Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Boldog Apor Vilmos püspök és vértanú
  2017-05-23 11:08:28, kedd
 
  SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a rómaiakhoz írt leveléből
Sem élet, sem halál nem szakíthat el minket Isten szeretetétől.
Testvéreim!
Ha Isten velünk, ki ellenünk? Aki nem kímélte saját Fiát, hanem mindnyájunkért áldozatul adta, hogyne ajándékozna nekünk vele együtt mindent?
Ki emel vádat Isten választottal ellen? Isten, aki a megigazulást adta? Ki ítél el? Krisztus Jézus, aki meghalt, sőt fel is támadt, és az Isten jobbján közbenjár értünk?
Ki szakíthat el bennünket Krisztus szeretetétől? Nyomor vagy szükség? Üldöztetés vagy éhínség? Ruhátlanság, életveszély vagy kard? Amint írva van: ,,Teérted irtanak mindennap bennünket, és úgy tekintenek minket, mint a leölésre szánt juhokat."
De mindezeken diadalmaskodunk az által, aki szeret minket. Biztos vagyok ugyanis abban, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelemségek, sem jelenvalók, sem eljövendők, sem hatalmasságok, sem magasság, sem mélység, sem egyéb teremtmény el nem szakíthat bennünket Isten szeretetétől, amely Krisztus Jézusban, a mi Urunkban van.
Ez az Isten igéje.
Róm 8,31b-39

VÁLASZOS ZSOLTÁR
Válasz: Lelkünk megmenekült, mint a madár * a vadászok hálójából. 7a. vers.
Előénekes: Ha nem lett volna velünk az Úr, * amikor az emberek ránk támadtak,
akkor elevenen elnyeltek volna, * úgy fellángolt haragjuk ellenünk.
Hívek: Lelkünk megmenekült, mint a madár * a vadászok hálójából.
E: Elnyelt volna minket akkor a víz, † a zuhatag elsodorta volna életünket, * elragadtak volna a tajtékzó hullámok.
H: Lelkünk megmenekült, mint a madár * a vadászok hálójából.
E: A vadászhaló szétszakadt, * és mi szabadok lettünk.
Az Úr a mi segítségünk, * aki az eget és a földet alkotta.
H: Lelkünk megmenekült, mint a madár * a vadászok hálójából.
Zsolt 123,2-3.4-5.7b-8

ALLELUJA
Nemcsak Isten evangéliumát, hanem életünket is nektek akartuk adni, * annyira megszerettünk benneteket. 1Tessz 2,8 - 9. tónus.

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
A jó Pásztor életét adja juhaiért.
Abban az időben Jézus így szólt:
Én vagyok a jó pásztor. A jó pásztor életét adja a juhokért. A béres azonban, aki nem pásztor, akinek a juhok nem a sajátjai, otthagyja a juhokat, és elfut, amikor látja, hogy jön a farkas. A farkas aztán elragadja és szétkergeti őket. A béres azért fut el, mert béres, és nem törődik a juhokkal.
Én vagyok a jó pásztor. Ismerem enyéimet, és enyéim is ismernek engem, - mint ahogy az Atya ismer engem, és én ismerem az Atyát. Életemet adom a juhokért.
Ezek az evangélium igéi.
Jn 10,11-15

EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK
31. A VÉRTANÚKRÓL
Pap: Imádkozzunk, testvéreim, a mi Urunkhoz, Jézus Krisztushoz, aki a vértanúk hősiessége által mutatja meg a világnak az igaz hit értékét és az áldozatvállalás magasztosságát!
Lektor: 1. Vértanúidért, akik mindhalálig hűségesek maradtak hozzád, őrizd meg népedet az igaz hitben!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
2. Vértanúidért, akik szabad lélekkel tettek tanúságot rólad, add meg az egész világnak a lelkiismereti szabadság ajándékát!
3. Vértanúidért, akik téged követve keresztjüket vállalták, add, hogy az élet minden baját mi is erős lélekkel viseljük!
4. Vértanúidért, akik tisztára mosták lelkük köntösét szent véredben, add, hogy legyőzzük a test és a világ csábításait!
5. Vértanúidért, akik együtt uralkodnak veled, fogadd be (N. testvérünket és összes) halottainkat örök országodba!
Pap: Győzelmes királyunk, Jézus Krisztus! Látod, hogy nélküled mennyire gyengék vagyunk. Állj híveid mellett a megpróbáltatás idején, és add meg nekik erősítő kegyelmedet! Aki élsz és uralkodol mindörökkön örökké.
Hívek: Ámen.

vagy
32. A PÁPÁKRÓL VAGY LELKIPÁSZTOROKRÓL
Pap: Kérjük, testvéreim, Krisztus Urunkat, a jó Pásztort, hogy mutassa meg szeretetét irántunk, és hallgassa meg kéréseinket!
Lektor: 1. Urunk, te vagy a pásztorok fejedelme: ne hagyd Egyházadat szent és kiváló lelkipásztorok nélkül!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
2. Aki nyájadat Péterre és utódaira bíztad, add, hogy N. pápánk az apostoli lelkű szent főpapok nyomdokait kövesse!
3. Aki jóságosan tanítod és neveled a népeket, ne engedd, hogy a világ elveszítse érzékét a lelki táplálék iránt!
4. Aki ismered tieidet, ne engedd, hogy egy is elvesszen azok közül, akikért véredet ontottad!
5. Aki válladra veszed a gyengét, és felkutatod az elveszett bárányt, erősítsd meg gyenge hitünket, és térítsd vissza magadhoz azokat, akik elhagytak téged!
(6. Aki életedet adtad juhaidért, öleld szent Szívedre N.-t és többi elhunyt testvérünket!)
Pap: Urunk, Jézus Krisztus, hallgasd meg néped kéréseit, és örvendeztesd meg nyájadat a pásztorok gondosságával, a pásztorokat pedig a rájuk bízott lelkek engedelmességével! Aki élsz és uralkodol mindörökkön örökké.
Hívek: Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: áldozatvállalás, diadalmaskodunk, magasztosságát, megpróbáltatás, fejedelemségek, lelkipásztorok, mindnyájunkért, megszerettünk, gondosságával, lelkiismereti, hatalmasságok, evangéliumát, vértanúidért, halottainkat, szeretetétől, testvérünket, megigazulást, választottal, keresztjüket, örvendeztesd, szétszakadt, csábításait, megmenekült, pásztorokat, imádkozzunk, kéréseinket, mindörökkön, kegyelmedet, életveszély, ruhátlanság, mindhalálig, szétkergeti, könyörgések, vértanúkról, krisztushoz, ajándékozna, megigazulást adta, leölésre szánt, vadászok hálójából, emberek ránk, zuhatag elsodorta, tajtékzó hullámok, vadászhaló szétszakadt, földet alkotta, időben Jézus, béres azonban, farkas aztán, béres azért, evangélium igéi, vértanúk hősiessége, áldozatvállalás magasztosságát, igaz hitben, Boldog Apor Vilmos, SZENTLECKE Szent Pál, Krisztus Jézus, Krisztus Jézusban, VÁLASZOS ZSOLTÁR, Nemcsak Isten, EVANGÉLIUM Szent János, EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK, Jézus Krisztushoz, Jézus Krisztus, PÁPÁKRÓL VAGY LELKIPÁSZTOROKRÓL, Krisztus Urunkat, Szívedre,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Nevem  Boldog születésnapot a ma ünne...  Hiányzik  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Png cica  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Png fotel  Facebookon kaptam  Alvó cicák  210 éve született a SZÓZAT meg...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Mai harmónia kártyám  Akik bántanak téged  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Reggel van  Png ház  Facebookon kaptam  Akarat  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Fehér virág  Png fotel  Png virág  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Png férfi  Nagyi telefonál  Mindig jusson idő nevetni  A kételkedés kezelése  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Jó éjszakát  Szép napot kívánok  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Hazára minden embernek szükség...  Szívem tiéd  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Png nő  Szabolcska Mihály – Ákác...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Akarat  képre írva  Facebookon kaptam  Png kutya  Sose bánj semmit  Egy maradéktalanul uralt világ  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Irgalom és ítélet  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Ágai Ágnes – Csendélet  A Megváltó szolgálatában  A televizió nem a kultúrát kép...  Szép napot kívánok  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Akarat  Png rózsa csokor  Png csokor  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Alázat  Julian Brass gondolata  Nevem  Jó éjszakát  Nevem  Egy hatékony szolga  Jónás Tamás – Végtelen b...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Leonardo da Vinci gondolata  Csak a fogyatkozás látható 
Bejegyzés Címkék
megigazulást adta, leölésre szánt, vadászok hálójából, emberek ránk, zuhatag elsodorta, tajtékzó hullámok, vadászhaló szétszakadt, földet alkotta, időben Jézus, béres azonban, farkas aztán, béres azért, evangélium igéi, vértanúk hősiessége, áldozatvállalás magasztosságát, igaz hitben, egész világnak, lelkiismereti szabadság, élet minden, világ csábításait, megpróbáltatás idején, pásztorok fejedelme, apostoli lelkű, világ elveszítse, lelki táplálék, elveszett bárányt, pásztorok gondosságával, pásztorokat pedig, rájuk bízott, áldozatvállalás, diadalmaskodunk, magasztosságát, megpróbáltatás, fejedelemségek, lelkipásztorok, mindnyájunkért, megszerettünk, gondosságával, lelkiismereti, hatalmasságok, evangéliumát, vértanúidért, halottainkat, szeretetétől, testvérünket, megigazulást, választottal, keresztjüket, örvendeztesd, szétszakadt, csábításait, megmenekült, pásztorokat, imádkozzunk, kéréseinket, mindörökkön, kegyelmedet, életveszély, ruhátlanság, mindhalálig, szétkergeti, könyörgések, vértanúkról, krisztushoz, ajándékozna, segítségünk, apostolnak, mindezeken, országodba, tekintenek, rómaiakhoz, eljövendők, szeretetét, evangélium, elragadtak, hősiessége, üldöztetés, szentlecke, testvéreim, felkutatod, vadászhaló, egyházadat, teremtmény, benneteket, elveszítse, fellángolt, nyomdokait, jelenvalók, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1868
  • e Hét: 4049
  • e Hónap: 37203
  • e Év: 270950
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.