Hívek: Kérünk téged...)
Pap: Add meg, kérünk, mindenható Istenünk, hogy mi, a te híveid, akik a Boldogságos Szűz Mária oltalmában bízunk, anyai közbenjárására minden rossztól megszabaduljunk itt a földön, és az örök élet örömére eljussunk a mennyben. Krisztus, a mi Urunk által.
Hívek: Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: megszabaduljunk, kenyértöredékek, felvilágosítást, közbenjárására, megparancsolta, királyságodban, megerősítetted, láthatatlanból, bizonyosságot, ragaszkodjunk, reménységével, megjutalmazza, testvéreinket, elragadtatása, reményeinknek, teremtménynek, kifehéríteni, hallgassátok, megtartották, megigazulást, megkérdezték, összegyűjtve, beszélgettek, elviselésére, megmentésére, eseményekről, boldogságába, teremtettél, hordozására, meggyőződés, boldogságos, irgalmasság, elváltozott, bizonyságot, emberfiáról, megvetésben, magas hegyre, földön semmiféle, ruhát kifehéríteni, felhőből szózat, hegyről lejövet, holtak közül, parancsot megtartották, halottak közül, hitből ismerjük, világot Isten, láthatatlanból lett, hite miatt, világ fölött, hitből fakad, kereszt alatt, fájdalmak elviselésére, Mindenható Uralkodónk, EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK, Irgalmasság Atyja, Boldogságos Szűz Máriában, Szűz Mária, Szent Fiad, Szűz Máriát, Boldogságos Szűz Mária,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nagyi telefonál  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem  Németh László tollából  Fehér virág  Kerüld el az evangélium örömén...  Png fotel  Facebookon kaptam  A másik dolog,  A Megváltó szolgálatában  Adakozás  Julian Brass gondolata  Garai Gábor - Takarítás  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Png férfi  Minden harmadik...  Nagyi telefonál  Jó éjszakát  Örülök, hogy látlak!  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Reggel van  Paul David Tripp Április 21  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Tanuld meg ezt a versemet  Reggel van  Bertolt Brecht -től idézet  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png rózsa csokor  Radikális szeretet  Nagyi telefonál  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Tavaszi kép  Nagyi telefonál  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Idő  Akarat  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Lóhere  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Hazára minden embernek szükség...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Akarat  Akarat  képre írva  Alázat  Bertolt Brecht -től idézet  Nagyi telefonál  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Akarat  Szép napot kívánok  Az engedelmesség miért nem vál...  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Boldog születésnapot a ma ünne...  Alázat  A Megváltó szolgálatában  Bertolt Brecht -től idézet  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Adakozás  Kerüld el az evangélium örömén... 
Bejegyzés Címkék
magas hegyre, földön semmiféle, ruhát kifehéríteni, felhőből szózat, hegyről lejövet, holtak közül, parancsot megtartották, halottak közül, hitből ismerjük, világot Isten, láthatatlanból lett, hite miatt, világ fölött, hitből fakad, kereszt alatt, fájdalmak elviselésére, kereszt hordozására, feltámadás reménységével, mennyei dicsőségbe, örök életet, mennyország királynője, örök élet, megszabaduljunk, kenyértöredékek, felvilágosítást, közbenjárására, megparancsolta, királyságodban, megerősítetted, láthatatlanból, bizonyosságot, ragaszkodjunk, reménységével, megjutalmazza, testvéreinket, elragadtatása, reményeinknek, teremtménynek, kifehéríteni, hallgassátok, megtartották, megigazulást, megkérdezték, összegyűjtve, beszélgettek, elviselésére, megmentésére, eseményekről, boldogságába, teremtettél, hordozására, meggyőződés, boldogságos, irgalmasság, elváltozott, bizonyságot, emberfiáról, megvetésben, hallatszott, körülnéztek, feltámadása, ragadtatott, megvitatták, helyreállít, mennyország, szeretettel, könyörgések, értékesebb, félelemmel, mindörökké, árnyékolta, királynője, lehetetlen, mindenható, embereknek, uralkodónk, határairól, oltalmában, forduljunk, tanulékony, ítélkezett, feltámadás, kelmefestő, szenvednie, válaszolta, bizalommal, dicsőségbe, testvéreim, készítsünk, töltötted, parancsot, ajándékai, köszönjük, elragadta, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1119
  • e Hét: 12749
  • e Hónap: 45903
  • e Év: 279650
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.