Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A pajzsmirigy
  2020-08-31 14:45:03, hétfő
 
  A Magyar Európa legelhízottabb nemzete.

Ez már csak azért is megdöbbentő, mert a táplálkozásunk nem tartalmaz több szénhidrátot, mint egy olasz konyha, amely rengeteg tésztafélére épül. Ugyanakkor az olasz étkezés alapját képezi a hidegen préselt, szűz olívaolaj, és a legkülönfélébb tengeri halak, illetve a tenger gyümölcsei is. Utóbbi kettő sok értékes jódot is tartalmaz.

Ezzel ellentétben, a magyaros ételeket fogyasztók közül sokan viszolyognak az aromás, erős tengeri hal, a sokszor jódszagú tenger gyümölcseitől, és alga salátáktól is. Aki pedig szereti, csak ritkán engedheti meg magának, mert az árfekvése miatt luxus eledelnek számít itthon.

Magyarország kiemelten jódszegény terület, így sem a növényi, sem az állati eredetű táplálék nem tartalmaz elég jódot.

A jód az aktív pajzsmirigyhormon (T3) alapanyaga. A T3, azaz trijód-tironin csupán 3 jódatomból áll.

Megfelelő jód hiányában a pajzsmirigy nem tud elég pajzsmirigy hormont termelni, és elkezd alul működni. Ezáltal lelassul az anyagcsere, és beindul az elhízás folyamata.

Tehát a jódhiány és az elhízás folyamata összefügg!

Ezért nagyon fontos a jódpótlás. Az viszont nem mindegy, hogy mely jódvegyületet használjuk a jódpótlásra, ha azt akarjuk, hogy jól beépüljön és hasznosuljon a pajzsmirigyhormonok megfelelő termeléséhez, és ezáltal a megfelelően gyors anyagcseréhez.

Sokan tévesen azt hiszik, hogy a jódozott só a jódpótlás egy megfelelő formája. Nos, ez sajnos nem így van, és azon kívül, hogy a jódozott só eltolja az ízeket, a jódozott só instabil jódot tartalmaz, 460 C -on a főzés során teljesen megsemmisül, de hosszabb távon szoba hőmérsékleten is párolog, nem alkalmas hatékony jódpótlásra!

Most már talán jobban érthető, hogy mi a különbség szénhidrátokat nyakra-főre evő olaszok és a magyarok között. Ez nem más, mint a megfelelő esszenciális jódbevitel.

Azt is tudni kell, hogy a jódnak számos vegyülete van, ezek közül egy van ami igazán stabil, képes jól beépülni és hasznosulni a szervezetben.

FEDBOND PAJZSMIRIGY-ANYAGCSERE a legjobban hasznosuló jódfajtát tartalmazza ideális, és biztonságos mennyiségben.

A felmérések szerint egy, a hazánkban kihordott és született csecsemő pajzsmirigye 50%-kal nagyobb.

Miért van ez így? Mert az evolúciós és adaptációs logika szerint a szervezet igyekszik egy nagyobb szervet növelni, azt remélve, hogy nagyobb felületen, több jódot tud megkötni. Ezért vagyunk mi magyarok sokkal hajlamosabbak a golyvásodásra is, egy mediterrán országban élő emberhez képest, mert hiányzik a megfelelő mennyiségű jód a szervezetünkből!

A pajzsmirigy egy pillangó alakú szerv, mely olyan hormonokat termel, amik a testünk számos funkcióját befolyásolják, többek között az anyagcserét is. Ezért, amikor a pajzsmirigy alul működik és kialakul a hipotireoditisz, a normálisnál kisebb mennyiségű hormont választ ki, ezáltal lassul az anyagcsere, a szervezet pedig kevesebb kalóriát éget el. Mindez hízáshoz vezethet.
A megmagyarázhatatlan súlygyarapodás, az étkezési szokások és fizikai aktivitás változása nélkül, a pajzsmirigy alul működés egyik legfontosabb tünete.

Lelassult anyagcsere mellett nehéz lefogyni vagy megtartani ideális testsúlyunkat, de vannak dolgok, amiket megtehetünk ennek érdekében.

Hogyan lehetséges a fogyás pajzsmirigy alul működés esetén?

1, Nagyon fontos, hogy ha pajzsmirigy alul működésben szenved, mindig tartsa be orvosa utasításait és vegye be a felírt gyógyszert, ami segít normális szinten tartani a pajzsmirigy hormon mennyiségét szervezetében.
A pajzsmirigyhormon pótlása nélkül ugyanis nem lehetséges a fogyás.
A gyógyszert reggel éhgyomorra kell bevenni, lehetőleg sok folyadékkal. Kb. egy órával ezt követően lehet megreggelizni.

2, Kerülje az egyszerű szénhidrátokat és a cukrot

Pajzsmirigy alul működés esetén tartson szénhidrátszegény diétát, szénhidrát bevitelét összetett szénhidrátokból fedezze.

Amikor fogyásról beszélünk, akkor értelemszerűen arról van szó, hogy kevesebb kalóriát vigyünk be, mint amennyit elégetünk. A lassult anyagcsere azonban lassítja a kalóriák égetését is. Figyelni kell azonban arra, hogy a nagyon lecsökkentett kalóriabevitel hatására csökkenhet a pajzsmirigy hormontermelése is, ami nem kívánatos. Próbáljon összetett szénhidrátokat fogyasztani, ezáltal csökkentheti a citokinek termelődését, ami gyulladások kialakulásához vezethetnek a szervezetben.

Vezessen naplót arról, hogy pontosan mikor, mit eszik.

3, Mozogjon

A testmozgás, sportolás a fogyás legjobb módszere még a pajzsmirigy alul működésben szenvedő betegeknél is.

A mozgás felpörgeti az anyagcserét, ezáltal elősegíti a kalóriák égetését. Sétáljon naponta 45-60 percet!

4, Váltson kókuszolajra

Használjon kókuszolajat a főzéshez. A kókuszolaj egészséges, közepes láncú zsírsavai stimulálják a pajzsmirigy hormontermelését. A kókuszolaj segít a fogyásban és csökkenti a koleszterinszintet is.

Napi 3 evőkanálnál több kókuszolajat ne fogyasszon.

5, Válassza az egészséges magokat

Pajzsmirigy alul működés esetén ajánlott a napi többszöri, kisebb mennyiségű étkezés. Az étkezések közti időszakban fogyasszon brazil diót, kesudiót, mandulát, siót, tökmagot. Ezek a magok szelénben gazdagok, szelénre pedig nagy szüksége van a nem megfelelően működő pajzsmirigynek.

Másik kiváló szelénforrás a gyógygombák.

6, Fogyasszon halolajat

A halolaj omega-3 zsírsavakat tartalmaz. Az omega-3 zsírsavakat a szervezet nem képes előállítani, így a táplálékból kell felvennie. Az alul működő pajzsmirigynek szüksége van ezekre az esszenciális zsírsavakra.

Az omega-3 zsírsavak főleg a has környéki felesleg leadásában játszanak szerepet.

7, Próbálja ki az almaecetet

Az almaecet olyan természetes anyag, mely segíthet megküzdeni a pajzsmirigy alul működéssel és a testsúly gyarapodással. Amellett, hogy az almaecet szabályozza a pajzsmirigy működését, segíti a méregtelenítést és javítja az anyagcserét is.

Adjon 2 evőkanál almaecetet egy pohár meleg vízhez és igya meg. Egy kevés mézet is keverhet az italhoz.





 
 
0 komment , kategória:  Egészség 2.  
Címkék: hormontermelését, szervezetünkből, méregtelenítést, hipotireoditisz, szénhidrátokból, hormontermelése, súlygyarapodás, szénhidrátokat, legkülönfélébb, értelemszerűen, kalóriabevitel, legelhízottabb, kialakulásához, pajzsmirigynek, táplálkozásunk, lecsökkentett, hőmérsékleten, jódvegyületet, anyagcseréhez, golyvásodásra, szervezetében, testsúlyunkat, gyarapodással, gyümölcseitől, befolyásolják, hajlamosabbak, megreggelizni, szénhidrátot, pajzsmirigye, legfontosabb, viszolyognak, kókuszolajat, mennyiségben, szervezetben, hasznosuljon, magyarország, olasz konyha, olasz étkezés, hidegen préselt, legkülönfélébb tengeri, tenger gyümölcsei, magyaros ételeket, sokszor jódszagú, árfekvése miatt, állati eredetű, aktív pajzsmirigyhormon, elhízás folyamata, megfelelően gyors, megfelelő formája, főzés során, különbség szénhidrátokat, magyarok között, Magyar Európa, FEDBOND PAJZSMIRIGY-ANYAGCSERE,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Még csak most kezdődik a nap  Az engedelmesség miért nem vál...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Kellemes délutánt kívánok  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Akarat  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Fekete-erdő desszert  Paul David Tripp Április 19  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Elköszönt  Png lepke  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Akarat  Facebookon kaptam  Akarat  Mit beszél, nem értem, hogy m...  George Gordon Lord Byron: Inez...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Png csokor  Leonardo da Vinci gondolata  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png ház  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Akarat  Bertolt Brecht -től idézet  Reggel van  Ne kapaszkodj magasabbra,  Esti kép  Fekete István - Akác  Egy lelki imádság  Nevem  Egy hatékony szolga  Png virág  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Alvó cicák  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Ágai Ágnes – Csendélet  Kellemes délutánt kívánok  Kerüld el az evangélium örömén...  Fehér virág  Leonardo da Vinci gondolata  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Png ház  Lóhere  Fehér virág  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Popper Péter szavai  Png cica  Szép estét kedves látogatóimna...  Png csokor  Kerüld el az evangélium örömén...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Hogy lehet megtartani  Png nő  A másik dolog,  Png nő  Szívem  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Nagyi telefonál  A másik dolog,  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Fehér virág  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Adakozás  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Garai Gábor - Takarítás  Egy lelki imádság  A jó emberek mindig szépek mar...  Bertolt Brecht -től idézet  Png kislány 
Bejegyzés Címkék
olasz konyha, olasz étkezés, hidegen préselt, legkülönfélébb tengeri, tenger gyümölcsei, magyaros ételeket, sokszor jódszagú, árfekvése miatt, állati eredetű, aktív pajzsmirigyhormon, elhízás folyamata, megfelelően gyors, megfelelő formája, főzés során, különbség szénhidrátokat, magyarok között, megfelelő esszenciális, jódnak számos, legjobban hasznosuló, felmérések szerint, hazánkban kihordott, szervezet igyekszik, nagyobb szervet, mediterrán országban, megfelelő mennyiségű, pillangó alakú, testünk számos, pajzsmirigy alul, normálisnál kisebb, szervezet pedig, étkezési szokások, fogyás pajzsmirigy, felírt gyógyszert, pajzsmirigy hormon, pajzsmirigyhormon pótlása, gyógyszert reggel, egyszerű szénhidrátokat, lassult anyagcsere, kalóriák égetését, nagyon lecsökkentett, pajzsmirigy hormontermelése, citokinek termelődését, fogyás legjobb, mozgás felpörgeti, kókuszolaj egészséges, pajzsmirigy hormontermelését, kókuszolaj segít, egészséges magokat, napi többszöri, étkezések közti, magok szelénben, halolaj omega-3, omega-3 zsírsavakat, táplálékból kell, alul működő, esszenciális zsírsavakra, omega-3 zsírsavak, almaecet olyan, testsúly gyarapodással, almaecet szabályozza, pajzsmirigy működését, pohár meleg, kevés mézet, hormontermelését, szervezetünkből, méregtelenítést, hipotireoditisz, szénhidrátokból, hormontermelése, súlygyarapodás, szénhidrátokat, legkülönfélébb, értelemszerűen, kalóriabevitel, legelhízottabb, kialakulásához, pajzsmirigynek, táplálkozásunk, lecsökkentett, hőmérsékleten, jódvegyületet, anyagcseréhez, golyvásodásra, szervezetében, testsúlyunkat, gyarapodással, gyümölcseitől, befolyásolják, hajlamosabbak, megreggelizni, szénhidrátot, pajzsmirigye, legfontosabb, viszolyognak, kókuszolajat, mennyiségben, szervezetben, hasznosuljon, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 3 db bejegyzés
e hónap: 74 db bejegyzés
e év: 581 db bejegyzés
Összes: 34592 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1028
  • e Hét: 5106
  • e Hónap: 27373
  • e Év: 159927
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.