Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
13. évközi hét kedd
  2017-07-03 11:53:08, hétfő
 
  OLVASMÁNY Mózes első könyvéből
Isten igazságos ítélete sújtja a bűnös városokat: Szodomát és Gomorrát.
Szodoma lakóinak gonoszsága miatt virradatkor az angyalok így sürgették Lótot: ,,Kelj föl, vedd a feleségedet meg két lányodat, hogy el ne pusztulj te is a város gonoszsága miatt!" Amikor pedig Lót tétovázott, megragadták a kezét, meg a feleségének és a két leányának kezét is, mivel az Úr megkegyelmezett nekik.
Kivezették, és a városon kívül útra bocsátották őket. Közben így szóltak Lóthoz: ,,Mentsd az életedet! Hátra ne tekints, és meg ne állj az egész környéken; a hegyre menekülj, hogy el ne pusztulj!"
De Lót könyörgött: ,,Kérlek, Uram, ne küldj oda! Hiszen szolgád kegyelmet talált előtted, és nagy a te irgalmasságod, amelyet irántam tanúsítottál, hogy megmentsd életemet. Én nem tudok a hegyre menekülni, hátha utolér a veszedelem, és meghalok. Íme, itt ez a város a közelben, hadd fussak oda! Kicsi is, hadd meneküljek oda! Ugye valóban kicsi? És akkor életben maradok." Az Úr így válaszolt neki: ,,Íme, ebben a dologban is meghallgatom kérésedet, és nem pusztítom el azt a várost, amelyért szólottál. Sietve menekülj oda, mert semmit se tehetek, amíg oda nem érsz." Ezért nevezték azt a várost Szegornak, (azaz ,,Kicsi"-nek).
A nap éppen akkor kelt föl, amikor Lót Szegorba ért. Ekkor az Úr kénkövet és tüzet hullatott az égből Szodomára és Gomorrára. Így pusztította el ezeket a városokat és az egész környéket a városok egész lakosságával, sőt a föld növényzetével együtt. Lót felesége azonban hátratekintett, azért sóoszloppá változott.
Ábrahám kora reggel fölkelt, és arra a helyre ment, ahol korábban az Úr színe előtt állott. Odatekintett Szodoma és Gomorra felé, meg a környék egész földje felé, és látta, hogy olyan füst száll föl a földről, mint az olvasztókemence füstje.
Amikor tehát az Isten elpusztította a környék városait, megemlékezett Ábrahámról, és megmentette Lótot a pusztulástól, amikor elpusztította azokat a városokat, amelyekben Lót lakott.
Ez az Isten igéje.
Ter 19,15-29

VÁLASZOS ZSOLTÁR
Válasz: Jóságodat, Uram, * szüntelenül szemem előtt tartom. 3a. vers.
Előénekes: Tégy próbára, Uram, vizsgálj meg engem, * tisztítsd meg szívemet-lelkemet.
Szemem előtt tartom jóságodat szüntelen, * igazságod szerint járok-kelek.
Hívek: Jóságodat, Uram, * szüntelenül szemem előtt tartom.
E: A gonoszokkal ne ragadd el lelkem, * se életem a vérengzőkkel.
Teli az ő markuk gonoszsággal, * s vesztegető ajándékot rejt jobb kezük.
H: Jóságodat, Uram, * szüntelenül szemem előtt tartom.
E: Én azonban feddhetetlenül élek, * szabadíts meg, és könyörülj rajtam!
Lábam megmarad az egyenes úton, * s a gyülekezetben áldalak, Uram!
H: Jóságodat, Uram, * szüntelenül szemem előtt tartom.
Zsolt 25,2-3.9-10.11-12

ALLELUJA
Az Úrban remélek, * az ő igéjében reménykedem. Zsolt 129,5 - 8 G. tónus.

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Jézus lecsendesíti a háborgó tengert.
Jézus egy alkalommal hajóba szállt, és tanítványai követték őt. Egyszerre csak heves vihar tört ki a tavon, úgyhogy a hullámok elborították a hajót, Jézus pedig aludt.
Tanítványai odamentek hozzá, és fölkeltették: ,,Uram, ments meg minket! Elveszünk!" Jézus így szólt hozzájuk: ,,Mit féltek, kicsinyhitűek?" Aztán fölkelt, és parancsolt a szélnek meg a tengernek. Erre nagy csendesség lett.
Az emberek csodálkozva kérdezték: ,,Kicsoda ez, hogy még a szél és a tenger is engedelmeskedik neki?"
Ezek az evangélium igéi.
Mt 8,23-27

EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK
Pap: Kérjük, testvéreim, a végtelenül irgalmas Istent önmagunkért és minden emberért, hogy bocsássa meg bűneinket, és adja meg nekünk az örök boldogságot!
Lektor: 1. Az egész világon elterjedt és az itt egybegyűlt Egyházért könyörögjünk az Úrhoz!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
2. Szentatyánkért, N. pápáért, püspökeinkért, papjainkért és a szent szolgálatban segítő társaikért könyörögjünk az Úrhoz!
Hívek: Kérünk téged...
3. Az egyházak egységéért, a pogányok megtéréséért, a nemzetek közötti egyetértésért könyörögjünk az Úrhoz!
Hívek: Kérünk téged...
4. Beteg, éhező és bajbajutott embertársainkért könyörögjünk az Úrhoz!
Hívek: Kérünk téged...
5. Saját magunk és távol lévő testvéreink üdvösségéért könyörögjünk az Úrhoz!
Hívek: Kérünk téged...
(6. A földi életből eltávozott N. testvérünk [nővérünk] örök boldogságáért könyörögjünk az Úrhoz!
Hívek: Kérünk téged...)
Pap: Urunk, hallgasd meg népedet! Érdemtelen létünkre könyörgünk hozzád, hiszen kegyelmeddel mindig elénk sietsz, hogy jóságosan teljesítsd kérésünket. Krisztus, a mi Urunk által.
Hívek: Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: embertársainkért, megkegyelmezett, engedelmeskedik, olvasztókemence, hátratekintett, szentatyánkért, feddhetetlenül, elpusztította, boldogságáért, püspökeinkért, kicsinyhitűek, növényzetével, irgalmasságod, egyetértésért, megemlékezett, gyülekezetben, kegyelmeddel, lecsendesíti, szolgálatban, elborították, vérengzőkkel, könyörögjünk, lakosságával, tanúsítottál, üdvösségéért, gonoszsággal, megtéréséért, odatekintett, fölkeltették, pusztulástól, meghallgatom, szüntelenül, testvéreink, tanítványai, megmentette, önmagunkért, bűnös városokat, város gonoszsága, városon kívül, egész környéken, hegyre menekülj, hegyre menekülni, várost Szegornak, égből Szodomára, egész környéket, városok egész, föld növényzetével, helyre ment, környék egész, olvasztókemence füstje, környék városait, egyenes úton, OLVASMÁNY Mózes, Odatekintett Szodoma, VÁLASZOS ZSOLTÁR, EVANGÉLIUM Szent Máté, EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Vidámság  Szívek  Facebookon kaptam  A sorsod  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Azért kaptad  Jó éjszakát  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Minden tavaszból őrizz..  Latinovits Zoltán tollából  James Allen  Facebookon kaptam  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam  James Allen  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Vidámság  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Pierrot &...  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam Krisztina b...  Paul Éluard - És egy mosoly  Esterházy Péterre emlékezünk  Szép estét kedves látogatóimna...  Egy párkányon  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Jan Twardowski - Siessünk  Esterházy Péterre emlékezünk  Ismeretlen: Ikarusz monda  Spenót fasírttal  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Anyák napjára  Esterházy Péterre emlékezünk  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Hamvas Béla  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Különleges  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép estét kedves látogatóimna...  Annyira tisztelem a szabadságo...  Egy gondolat  Ott van  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  39 ígéret  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Bársony székben  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam  képre írva  Az ember  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  Egy párkányon  Szép álmokat!  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Ismeretlen: Ikarusz monda  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy párkányon  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Egy gondolat  Robin Wight pitypang szobra  Jó nap volt  Tavaszi este  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  képre írva  képre írva  Vannak emberek  Pitypang szökőkút 
Bejegyzés Címkék
bűnös városokat, város gonoszsága, városon kívül, egész környéken, hegyre menekülj, hegyre menekülni, várost Szegornak, égből Szodomára, egész környéket, városok egész, föld növényzetével, helyre ment, környék egész, olvasztókemence füstje, környék városait, egyenes úton, gyülekezetben áldalak, háborgó tengert, alkalommal hajóba, hullámok elborították, emberek csodálkozva, evangélium igéi, végtelenül irgalmas, örök boldogságot, egész világon, szent szolgálatban, egyházak egységéért, pogányok megtéréséért, nemzetek közötti, földi életből, embertársainkért, megkegyelmezett, engedelmeskedik, olvasztókemence, hátratekintett, szentatyánkért, feddhetetlenül, elpusztította, boldogságáért, püspökeinkért, kicsinyhitűek, növényzetével, irgalmasságod, egyetértésért, megemlékezett, gyülekezetben, kegyelmeddel, lecsendesíti, szolgálatban, elborították, vérengzőkkel, könyörögjünk, lakosságával, tanúsítottál, üdvösségéért, gonoszsággal, megtéréséért, odatekintett, fölkeltették, pusztulástól, meghallgatom, szüntelenül, testvéreink, tanítványai, megmentette, önmagunkért, könyörgések, bocsátották, virradatkor, pusztította, reménykedem, feleségének, gonoszokkal, feleségedet, bajbajutott, papjainkért, boldogságot, csodálkozva, megragadták, egységéért, amelyekben, veszedelem, evangélium, gonoszsága, sóoszloppá, könyörgött, meneküljek, csendesség, egybegyűlt, eltávozott, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 464
  • e Hét: 11526
  • e Hónap: 24202
  • e Év: 257949
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.