Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Diétás
  2020-08-27 06:51:25, csütörtök
 
  Most olyan szuper ételek következnek, amelyek nem csak roppant egészségesek, hanem azonnal megszüntetik a kínzó éhségérzetet, ráadásul hosszú időre eltelítenek. Diétázóknak kötelező olvasmány!

Az éhségérzetért, annak ki- és bekapcsolásáért, csak úgy, mint a komplett testi-lelki működésünkért, természetesen, hormonok felelnek. Az egyik a ghrelin - közismertebb nevén az éhség - hormon. Amikor úgy érezzük, kong a gyomrunk az éhségtől - azt neki köszönhetjük, ő küldi a jelet az agyunknak, hogy irány a konyhaszekrény, nézzük van-e valami azonnal befalható, vércukorszint emelő ott, mint például csipsz vagy csokoládé.

A másik, az ellenlábas, egy bizonyos leptin nevű hormon, ami étkezés közben a jóllakottság érzetét küldi az agynak, ami azonnal kiadja a parancsot, hogy abba is hagyhatjuk a falatozást.

Ha ez a kettő balanszban van, akkor és annyit eszünk amikor és amennyire a szervezetünknek szüksége van. Ha diétázunk, nyilván az a szerencsés, ha az előbbi minél később lép működésbe, az utóbbi viszont annál hamarabb akcióba lép. A most következő ételek pont ezt a hatás érik el a szervezetünknél, ráadásul fogyasztásukkal a hosszan tartó teltségérzet is garantált! Soroljuk máris, mihez kapjunk, ha diétázunk, és elkap bennünket a farkaséhség!

1. Tojás

Ami maga a csoda - de erről már többször is esett szó. Ebben a megvilágításban is csak szuperlatívuszokban tudunk beszélni róla: reggelire inkább tojást enni, mint bármilyen péksüteményt, nem csak azért jobb, mert a magas proteintartalma eleve elindítja a zsírégetést a szervezetünkben, de jóval később is leszünk éhesek! Egy amerikai kutatás során kiderült ugyanis, hogy azok, akik egy bagettet ettek reggelire, 3 óra elteltével sokkal éhesebbek voltak, mint azok, akik tojást, sőt az utóbbi csoportnak a kalóriaigénye is jóval kisebb volt a nap további részében!





2. Zabpehely

A zabpehelyről is zengtünk már többször ódát, ezúttal sem lesz másképp: a rosttartalma tökéletesen eltelít, és tartósan alacsonyan tartja a gherelin szintet, főleg főzött állapotban. Kijelenhetjük tehát, hogy a legjobb reggeli egy kis zabkása, némi étcsokoládéval, olajos maggal és friss gyümölccsel turbózva: tápláló, hosszan tartó teltségérzetet biztosít, és telis tele van vitaminnal és gyulladáscsökkentő zsírsavval - és elképesztően finom! A tökéletes hatás érdekében, aki szereti, megszórhatja némi őrölt fahéjjal is, ami szintén a zsírégető hatásáról híres.





3. Főtt krumpli

Itt az ideje a rehabilitációnak: nem olyan rossz az, mint a híre. Persze, nem mindegy, hogyan készítjük el! Legjobb, ha főzve, legfeljebb egy icipici olívaolajon pirítva, petrezselyemmel megszórva készítjük el! Ez olyan finom, hogy akár magában is isteni eledel, ráadásul, egy európai tanulmány szerint az egyik leglaktatóbb étel a világon. Egy másik kutatás kiderítette, hogy a főtt burgonya hidegen még hatékonyabb, "eltelítve is karcsúsító" fogás, ugyanis a hideg hatására kikristályosodó keményítő ellenállóbb a gyomorsavval szemben, és miközben a bélrendszerben lebomlik, további zsírégető enzimet termel.





4. Piros alma

Az alma is jó barát, távolt tartja a doktort, mint tudjuk, ám a magas rosttartalma az amiért most szót ejtünk róla: az alma ugyanis szintén roppant magas rosttartalmú gyümölcs, így hamar eltelít, és ha kifejezetten édes, piros változatot fogyasztunk, az a gyomorsavat sem küldi az egekbe, de a vércukor szintet szépen megemeli, így szuperhatékony farkasétvágy ellen. Ha ez nem lenne elég, kiderítették azt is, hogy a nálunk is jól ismert Pink LAdy fajta a legmagasabb antioxidáns-tartalmú alma mind közül, de úgy általánosságban elmondható ez a PIROS héjúakról, mint a jonathán, a starking vagy az idared.





5. olajos magvak

Az olajos magvak a tökéletes kombinációi mindannak, amire a szervezetünknek szüksége van: rost, fehérje, zsír éppen a megfelelő arányban van mindegyikben, így nem csoda, hogy miközben hamar eltelítenek, hosszan tartó energiával töltenek fel, így kevesebb kedvünk támad mást nassolni a következő főétkezésig. Egy bő marék mandula vagy kesu dió uzsonna gyanánt, vagy sótlan földimogyoró, és a ghrelin hormon termelését máris visszaszorítottuk, miközben alig vittünk be kalóriát: 45-50 darab pisztácia 159 kalória, míg 22 szem mandula mindössze 170 kalória. A legjobb az, ha a rostos salátáinkat turbózzuk fel a magokkal, így egyszerre biztosítjuk a megfelelő mennyiségű fehérje és zsír bevitelét.




 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia 1.  
Címkék: rehabilitációnak, kikristályosodó, szervezetünkben, bekapcsolásáért, fogyasztásukkal, általánosságban, szervezetünknek, szervezetünknél, petrezselyemmel, megvilágításban, proteintartalma, teltségérzetet, szuperhatékony, konyhaszekrény, étcsokoládéval, bélrendszerben, működésünkért, kijelenhetjük, kalóriaigénye, természetesen, éhségérzetért, vércukorszint, rosttartalmú, földimogyoró, péksüteményt, gyomorsavval, közismertebb, teltségérzet, köszönhetjük, éhségérzetet, elképesztően, jóllakottság, kiderítették, farkasétvágy, megszórhatja, rosttartalma, kínzó éhségérzetet, komplett testi-lelki, bizonyos leptin, jóllakottság érzetét, kettő balanszban, szervezetünknek szüksége, előbbi minél, utóbbi viszont, most következő, hatás érik, hosszan tartó, magas proteintartalma, amerikai kutatás, bagettet ettek, utóbbi csoportnak, gherelin szintet, Pink LAdy,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Reményik Sándor: Pierrot &...  Facebookon kaptam  Horváth Szilvia tollából  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Esterházy Péterre emlékezünk  Dóró Sándor: Embernek maradni  Emlékezz  Otthon  Sorsunk miatt...  Anyák napjára  Hamvas Béla  Különleges  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam Krisztinától  A gyulladáscsökkentő és csonte...  A sorsod  Sík Sándor - Ha jő a perc  Hamvas Béla  Dóró Sándor: Embernek maradni  Vito Giaquinto gondolata  Szép estét kedves látogatóimn...  A sorsod  Kertem  Magyar költészet napja  IGEN így  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  Megígért békesség  Isten hűségének mértéke  Szeretem ujjad karcsuságait,  Töröld le  Facebookon kaptam  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Facebookon kaptam  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Tanácsok egy pszichológustól  Martin Buber, A haszidim meséi  Emlékezz  különleges  Paul David Tripp Április 14  Horváth Szilvia tollából  Paul David Tripp Április 15  Emlékezz  Mindig lesz olyan  A hagyma antibakteriális hatás...  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Az ember emlékekből áll  Alvó kislány  Alvó cica  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Tavaszi este  Anyámról való emlékek  IGEN így  Azért kaptad  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Egy barátság története  Paul David Tripp Április 12  Facebookon kaptam  Bornyi Veronika haiku verse  ajándék, mellyel meglepem  Szép estét kedves látogatóimn...  Paul David Tripp Április 13  40 felett  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Megígért békesség  Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  Magamnak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Robert Merle tollából  Pitypang szökőkút  Vidámság  Reményik Sándor: Pierrot &...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Esterházy Péter: Harmonia c...  Alvó cica  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan 
Bejegyzés Címkék
kínzó éhségérzetet, komplett testi-lelki, bizonyos leptin, jóllakottság érzetét, kettő balanszban, szervezetünknek szüksége, előbbi minél, utóbbi viszont, most következő, hatás érik, hosszan tartó, magas proteintartalma, amerikai kutatás, bagettet ettek, utóbbi csoportnak, gherelin szintet, legjobb reggeli, tökéletes hatás, zsírégető hatásáról, icipici olívaolajon, európai tanulmány, egyik leglaktatóbb, másik kutatás, főtt burgonya, hideg hatására, gyomorsavval szemben, bélrendszerben lebomlik, magas rosttartalma, amiért most, alma ugyanis, vércukor szintet, starking vagy, olajos magvak, tökéletes kombinációi, megfelelő arányban, következő főétkezésig, ghrelin hormon, rostos salátáinkat, megfelelő mennyiségű, rehabilitációnak, kikristályosodó, szervezetünkben, bekapcsolásáért, fogyasztásukkal, általánosságban, szervezetünknek, szervezetünknél, petrezselyemmel, megvilágításban, proteintartalma, teltségérzetet, szuperhatékony, konyhaszekrény, étcsokoládéval, bélrendszerben, működésünkért, kijelenhetjük, kalóriaigénye, természetesen, éhségérzetért, vércukorszint, rosttartalmú, földimogyoró, péksüteményt, gyomorsavval, közismertebb, teltségérzet, köszönhetjük, éhségérzetet, elképesztően, jóllakottság, kiderítették, farkasétvágy, megszórhatja, rosttartalma, kifejezetten, zabpehelyről, megszüntetik, leglaktatóbb, egészségesek, mindegyikben, főétkezésig, gyomorsavat, fogyasztunk, ellenállóbb, olívaolajon, salátáinkat, kombinációi, antioxidáns, legmagasabb, következnek, diétázóknak, tökéletesen, gyümölccsel, eltelítenek, zsírégetést, farkaséhség, kiderítette, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 59 db bejegyzés
e év: 566 db bejegyzés
Összes: 34577 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 413
  • e Hét: 7289
  • e Hónap: 16673
  • e Év: 149227
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.