Belépés
charlotteani.blog.xfree.hu
"Az orczának szomorúsága által jobbá lesz a szív" (Prédikátor 7:3) Nálam helye van az érzelmeknek, az állatok szeretetének, a Bibliának, az élet dol... Molnár Anikó
1976.03.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ézsaiás 56-60-ig terjedő fejezetei
  2016-08-07 02:59:01, vasárnap
 
   
  56. fejezet
1Ezt mondja Jehova:,,Őrizzétek meg a jogot, és azt tegyétek, ami igazságos. Mert közel van szabadításom eljövetele és igazságosságom megnyilvánulása.2Boldog az a halandó, aki ezt teszi, és az ember fia, aki ehhez ragaszkodik, megtartva a sabbatot, hogy meg ne szentségtelenítse, és tisztán tartva kezét, hogy semmi rosszat ne tegyen.3Ne mondja az idegenből való, aki Jehovához csatlakozott:Bizony különválaszt engem Jehova a népétől.Ne mondja az eunuch se:Íme, száraz fa vagyok én."4Mert így szól Jehova az eunuchokhoz, akik megtartják sabbatjaimat, akik azt választják, amiben örömöm telik, és ragaszkodnak szövetségemhez:5,,Házamban és falaim között emlékművet és nevet adok nekik, valami jobbat a fiaknál és a leányoknál. Időtlen időkre szóló nevet adok nekik, olyat, amely nem vágatik ki.6És az idegenből valókat, akik Jehovához csatlakoztak, hogy szolgáljanak neki és szeressék Jehova nevét, hogy szolgái legyenek, mindazokat, akik megtartják a sabbatot, hogy meg ne szentségtelenítsék, és ragaszkodnak szövetségemhez,7őket is elviszem szent hegyemhez, és megörvendeztetem őket házamban, az imádság házában. Egészen elégő felajánlásaik és áldozataik elfogadásra méltók lesznek oltáromon. Mert az én házam bizony imádság háza lesz minden nép számára."8Ez a legfőbb Úrnak, Jehovának a kijelentése, aki egybegyűjti Izrael szétszórtjait:,,Másokat is egybegyűjtök hozzá, az ő egybegyűjtöttein kívül."9Jöjjetek mind, ti mező vadjai, mind, ti erdő vadjai, hogy egyetek!10Vakok az őrállói. Egyikük sem vesz észre semmit. Mindahányan néma kutyák, nem tudnak ugatni; lihegnek, lefekszenek, szeretik a szunnyadozást.11Igen, telhetetlen lelkű kutyák, akik nem tudnak megelégedni. Pásztorok is, akik nem tudják, hogyan értsenek.Mindnyájan a saját útjukra tértek, a tisztességtelen nyeresége után megy mindegyik a maga határáról:12,,Gyertek! Hadd hozzak bort; igyuk le magunkat mámorító itallal.A holnapi nap is olyan lesz, mint a mai, nagy lesz, de még mennyire!"

57. fejezet
1Elveszett az igazságos, de senki sincs, aki szívére venné. A szerető-kedvesség emberei a halottak mellé gyűjtetnek, s közben senki sem veszi észre, hogy a csapás elől vétetett el az igazságos.2Békességre jut;nyugszik az ágyán mindaz, aki egyenességben jár.3,,Ti pedig gyertek ide közel, ti, jósnő fiai, házasságtörőnek és szajhálkodó nőnek magva!4Ki miatt örvendeztek? Ki ellen tátjátok nagyra a szátokat, és kire öltögetitek nyelveteket? Nemde törvényszegés gyermekei vagytok, a hazugság magva,5akik felkorbácsoljátok a szenvedélyeket a nagy fák között, minden dús lombú fa alatt, és levágjátok a gyermekeket a völgyekben, a kőszirtek hasadékai alatt?6A völgy sima kövei voltak a te osztályrészed. Azok, azok voltak a te sorsod. Sőt, azoknak öntöttél italfelajánlást és mutattál be ajándékot. Ezekkel vigasztalódjak én?7Magas és kiemelkedő hegyre helyezted ágyadat. Föl is mentél, hogy áldozatot mutass be.8Az ajtó és az ajtófélfák mögé raktad emlékeztetődet. Mert tőlem távol levetkőztél, majd fölmentél; kiszélesítetted ágyadat. Akkor megkötötted velük a magad szövetségét. Szeretted velük az ágyat. A férfi nemi szervet bámultad.9Aztán lementél Mélekhez olajjal, és csak sokasítottad kenőcseidet. Messzire küldözgetted küldötteidet, úgyhogy a dolgaiddal lealacsonyítottad magad a seolig.10Sok utadon fáradoztál. Nem mondtad: »Reménytelen!« Megújulást éreztél erődben. Ezért nem lettél beteg.11Kitől rémültél és ijedtél meg, hogy hazudozni kezdtél? Rólam pedig nem emlékeztél meg, semmit sem szívleltél meg. Nemde hallgattam és elrejtettem a dolgokat? Így aztán engem sem féltél.12Hát én majd megjelentem a te igazságosságodat és munkáidat, úgy, hogy nem fognak javadra válni.13Amikor segítségért kiáltasz, nem szabadít meg téged, amit összegyűjtöttél, hanem a szél viszi el mindazt. Elragadja azokat a lehelet, de aki nálam keres menedéket, az örökli a földet, és birtokba veszi szent hegyemet.14És ezt mondják majd:Töltsétek fel, töltsétek fel! Törjetek utat! Távolítsatok el minden akadályt népem útjáról!"15Mert így szól a Magasságos és Fenséges, akinek örökkévaló a lakozása, és akinek neve szent:,,A magasságban és a szent helyen lakozom, és a megtörttel és alázatos szelleművel is, hogy újjáélesszem az alázatosak szellemét, és újjáélesszem a megtörtek szívét.16Mert nem perlekedek időtlen időkig, és nem haragszom minduntalan; hisz elerőtlenedne miattam a szellem, és a lélegző teremtmények is, melyeket én alkottam.17Tisztességtelen nyereségszerzésének vétke miatt haragudtam meg, és megvertem őt, elrejtve arcomat, amíg haragos voltam. De ő elpártolóként járt szívének útján.18Láttam útjait;elkezdtem gyógyítani, vezetni és vigasztalással kárpótolni őt és gyászolóit."19,,Megteremtem az ajkak gyümölcsét. Maradandó békéje lesz a távol levőnek és a közel levőnek, és meggyógyítom őt"—így szól Jehova.20,,De a gonoszok olyanok, mint a háborgó tenger, midőn nem tud lecsillapodni, melynek vizei csak hínárt és iszapot vetnek fel.21Nincs béke a gonoszok számára"—így szól Istenem.

58. fejezet
1,,Kiálts teli torokból, ne fogd vissza! Emeld föl hangodat, mint a kürt, tudasd népemmel lázongását, és Jákob házával bűneit.2De azért nap nap után engem kerestek, és útjaim megismerésében lelték örömüket, mint az a nemzet, amely igazságosságot gyakorol, és nem hagyja el Istene igazságosságát, hiszen ők igazságos ítéleteket kértek tőlem, közeledve Istenhez, akiben örömüket lelték:3Miért böjtöltünk, és te nem láttad? Miért sanyargattuk lelkünket, és te nem vetted észre?Igaz is, böjtötök napja örömötökre volt, amikor minden munkásotokat dolgoztattátok.4Bizony csak a civakodásért és a viszályért böjtöltetek, meg azért, hogy lesújtsatok a gonoszság öklével. Nem böjtöltetek-e, mint oly napon, amelyen hangotokat a magasságban akarjátok hallatni?5Hát olyannak kell lennie a böjtnek, amelyet választottam, mint ez, mint olyan nap, amelyen a földi ember a lelkét sanyargatja? Hogy lehajtsa a fejét, mint a káka, és zsákruhát meg hamut terítsen maga alá ágynak? Ezt nevezed te böjtnek, és Jehova előtt elfogadható napnak?6Nemde inkább ez az a böjt, amelyet én választottam: leoldani a gonoszság bilincseit, kibontani az iga rúdjának kötelékeit, szabadon bocsátani a megtörteket, és az, hogy minden igarudat széttörjetek?7Nemde inkább az, hogy kenyeredet megoszd az éhezővel, és az elnyomottakat, az otthontalanokat bevidd a házadba? Hogy ha látsz valakit, aki mezítelen, betakard, és ne rejtőzz el önnön tested elől?8Akkor felvirradna világosságod, akár a hajnal, és gyorsan felsarjadna neked a gyógyulás. Színed előtt járna igazságosságod, és Jehova dicsősége lenne utóvéded.9Akkor kiáltanál, és maga Jehova válaszolna neked; segítségért kiáltanál, ő pedig azt mondaná:Itt vagyok!Ha eltávolítod körödből az igarudat, az ujjal való mutogatást, meg az ártalmas beszédet,10és megadod az éhezőnek saját lelked kívánságát, és megelégíted a nyomorgatott lelket, akkor felragyog a sötétségben világosságod, és homályod olyan lesz, mint a délidő.11Jehova fog vezetni mindenkor, és a felperzselt földön is kielégíti lelkedet, és megerősíti csontjaidat; olyan leszel, mint a jól öntözött kert, és mint a vízforrás, amelynek vizei nem csalnak meg.12A te akaratodra fölépítik a régóta feldúlt helyeket; feltámasztod az egymást követő nemzedékek alapjait. A rések betömőjének fognak nevezni, az ösvények helyreállítójának, amelyeknél lakni lehet.13Ha a sabbatra való tekintettel visszafordítod lábad attól, hogy a magad kedvtelése szerint járj az én szent napomon, és gyönyörűségnek nevezed a sabbatot, Jehova szent napjának, amely dicsőíttetik, és valóban dicsőíted azt, semhogy a magad útjai szerint járj, semhogy a magad kedvteléseit keresd és üres szavakat szólj,14akkor gyönyörűséget találsz Jehovában, én pedig a föld magaslatain foglak járatni, hogy ott hajts, és ősatyádnak, Jákobnak az örökségével táplállak, mert Jehova szája mondta ezt."

59. fejezet
1Íme! Jehova keze nem lett túl rövid, hogy ne tudna megmenteni, és füle sem lett túl tompa, hogy ne hallana.2Nem, hanem vétkeitek választottak el titeket Istenetektől, és bűneitek miatt rejtette el előletek arcát úgy, hogy ne halljon.3Mert kezeteket vér szennyezte be, és ujjaitokat vétek. Ajkaitok hazugságot szóltak, nyelvetek merő igazságtalanságot mormogott.4Senki sem kiált igazságosságban, és senki, de senki nem pereskedik hűségben. A semmiben bíznak, és hiábavalóságokat beszélnek. Baj fogan, és ártalom születik.5Mérgeskígyó-tojásokat költöttek ki, és csak pókhálót szövögettek. Aki eszik a tojásaikból, meghal, a szétnyomott tojásból pedig vipera kél ki.6Pókhálójuk nem lesz jó ruhának, és nem takarják be magukat munkáikkal. Munkáik ártó munkák, és erőszakos tettek vannak kezükben.7Lábuk gazság után fut, és sietnek ártatlan vért ontani. Gondolataik ártalmas gondolatok; pusztítás és romlás van országútjaikon.8A béke útjával mit sem törődnek, és nincs igazságosság ösvényükön. Útjaikat elferdítették maguknak. Senki sem ismeri meg a békét, aki azokon lépdel.9Ezért távolodott el tőlünk a jog, és nem ér utol minket az igazságosság. Mindegyre világosságot remélünk, de íme, sötétség; fényességet, de csak homályban járunk.10Tapogatózva keressük a falat, mint a vakok, és úgy tapogatózunk, mint akiknek nincsen szemük. Megbotlunk fényes délben, mint az esti sötétségben; olyanok vagyunk az erősek között, mint a halottak.11Morgunk mindnyájan, mint a medvék, kesergően búgunk, mint a galambok. Mindegyre igazságosságot reméltünk, de nem volt, megmentést, de távol maradt tőlünk.12Mert megsokasodtak előtted lázadásaink, és bűneink mind ellenünk tettek bizonyságot. Hiszen lázadásaink velünk vannak, és vétkeinket jól ismerjük.13Törvényszegést követtünk el, és megtagadtuk Jehovát; visszahúzódtunk Istenünktől, elnyomásról és lázadásról beszéltünk, hazug szavakat fogantunk és mormogtunk a szívünkből.14Háttérbe szorult a jog, és igen távol állt az igazságosság. Mert elbukik a köztereken az igazság, és nem juthat be az egyenesség.15Hiányzik az igazság, és aki elfordul a rossztól, azt kifosztják.Jehova meglátta, és rossz volt a szemében, hogy nincsen igazságosság.16Amikor látta, hogy nincs egyetlen férfi sem, megdöbbent rajta, hogy nem akad senki, aki közbenjárna. Akkor megmentést szerzett neki karja, és igazságossága támogatta őt.17Felvette hát az igazságosságot mint páncélinget, és fejére a megmentés sisakját. A bosszú ruháit is felvette öltözetül, és magára terítette a buzgalmat palást gyanánt.18A cselekedetek szerint adja meg a kijáró jutalmat: dühödt haragot ellenfeleinek, megfelelő bánásmódot ellenségeinek. Megfizet a szigeteknek a megfelelő bánásmóddal.19És félni fogják Jehova nevét napnyugat felől, és napkelet felől az ő dicsőségét, mert eljön, mint egy szorongató folyam, melyet maga Jehova szelleme hajt.20,,El fog jönni Sionhoz a Megváltó, és azokhoz, akik elfordulnak a törvényszegéstől Jákobban"—ez Jehova kijelentése.21,,Ami pedig engem illet, ez az én szövetségem velük"—így szól Jehova.,,Szellemem, amely rajtad van, és szavaim, amelyeket szádba adtam, nem távoznak el szádból, sem utódaid szájából, sem utódaid utódainak szájából—így szól Jehova—mostantól fogva időtlen időkig."

60. fejezet
1,,Kelj fel, ó, asszony, árassz világosságot, mert eljött világosságod, és felragyogott rajtad Jehova dicsősége!2Mert íme, sötétség fogja borítani a földet, és sűrű homály a népeket, terajtad azonban felragyog Jehova, és látható lesz rajtad dicsősége.3Nemzetek jönnek majd világosságodhoz, és királyok ragyogásod fényességéhez.4Emeld föl szemeidet mindenfelé, és lásd! Mindnyájan összegyűjtettek, hozzád jöttek. Messzi távolból jönnek fiaid és leányaid, akiket oldalukon hozva dajkálnak.5Akkor meglátod, és ragyogni fogsz. Remegni fog szíved, és kiszélesedik, mert feléd áramlik a tenger gazdagsága, hozzád jönnek a nemzetek javai.6A tevék hullámzó tömege elborít téged, Midián és Éfa fiatal tevecsődörei. Mind eljönnek a Sábából valók. Aranyat és tömjént hoznak, és Jehova dicséretét hirdetik.7Hozzád gyűlik egybe Kédár minden nyája, Nebájót kosai neked szolgálnak. Helyeslésre találva jutnak fel oltáromra, és fölékesítem ékes házamat.8Kik ezek, akik repülve jönnek, mint a felhő, és mint a galambok a dúcaikhoz?9Mert bennem reménykednek majd a szigetek, és Társis hajói is, miként először, hogy elhozzák fiaidat a távolból, ezüstjükkel és aranyukkal együtt Jehova Istened nevének és Izrael Szentjének, mert ékessé tesz téged.10Idegenből valók építik fel falaidat, és királyaik szolgálnak majd téged, mert haragomban megvertelek, de jóakaratomban irgalmazok neked.11És kapuid mindig nyitva állnak majd; nem zárják be azokat se nappal, se éjjel, hogy elhozhassák neked a nemzetek javait, és királyaik fognak az élen járni.12Mert amely nemzet, és amely királyság nem szolgál téged, elvész, és a nemzetek bizony elpusztulnak.13Hozzád jön a Libanon dicsősége, a borókafenyő, a kőrisfa és a ciprus egyaránt, hogy ékesítse szentélyem helyét; és megdicsőítem lábam helyét.14Hozzád fognak térni nyomorgatóid fiai meghajolva, és lábad talpához borulnak mindazok, akik tiszteletlenül bántak veled, és így neveznek majd téged: Jehova városa, Izrael Szentjének Sionja.15Ahelyett, hogy teljesen elhagyott és gyűlölt lennél, úgy, hogy senki sem megy át rajtad, én büszkeséggé teszlek időtlen időkre, ujjongássá nemzedékről nemzedékre.16Nemzetek tejét szopod majd, és királyok emlőjét fogod szopni; és bizonyosan megtudod, hogy én, Jehova vagyok a te Megmentőd, és Jákob Hatalmasa a te Megváltód.17A réz helyett aranyat hozok, a vas helyett ezüstöt, a fa helyett rezet, a kő helyett vasat; a békét nevezem ki felvigyázóiddá, és az igazságosságot munkaadóiddá.18Többé nem hallani majd erőszakról földeden, fosztogatásról vagy összeomlásról határaidon belül. Falaidat Megmentésnek fogod nevezni, és kapuidat Dicséretnek.19Nem a nap lesz többé világosságod nappal, és fényességül nem a hold világít neked többé. Jehova lesz időtlen időkig tartó világosságod, és Istened lesz ékességed.20Nem megy le többé napod, és holdad sem fogyatkozik el, mert Jehova lesz időtlen időkig tartó világosságod, és letelnek gyászod napjai.21Ami népedet illeti, mindannyian igazságosak lesznek, és időtlen időkig fogják birtokolni a földet; ültetésem sarjadéka ők, kezem munkája, az én ékességemre.22A kevés ezerré lesz, a kicsiny pedig hatalmas nemzetté. Én, Jehova, felgyorsítom ezt a maga idejében."
 
 
0 komment , kategória:  Ézsaiás könyve/Ószövetség  
Címkék: törvényszegéstől, megörvendeztetem, hiábavalóságokat, igazságosságodat, egybegyűjtöttein, tisztességtelen, italfelajánlást, világosságodhoz, kiszélesítetted, házasságtörőnek, megnyilvánulása, összegyűjtettek, összegyűjtöttél, otthontalanokat, igazságosságban, visszahúzódtunk, tiszteletlenül, dolgoztattátok, szenvedélyeket, igazságosságod, szövetségemhez, megismerésében, törvényszegést, igazságosságot, igazságosságát, vigasztalással, országútjaikon, gyönyörűségnek, visszafordítod, felvigyázóiddá, vigasztalódjak, emlékeztetődet, igazságosságom, fosztogatásról, felajánlásaik, ellenségeinek, idegenből való, idegenből valókat, imádság házában, legfőbb Úrnak, saját útjukra, tisztességtelen nyeresége, maga határáról, szerető-kedvesség emberei, halottak mellé, csapás elől, ágyán mindaz, hazugság magva, kőszirtek hasadékai, ajtófélfák mögé, magad szövetségét, férfi nemi, Jehova Istened, Izrael Szentjének, Izrael Szentjének Sionja, Jákob Hatalmasa, Falaidat Megmentésnek,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jan Twardowski - Siessünk  Önmaga ellenére  Robert Merle tollából  Müller Péter tollából  James Allen  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Esterházy Péterre emlékezünk  Esterházy Péterre emlékezünk  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Paul David Tripp Április 14  Bornyi Veronika haiku verse  Segíts neki dicsérni Téged  Jó nap volt  James Allen  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Szép estét kedves látogatóimn...  Egy tavasz  Ott van  Töröld le  Otthon  Otthon  Robin Wight pitypang szobra  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Facebookon kaptam  Különleges  Vannak emberek  "Ez egy csoda"  Vidámság  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  József Attila – Keresek ...  Megígért békesség  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Anyák napjára  Latinovits Zoltán tollából  Vannak emberek  Alvó cicák  Mindent de mindent visszakap  Nem kell hozzá fürdőruhás  különleges  Az ember  Különleges  különleges  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam  Spenót fasírttal  Jó nap volt  Jó éjszakát  A hagyma antibakteriális hatás...  Kertem  Isten hűségének mértéke  Kertem  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 13  Csend  Facebookon kaptam  Egy gondolat  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Borzasztó  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép estét kedves látogatóimna...  Kertem  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Paul Éluard - És egy mosoly  Kertem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Magamnak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Annyira tisztelem a szabadságo...  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam Krisztinától  Jó éjszakát  Van néhány kérdés, amin gondol...  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  "Ez egy csoda"  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
idegenből való, idegenből valókat, imádság házában, legfőbb Úrnak, saját útjukra, tisztességtelen nyeresége, maga határáról, szerető-kedvesség emberei, halottak mellé, csapás elől, ágyán mindaz, hazugság magva, kőszirtek hasadékai, ajtófélfák mögé, magad szövetségét, férfi nemi, dolgaiddal lealacsonyítottad, szél viszi, szent helyen, alázatosak szellemét, megtörtek szívét, lélegző teremtmények, ajkak gyümölcsét, távol levőnek, közel levőnek, gonoszok olyanok, háborgó tenger, gonoszok számára&#8221, viszályért böjtöltetek, gonoszság öklével, magasságban akarjátok, földi ember, lelkét sanyargatja, gonoszság bilincseit, otthontalanokat bevidd, ujjal való, ártalmas beszédet, éhezőnek saját, nyomorgatott lelket, sötétségben világosságod, felperzselt földön, régóta feldúlt, egymást követő, rések betömőjének, ösvények helyreállítójának, sabbatra való, magad kedvtelése, magad útjai, magad kedvteléseit, föld magaslatain, örökségével táplállak, semmiben bíznak, szétnyomott tojásból, esti sötétségben, erősek között, igazságosságot mint, megmentés sisakját, bosszú ruháit, buzgalmat palást, kijáró jutalmat, megfelelő bánásmóddal, szorongató folyam, törvényszegéstől Jákobban&#8221, tenger gazdagsága, nemzetek javai, nemzetek javait, élen járni, nemzetek bizony, ciprus egyaránt, békét nevezem, igazságosságot munkaadóiddá, hold világít, kicsiny pedig, maga idejében, törvényszegéstől, megörvendeztetem, hiábavalóságokat, igazságosságodat, egybegyűjtöttein, tisztességtelen, italfelajánlást, világosságodhoz, kiszélesítetted, házasságtörőnek, megnyilvánulása, összegyűjtettek, összegyűjtöttél, otthontalanokat, igazságosságban, visszahúzódtunk, tiszteletlenül, dolgoztattátok, szenvedélyeket, igazságosságod, szövetségemhez, megismerésében, törvényszegést, igazságosságot, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7492 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 234
  • e Hét: 1094
  • e Hónap: 2707
  • e Év: 41197
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.