Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
9. évközi hét péntek - napi igehirdetés
  2017-06-09 08:22:15, péntek
 
  OLVASMÁNY Tóbiás könyvéből
Isten próbára tette ugyan Tóbitot, de meg is gyógyította, és újra megláthatta fiát.
Anna, Tóbiás anyja, napról napra kiült az út menti dombra. Ezen a helyen várta fia érkezését. Egyszer csak megpillantotta őt, amint közeledett. Ekkor így szólt a fiú apjához: ,,Íme, jön a fiad, meg az a férfi, aki elment vele."
Mielőtt Tóbiás az apjához ért, Rafael ezt mondta neki: ,,Tudom, hogy apád szeme megnyílik. A hal epéjével kend meg a szemét. Az orvosság majd égeti azt, és leválasztja róla a fehér hártyát. Apád visszanyeri látását, és meglátja a világosságot."
Anna Tóbiás elé szaladt, nyakába borult, és így szólt hozzá: ,,Fiam, csakhogy újra látlak téged; most már meg is halhatok." És könnyekre fakadt. Tóbit is fölkelt, megbotlott ugyan a lába, de kiment a bejárati ajtóig. Tóbiás eléje szaladt. Kezében vitte a hal epéjét, rálehelt apja szemére, átkarolta őt, és így szólt hozzá: ,,Apám, légy erős lelkű!" Majd ráhelyezte szemére az orvosságot, és megkente vele. Ezután két kezével kivette a hártyát annak szeme sarkából. Ekkor Tóbit a fia nyakába borult, könnyekre fakadt, és így szólt: ,,Látlak, fiam, szemem fénye!" Majd ezt mondta: ,,Áldott legyen az Isten, áldott legyen az ő nagy neve, és áldottak az ő szent angyalai örökkön-örökké. Megfenyített engem, de íme, most látom fiamat, Tóbiást."
Bementek a házba, és magasztalták Istent mindazért, ami velük történt. Tóbiás elbeszélte apjának, hogy az Úristen sikeressé tette útját: meghozta a pénzt, és feleségül vette Sárát, Ráguel leányát, íme, ő is jön, és már közeledik Ninive kapujához. Tóbit és Anna megörültek, és kimentek menyük elé Ninive kapujához. Ninive lakói látták Tóbitot, amint segítség nélkül jár-kel, és csodálkoztak rajta.
Tóbit fennhangon dicsérte előttük Istent, hogy milyen könyörületes volt iránta az Úr, és megnyitotta szemét. Amikor Tóbit közel ért fiának, Tóbiásnak feleségéhez, Sárához, áldást mondott rá ezekkel a szavakkal: ,,Isten hozott, leányom! Legyen áldott a te Istened, aki hozzánk vezetett téged, leányom! Legyen áldott a te atyád, legyen áldott az én Tóbiás fiam, és légy áldott, leányom, te is! Lépj be a te otthonodba, (legyen részed) egészségben, áldásban és örömben. Jöjj, leányom!"
Ez a nap nagy örömünnep lett a Ninivében élő zsidók számára.
Ez az Isten igéje.
Tób 11,5-17

VÁLASZOS ZSOLTÁR
Válasz: Áldjad, lelkem, az Urat, * dicsőítsed az Istent! Vö. 1b. vers.
Vagy: Alleluja. 4. szám.
Előénekes: Dicsérd, lelkem, az Urat; † az Urat dicsérem, amíg élek, * zsoltárt zengek Istenemnek, amíg csak leszek.
Hívek: Áldjad, lelkem, az Urat, * dicsőítsed az Istent!
Vagy: Alleluja.
E: Isten igaz marad örökké, * az elnyomottaknak igazságot szolgáltat.
Az éhezőknek ő ad kenyeret, * kiszabadítja az Úr a foglyokat.
H: Áldjad, lelkem, az Urat, * dicsőítsed az Istent!
Vagy: Alleluja.
E: Az Úr megnyitja a vakok szemét, * és fölemeli azt, aki elesett.
Az Úr szereti az igaz embert, * a jövevényt megvédi.
H: Áldjad, lelkem, az Urat, * dicsőítsed az Istent!
Vagy: Alleluja.
E: Az Úr támogatja az árvát és özvegyet, * és elpusztítja a gonoszok útját.
Az Úr uralkodik örökké, * a te Istened, ó, Sion, nemzedékről nemzedékre.
H: Áldjad, lelkem, az Urat, * dicsőítsed az Istent!
Vagy: Alleluja.
Zsolt 145,2abc.7.8-9a.9bc-10

ALLELUJA
Aki szeret engem, megfogadja szavamat. * Atyám is szeretni fogja, és hozzá költözünk. Jn 14,23 - 8 G. tónus.

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
A Messiás Isten Fia, és így Ura ősatyjának, Dávidnak is.
Amikor Jézus egy alkalommal a templomban tanított, ezt a kérdést vetette fel:
,,Hogyan mondhatják az írástudók, hogy a Messiás Dávidnak a fia? Hiszen maga Dávid mondja a Szentlélek által: Így szól az Úr az én Uramhoz:
Jobbom felől foglalj helyet, míg lábaid alá vetem ellenségeidet.
Ha tehát maga Dávid a Messiást Urának nevezi, akkor hogyan lehet az ő fia?"
A nagy népsokaság szívesen hallgatta Jézust.
Ezek az evangélium igéi.
Mk 12,35-37

EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK
Pap: Kérjük, testvéreim, teljes szívünkből-lelkünkből a mi Urunkat, Jézus Krisztust, aki kereszthalála árán meghozta nekünk a bűnbocsánatot és a kiengesztelődést!
Lektor: 1. Itt egybegyűlt és az egész világon elterjedt Egyházért kérjük Urunkat!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
2. Szentséges Atyánkért, N. pápáért, püspökeinkért, az egyházi rend minden tagjáért és munkatársaikért kérjük Urunkat!
Hívek: Kérünk téged...
3. Az egyházak közötti békességért és a népek nyugalmáért kérjük Urunkat!
Hívek: Kérünk téged...
4. Azokért, akik az Egyházban az irgalmasság cselekedeteit gyakorolják, kérjük Urunkat!
Hívek: Kérünk téged...
5. Városunkért (községünkért) és minden lakójának jólétéért és üdvösségéért kérjük Urunkat!
Hívek: Kérünk téged...
(6. Elhunyt N. testvérünkért [nővérünkért], akiért a keresztfán szent vérét ontotta, kérjük Urunkat!
Hívek: Kérünk téged...)
Pap: Urunk, Jézus Krisztus, nyújtsd ki segítő jobbodat néped felé, amikor irgalmadért esedezik! Ne engedd, hogy kárba vesszen a világ életéért ontott drága véred! Hárítsd el az emberiségre leselkedő veszedelmet, hogy vigasztalást találjunk halandó életünkben, odaát pedig elnyerjük az örök boldogságot! Aki élsz és uralkodol mindörökkön-örökké.
Hívek: Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: kiengesztelődést, munkatársaikért, megpillantotta, elnyomottaknak, bűnbocsánatot, ellenségeidet, kereszthalála, testvérünkért, cselekedeteit, püspökeinkért, világosságot, magasztalták, csodálkoztak, vigasztalást, községünkért, könyörületes, kiszabadítja, megfenyített, üdvösségéért, irgalmadért, városunkért, elpusztítja, nővérünkért, emberiségre, megláthatta, egészségben, veszedelmet, gyógyította, mindörökkön, gyakorolják, megnyitotta, irgalmasság, leválasztja, békességért, nyugalmáért, visszanyeri, helyen várta, orvosság majd, fehér hártyát, bejárati ajtóig, hártyát annak, elnyomottaknak igazságot, vakok szemét, igaz embert, jövevényt megvédi, gonoszok útját, templomban tanított, kérdést vetette, nagy népsokaság, evangélium igéi, egész világon, egyházi rend, OLVASMÁNY Tóbiás, Mielőtt Tóbiás, Anna Tóbiás, Ekkor Tóbit, Amikor Tóbit, VÁLASZOS ZSOLTÁR, EVANGÉLIUM Szent Márk, Messiás Isten Fia, Amikor Jézus, Messiás Dávidnak, Messiást Urának, EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK, Jézus Krisztust, Szentséges Atyánkért, Elhunyt, Jézus Krisztus,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Szívem  Png férfi  Zilahy Lajos gondolata  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam Krisztinától  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Bertolt Brecht -től idézet  George Byron - Ahogy itt jár -...  Neked tudnod kell  Szép estét  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Bounty krémes  Irgalom és ítélet  Nagyon különös  Szép estét kedves látogatóimna...  Akarat  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Fekete-erdő desszert  Varga János Veniam - Fontos sz...  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Png kislány  Zilahy Lajos gondolata  Akarat  Png virág  Akarat  Reggel van  Szívem  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Egy bizonyos határt  Egy hatékony szolga  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Szép álmokat!  Nem méltó hozzád  Png kutya  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Gonosz démon-álarc  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Soha ne kedvezz...  Png kutya  képre írva  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Minden harmadik...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Elköszönt  A televizió nem a kultúrát kép...  képre írva  Fekete István - Akác  Paul David Tripp Április 19  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Png ház  Png ház  Png telefon  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Minden harmadik...  Fekete-erdő desszert  Leonardo da Vinci gondolata  Idő  Próbálj meg ...  képre írva  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Png csokor  Boldog születésnapot a ma ünne... 
Bejegyzés Címkék
helyen várta, orvosság majd, fehér hártyát, bejárati ajtóig, hártyát annak, elnyomottaknak igazságot, vakok szemét, igaz embert, jövevényt megvédi, gonoszok útját, templomban tanított, kérdést vetette, nagy népsokaság, evangélium igéi, egész világon, egyházi rend, egyházak közötti, népek nyugalmáért, irgalmasság cselekedeteit, keresztfán szent, világ életéért, emberiségre leselkedő, örök boldogságot, kiengesztelődést, munkatársaikért, megpillantotta, elnyomottaknak, bűnbocsánatot, ellenségeidet, kereszthalála, testvérünkért, cselekedeteit, püspökeinkért, világosságot, magasztalták, csodálkoztak, vigasztalást, községünkért, könyörületes, kiszabadítja, megfenyített, üdvösségéért, irgalmadért, városunkért, elpusztítja, nővérünkért, emberiségre, megláthatta, egészségben, veszedelmet, gyógyította, mindörökkön, gyakorolják, megnyitotta, irgalmasság, leválasztja, békességért, nyugalmáért, visszanyeri, könyörgések, boldogságot, nemzedékről, feleségéhez, szívünkből, lelkünkből, keresztfán, szentséges, orvosságot, ráhelyezte, megbotlott, elbeszélte, egybegyűlt, megörültek, fennhangon, testvéreim, dicsőítsed, templomban, szentlélek, ősatyjának, istenemnek, életünkben, evangélium, megfogadja, mondhatják, közeledett, népsokaság, szolgáltat, otthonodba, alkalommal, nemzedékre, könnyekre, könyvéből, foglyokat, egyházban, átkarolta, támogatja, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2001
  • e Hét: 7802
  • e Hónap: 40956
  • e Év: 274703
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.