Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Reggel
  2020-08-13 08:22:30, csütörtök
 
  Kézsmárki Lídia
2019. április 23.

És a felnőtt ostobán kuncog, mert a 7 éves számon kéri. De ez a gyerek 17 évesen majd nem számon kér, hanem elküldi melegebb éghajlatra, mert nem tud neki elég pénzt adni..."
Elolvasásra ajánlom.

- A gyerekistenek kora

Egyre több tanulmány jelenik a témában. Egyre több szakember próbál figyelmeztetni bennünket, hogy nagyon rossz útra léptünk, de a lavina elindult. Úgy gördül lefelé, hogy elsodor minden útjába kerülőt, hiába kiált fel sok hozzáértő pedagógus, pszichológus, jövőkutató. Mintha nem lenne megállás.

Gyerekeink földi istenségként élik mindennapjaikat. A legtöbben korlátlan hatalommal és végtelen akarattal rendelkeznek. Mindezt tetézi a kívánság kosár, amelyet minden nap meglengetünk előttük. De Uram Isten, mit teszünk? Hol a józan ész? Amiatt, mert valamikor sérelem érte az adott felnőttet, vagy tele van feldolgozatlan traumákkal, most egyszeriben elhiteti magával, hogy képes tökéletes szülő lenni azáltal, hogy minden megvesz a gyerekének?! Azért, mert valaki valaha nem kapta meg a kis vonatot, vagy netán kapott egy atyai nyaklevest, most valóban azt hiszi jó hozzáállásnak, hogy félni kezd a saját gyerekétől? Amikor bolt közepén álló 120 kilós apuka nem mer nemet mondani, mert akkor őt nem szereti a sivalkodó 4 éves hercegnője, az nagyon szomorú látvány. Csak néz rá és úgy érzi, hogy a gyereknek hatalma van felette. És hagyja. A gyerek már nem tudja jobban kitolni a határokat, mert egyszerűen nincsenek határok.

Megtehet, megkaphat bármit. És bármikor. Ma is, holnap is és akármikor, mert ha nem, akkor teszem azt, majd azt kiabálja a bevásárlóközpont közepén, hogy utállak! Na, erre jó sokan felkapják a fejüket és majd rosszallóan csóválják, merthogy ítélkezni nagyon, de nagyon szeretünk.

De könyörgöm, mit művelünk mi, felnőttek? Erőszakos, türelmetlen, követelőző, önző, érzéketlen gyereknemzedék sorát indítjuk el egyszerűen azért, mert gyávák vagyunk? Hová tűnt a felnőttek felelősségvállalása? Hová tűnt a szülői öntudat, amelyben valaha el tudták dönteni, hogy mi a jó, vagy a hasznos a gyereknek?

Ha van pénzünk, akkor valóban mindent meg kell adni a gyereknek csak azért, hogy hallgasson fél óráig? Tényleg nem akarja észrevenni a legtöbb szülő, hogy a gyerekistenség kora egyszer tragédiába torkollik? Ezek a gyerekek nem akarnak majd dolgozni, mert nem tanulták meg, hogy a munkának értelme van. Nem kaptak feladatot. Nem kellett semmit sem tenniük azért, hogy elérjék a céljaikat. Tényleg akkora baj, ha valakinek fáj a szíve valami után, amit nem érhet el abban a másodpercben?

Nem hiheti azt egyetlen szülő sem, hogy a gyerekkorból kinőve a kihívások majd elkerülik az ő gyerekét és fikarcnyi befektetett erővel, nulla akarattal, motivációval zsíros álláshoz jut.
Ha felnőve, az évek során nem tapasztalja meg, hogy a tetteinek következménye van, akkor mikor fogja? Ha nem tanítjuk meg neki, hogy csak munkával lehet eredményt elérni, akkor mit tanítunk? Hogy menjen a Való Világba, mert ha elég ostoba és közönséges, akkor pár hétig sztár lehet?

Micsoda dolog az, hogy felmentjük minden felelősség alól? Hogy helyettük leckét írunk, bepakolunk, megágyazunk, takarítunk? Hogy lehet az, hogy hagyjuk, hogy olyan módon beszéljenek velünk, mit egy utolsó riheronggyal? Amikor a gyerek azt mondja az apjának, hogy na, majd számolunk otthon, mert nem ezt ígérted! És a felnőtt ostobán kuncog, mert a 7 éves számon kéri. De ez a gyerek 17 évesen majd nem számon kér, hanem elküldi melegebb éghajlatra, mert nem tud neki elég pénzt adni, vagy nem elég márkás cuccokat vásárol.

Aki azt hiszi, hogy ez valami hirtelen felkapott harag, mert épp a rosszkedv szól belőlem, csak nézzen körül. Elképesztő látni azt, hogy a szülők FÉLNEK a saját gyerekeiktől! Tehetetlenül és megriadva figyelik a toporzékolást, az artikulátlan ordítást egy NEM hallatán. Lehet csukott szemmel és füllel járni az utcán, és a telefonba mélyedni, de lesz majd olyan helyzet, amikor csak kinyílik a zárt fül és szem.

Akiket most nevelünk, vagy nem nevelünk, azok lesznek egyszer, ha lesznek, az orvosaink, ügyvédeink, autószerelőink. Istenem! Tisztelet a kivételnek! Csak bennünk bízhatunk.

Jaj, nekünk, ha nem akad olyan szülő, aki mer még határokat szabni, szabályokat felállítani.

Jaj, nekünk, ha azt gondoljuk, hogy ez a szabadság egészséges lelkű felnőtteket ad! Csak nézzünk körül! Ideje lenne felébredni már ebből az álságos punnyadásból és elővenni azokat az értékeket, amik évezredeken keresztül működtek. Nem véletlenül! A tisztesség, a tisztelet, az önzetlenség, a figyelmesség, a becsület, a másik iránti tolerancia nem ódivatú. Nem lehet az. Segítség! Talán még megállíthatjuk a lavinát.





 
 
0 komment , kategória:  Hangulat 1.  
Címkék: bevásárlóközpont, mindennapjaikat, autószerelőink, gyereknemzedék, gyerekistenség, figyelmeztetni, feldolgozatlan, megállíthatjuk, következménye, toporzékolást, gyerekistenek, hozzáállásnak, pszichológus, riheronggyal, meglengetünk, gyerekeiktől, másodpercben, gyerekkorból, figyelmesség, istenségként, tehetetlenül, motivációval, artikulátlan, rendelkeznek, punnyadásból, elolvasásra, befektetett, tapasztalja, felállítani, évezredeken, szabályokat, egyszeriben, rosszallóan, megágyazunk, türelmetlen, felnőtteket, felnőtt ostobán, gyerekistenek kora, lavina elindult, legtöbben korlátlan, kívánság kosár, adott felnőttet, atyai nyaklevest, saját gyerekétől, nagyon szomorú, gyereknek hatalma, bevásárlóközpont közepén, szülői öntudat, gyereknek csak, legtöbb szülő, gyerekistenség kora, munkának értelme, Kézsmárki Lídia, Uram Isten, Való Világba,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Idő  Szívem  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Akarat  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Akarat  A sors  Gonosz démon-álarc  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Png virág  Facebookon kaptam  Png csokor  Gonosz démon-álarc  Hogy lehet megtartani  Png virág  Egy lelki imádság  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Akarat  Zilahy Lajos gondolata  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Fehér virág  A másik dolog,  Ami embereknek lehetetlen, az...  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Akarat  Hazára minden embernek szükség...  Alázat  Makszim Gorkij gondolata  Alázat  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  A televizió nem a kultúrát kép...  Tavaszi kép  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Ágai Ágnes – Csendélet  Nem tudhatod  Leonardo da Vinci gondolata  Png fotel  Jónás Tamás – Végtelen b...  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Facebookon kaptam Krisztinától  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Nem számIt  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Png rózsa csokor  Png nő  Fekete István - Akác  Próbálj meg ...  Png ház  Sose bánj semmit  Régi emberek, akikre máig büsz...  Szép estét kedves látogatóimna...  Zilahy Lajos gondolata  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Reménység és erő Krisztustól e...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Hazára minden embernek szükség...  Alázat  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Nem számIt  Szabolcska Mihály – Ákác...  Kellemes délutánt kívánok  Minden harmadik...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Kövesd a cowboyt!  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Ágai Ágnes – Csendélet  Radikális szeretet  Garai Gábor - Takarítás  Hazára minden embernek szükség... 
Bejegyzés Címkék
felnőtt ostobán, gyerekistenek kora, lavina elindult, legtöbben korlátlan, kívánság kosár, adott felnőttet, atyai nyaklevest, saját gyerekétől, nagyon szomorú, gyereknek hatalma, bevásárlóközpont közepén, szülői öntudat, gyereknek csak, legtöbb szülő, gyerekistenség kora, munkának értelme, szíve valami, gyerekkorból kinőve, kihívások majd, évek során, tetteinek következménye, utolsó riheronggyal, rosszkedv szól, szülők FÉLNEK, saját gyerekeiktől, artikulátlan ordítást, telefonba mélyedni, szabadság egészséges, álságos punnyadásból, másik iránti, bevásárlóközpont, mindennapjaikat, autószerelőink, gyereknemzedék, gyerekistenség, figyelmeztetni, feldolgozatlan, megállíthatjuk, következménye, toporzékolást, gyerekistenek, hozzáállásnak, pszichológus, riheronggyal, meglengetünk, gyerekeiktől, másodpercben, gyerekkorból, figyelmesség, istenségként, tehetetlenül, motivációval, artikulátlan, rendelkeznek, punnyadásból, elolvasásra, befektetett, tapasztalja, felállítani, évezredeken, szabályokat, egyszeriben, rosszallóan, megágyazunk, türelmetlen, felnőtteket, önzetlenség, beszéljenek, takarítunk, felelősség, közönséges, felmentjük, nyaklevest, bepakolunk, tragédiába, gyerekének, traumákkal, egyszerűen, hercegnője, gyerekétől, követelőző, érzéketlen, hatalommal, észrevenni, hallgasson, gyerekeink, jövőkutató, kivételnek, elképesztő, tisztesség, véletlenül, egészséges, éghajlatra, tolerancia, felébredni, ügyvédeink, felnőttek, szabadság, valamikor, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 74 db bejegyzés
e év: 581 db bejegyzés
Összes: 34592 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 356
  • e Hét: 7927
  • e Hónap: 30194
  • e Év: 162748
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.