Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ferenc pápa szentté avatja a fatimai .....
  2017-05-12 18:47:37, péntek
 
  Ferenc pápa szentté avatja a fatimai pásztorgyerekként ismert Boldog Marto Ferencet és Jácintát május 13-án a portugáliai Mária-kegyhelyen esedékes látogatása során - jelentette be a Vatikán csütörtökön.
Ferenc pápa szentté avatja a FATIMAI pásztorgyermekeket
...


...... .......


Május 13-án a település határában fekvő Iria-völgyben (Cova d'Iria) három gyermek, név szerint az akkor tízéves Lúcia de Jesus dos Santos, valamint unokatestvérei, a kilencéves Francisco Marto, valamint a hétéves Jacinta Marto a nyájat őrizte, amikor nem sokkal a déli rózsafüzér-imádság után sugárzó fényt láttak azon a helyen, ahol ma a világhírű zarándokhely bazilikája áll.

- A portugáliai Fátima kisváros közelében 1917-ben Szűz Mária hat alkalommal jelent meg három pásztorgyereknek, legelőször május 13-án. Az akkor 9 éves Francisco Marto és a jelenésekkor 7 éves Jacinta Marto néhány évvel később spanyolnáthában elhunyt. Mindkettőjüket II. János Pál avatta boldoggá 2000 májusában.
Unokatestvérük, a jelenésekkor tíz éves, majd életét szerzetesnővérként Fatimában leélő Lúcia de Jesus dos Santos kilencvenhét évesen, 2005-ben halt meg.
A két pásztorgyermeket Ferenc pápa avatja szentté május 12-i és 13-i fatimai apostoli látogatása alkalmával, amely a jelenések centenáriumára esik. A szentté avatásról a Vatikánban csütörtökön tartott rendes, nyilvános konzisztóriumon (bíborosi tanácskozáson) döntöttek.
A két kis fatimai pásztor lesz az első, akiket az egyház gyerekként avatja szentté úgy, hogy nem hitükért haltak mártírhalált. A szentté avatásukhoz szükséges csodát egy hat éves brazíiai kisfíú gyógyulása adta, aki 2013-ban egy ablakból kiesve hét métert zuhant. Súlyos koponyatörése és kómás állapota ellenére három nap után meggyógyult. A gyógyulást a pásztorgyerekekhez intézett imákkal magyarázták a szentté avatási eljárás során.
A fatimai pásztorgyerekek látomásaiban Szűz Mária három titkot tárt fel. Kettőt Lúcia nővér 1941-ben hozott nyilvánosságra. Az első a pokol látomását tartalmazta, a második a két világháborúra vonatkozott. A harmadik titkot II. János Pál pápa hozta nyilvánosságra 2000-ben. A titok, amelyben fegyverrel lőnek a pápára, az 1981-es merényletkísérletre utalt, amelyben Ali Agca török terrorista sebesítette meg a katolikus egyházfőt.
XII. Piusz pápa 1942-ben Mária Szeplőtelen Szívének ajánlotta fel a világot. II. János Pál a Fatimai Szűz Mária közbenjárásának tulajdonította, hogy túlélte az 1981-es merényletet.
Az őt megsebző lövedéket II. János Pál pápa a Fatimában őrzött Szűz Mária szobor koronájában helyezte el.


- Megjelent Michael Hesemann: Fatima titkai - A Mária-jelenések, a pápa - és az emberiség jövője című könyve
...... .......


A magyar fordítás utószavát Dr. Perger Gyula plébános, püspöki referens írta, aki a magyar kiadást is szorgalmazta, s egyben a könyvet lektorálta. A kötetet Laki Ferenc fordította.
Ebben az évben, 2017-ben ünnepeljük a fatimai jelenések 100. évfordulóját. 1917-ben a Szűzanya megjelent három pásztorgyermeknek a portugáliai Fatimában; először május 13-án, majd még további öt alkalommal (június 13-án, július 13-án, augusztus 19-én, szeptember 13-án és október 13-án). A Szűzanya a jelenések során három titkot bízott a gyermekekre - Lúciára, Jácintára és Ferencre -, amelyek jelentőségéről XII. Piusz pápa (1939-1958) a következőket mondta: ,,A fatimai üzenet a Mária által véghezvitt legerősebb isteni beavatkozás az Egyház és az emberiség történetében az apostolok halála óta."
A pokol szörnyű látomását megjelenítő első titkon túl a Szűzanya ugyanis a második titokként a következő profetikus üzenetet közvetítette 1917 nyarán:
,,Oroszország (...) tévtanait az egész világon elterjeszti, háborúkat és az Egyház üldözését idézi elő. A jókat megkínozzák, a Szentatya sokat fog szenvedni, és egész nemzetek pusztulnak el. Végül azonban Szeplőtelen Szívem diadalmaskodik. A Szentatya fel fogja nekem Oroszországot ajánlani, amely megtér, és a világra a béke időszaka köszönt."
A Szűzanya később egy harmadik titkot is a gyermekekre bízott, amely olyan szörnyű képsorokat tartalmazott, hogy 2000-ig egyetlen pápa sem vállalta a nyilvánosságra hozatal felelősségét; mindaddig a Katolikus Egyház egyik legféltettebb titkának számított. Ebben a látomásban egy idősödő, fehér ruhába öltözött főpap jelent meg, aki ,,a gondok súlya alatt görnyedve" ,,egy félig lerombolt, nagy városon ment keresztül", és akit végül meggyilkoltak.
Sokáig nem talált meghallgatásra a Szűzanya azon kérése, hogy Oroszországot a pápa ajánlja fel az Ő Szeplőtelen Szívének. A fordulópontot az első fatimai jelenés 64. évfordulója jelentette: 1981. május 13-án merényletet követtek el II. János Pál pápa ellen. A közvetlen közelről leadott gyilkos erejű lövések azonban a csodával határos módon célt tévesztettek. A pápa meg volt győződve arról, hogy életét a Szűzanya közbeavatkozásának köszönheti: ,,Egy kéz adta le a lövéseket, és egy másik kéz pedig eltérítette a lövedékeket." II. János Pál azonnal magához kérette a harmadik fatimai titok szövegét, és bizonyossá vált számára, hogy az valójában róla szól.
Egyik első intézkedéseként elvégezte Oroszország felajánlását a Szűzanya kérésének megfelelően. Nem telt bele egy év, és Mihail Gorbacsov lett a Szovjetunió első embere. Innen már minden történelem: Oroszország elindult azon az úton, amelynek során előbb megszabadult a kommunizmus igájától, majd újra rátalált a keresztény hit erejére.
Ezt követően sokáig úgy tűnt, hogy a jóslatnak megfelelően Oroszország megtérése után valóban ,,a világra a béke időszaka köszönt". 2001. szeptember 11. után azonban a világ megváltozott, bizonytalan és veszélyes hellyé vált. XVI. Benedek pápa erről így vélekedett: ,,Téved, aki azt hiszi, hogy Fatima profetikus küldetése véget ért".
Most, 2017-ben, a jelenések 100. évfordulóján Fatima profetikus küldetése tehát újabb értelmezést nyerhet. Korunk keresztényellenes erői ugyanis nemcsak általában az emberi civilizációnak üzentek hadat, hanem kifejezetten Európának és ,,Rómának". Úgy érezhetjük, a veszély egyre közelebbi, és a Szűzanya 100 évvel ezelőtti intése aktuálisabb, mint valaha.
A fatimai jelenésekről magyar nyelven eddig még nem került kiadásra összefoglaló jellegű könyv. Ezt a hiányt pótolja Michael Hesemann: Fatima titkai című könyvének magyar kiadása. A német történész és újságíró nemzetközileg ismert munkásságának egyik legidőszerűbb könyvét tartja kezében az olvasó. A szerző XII. Piusz pápáról írt könyve (A pápa, aki szembeszállt Hitlerrel) 2013-ban két kiadásban jelent meg a Magyar Nyugat Könyvkiadónál.


 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Címkék: pásztorgyereknek, pásztorgyermeket, spanyolnáthában, intézkedéseként, közbenjárásának, konzisztóriumon, pásztorgyerekek, mindkettőjüket, centenáriumára, nyilvánosságra, meghallgatásra, unokatestvérei, jelentőségéről, diadalmaskodik, tulajdonította, civilizációnak, unokatestvérük, legidőszerűbb, oroszországot, könyvkiadónál, munkásságának, nemzetközileg, világháborúra, tanácskozáson, meggyilkoltak, fordulópontot, koponyatörése, legféltettebb, megszabadult, tartalmazott, zarándokhely, összefoglaló, következőket, látomásaiban, kifejezetten, jelenésekről, fatimai pásztorgyerekként, portugáliai Mária-kegyhelyen, település határában, akkor tízéves, kilencéves Francisco, hétéves Jacinta, nyájat őrizte, világhírű zarándokhely, portugáliai Fátima, jelenések centenáriumára, szentté avatásról, egyház gyerekként, szentté avatásukhoz, ablakból kiesve, szentté avatási, fatimai pásztorgyerekek, Boldog Marto Ferencet, Francisco Marto, Jacinta Marto, Szűz Mária, Mindkettőjüket II, János Pál, Kettőt Lúcia, Mária Szeplőtelen Szívének, Fatimai Szűz Mária, Megjelent Michael Hesemann, Perger Gyula, Laki Ferenc, Szeplőtelen Szívem, Katolikus Egyház, Szeplőtelen Szívének, Mihail Gorbacsov, Michael Hesemann, Magyar Nyugat Könyvkiadónál,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Előnyök, amelyeket a meditáció...  IGEN így  Jó éjszakát  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Segíts neki dicsérni Téged  Reményik Sándor: Pierrot &...  Facebookon kaptam Krisztinától  Spenót fasírttal  Különleges  Egy barátság története  Horváth Szilvia tollából  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Anyámról való emlékek  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Vidámság  39 ígéret  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Otthon  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 15  Azért kaptad  Facebookon kaptam  39 ígéret  Facebookon kaptam Krisztinától  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Az ember  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Borzasztó  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Szép estét kedves látogatóimna...  Emlékezz  Különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam  Különleges  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Az ember emlékekből áll  A hagyma antibakteriális hatás...  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Bornyi Veronika haiku verse  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 15  40 felett  Baranyi Ferenc - N i n c s  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Minden tavaszból őrizz..  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  képre írva  Hogyan válunk hűségesekké?  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  Somlyó Zoltán - Orgonával  Otthon  Tanmese  Van néhány kérdés, amin gondol...  Jázmin  Egy gondolat  Paul David Tripp Április 15  Tanácsok egy pszichológustól  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Facebookon kaptam  Egyszerű  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Magamnak  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Segíts neki dicsérni Téged  Ady Endre - Mindegy átka  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 12  Tanmese  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
fatimai pásztorgyerekként, portugáliai Mária-kegyhelyen, település határában, akkor tízéves, kilencéves Francisco, hétéves Jacinta, nyájat őrizte, világhírű zarándokhely, portugáliai Fátima, jelenések centenáriumára, szentté avatásról, egyház gyerekként, szentté avatásukhoz, ablakból kiesve, szentté avatási, fatimai pásztorgyerekek, pokol látomását, harmadik titkot, katolikus egyházfőt, 1981-es merényletet, pápa &#8211, emberiség jövője, magyar fordítás, magyar kiadást, könyvet lektorálta, kötetet Laki, fatimai jelenések, portugáliai Fatimában, jelenések során, következőket mondta, fatimai üzenet, emberiség történetében, apostolok halála, pokol szörnyű, második titokként, következő profetikus, egész világon, jókat megkínozzák, béke időszaka, gyermekekre bízott, nyilvánosságra hozatal, gondok súlya, félig lerombolt, pápa ajánlja, első fatimai, közvetlen közelről, csodával határos, harmadik fatimai, valójában róla, kommunizmus igájától, jóslatnak megfelelően, világ megváltozott, emberi civilizációnak, veszély egyre, fatimai jelenésekről, hiányt pótolja, német történész, pásztorgyereknek, pásztorgyermeket, spanyolnáthában, intézkedéseként, közbenjárásának, konzisztóriumon, pásztorgyerekek, mindkettőjüket, centenáriumára, nyilvánosságra, meghallgatásra, unokatestvérei, jelentőségéről, diadalmaskodik, tulajdonította, civilizációnak, unokatestvérük, legidőszerűbb, oroszországot, könyvkiadónál, munkásságának, nemzetközileg, világháborúra, tanácskozáson, meggyilkoltak, fordulópontot, koponyatörése, legféltettebb, megszabadult, tartalmazott, zarándokhely, összefoglaló, következőket, látomásaiban, kifejezetten, jelenésekről, jelenésekkor, évfordulóján, évfordulóját, szorgalmazta, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1273
  • e Hét: 3043
  • e Hónap: 15719
  • e Év: 249466
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.