Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Jézus így tanított az utolsó vacsorán:
  2017-05-19 08:50:34, péntek
 
  SZENTLECKE az Apostolok Cselekedeteiből
Az apostolok döntése szerint azok, akik a pogányok közül tértek meg, nem kötelesek teljes mértékben a mózesi törvény megtartására.
Az apostoli zsinaton heves vita támadt a mózesi törvény megtartása körül. Péter akkor szólásra emelkedett:
Férfiak, testvérek! Tudjátok, hogy Isten már hosszabb ideje kiválasztott engem közületek, hogy a pogányok az én számból hallják az evangélium szavát, és az igaz hitre térjenek. A szíveket vizsgáló Isten bizonyságot tett mellettük, amikor nekik éppen úgy megadta a Szentlelket, mint nekünk. Nem tett különbséget köztünk és köztük, amikor a hit által szívüket megtisztította. Most tehát miért ellenkeztek Istennel azáltal, hogy azt az igát akarjátok a tanítványok nyakára tenni, amelyet sem atyáink, sem mi nem bírtunk viselni? Ellenkezőleg: a mi hitünk az, hogy Urunk Jézus Krisztus kegyelme által üdvözülünk, és éppen úgy ők is."
Erre az egész gyülekezet lecsillapodott. Meghallgatta Barnabást és Pált, amint elbeszélték, milyen csodajeleket művelt általuk Isten a pogányok között. Amikor befejezték, Jakab apostol szólalt fel:
,,Férfiak, testvérek, hallgassatok meg engem! Simon (Péter) elbeszélte, hogyan mutatta meg Isten, hogy a pogányok közül akar magának népet választani. Ezzel megegyeznek a próféták szavai. Azt mondja ugyanis a Szentírás:
Ezek után visszatérek, és újjáépítem Dávid leomlott sátorát: omladékait újjáépítem és helyreállítom, hogy a többi ember is keresse az Urat, és minden nép, amely segítségül hívja nevemet.
Az Úr mondja ezt, és meg is teszi. Ez az ő örök határozata. Véleményem szerint tehát nem kell háborgatnunk azokat, akik a pogányok közül tértek meg Istenhez. Azt azonban írjuk meg nekik, hogy (a köztük élő zsidókra való tekintettel) tartózkodjanak a bálványoknak bemutatott áldozati állatok evésétől, a paráznaságtól, valamint a fojtott állat és a vér fogyasztásától! Mózesnek ugyanis minden városban régtől fogva van hirdetője, hiszen minden szombaton olvassák a zsinagógában."
Ez az Isten igéje.
ApCsel 15,7-21

VÁLASZOS ZSOLTÁR
Válasz: Hirdessétek minden népnek, * mondjátok el az Úr csodás tetteit. Vö. 3. vers.
Vagy: Alleluja. 11. szám.
Előénekes: Énekeljetek az Úrnak új éneket, * minden föld az Úrnak énekeljen.
Énekeljetek az Úrnak, áldjátok nevét, * napról napra hirdessétek üdvösségét.
Hívek: Hirdessétek minden népnek, * mondjátok el az Úr csodás tetteit.
Vagy: Alleluja.
E: Hirdessétek dicsőségét a nemzetek között, * és csodatetteit minden népnek.
H: Hirdessétek minden népnek, * mondjátok el az Úr csodás tetteit.
Vagy: Alleluja.
E: Mondjátok a nemzeteknek: * ,,Az Úr uralkodik!"
Ő tette a földet szilárddá, és az meg nem inog, * ő ítélkezik a népek fölött igazságban.
H: Hirdessétek minden népnek, * mondjátok el az Úr csodás tetteit.
Vagy: Alleluja.
Zsolt 95,1-2a.2b-3.10

ALLELUJA
Jézus mondja: † ,,Juhaim hallgatnak szavamra, * ismerem őket, és ők a nyomomban járnak." Jn 10,27 - 8 G. tónus.

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Aki megmarad Jézus szeretetében, annak öröme teljes lesz.
Jézus így tanított az utolsó vacsorán:
,,Amint engem szeret az Atya, úgy szeretlek én is titeket. Maradjatok meg az én szeretetemben!
Ha megtartjátok parancsaimat, megmaradtok szeretetemben, ahogy én is megtartottam Atyám parancsait, és megmaradok az ő szeretetében.
Ezeket azért mondtam nektek, hogy az én örömöm legyen bennetek, és örömötök ezzel teljes legyen."
Ezek az evangélium igéi.
Jn 15,9-11

EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK
A húsvéti idő köznapjaira II.
Pap: Testvéreim! Áldjuk minden időben feltámadt Urunkat, és könyörögjünk együtt segítségéért!
Lektor: 1. Add, Urunk, hogy Szentatyánk, N. pápa, főpásztoraink és papjaink az apostolok lelkületével vezessék népedet az üdvösség útján!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
2. Add, Urunk, hogy az evangélium tanításának fényében felismerje az emberiség a békére vivő utat!
Hívek: Kérünk téged...
3. Segítsd keresztény népedet, hogy mindenben keresse és teljesítse akaratodat!
Hívek: Kérünk téged...
4. Segítsd a szülőket, hogy szavukkal és példájukkal gyermekeiknek igaz tanítói legyenek!
Hívek: Kérünk téged...
5. Segítsd a szenvedőket és a betegeket, hogy béketűrésük gyümölcsöző legyen az örök életre!
Hívek: Kérünk téged...
Pap: Urunk, Jézus Krisztus! Add meg nekünk, hogy akik megismertük feltámadásod kegyelmét, Szentlelked erejével újjászülessünk és elnyerjük az örök dicsőséget. Aki élsz és uralkodol mindörökkön örökké.
Hívek: Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: cselekedeteiből, tartózkodjanak, lecsillapodott, újjászülessünk, megtisztította, fogyasztásától, szeretetemben, főpásztoraink, paráznaságtól, helyreállítom, gyermekeiknek, kiválasztott, csodatetteit, megtartjátok, szeretetében, csodajeleket, megtartottam, parancsaimat, meghallgatta, ellenkezőleg, feltámadásod, hallgassatok, zsinagógában, könyörögjünk, lelkületével, segítségéért, bálványoknak, megtartására, háborgatnunk, hirdessétek, példájukkal, bizonyságot, megmaradtok, mindörökkön, könyörgések, nemzeteknek, apostolok döntése, pogányok közül, mózesi törvény, apostoli zsinaton, evangélium szavát, igaz hitre, szíveket vizsgáló, igát akarjátok, tanítványok nyakára, egész gyülekezet, pogányok között, próféták szavai, többi ember, bálványoknak bemutatott, fojtott állat, nemzetek között, Apostolok Cselekedeteiből, Urunk Jézus Krisztus, Meghallgatta Barnabást, VÁLASZOS ZSOLTÁR, EVANGÉLIUM Szent János, EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK, Jézus Krisztus,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Boldogság  Nem hazudnak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Humor is meg nem is szerinted?  Facebookon kaptam  képre írva  Márciuzs 24.  Az angyali üdvözlet  Reményik Sándor: Itt most virá...  Alvó baby  Az idegen országok éghajlata  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  képre írva  Szép estét  Ködvirágok  Áldott, békés, szép Virágvasár...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Holdszivárvány és Szent Elmo t...  Esti képek  Alvó baby  Jó éjszakát  Sir Andrew Lloyd Webber  Tibeti harangvirág  Facebookon kaptam  Humor is meg nem is szerinted?  Facebookon kaptam  Virág vasárnap  J. Donald Walters  Facebookon kaptam  képre írva  A tavasz nem csak önmagában sz...  Egy hét kihagyás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Alvó cica  Humor is meg nem is szerinted?  Nem látom őket  Facebookon kaptam  Az idegen országok éghajlata  Egy hét kihagyás  virágvasárnap  Holdszivárvány és Szent Elmo t...  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Sokszor  Az izmaink nem csak testmozgás...  Mire jók ?  Nárcisz  Szép estét  Mire jók ?  Alvó baby  Heltai Jenő: Március  Harang ( gif )  Virágvasárnap a húsvét előtti  Szeretettel !  Facebookon kaptam  Benedek Elek - Virágvasárnap  képre írva  Búzavirág  Facebookon kaptam  Alvó kutyák  Facebookon kaptam  A máj egészségének javítása te...  Facebookon kaptam  A nagy természet  A haj állapotának javítása egy...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Az út  Virág lány  Fülpontok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az angyali üdvözlet  Minden kedves látogatómnak sze...  Alvó baby  A haj állapotának javítása egy...  A máj egészségének javítása te...  Nagy Feró megmondta?  képre írva  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Egy hét kihagyás  Áldott, békés, szép Virágvasár...  Facebookon kaptam  Virág lány  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Egy hét kihagyás  képre írva  Esti kép  Az erdőterápia egészségre gyak...  Alvó baby 
Bejegyzés Címkék
apostolok döntése, pogányok közül, mózesi törvény, apostoli zsinaton, evangélium szavát, igaz hitre, szíveket vizsgáló, igát akarjátok, tanítványok nyakára, egész gyülekezet, pogányok között, próféták szavai, többi ember, bálványoknak bemutatott, fojtott állat, nemzetek között, földet szilárddá, népek fölött, nyomomban járnak, utolsó vacsorán, evangélium igéi, apostolok lelkületével, üdvösség útján, evangélium tanításának, békére vivő, örök életre, örök dicsőséget, cselekedeteiből, tartózkodjanak, lecsillapodott, újjászülessünk, megtisztította, fogyasztásától, szeretetemben, főpásztoraink, paráznaságtól, helyreállítom, gyermekeiknek, kiválasztott, csodatetteit, megtartjátok, szeretetében, csodajeleket, megtartottam, parancsaimat, meghallgatta, ellenkezőleg, feltámadásod, hallgassatok, zsinagógában, könyörögjünk, lelkületével, segítségéért, bálványoknak, megtartására, háborgatnunk, hirdessétek, példájukkal, bizonyságot, megmaradtok, mindörökkön, könyörgések, nemzeteknek, gyümölcsöző, különbséget, köznapjaira, béketűrésük, szenvedőket, szentlelket, tanítványok, ellenkeztek, tekintettel, elbeszélték, visszatérek, megegyeznek, énekeljetek, szentlelked, tanításának, szentatyánk, megismertük, evangélium, segítségül, választani, testvéreim, szentlecke, bemutatott, omladékait, felismerje, újjáépítem, maradjatok, parancsait, befejezték, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1849
  • e Hét: 5439
  • e Hónap: 26122
  • e Év: 229035
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.