Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ferenc pápa video üzenete az 51. Eucharisztikus szövege
  2017-06-22 19:40:47, csütörtök
 
  Ferenc pápa videó üzenete az 51. Eucharisztikus Világkongresszus lezárására. szövege
...... ...........



...... ........



Kedves testvéreim!
Köszöntelek mindnyájatokat, akik egybe gyűltetek a Cebuban,
az 51. Eucharisztikus Világkongresszusra. Köszönetet mondok Bo Bíborosnak, aki engem képvisel köztetek, Külön köszöntöm Vidal Bíborost, Palma érseket, minden püspököt és papot, valamint az összes híveket Cebuban. Köszöntöm Tagle bíborost, és köszöntök minden Fülöp - szigeteki katolikus hívőt.
Nagy örömmel tölt el, hogy oly sokan egybegyűltek erre a kongresszusra a hatalmas ázsiai kontinensről és a világ minden tájáról.
Épp egy ével ezelőtt látogattam el a Fülöp - szigetekre, nem sokkal azután, hogy újra kezdődött az élet a Yolanda tájfun után, Akkor magam is láthattam, a lakosság mély hitét és életrevalóságát. A Fülöp - szigeteki nép a gyermek Jézus /Santa Nino/ védelme alatt él, és közel ötszáz éve fogadta be Jézus Krisztus evangéliumát. Attól kezdve mindig az Úr és az Ő egyháza iránti hűségről és mély tiszteletről tett tanúságot a világ előtt. Misszionáriusok népévé lett, mely az evangélium világosságát terjeszti. Ázsiában és a föld végső határáig.
Nagyon időszerű az Eucharisztikus Világkongresszus témája.
A bennetek élő Krisztus a mi eljövendő dicsőségbe vetett reményünk [vö. Kol. 1,27]
Arra emlékeztet minket, hogy a feltámadt Jézus mindig él és jelen van az egyházban, főként Eucharisztiában. testének és vérének szentségében. Krisztus jelenléte közöttünk nem csupán vigasztalás, hanem ígéret és meghívás is. Annak ígérete, hogy egy napon miénk lesz az örök öröm és béke országának teljességében. Ugyan akkor meghívás is arra, hogy hogyan lépjünk ki, és misszionáriusként vigyük el az Atya gyengédségének, megbocsájtásának és irgalmának üzenetét minden férfinak, nőnek és gyermeknek. Milyen nagy szüksége van erre az üzenetnek a világunknak!
Ha a korunkra jellemző valamennyi konfliktusra, igazságtalanságra,
sürgető humanitárius krízisre gondolunk, belátjuk, mennyire fontos,
hogy minden keresztény valódi misszionárius tanítvány legyen, hogy elvigye Krisztus szeretetének örömhírét a világba, amely oly nagyon rászorul a kiengesztelődésre, az igazságra és a békére.
Nagyon illő, hogy ezt a kongresszust az irgalmasság évében tartottuk,
amikor az egész egyház arra kapott meghívást, hogy az evangélium szíve - közepére, vagyis az irgalomra összpontosítson.
Az a feladatunk, hogy elvigyük Isten irgalmas szeretetének, balzsamát az emberiség családjának, hogy bekötözzük sebeit, és reményt vigyünk oda ahol gyakran és a kétségbeesés látszik már felülkerekedni. Most, amikor ennek az Eucharisztikus kongresszusnak végeztével ,,kilépni" készültök, kérlek, gondolkodjatok el Jézus két gesztusán, melyek az utolsó vacsorához kötődnek. Mindkettő a szentmise misszionáriusi dimenziójához kapcsolódik: az asztalközösségről és a lábmosásról van szó. Tudjuk, mennyire fontos volt Jézus számára, hogy együtt étkezzen tanítványival, de ugyanígy a bűnösökkel és a kirekesztettekkel.
Asztal mellé ülve Jézus meg tudott hallgatni másokat, meg tudta hallgatni történeteiket, értékelni tudta reményeiket, várakozásaikat, és beszélni tudott nekik az Atya szeretetéről.
Minden egyes szentmisének, az Úr vacsora asztalának arra kellene indítani minket, hogy kövessük az Ő példáját: keressünk fel másokat, a tisztelet és a nyitottság szellemében, hogy megosszuk velük az ajándékokat, amelyeket mi is úgy kaptunk.
Ázsiában, ahol az egyház tiszteletteljes példabeszédet folytat más vallás képviselőivel, Ez a prófétai tanulságtétel többnyire, mint tudjuk, az élet hétköznapi párbeszédeiben történik. Az Isten szeretete által átalakított az életünkről szóló tanulságtétel a legjobb módja annak, hogy hirdessük a kiengesztelődés, az igazságosság és az egység országainak ígéreteit az emberiség családjának.
A mi életünk példája képes megnyitni az emberek szívét a szentlélek kegyelmének befogadására, aki elvezeti őket Krisztushoz, a Magváltóhoz.
A másik kép, melyet az Úr felkínál nekünk az utolsó vacsorán, lábmosás. Szenvedések előestéjén Jézus megmosta tanítványinak lábát az alázatos szolgálatnak és annak a feltétel nélküli szeretetnek a jeleként, amellyel feláldozta életét a kereszten a világ üdvösségéért.
A szentmise az alázatos szolgálat iskolája. Megtanít arra, hogy készségesen mások rendelkezésére álljunk. Ez szintén a misszionáriusi tanítványság középpontjában áll.
Most a tájfun következményeire gondolok. Hatalmas pusztítást végzett a Fülöp - szigeteken, ugyanakkor a szolidaritás, a nagylelkűség és a jóság hatalmas áradását is magával hozta. Az emberek elkezdték újjáépíteni nemcsak a házaikat, hanem az életüket is. A szentmise ebből a keresztből fakadó erőről beszél nekünk, amely folyamatosan új élettel ajándékoz meg bennünket.

Kedves Barátaim!
Kívánom, hogy az Eucharisztikus kongresszus erősítse meg a szereteteteket az Oltári szentségben lévő Krisztus iránt! Most a kongresszus végén, örömmel jelentem be, hogy a következő Eucharisztikus világkongresszus 2020 évben Budapesten Magyarországon lesz. Kérlek mindnyájatokat, hogy hozzám csatlakozva imádkozzatok azért, hogy majd lelkiekben gyümölcsöző legyen, és a Szentlélek kiáradjon mindazokra, akik részt vesznek a szervezésében. Most, amikor megújult hittel visszatértek orrhonaitokba, szívesen adom rátok és családjaitokra apostoli áldásomat az Úrban való maradandó öröm és béke zálogaként.
Áldjon meg benneteket a mindenható Isten: az Atya, a Fiú és a Szentlélek. (keresztvetés)

2016. január 31.
fordította: Tőzsér Endre SP
foto: CTV
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Címkék: világkongresszus, megbocsájtásának, következményeire, kiengesztelődés, misszionáriusok, eucharisztiában, életrevalóságát, tiszteletteljes, összpontosítson, középpontjában, misszionáriusi, magyarországon, párbeszédeiben, eucharisztikus, családjaitokra, rendelkezésére, mindnyájatokat, gondolkodjatok, kongresszusnak, szereteteteket, gyengédségének, várakozásaikat, felülkerekedni, tanulságtétel, orrhonaitokba, példabeszédet, képviselőivel, misszionárius, történeteiket, tanítványinak, tanítványival, dimenziójához, teljességében, kongresszusra, szervezésében, szentmisének, összes híveket, hatalmas ázsiai, világ minden, ével ezelőtt, lakosság mély, gyermek Jézus, világ előtt, evangélium világosságát, föld végső, feltámadt Jézus, napon miénk, örök öröm, korunkra jellemző, irgalmasság évében, egész egyház, evangélium szíve, Eucharisztikus Világkongresszus, Eucharisztikus Világkongresszusra, Vidal Bíborost, Köszöntöm Tagle, Santa Nino, Jézus Krisztus, Kedves Barátaim, Budapesten Magyarországon, Tőzsér Endre SP,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Tanmese  Facebookon kaptam  Otthon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  Szép estét  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Walter Chrysler mondta  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam  képre írva  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Különleges  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Különleges  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Előfordul, hogy  Paul David Tripp Április 12  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam  A sorsod  Pitypang szökőkút  Jó éjszakát  Szép estét kedves látogatóimna...  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Különleges  Jázmin  Szép estét  Mindent de mindent visszakap  Robin Wight pitypang szobra  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Facebookon kaptam  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  Jázmin  Szép estét  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  Horváth Szilvia tollából  Walter Chrysler mondta  Walter Chrysler mondta  Tavaszi este  ajándék, mellyel meglepem  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  különleges  Magamnak  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Esterházy Péterre emlékezünk  Megígért békesség  Jó éjszakát  Paul David Tripp Április 13  Ady Endre - Mindegy átka  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Csend  Facebookon kaptam  képre írva  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Szép estét kedves látogatóimna... 
Bejegyzés Címkék
összes híveket, hatalmas ázsiai, világ minden, ével ezelőtt, lakosság mély, gyermek Jézus, világ előtt, evangélium világosságát, föld végső, feltámadt Jézus, napon miénk, örök öröm, korunkra jellemző, irgalmasság évében, egész egyház, evangélium szíve, irgalomra összpontosítson, emberiség családjának, kétségbeesés látszik, utolsó vacsorához, szentmise misszionáriusi, nyitottság szellemében, egyház tiszteletteljes, prófétai tanulságtétel, élet hétköznapi, életünkről szóló, legjobb módja, egység országainak, emberek szívét, szentlélek kegyelmének, utolsó vacsorán, alázatos szolgálatnak, feltétel nélküli, világ üdvösségéért, alázatos szolgálat, misszionáriusi tanítványság, tájfun következményeire, jóság hatalmas, emberek elkezdték, szentmise ebből, keresztből fakadó, kongresszus végén, mindenható Isten, világkongresszus, megbocsájtásának, következményeire, kiengesztelődés, misszionáriusok, eucharisztiában, életrevalóságát, tiszteletteljes, összpontosítson, középpontjában, misszionáriusi, magyarországon, párbeszédeiben, eucharisztikus, családjaitokra, rendelkezésére, mindnyájatokat, gondolkodjatok, kongresszusnak, szereteteteket, gyengédségének, várakozásaikat, felülkerekedni, tanulságtétel, orrhonaitokba, példabeszédet, képviselőivel, misszionárius, történeteiket, tanítványinak, tanítványival, dimenziójához, teljességében, kongresszusra, szervezésében, szentmisének, szeretetének, kongresszust, folyamatosan, evangéliumát, konfliktusra, kétségbeesés, szeretetéről, tiszteletről, kontinensről, humanitárius, keresztvetés, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1225
  • e Hét: 12287
  • e Hónap: 24963
  • e Év: 258710
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.