Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Jézus Szentséges Szíve - 2017 06.23
  2017-06-22 08:31:58, csütörtök
 
  OLVASMÁNY Mózes ötödik könyvéből
Szeretett és kiválasztott benneteket az Úr.
A negyvenéves pusztai vándorlás után Mózes így beszélt a néphez: ,,Te az Úr, a te Istened szent népe vagy, téged választott ki az Úr, a te Istened a föld népei közül a maga népének.
Nem azért hajolt le hozzátok és választott ki benneteket az Úr, mert számban fölötte álltok az összes népnek, hiszen a legkisebbek vagytok minden nép között, hanem mert szeretett benneteket az Úr, és megtartja esküjét, amelyet atyáitoknak tett, azért vezetett ki erős kézzel és szabadított ki a szolgaság házából, a fáraónak, Egyiptom királyának kezéből. Ismerd föl hát, hogy az Úr, a te Istened az igaz Isten, a hűséges Isten, aki szövetségét és szeretetét az ezredik nemzedékig megőrzi azok iránt, akik szeretik és megőrzik parancsait. Azt ellenben, aki gyűlöli őt, megbünteti; nem késlekedik, elpusztítja azt, aki gyűlöli őt.
Ezért tartsd meg a parancsokat, rendelkezéseket és törvényeket, amelyet ma szabok neked, hogy kövesd őket."
Ez az Isten igéje.
MTörv 7,6-11

VÁLASZOS ZSOLTÁR
Válasz: Örökkévaló az Úr irgalma * mindazokhoz, akik istenfélők. 17. vers.
Előénekes: Áldjad, lelkem, az Urat! * Egész bensőm az ő szent nevét áldja.
Áldjad, lelkem, az Urat, * és ne feledd, hogy hozzád milyen jó volt.
Hívek: Örökkévaló az Úr irgalma * mindazokhoz, akik istenfélők.
E: Megbocsátja minden vétked, * meggyógyítja minden gyengeséged.
A pusztulástól megmenti életed, * kegyelmében és irgalmában meg is koronázza.
H: Örökkévaló az Úr irgalma * mindazokhoz, akik istenfélők.
E: Az Úrigazságot szolgáltat, * és megvédi jogát minden elnyomottnak.
Megismertette útjait Mózessel, * és terveit Izrael fiaival.
H: Örökkévaló az Úr irgalma * mindazokhoz, akik istenfélők.
E: Irgalmas és kegyes a mi Istenünk: * nagy irgalmú és hosszan tűrő.
Nem bűneink szerint bánik velünk, * és nem gonoszságunk szerint fizet vissza nekünk.
H: Örökkévaló az Úr irgalma * mindazokhoz, akik istenfélők.
Zsolt 102,1-2.3-4.6-7.8 és 10

SZENTLECKE Szent János apostol első leveléből
Isten előbb szeretett minket.
Testvéreim!
Szeressük egymást, mert a szeretet Istentől van!
Mindenki, aki szeret, Istentől való, és ismeri az Istent. Aki nem szeret, nem ismeri az Istent, mert Isten a szeretet. Isten szeretete abban nyilvánult meg, hogy az Isten elküldte a világba egyszülött Fiát, hogy éljünk általa. A szeretet nem abban áll, hogy mi szeretjük Istent, hanem hogy ő szeret minket, és elküldte Fiát bűneinkért engesztelésül. Szeretteim! Ha Isten így szeretett minket, nekünk is szeretnünk kell egymást. Istent soha senki nem látta. Ha szeretjük egymást, Isten bennünk marad, és a szeretete tökéletes lesz bennünk. Abból tudjuk, hogy benne élünk, ő pedig bennünk, hogy a Lelkéből adott nekünk. Mi láttuk és tanúságot teszünk róla, hogy az Atya elküldte a Fiút, mint a világ Üdvözítőjét. Aki vallja, hogy Jézus az Isten Fia, abban az Isten benne marad, és ő is az Istenben. Megismertük a szeretetet, amelyet Isten helyezett belénk, és hittünk benne. Az Isten szeretet, és aki megmarad a szeretetben, az az Istenben marad, s az Isten őbenne.
Ez az Isten igéje.
1Jn 4,7-16

ALLELUJA
Vegyétek magatokra igámat és tanuljatok tőlem, * mert szelíd vagyok és alázatos szívű! Mt 11,29ab - 2. tónus.

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Tanuljatok tőlem, mert én szelíd vagyok, és alázatos szívű - mondja az Úr.
Abban az időben Jézus megszólalt, és ezt mondta:
Magasztallak téged, Atyám, ég és föld Ura, mert elrejtetted mindezt a bölcsek és okosak elől, és kinyilatkoztattad a kicsinyeknek! Igen, Atyám, így tetszett ez neked! Az én Atyám mindent átadott nekem, és nem ismeri a Fiút senki más, csak az Atya, s az Atyát sem ismeri más, csak a Fiú, és akinek a Fiú ki akarja nyilatkoztatni.
Jöjjetek hozzám mindnyájan, akik fáradtak vagytok, és terhek alatt görnyedtek: én felüdítlek titeket! Vegyétek magatokra igámat, és tanuljatok tőlem, mert én szelíd vagyok és alázatos szívű - és nyugalmat talál lelketek. Mert az én igám édes, és az én terhem könnyű.
Ezek az evangélium igéi.
Mt 11,25-30

EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK
Egyetemes könyörgések Jézus Szíve ünnepére (Elsőpéntekre is)
Pap: Testvéreim! Forduljunk bizalommal Urunkhoz és jó Pásztorunkhoz, Jézus Krisztushoz, akinek Szentséges Szíve szeret bennünket, és minden ügyünkben gondunkat viseli.
Lektor: 1. Légy, Urunk, Főpásztora lelkipásztorainknak: Szentatyánknak, püspökeinknek és papjainknak, hogy Szíved szerint vezessék a rájuk bízott nyájat!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
2. Támogasd, Urunk, az államfőket, hogy az igazság és a szeretet útján irányítsák népeiket a béke és a boldogulás felé!
Hívek: Kérünk téged . . .
3. Hajolj le, Urunk, irgalmas szívvel a megfáradottakhoz, és könnyítsd meg számukra az élet terheit!
Hívek: Kérünk téged . . .
4. Engedd, Urunk, hogy hívő közösségünk minden tagja megbocsátó és irgalmas szívű legyen a te Szent Szíved példája szerint!
Hívek: Kérünk téged . . .
5. Elhunyt testvéreink Szentséges Szíveden leljék meg az örök nyugodalmat!
Hívek: Kérünk téged . . .
Pap: Urunk! Tekints irgalmasan hozzád könyörgő családodra, amely szívvel-lélekkel rád hagyatkozik és gondviselésedbe veti bizalmát! Maradj vele, éltesd és vezesd! Szabadítsd meg minden bajtól! Áraszd el Szent Szíved áldásával! Aki élsz és uralkodol mindörökkön örökké.
Hívek: Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: megfáradottakhoz, rendelkezéseket, gondviselésedbe, nyilatkoztatni, szentatyánknak, püspökeinknek, engesztelésül, pásztorunkhoz, megismertette, magasztallak, elnyomottnak, gonoszságunk, pusztulástól, meggyógyítja, elsőpéntekre, kicsinyeknek, kiválasztott, megbocsátja, mindazokhoz, könyörgések, legkisebbek, negyvenéves, szeretetben, elpusztítja, atyáitoknak, hagyatkozik, gyengeséged, kegyelmében, elrejtetted, szabadított, testvéreink, úrigazságot, közösségünk, szövetségét, parancsokat, mindörökkön, negyvenéves pusztai, föld népei, maga népének, összes népnek, legkisebbek vagytok, szolgaság házából, igaz Isten, hűséges Isten, ezredik nemzedékig, pusztulástól megmenti, szeretet Istentől, világba egyszülött, szeretete tökéletes, világ Üdvözítőjét, időben Jézus, evangélium igéi, Jézus Szentséges Szíve, OLVASMÁNY Mózes, VÁLASZOS ZSOLTÁR, SZENTLECKE Szent János, Isten Fia, EVANGÉLIUM Szent Máté, EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK, Jézus Szíve, Jézus Krisztushoz, Szentséges Szíve, Szent Szíved, Szentséges Szíveden,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Nem azt látja  Sir Andrew Lloyd Webber  Facebookon kaptam  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  Alvó kisfiú  Facebookon kaptam  Ne hagyd  Benedek Elek - Virágvasárnap  Óraállítás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  virágvasárnap  Ratkós beszületései a szereplő...  Vérnyomáscsökkentés  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Facebookon kaptam  Sárkány  Alvó cica  Manna OWell tollából  Virágvasárnap: az élet és a re...  Esti kép  képre írva  Facebookon kaptam  Esti képek  Esti Ima !  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Mire jók ?  Odaadja  Ne hagyd  Devecsery László - Húsvét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Játékos kis cicák  Heltai Jenő: Március  Fotó: Fiatal pár (Szék –...  Alvó kutya  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A máj egészségének javítása te...  Fotó: Fiatal pár (Szék –...  Nagyhétfő:  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívet megérintő . . .  Facebookon kaptam  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Facebookon kaptam  Játékos kis cicák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagy Feró megmondta?  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Facebookon kaptam  A pálma a győzelem és a diadal...  Kékfestőről pár szóban  Haja van  A jó kedv a világon  Paul David Tripp Március 25  Alvó kutyák  Facebookon kaptam  képre írva  Esti Ima !  Virágvasárnap: az élet és a re...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Válaszok a halál után  Öröknek hinni . . .  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Színház az egész világ,  Szép estét kedves látogatóimna...  Az idegen országok éghajlata  Facebookon kaptam  Nem látom őket  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Virágvasárnap: az élet és a re...  Ratkós beszületései a szereplő...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  képre írva  Facebookon kaptam  Haja van  Facebookon kaptam  Sadhguru idézet 
Bejegyzés Címkék
negyvenéves pusztai, föld népei, maga népének, összes népnek, legkisebbek vagytok, szolgaság házából, igaz Isten, hűséges Isten, ezredik nemzedékig, pusztulástól megmenti, szeretet Istentől, világba egyszülött, szeretete tökéletes, világ Üdvözítőjét, időben Jézus, evangélium igéi, rájuk bízott, szeretet útján, boldogulás felé, élet terheit, örök nyugodalmat, megfáradottakhoz, rendelkezéseket, gondviselésedbe, nyilatkoztatni, szentatyánknak, püspökeinknek, engesztelésül, pásztorunkhoz, megismertette, magasztallak, elnyomottnak, gonoszságunk, pusztulástól, meggyógyítja, elsőpéntekre, kicsinyeknek, kiválasztott, megbocsátja, mindazokhoz, könyörgések, legkisebbek, negyvenéves, szeretetben, elpusztítja, atyáitoknak, hagyatkozik, gyengeséged, kegyelmében, elrejtetted, szabadított, testvéreink, úrigazságot, közösségünk, szövetségét, parancsokat, mindörökkön, krisztushoz, nyugodalmat, megismertük, üdvözítőjét, törvényeket, papjainknak, szeretteim, benneteket, szeretnünk, bűneinkért, istenfélők, örökkévaló, királyának, parancsait, szolgáltat, késlekedik, szabadítsd, nyilvánult, testvéreim, irgalmában, szentlecke, egyszülött, tanuljatok, forduljunk, bizalommal, evangélium, nemzedékig, szentséges, választott, irányítsák, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1492
  • e Hét: 7183
  • e Hónap: 27866
  • e Év: 230779
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.