Belépés
charlotteani.blog.xfree.hu
"Az orczának szomorúsága által jobbá lesz a szív" (Prédikátor 7:3) Nálam helye van az érzelmeknek, az állatok szeretetének, a Bibliának, az élet dol... Molnár Anikó
1976.03.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Zsoltárok 51–55-ig terjedő fejezetei
  2016-06-26 15:25:34, vasárnap
 
   
  A karmesternek. Dávid éneke. Midőn Nátán próféta bement hozzá azután, hogy ő együtt hált Betsabéval.

51. fejezet
Légy kegyes hozzám, ó, Isten, a te szerető-kedvességed szerint! Nagy irgalmadban töröld el törvényszegéseimet!2Egészen moss ki vétkemből, Tisztíts meg bűnömtől!3Mert ismerem én törvényszegéseimet, És bűnöm szüntelenül előttem van.4Egyedül teellened vétkeztem, És azt tettem, ami rossz a szemedben; Hogy igazságosnak bizonyulj beszédedben, És tisztának ítéletedben.5Íme, vétekben születtem, úgy vajúdtak velem, És bűnben fogant engem anyám.6Íme, te a becsületességben gyönyörködsz, mely legbelül lakozik; Taníts engem bölcsességre titkos énemben.7Tisztíts meg bűnömtől izsóppal, hogy tiszta legyek! Moss meg engem, hogy fehérebb legyek, mint a hó!8Hallass velem ujjongást és örömet, Hadd vigadjanak a csontok, melyeket összezúztál.9Rejtsd el arcodat bűneimtől, Töröld el minden vétkemet.10Tiszta szívet teremts bennem, ó, Isten, És adj bensőmbe új szellemet, rendíthetetlent.11Ne vess el engem arcod elől! Szent szellemedet, ó, ne vond meg tőlem!12Add vissza nekem szabadításod ujjongó örömét, És készséges szellemet adva támogass engem.13Tanítani fogom a törvényszegőket útjaidra, Hogy a bűnösök visszatérjenek hozzád.14Szabadíts meg engem a vérbűntől, ó, Isten, megmentésem Istene, Hadd szólja nyelvem vígan a te igazságosságodat!15Ó, Jehova, nyisd meg ajkaimat, Hadd hirdesse szám dicséretedet!16Mert nem gyönyörködsz te az áldozatban — hisz megadnám én; Az egészen elégő felajánlásban nem leled örömödet.17Az Isten előtti áldozatok: a megtört szellem; A megtört, összetört szívet, ó, Isten, nem veted te meg.18Tégy jót Sionnal jóakaratod szerint, Építsd fel Jeruzsálem falait!19Akkor gyönyörködni fogsz az igazságosság áldozataiban, Az égő áldozatban és a teljes felajánlásban, Akkor majd bikákat ajánlanak fel oltárodon.

A karmesternek. Maszkil. Dávidtól, amikor az edomita Doég elment, és szólt Saulnak, hírül adva neki, hogy Dávid bement Ahimélek házába.
52. fejezet
Miért dicsekszel a rosszal, te hatalmas? Isten szerető-kedvessége egész nap tart.2Bajt ötöl ki nyelved, amely éles, mint a borotva, És álnokságot művel.3Inkább szereted a rosszat, semmint a jót, Inkább a hazugságot, semmint az igazságos beszédet. Szela.4Szeretsz minden emésztő szót, Ó, te csalárd nyelv!5Isten le is rombol téged örökre; Leterít, és kiszakít sátorodból, Gyökerestül kitép az élők földjéről. Szela.6Az igazságosak majd látják ezt, és félnek, És őrajta nevetnek:7Íme, az életerős férfi, aki nem Istent teszi erődjévé, Hanem gazdagsága sokaságában bízik, Aki a másoknak okozott bajban keres menedéket.8Én pedig olyan leszek, mint egy dús lombú olajfa Isten házában, Bízom Isten szerető-kedvességében időtlen időkig, igen, mindörökké!9Magasztallak időtlen időkig, mert tettre keltél, Nevedben reménykedem a te lojálisaid előtt, mert jó az.

A karmesternek a mahalát szerint. Maszkil. Dávidtól.
53. fejezet
Azt mondja szívében az ostoba:,,Nincs Jehova."Romlottan és utálatosan cselekednek igazságtalanságban. Nincs, aki jót tenne.2Isten letekintett az égből az emberek fiaira, Hogy lássa, van-e valaki, aki éleslátású, aki Jehovát keresi.3Mindnyájan elfordultak, mind ugyanúgy romlottak; Nincs, aki jót tenne, Egyetlenegy sincs.4Hát senkinek sincs ismerete az álnokul cselekvők között, Akik úgy eszik népemet, ahogy a kenyeret eszik? Jehovát pedig nem hívják segítségül.5Nagy rettegés szállta meg őket ott, Ahol nem volt rettegnivaló, Mert Isten szétszórja mindazok csontjait, akik tábort ütnek ellened. Meg fogod szégyeníteni őket, mert Jehova elvetette őket.6Ó, bárcsak eljönne Sionból Izrael nagy megmentése! Amikor Jehova visszahozza népének foglyait, Örvendezzen Jákob, vigadjon Izrael!

A karmesternek húros hangszereken. Maszkil. Dávidtól. Amikor a zifiek eljöttek, és így szóltak Saulhoz: ,,Nemde nálunk rejtőzködik Dávid?"
54. fejezet
Ó, Isten, neved által ments meg engem, És hatalmaddal védd ügyemet!2Ó, Isten, hallgasd meg imámat, Hajtsd füledet számnak beszédeire!3Mert idegenek keltek föl ellenem, És zsarnokok, akik lelkemre törnek. Nem helyezik maguk elé Istent. Szela.4Íme, Isten az én segítőm, Jehova azok között van, akik támogatják lelkemet.5Visszafizeti ő a rosszat rosszakaróimnak; Hallgattasd el őket hűségedben!6Készséggel áldozom neked. Magasztalom nevedet, ó, Jehova, mert jó az.7Hisz ő minden nyomorúságból megszabadított engem, És szemem letekinthetett ellenségeimre.

A karmesternek húros hangszereken. Maszkil. Dávidtól.
55. fejezet
Hajtsd füledet imámra, ó, Isten! Ne rejtőzz el kérésemtől, mellyel kegyedért esengek.2Figyelj reám, és felelj nekem. Gondom-bajom űz, nyugtalanul járok, Hogy is ne lennék zaklatott3Az ellenség szavától, a gonoszok nyomásától? Hisz álnokságot zúdítanak rám, Haragjukban gyűlölséget táplálnak ellenem.4Szívem nagyon fáj bensőmben, A halál rémítései szálltak meg engem.5Félelem, igen, remegés jön rám, És reszketés borít el.6Ezt mondogatom: ,,Ó, bárcsak szárnyam volna, mint a galambnak! Elrepülnék, és másutt laknék.7Bizony messzire elbujdosnék, A pusztában lakoznék. — Szela. —8Menedékem helyére sietnék A rohanó szél, a fergeteg elől."9Zavard össze, ó, Jehova, oszd meg nyelvüket, Mert erőszakot és viszályt láttam a városban.10Éjjel-nappal körüljárják azt falain, Álnokság és baj van benne.11Viszontagság van közepette, Közteréről nem távozik az elnyomás és a csalárdság.12Mert nem ellenség gyalázott engem, Hiszen azt el tudnám viselni. Nem ádáz gyűlölőm fennhéjázott velem szemben, Hiszen előle elrejtőzhetnék.13Hanem te, halandó ember, aki egyenlő voltál velem, Jó barátom és ismerősöm,14Mert valamikor édes meghittségben éltünk egymással, Isten házába jártunk a sokadalommal.15Pusztulás rájuk! Elevenen szálljanak alá a seolba, Mert gonoszság volt bennük jövevénységük idején.16Én azonban Istenhez kiáltok, És Jehova megment engem.17Este, reggel és délidőben is csak aggódom és nyögök, De ő meghallja hangomat.18Meg fogja váltani lelkemet, békét ad neki az ellenem vívott harctól, Mert bizony sokan vannak ellenem.19Isten meghallja, és válaszol nekik, Igen, ő, aki trónján ül, mint hajdanán — Szela —, Azoknak, akiknél nincsen változás, És akik nem félik Istent.20Kinyújtotta kezét a vele békében levőkre, Megszentségtelenítette szövetségét.21A vajnál is simábbak szájának szavai, De szíve harcot akar. Szavai lágyabbak az olajnál, De kivont kardok azok.22Vesd a terhed Jehovára, És ő fenntart téged. Sosem engedi, hogy ingadozzon az igazságos.23Te pedig, ó, Isten, letaszítod őket a legmélyebb verembe. A vérbűnös és csaló emberek a felét sem érik meg napjaiknak. Én azonban benned bízom.
 
 
0 komment , kategória:  Zsoltárok könyve/Ószövetség  
Címkék: becsületességben, igazságosságodat, rendíthetetlent, törvényszegőket, rosszakaróimnak, elrejtőzhetnék, letekinthetett, visszatérjenek, megszabadított, meghittségben, felajánlásban, kedvességében, nyomorúságból, ellenségeimre, jövevénységük, visszafizeti, szabadításod, gyönyörködsz, viszontagság, hangszereken, rettegnivaló, karmesternek, igazságosnak, magasztallak, áldozataiban, szégyeníteni, bölcsességre, gyönyörködni, sokadalommal, igazságosság, fennhéjázott, dicséretedet, megmentésem, hallgattasd, cselekednek, hatalmaddal, becsületességben gyönyörködsz, törvényszegőket útjaidra, bűnösök visszatérjenek, áldozatban —, egészen elégő, megtört szellem, igazságosság áldozataiban, teljes felajánlásban, edomita Doég, igazságos beszédet, élők földjéről, életerős férfi, másoknak okozott, mahalát szerint, emberek fiaira, álnokul cselekvők, Midőn Nátán, Bízom Isten, Nincs Jehova, Mert Isten, Sionból Izrael, Amikor Jehova, Örvendezzen Jákob,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Paul David Tripp Április 19  Tavaszi kép  A jó emberek mindig szépek mar...  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Akarat  Nem méltó hozzád  Rátalálsz  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Nem méltó hozzád  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Alázat  Jó éjszakát  Szép estét kedves látogatóimna...  Szívem  Akarat  A sors  Idő  Szívem tiéd  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  A boldog családok mind hasonló...  Fekete István - Akác  Az igazi szeretetért rendszeri...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Albert Einsteinről  s immár én is felragyogva, ért...  Tanuld meg ezt a versemet  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Png kislány  Alvó cicák  Tavaszi kép  Akarat  A boldog családok mind hasonló...  Png rózsa csokor  A sors  Egy hatékony szolga  Bounty krémes  Varga János Veniam - Fontos sz...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Bertolt Brecht -től idézet  Nagyi telefonál  Tanuld meg ezt a versemet  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Alázat  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Akarat  s immár én is felragyogva, ért...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Sose bánj semmit  A televizió nem a kultúrát kép...  Nagyon különös  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Paul David Tripp Április 21  Adakozás  Szép estét  Szép estét kedves látogatóimna...  Reménység és erő Krisztustól e...  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  A televizió nem a kultúrát kép...  Irgalom és ítélet  Nem számIt  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Akarat  Erdőn  Bounty krémes  képre írva  Sose bánj semmit  s immár én is felragyogva, ért...  Bertolt Brecht -től idézet 
Bejegyzés Címkék
becsületességben gyönyörködsz, törvényszegőket útjaidra, bűnösök visszatérjenek, áldozatban &#8212, egészen elégő, megtört szellem, igazságosság áldozataiban, teljes felajánlásban, edomita Doég, igazságos beszédet, élők földjéről, életerős férfi, másoknak okozott, mahalát szerint, emberek fiaira, álnokul cselekvők, kenyeret eszik, karmesternek húros, zifiek eljöttek, rosszat rosszakaróimnak, gonoszok nyomásától, halál rémítései, pusztában lakoznék, rohanó szél, fergeteg elől, ellenem vívott, vele békében, terhed Jehovára, legmélyebb verembe, becsületességben, igazságosságodat, rendíthetetlent, törvényszegőket, rosszakaróimnak, elrejtőzhetnék, letekinthetett, visszatérjenek, megszabadított, meghittségben, felajánlásban, kedvességében, nyomorúságból, ellenségeimre, jövevénységük, visszafizeti, szabadításod, gyönyörködsz, viszontagság, hangszereken, rettegnivaló, karmesternek, igazságosnak, magasztallak, áldozataiban, szégyeníteni, bölcsességre, gyönyörködni, sokadalommal, igazságosság, fennhéjázott, dicséretedet, megmentésem, hallgattasd, cselekednek, hatalmaddal, szellemedet, letekintett, kinyújtotta, szövetségét, nyugtalanul, ítéletedben, beszédedben, magasztalom, reménykedem, elbujdosnék, gyökerestül, igazságosak, összezúztál, örvendezzen, elfordultak, körüljárják, irgalmadban, kedvességed, gyűlölséget, haragjukban, visszahozza, rejtőzködik, egyetlenegy, szüntelenül, sokaságában, mindnyájan, segítségül, gazdagsága, dicsekszel, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7492 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1118
  • e Hét: 1364
  • e Hónap: 5742
  • e Év: 44232
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.