Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Nem ment el a Fidesz a rendkívüli parlamenti ülésnapra
  2014-12-23 11:54:01, kedd
 
  Nem ment el a Fidesz a rendkívüli parlamenti ülésnapra

2014. december 23.

hvg.hu
Nem jelent meg a Fidesz-KDNP frakciója a parlamentben az MSZP által kezdeményezett parlamenti ülésnapon, ahol az M0-s lett volna a téma, ezért a parlament nem volt határozatképes. Az MSZP elnöke közölte, a tény, hogy a Fidesz nem jelent, meg azt jelenti, hogy a társadalmi akarattal szemben be akarják vezetni az M0-s fizetőssé tételét.
Twitter

Szinte üres házzal kezdődött meg kedd reggel a parlamentben az MSZP által kezdeményezett rendkívüli ülésnap az M0-sról, mert a Fidesz-KDNP távol maradt az ülésnaptól. A kormány részéről csak Rétvári Bence és Fónagy János államtitkárok, valamint Rubovszky György KDNP-s képviselő jelentek meg a parlamentben.

Tóbiás József, az MSZP frakcióvezetője napirend előtti felszólalásában azt mondta, a kormány nem hallgatja meg az embereket, akik tüntetnek és akik kritikát fogalmaznak meg a kormánnyal szemben. Mint mondta, szerinte azzal, hogy nem hallgat az emberek kritikáira a kormány, "elporlad" a felhatalmazása.

Tóbiás kijelentette, teljesen mindegy, hogy milyen választ kap majd a kormány részéről, a tény, hogy a Fidesz nem jelent meg, az azt jelenti, hogy a társadalmi akarat ellenére be kívánják vezetni az útdíjat annak ellenére, hogy nem folytattak róla társadalmi vitát. "Ezzel felteszik az i-re a pontot az elmúlt év botrányos kormányzásában".

Hegedűs Lorántné a Jobbiktól arról beszélt, hogy az emberek kimenekültek a városokból, most viszont a kormány ezeket az agglomerációba kimenekült embereket akarja megadóztatni.

Szél Bernadett az LMP-től azt mondta, a Fidesz gyáva kiállni megvédeni az ötletét, a kormánypártok pedig ezzel azt üzenik karácsonyra az embereknek, hogy megsarcolják őket, de nem érdekli őket a véleményük. Szél Bernadett hozzátette, ő Budakeszin él, ahol külön érezni a helyzet súlyát, mert minden reggel dugóban kell bedöcögni Budapestre, a közösségi közlekedés mint alternatíva nem létezik, mert a Volán járműparkja le van robbanva és a MÁV-menetrendet is átalakítják.

Szél Bernadett hozzátette, hogy miközben ő ott van a parlamentben, addig Budakeszi fideszes képviselője nincs. Hozzátette, hogy ezzel a javaslattal, és hogy nem jelentek meg, lebuktatták magukat, "ez egy valódi elmúltnyolcévbeli javaslat, ezért szégyelljék magukat" - mondta a képviselő.

Fónagy János államtitkár azt válaszolta, hogy az autópálya használóinak fizetniük kell és cél az egységes rendszer létrehozása. Mint mondta, szerinte a megyei matricarendszer nagy könnyebséget jelent sokaknak, mert a havi 400 forintért egy megyén belül olcsóbban lehet majd közlekedni. Fónagy azt hangsúlyozta, hogy az országban mindenki jól fog járni az új útdíjrendszerrel, mert ezzel havi két gombóc fagyi árát fogják megspórolni. Hozzátette, az egységes rendszer az egységes rendszer.

Fónagy közölte, az ellenzék agressziója akarja visszatartani embereket az autópálya használatától, de szerinte legfeljebb két hétig fogják tudni rávenni az embereket arra, hogy "mellékutakon bujkáljanak", mert az "emberek igenis használni fogják az autópályákat". Fónagy szavait az ellenzék nagy zajjal fogadta, az államtitkár szerint ez is azt mutatja, hogy helyes a javaslat, de közben figyelembe vették az egyeztetéseket is, ezért a Megyeri híd ingyenes lesz.

A napirend előtti felszólalások után a határozathozatal következett, illetve a napirend meghatározása, ám mivel a 198 képviselő helyett mindössze 53-an tartózkodtak bent, ezért nem tudtak dönteni az MSZP-s javaslatról.

A levezető elnök Latorcai János megállapította, hogy az országgyűlés nem határozatképes, majd miután megkérte a teremszolgákat, hogy "biztosítsák a határozatképességet" és nézzék meg, hogy nincs-e a folyosón még valaki, kiderült, hogy tényleg nem határozatképes a parlament. A Ház megkísérelte elfogadni a házelnöki jogkörben kiadott napirendi javaslatot, ám az sem kézfelemeléses, sem - a KDNP-s Rubovszky György kérésére elrendelt - nyomógombos szavazással nem sikerült, mert nem volt meg a szükséges többség. A gépi voksoláson szintén 50 igen és 3 nem szavazat érkezett a napirendi javaslatra.

A parlamenti ülésnek így mindössze háromnegyed óra alatt vége lett, mert mivel nem tudtak napirendet sem elfogadni, nem is szólalhatott fel senki.

A szocialista frakció még múlt hét kedden kezdeményezett rendkívüli ülésnapot, hogy az Országgyűlés parlamenti határozatban rögzítse az M0-s körgyűrű és bevezető szakaszainak díjmentességét. Mint közölték, azt szerették volna elérni, hogy kiderüljön, ki támogatja és ki ellenzi az M0-s fizetőssé tételét.

Vasárnap azonban Rogán Antal közölte, a Fidesz nem megy el a szocialisták által kezdeményezett ülésnapra, délután viszont ott lesznek a házban, a Fidesz ugyanis ugyancsak keddre kezdeményezett rendkívüli ülést, hogy a parlament megvitathassa az Áder János köztársasági elnök által az Országgyűlésnek megfontolásra pénteken visszaküldött két törvényt, az épített környezet alakításáról és védelméről szóló, valamint a kereskedelemről szóló törvény módosítását. Ez az ülésnap délben kezdődik majd.

http://m.hvg.hu/itthon/20141223_Nem_ment_el_a_Fidesz_a_rendkivuli_parlame
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: útdíjrendszerrel, határozathozatal, matricarendszer, kereskedelemről, országgyűlésnek, frakcióvezetője, felszólalásában, kezdeményezett, díjmentességét, kézfelemeléses, határozatképes, megállapította, agglomerációba, teremszolgákat, egyeztetéseket, felhatalmazása, kormányzásában, megfontolásra, felszólalások, meghatározása, államtitkárok, visszaküldött, használatától, kormánypártok, visszatartani, megvitathassa, határozatban, országgyűlés, használóinak, parlamentben, szakaszainak, mellékutakon, könnyebséget, tartózkodtak, megsarcolják, szólalhatott, rendkívüli parlamenti, társadalmi akarattal, kormány részéről, kormánnyal szemben, emberek kritikáira, társadalmi akarat, útdíjat annak, emberek kimenekültek, kormány ezeket, agglomerációba kimenekült, kormánypártok pedig, helyzet súlyát, közösségi közlekedés, valódi elmúltnyolcévbeli, autópálya használóinak, egységes rendszer, Rétvári Bence, Fónagy János, Rubovszky György KDNP-s, Tóbiás József, Hegedűs Lorántné, Szél Bernadett, Latorcai János, KDNP-s Rubovszky György, Rogán Antal, Áder János,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Sajnos ezt elBalogozták  Facebookon kaptam  Evan Esar tollából  A magyar sajtó napja március 1...  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Rőzsehordó nő szobra  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vágy, élet és sugár  Ne engedd el kezem!  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  1848. március 15-én  A szív és a cselekvés egységes...  Aztán itt van egy másik szerep...  képre írva Március 15 -re emlé...  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Szent-Györgyi Albert gondolata  Evan Esar tollából  Cicus virággal  Mi a különbség  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kokárda  Ez a miénk!  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Kakaós piskóta  Facebookon kaptam  Esti kép  Aztán itt van egy másik szerep...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva Március 15 -re emlé...  Facebookon kaptam  Szeretettel  A halolaj és a hal még a migré...  A szív és a cselekvés egységes...  Paul David Tripp Március 15  Éljen a magyar szabadság!  A szív és a cselekvés egységes...  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Ki volt valójában a rejtélyes ...  A gyász  Intelem  Akinek vaj van a fején...  William Shakespeare-től idéze...  Nagy László - Szerelem emléke  Facebookon kaptam  Meghitt estéken . . .  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A nemzet csak akkor...  Szép álmokat!  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Minden jónak végeszakad egysze...  Tavaszról álmodom,  Magyarország ilyen hely.  Facebookon kaptam  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Szeüleidtől tanultad  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Nagy László - Szerelem emléke  Facebookon kaptam  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  Az ünnepről  Üdvözöllek az oldalamon  képre írva Március 15 -re emlé...  A szív és a cselekvés egységes...  ...és mégis ráismersz  A gyomorrontás tojással is kez...  Szép Álmokat  Szeretettel  Esti kép  Benned is ezerféle szín van  Boldog ünnepeket kívánok minde...  A halolaj és a hal még a migré...  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nyíljatok meg  Jó éjszakát  Szép Álmokat  Ne engedd el kezem!  mindent a népért...  Szeüleidtől tanultad  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát 
Bejegyzés Címkék
rendkívüli parlamenti, társadalmi akarattal, kormány részéről, kormánnyal szemben, emberek kritikáira, társadalmi akarat, útdíjat annak, emberek kimenekültek, kormány ezeket, agglomerációba kimenekült, kormánypártok pedig, helyzet súlyát, közösségi közlekedés, valódi elmúltnyolcévbeli, autópálya használóinak, egységes rendszer, megyei matricarendszer, megyén belül, országban mindenki, ellenzék agressziója, autópálya használatától, embereket arra, ellenzék nagy, államtitkár szerint, napirend előtti, határozathozatal következett, napirend meghatározása, levezető elnök, házelnöki jogkörben, szükséges többség, gépi voksoláson, napirendi javaslatra, parlamenti ülésnek, szocialista frakció, szocialisták által, parlament megvitathassa, épített környezet, kereskedelemről szóló, ülésnap délben, útdíjrendszerrel, határozathozatal, matricarendszer, kereskedelemről, országgyűlésnek, frakcióvezetője, felszólalásában, kezdeményezett, díjmentességét, kézfelemeléses, határozatképes, megállapította, agglomerációba, teremszolgákat, egyeztetéseket, felhatalmazása, kormányzásában, megfontolásra, felszólalások, meghatározása, államtitkárok, visszaküldött, használatától, kormánypártok, visszatartani, megvitathassa, határozatban, országgyűlés, használóinak, parlamentben, szakaszainak, mellékutakon, könnyebséget, tartózkodtak, megsarcolják, szólalhatott, alakításáról, kimenekültek, megkísérelte, kijelentette, szocialisták, köztársasági, hangsúlyozta, megadóztatni, autópályákat, alternatíva, államtitkár, szégyelljék, nyomógombos, létrehozása, agressziója, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 216
  • e Hét: 1874
  • e Hónap: 18667
  • e Év: 151584
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.