Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Babgulyás
  2020-12-07 16:07:39, hétfő
 
  HOZZÁVALÓK

70 dkg marhanyak
40 dkg szárazbab
1 ek zsír
1 szál sárgarépa
1 szelet karalábé
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
1 db zöldpaprika
1 szem paradicsom
1 csap ek pirospaprika
1 egész babérlevél
kevés majoránna
őrölt bors

1 mk kömény
kevés ételízesítő

ELKÉSZÍTÉS

Forró zsiradékon megpirítjuk a finomra aprított vöröshagymát, rajta megfuttatjuk
a zúzott fokhagymát és a köményt, a felkockázott marhahúst rátesszük, pár percig
dinszteljük, amíg a hús kifehéredik. A tűzről lehúzzuk, megszórjuk pirospaprikával
elkeverjük, és felengedjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi.

Amíg a leves felforr, a beáztatott babot előfőzzük: bő vízben, a forrástól számított
5 perc múlva a puffasztó levét leöntjük, a forró babot a forró leveshez adjuk.
(Hideg vízhez ne adjuk, mert a forró bab megedződik, és nehezebben puhul meg.)
Ha kell, vizet öntünk rá, hogy bőven ellepje.

A levest fűszerezzük sóval, borssal, majoránnával, babérral, és takarékon főzzük
tovább. Amikor félpuha a hús, belerakjuk a zöldséget, a zöldséglevél-csokrot, az
egész paprikát, a paradicsomot, és további vizet adunk hozzá, sóval, fűszerekkel
utánaízesítjük, majd takarékon puhára főzzük.

A főzés ideje alatt a tojásból, a lisztből, egy csipet sóval, egy kis tálban kemény
(levestészta keménységű) tésztát gyúrunk, kicsit pihentetjük, majd enyhén
lisztezett tálcára csipegetjük.

Amikor a hús és a bab puha, a csipetkét is beleadjuk, és pár perc alatt készre
főzzük.

Tálalás előtt a főtt zöldséglevél csokrot, zöldpaprikát, paradicsomot eltávolítjuk
a levesből.





 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia 1.  
Címkék: petrezselyemzöld, pirospaprikával, utánaízesítjük, paradicsomot, pirospaprika, eltávolítjuk, vöröshagymát, megfuttatjuk, felkockázott, zöldpaprikát, majoránnával, zöldséglevél, ételízesítő, levestészta, megpirítjuk, fűszerezzük, felengedjük, kifehéredik, fűszerekkel, dinszteljük, vöröshagyma, pihentetjük, csipegetjük, zöldpaprika, paradicsom, megszórjuk, elkészítés, babérlevél, megedződik, zsiradékon, nehezebben, keménységű, fokhagymát, elkeverjük, beáztatott, lisztezett, finomra aprított, zúzott fokhagymát, felkockázott marhahúst, tűzről lehúzzuk, leves felforr, beáztatott babot, forrástól számított, puffasztó levét, forró babot, forró leveshez, levest fűszerezzük, főzés ideje, csipet sóval, főtt zöldséglevél,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ...  IGEN így  Spenót fasírttal  József Attila - Kopogtatás nél...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Töröld le  IGEN így  Egy barátság története  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jánosházy György: Fogd a kezem  Otthon  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam  Borzasztó  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Sík Sándor - Ha jő a perc  Anyámról való emlékek  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Megígért békesség  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Nevelőszülőkhöz adták,  Esterházy Péterre emlékezünk  Eduardo Sacheri gondolata  képre írva  Facebookon kaptam  Egy tavasz  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Azért kaptad  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  Egy tavasz  Isten hűségének mértéke  Tanmese  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy gondolat  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Martin Buber, A haszidim meséi  Megígért békesség  Egyszerű  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Vannak emberek  Szép estét  Jan Twardowski - Siessünk  Sík Sándor - Ha jő a perc  Megígért békesség  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Bársony székben  Szívek  Szívek  A hagyma antibakteriális hatás...  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Otthon  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy tavasz  Pitypang szökőkút  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Alvó cicák  Paul David Tripp Április 13  39 ígéret  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam  Vidámság  Ady Endre - Mindegy átka  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
finomra aprított, zúzott fokhagymát, felkockázott marhahúst, tűzről lehúzzuk, leves felforr, beáztatott babot, forrástól számított, puffasztó levét, forró babot, forró leveshez, levest fűszerezzük, főzés ideje, csipet sóval, főtt zöldséglevél, petrezselyemzöld, pirospaprikával, utánaízesítjük, paradicsomot, pirospaprika, eltávolítjuk, vöröshagymát, megfuttatjuk, felkockázott, zöldpaprikát, majoránnával, zöldséglevél, ételízesítő, levestészta, megpirítjuk, fűszerezzük, felengedjük, kifehéredik, fűszerekkel, dinszteljük, vöröshagyma, pihentetjük, csipegetjük, zöldpaprika, paradicsom, megszórjuk, elkészítés, babérlevél, megedződik, zsiradékon, nehezebben, keménységű, fokhagymát, elkeverjük, beáztatott, lisztezett, hozzávalók, belerakjuk, takarékon, számított, rátesszük, zöldséget, előfőzzük, forrástól, szárazbab, puffasztó, marhanyak, sárgarépa, marhahúst, majoránna, csipetkét, fokhagyma, beleadjuk, karalábé, babérral, lehúzzuk, lisztből, aprított, leöntjük, tojásból, levesből, leveshez, paprikát, gyúrunk, csokrot, további, amennyi, ellepje, felforr, tésztát, tálalás, borssal, félpuha, köményt, tálcára, finomra, tovább, főzzük, amikor, vízhez, levest, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 59 db bejegyzés
e év: 566 db bejegyzés
Összes: 34577 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 540
  • e Hét: 10782
  • e Hónap: 20166
  • e Év: 152720
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.