Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mária keresztútja - Mária rádió
  2017-03-17 17:30:44, péntek
 
  ...... ......



Írta: Richard G. Furey, C.Ss.R.
Minden állomás elején: Imádunk téged, Krisztus...

I. Pilátus Jézust halálra ítéli.
Péntek kora reggel láttam a fiamat. Most pillantottam meg először, mióta elvitték. Kékre vert, vérző testének láttán fájdalom hasított szívembe és könnyek szöktek szemembe.
Aztán Pilátus, ítélkező székében ülve megkérdezte a tömeget, miért akarják fiamat kivégeztetni. Körülöttem mind azt ordította: ,,Feszítsd meg őt!"
Könyörögni akartam nekik, hogy hagyják abba, de tudtam, hogy ennek így kell lennie, s így csak álltam ott, némán, sírva.
Uram Jézus, nehéz elképzelnem a kínt, amit anyád érzett, mikor halálra ítéltek.
De hát hogy állunk ma, amikor haragot tartok? ,,Feszítsd meg!"
Amikor ítélkezek valaki fölött? ,,Feszítsd meg!"
Nem könnyeztet-e meg ez Téged és anyádat?
Bocsáss meg, Jézus!

II. Jézus vállára veszi keresztjét
Egy kicsit erőre kaptam, s a tömeggel odamentem a térre. Kivágódott egy ajtó, s kibotladozott a fiam, mögötte a röhögő őrök. Ketten odacipeltek egy nehéz keresztet, és a vállára dobták. Aztán elkezdték lökdösni, le az úton.
Kibírhatatlan volt érte a fájdalmam. El akartam venni tőle a keresztet, hogy magam vigyem.
De tudtam, hogy ennek így kell lennie, s így mentem, némán.
Uram Jézus, kérlek, bocsáss meg, amiért olyan sokszor nehezebbé tettem keresztedet, mert szemet hunytam szomszédom fájdalma és magányossága fölött. Bocsáss meg, hogy pletykáltam másokról, hogy mindig találtam kifogásokat, hogy bizonyos emberekkel ne kelljen együtt lennem, főleg, amikor beszélni akartak velem. Segíts, hogy Máriához legyek hasonló, aki mindig igyekezett mások keresztjén könnyíteni.
Bocsáss meg, Jézus!

III. Jézus először esik el a kereszt terhe alatt
Közelről követtem fiamat, amint a Kálvária felé botladozott. Soha semmi sem fájt annyira, mint most őt ennyire kínlódva látni. Láttam, a kereszt mint vág a válla húsába. Megállt a szívverésem, amikor elesni láttam, arcra borulva a földön, s a súlyos kereszt a hátára zuhant. Egy pillanatra azt hittem, imádott fiam meghalt. Egész testem remegni kezdett. Az őrök elkezdték rugdosni. Lassan feltápászkodott és újra elindult, de még mindig korbácsolták.
Saját testemmel akartam megvédeni, de tudtam, hogy ennek így kell lennie, s így továbbmentem, némán, sírva. Uram, hányszor láttalak elesve, s Máriától eltérően otthagytalak, nem törődve veled?
Hányszor nevettem, amikor mások hibáit láttam?
Hányszor mérgelődöm, amikor valaki másképp viselkedik, mint én?
Mária melletted állt, támogatott szenvedésed egész ideje alatt. Segíts, hogy én is ezt tegyem érted azáltal, hogy másokat támogatok.
Uram, irgalmazz nekem!

IV. Jézus találkozik Anyjával
Sikerült áttörnöm a tömegen, és fiam oldalán mentem. Az ordítozáson keresztül megszólítottam. Megállt. Szemünk találkozott, az enyém a fájdalom könnyeiben úszva, az övé kínnal és döbbenettel telve. Tehetetlennek éreztem magam; és akkor azt mondta nekem a szeme: ,,Bátorság. Mindennek van értelme."
Ahogy tovább botladozott, tudtam, igaza van. S így utána mentem, némán, imádkozva.
Uram Jézus. Bocsáss meg, amiért annyiszor találkozott a szemünk és én elfordultam.
Bocsáss meg, amikor mindenkivel éreztettem, hogy ha nem úgy mentek a dolgok, ahogyan azt szerettem volna.
Bocsáss meg, amikor apróságokon keseregtem, elkedvetlenedtem, és nem hallottam bátorító szavadat. Igen, Uram, sokszor találkozott szemünk hasztalanul.

V. Simon segít Jézusnak a keresztet vinni
Fiam arcán majdnem teljes kimerültséget láttam, ahogy nehéz terhét vinni próbálta. Úgy tűnt, minden lépés az utolsó. Szívemben éreztem minden kínját, és úgy szerettem volna, ha már vége lenne. Aztán észrevettem, ahogy az őrök egy tiltakozó embert a tömegből kiráncigálnak. Kényszerítették, fogja meg a kereszt végét, s könnyítse meg fiam terhét. Kérdezte az őröket, miért van ez így. Én tudtam, s így némán továbbmentem.
Uram, Jézus, sokszor megtagadtam neked a segítséget. Önző ember voltam, aki sokszor kérdőbe vontam szavadat.Ne hagyj Simonhoz hasonlónak maradnom, hanem segíts, hogy anyádhoz, Máriához hasonlítsak, aki mindig csendben ment és engedelmeskedett.

VI. Veronika letörli Jézus arcát
Ahogy továbbmentem, közel Jézushoz, egy asszony tolakodott át az őrök során, s elkezdte fiam izzadt, véres arcát törölgetni. Az őrök rögtön elráncigálták.
Az arcáról lesírt a kérdés: ,,Miért teszitek ezt vele?"
Én tudtam, és így továbbmentem némán, hívőn.
Uram, ez az asszony a legjobbat tette neked, amit csak tudott.
Én azonban, én többet akarok kapni, mint adni. Annyi alkalom van mindennap neked adni valamit azáltal, hogy másoknak adnék, de én elmegyek mellettük.
Megváltóm, segíts, hogy soha többé ne kérdezzem, miért, hanem mindenemet odaadjam neked.

VII. Jézus másodszor esik el a kereszt terhe alatt
Megint. A fiam megint elesett; a fájdalom megint elárasztott arra a gondolatra, hogy meghalhat. Feléje indultam, de a katonák nem engedtek. Felemelkedett, és lassan tovább bukdácsolt. Keserű kín töltött el, amint néztem a fiamat elesni, újból felkelni, és folytatni útját.
De mivel tudtam, hogy ennek így kell lennie, némán továbbmentem.
Uram, Mária volt a leghűbb követőd. Sohasem állt meg, akármennyit is szenvedett érted.
Bűneim által sokszor elfordultam tőled, és elfordítottam másokat tőled.
Kérlek, irgalmazz nekem!

VIII. Jézus beszél az asszonyokhoz
Pár lépéssel Jézus mögött mentem, mikor megállt. Egy pár asszony állt ott, sírva, sopánkodva fölötte. Azt mondta nekik, hogy ne sírjanak érte. Alkalmuk volt, hogy elfogadják, mint Messiásukat, ehelyett, mint olyan sokan mások, elutasították. Azt mondta nekik, hogy magukért sírjanak, hogy könnyeik megtérést hozzanak.
Nem értették, mi a kapcsolat a mondottak és a halálba vezető útja között.
Én értettem, és amint továbbment, én némán követtem.
Megváltóm, sokszor én is olyan voltam, mint ezek az asszonyok, meglátva a hibát másban, sajnálkozva fölöttük, de ritkán láttam meg saját bűnösségemet, és ritkán kértem bocsánatodat. Uram, ezeken az asszonyokon keresztül neveltél engem.
Bocsáss meg, Uram, vakságomért.

IX. Jézus harmadszor esik el a kereszt terhe alatt
Gyötrelem volt számomra Jézusnak ez az esése. Nemcsak, hogy megint sziklás földre esett, de most már majdnem a domb tetején volt, a keresztre feszítés dombján. A katonák üvöltöttek vele, szidták, s jóformán felráncigálták az utolsó pár lépésnyin.
Vert a szívem, ahogy elképzeltem, mit fognak vele ezután tenni.
De tudtam, hogy ennek így kell lennie, s így némán kapaszkodtam utána a dombra.
Szerető Jézusom! Tudom, hogy sokszor felajánlottam segítő jobbomat az embereknek, de amikor alkalmatlan lett a dolog, vagy fájdalmas, kifogásokat találtam, és otthagytam őket.
Segíts, Uram, hogy anyádhoz hasonlóvá válva sohase vonjam vissza segítségre nyújtott kezemet azoktól, akiknek szükségük van rá.

X. Jézust megfosztják ruháitól
Mikor fiam végre megszabadult a kereszt súlyától, azt reméltem, egy kicsit megpihenhet. De az őrök rögtön elkezdték véráztatta bőréről letépni a ruháit. Kibírhatatlan volt látni fiamat ekkora kínban.
De mivel tudtam, hogy ennek így kell lennie, csak álltam, némán, sírva.
Uram, a magam módján én is lemeztelenítettelek. Buta beszédemmel megfosztottam másokat jó hírnevüktől, egyeseket előítéleteimmel fosztottam meg emberi méltóságuktól;
Jézus, olyan sok módon megsértettelek mások megbántásával.
Segíts, hogy mindenkiben meglássalak.

XI. Jézust a keresztre szögezik
Ahogy rálökték Jézust a keresztre, készségesen engedte, hogy odaszögezzék. Szívemben éreztem a fájdalmat, ahogy kezét és lábát átszúrták. Aztán felemelték a keresztet.
Ott volt, az én fiam, akit annyira szeretek, kigúnyolva, amint kínlódott, földi életének utolsó pár pillanatáért küszködve.
De én tudtam, hogy ennek így kell lennie, csak álltam, némán, imádkozva.
Uram, micsoda fájdalmakat szenvedtél el értem. S micsoda fájdalmakat szenvedett el anyád, amit látta fiát irántam való szeretetből meghalni.
Mégis, mindketten készek vagytok megbocsátani nekem, csak bűneimtől térjek meg.
Segíts, Uram, bűnösségemtől elfordulni.

XII. Jézus meghal a kereszten
Mi nagyobb fájdalom érhet egy anyát, mint fia halálát látni! Én, aki ezt a Megváltót a világra hoztam, láttam felnőni, tehetetlenül álltam keresztje alatt, amint lehajtotta fejét és meghalt.
Földi kínjainak vége volt, de az enyémek megsokszorozódtak.
De ennek így kellett lennie, és nekem el kellett így fogadnom, így hát csak álltam, és némán gyászoltam.
Én Jézusom, irgalmazz nekem azért, amit bűneim okoztak neked és másoknak.
Köszönöm szereteted nagy tettét. Azt mondtad, hogy az az igazi szeretet, ha életünket adjuk barátunkért. Add, hogy mindig a barátod legyek.
Taníts meg, hogyan éljek másokért, és sohase hagyjalak cserben

XIII. Jézust leveszik a keresztről
A tömeg hazament; nem volt többé zaj. Csendesen álltam Jézus egyik barátjával, és felnéztem Megváltónk, a fiam holttestére. Később két férfi leemelte a testet a keresztről, és karjaimba tette. Mély gyász borított el. De mély örömet is éreztem. Fiam élete kegyetlen véget ért, de mindnyájunk részére életet is hozott.
Tudtam, hogy így kell lennie, és némán imádkoztam.
Uram, szenvedésed véget ért. De egyre tovább is folyik, valahányszor helyetted a bűnt választom. Kivettem részemet keresztre feszítésedből, és most, Megváltóm, szívem mélyéből kérem bocsánatodat.
Segíts, hogy hozzád és anyádhoz méltó életet éljek.

XIV. Jézust a sírba helyezik
Elvittük Jézus testét a sírhoz, magam igazítottam el, csendesen sírva, csendesen örvendezve. Még egyszer visszanéztem szerető fiamra, aztán kimentem. Lezárták a sírt, és mielőtt elmentem, arra gondoltam, hogy ennek így kellett lennie...
Így kellett lennie érted! Hittel fogok várni némán.
Igen, Uram, így kellett lennie azért, mert szerettél engem, és semmi másért. Csak azt kéred tőlem, hogy jó életet éljek, és sohasem ígérted, hogy ez könnyű lesz.
Akarom a bűnt magam mögött hagyni, és csak érted élni testvéreimben.

XV. Jézus feltámad
Csak hálás tudtam lenni fiam értünk való áldozatáért. És mégis, micsoda üres volt az élet nélküle, akit annyira szerettem! De csak két nappal később ez az űr túlcsordulásig, minden elképzelésen felül telt: feltámadt!
Megváltónk megnyitotta a kaput egy új élet felé.
Így kellett lennie, érted való múlhatatlan szeretete nem elégedett meg kevesebbel.
Mindörökre örülhetek, de sohasem némán.
Megváltóm, köszönöm. Köszönöm vég nélküli szeretetedet, mely engedi, hogy feltámadjak saját bűnösségemből. Újból megpróbálok jobb életet élni. Segíts, hogy mindig emlékezzem erre a szeretetre. Mária, feltámadt Üdvözítőnk anyja, taníts meg, hogyan kell hozzád hasonlóvá válnom, s mások iránti szeretetben Őt szeretnem.
 
 
0 komment , kategória:  Jézus a keresztúton  
Címkék: engedelmeskedett, elkedvetlenedtem, kényszerítették, feltápászkodott, előítéleteimmel, túlcsordulásig, megsértettelek, felráncigálták, megszólítottam, tehetetlennek, méltóságuktól, elráncigálták, megfosztottam, elutasították, bűnösségemből, bűnösségemtől, felajánlottam, megbántásával, kiráncigálnak, kimerültséget, felemelkedett, feszítésedből, kibírhatatlan, kibotladozott, testvéreimben, elfordítottam, megbocsátani, otthagytalak, kapaszkodtam, továbbmentem, megszabadult, valahányszor, pillantottam, elképzelésen, szeretetedet, magányossága, kicsit erőre, tömeggel odamentem, röhögő őrök, nehéz keresztet, vállára dobták, kereszt terhe, kereszt mint, válla húsába, súlyos kereszt, hátára zuhant, őrök elkezdték, ordítozáson keresztül, fájdalom könnyeiben, keresztet vinni, tiltakozó embert, tömegből kiráncigálnak, Richard, Pilátus Jézust, Aztán Pilátus, Uram Jézus, Szerető Jézusom, Elvittük Jézus,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Németh László tollából  Rátalálsz  Png rózsa csokor  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Alázat  Adakozás  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Mi lenne ha  Szabolcska Mihály – Ákác...  Neked tudnod kell  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Ne kapaszkodj magasabbra,  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Png csokor  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Szívem  Szívem tiéd  Próbálj meg ...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Szép álmokat!  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Alázat  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Lóhere  Fekete-erdő desszert  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Németh László tollából  Régi emberek, akikre máig büsz...  A másik dolog,  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Idő  Albert Einsteinről  Akarat  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Paul David Tripp Április 20  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Fehér virág  Jó éjszakát  Albert Einstein gondolata  Png virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Tavaszi kép  Png kutya  Éretlen vers  Régi emberek, akikre máig büsz...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Egy bizonyos határt  Erdőn  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Facebookon kaptam Krisztinától  Png virág  Éretlen vers  A sors  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Akarat  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  A nemzeti hovatartozás kulturá... 
Bejegyzés Címkék
kicsit erőre, tömeggel odamentem, röhögő őrök, nehéz keresztet, vállára dobták, kereszt terhe, kereszt mint, válla húsába, súlyos kereszt, hátára zuhant, őrök elkezdték, ordítozáson keresztül, fájdalom könnyeiben, keresztet vinni, tiltakozó embert, tömegből kiráncigálnak, kereszt végét, asszony tolakodott, őrök során, őrök rögtön, arcáról lesírt, legjobbat tette, fiam megint, fájdalom megint, fiamat elesni, leghűbb követőd, halálba vezető, hibát másban, asszonyokon keresztül, domb tetején, keresztre feszítés, katonák üvöltöttek, kereszt súlyától, kicsit megpihenhet, magam módján, keresztre szögezik, világra hoztam, enyémek megsokszorozódtak, barátod legyek, tömeg hazament, fiam holttestére, bűnt választom, sírba helyezik, bűnt magam, élet nélküle, engedelmeskedett, elkedvetlenedtem, kényszerítették, feltápászkodott, előítéleteimmel, túlcsordulásig, megsértettelek, felráncigálták, megszólítottam, tehetetlennek, méltóságuktól, elráncigálták, megfosztottam, elutasították, bűnösségemből, bűnösségemtől, felajánlottam, megbántásával, kiráncigálnak, kimerültséget, felemelkedett, feszítésedből, kibírhatatlan, kibotladozott, testvéreimben, elfordítottam, megbocsátani, otthagytalak, kapaszkodtam, továbbmentem, megszabadult, valahányszor, pillantottam, elképzelésen, szeretetedet, magányossága, pillanatáért, korbácsolták, kivégeztetni, visszanéztem, odaszögezzék, bocsánatodat, tehetetlenül, asszonyokhoz, bűnösségemet, meglássalak, odacipeltek, beszédemmel, elképzelnem, készségesen, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7527
  • e Hét: 19157
  • e Hónap: 52311
  • e Év: 286058
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.