Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mèrt nem lehet ennek a baromarcunak az àmokfut
  2015-03-07 11:54:20, szombat
 
  Mèrt nem lehet ennek a baromarcunak az àmokfutàsait leállítani????
Ez ellen mièrt nincs autós blokàd (teljes ùtlezàràsok) hogy ezeket a milliàrdokat az egèszsègügyre fordítsàk?!



2015. március 5. csütörtök
600 millió forint uniós támogatást juttat az Orbán-kormány a felcsúti Orbán-alapítványnak kisvasútra
felcsut

Hamarosan 600 millió forint uniós támogatáshoz juthat az Orbán Viktor által alapított Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia (PFLA), amely így megépítheti régóta dédelgetett álmát, a felcsúti kisvasutat. A PFLA kezdetben nem tudta megmondani, hogy milyen forrásból valósítja meg a projektet, később kiderült, hogy a kormány ad majd rá uniós fejlesztési forrást. A pályázat most jelent meg, meglepő lenne, ha a pénzért a Puskás Akadémiának bárkivel is versenyeznie kéne.



2013 tavaszán szellőztette meg az Index a Népszabadság nyomán, hogy a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia a felcsúti fociakadémiát is érintő turisztikai nosztalgia kisvasutat nyitna meg, amely legfeljebb 25 km/h-val közlekedne a Bicske és Alcsútdoboz között újjáépített síneken. Akkor úgy tervezték, először a bicskei vasútállomáshoz tartozó vágány, és az alcsútdobozi arborétum közötti szakaszon építenék újra a vasúti pályát, ezután pedig a vonalat a bicskei állomáshoz csatlakoztatnák.

“A beruházás tervét évek óta dédelgetjük, de most jutottunk a konkrét kivitelezés előkészítéséig" - mondta akkor Szöllősi György, a Puskás Akadémia kommunikációs igazgatója, aki azt nem tudta megmondani, hogy “tisztán önerőből" menne-e a beruházás. Szőllősi azt elárulta, korábban beszéltek arról, hogy az akadémia a regionális fejlesztési társasággal közösen indul turisztikai célú pályázatokon, de nem tudta megmondani, hogy végül indultak-e, és ha igen, mennyi pénzt és mire igényeltek.

Kiemelt beruházás, EU-s pénz

Fél évvel ezután derült ki, hogy az akadémiának nem is kell majd bajlódnia a pályázgatással. 2013 októberében a kormány ugyanis úgy határozott, a felcsúti kisvasutat kiemelt beruházássá nyilvánítja, egyben elkülönít rá 600 millió forint uniós forrást.

“A kormány felhívja a Miniszterelnökséget vezető államtitkárt, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség útján biztosítson kiemelt projekt felhívást a felcsúti kisvasút fejlesztése céljából 600 millió forint elszámolható közkiadás keretösszeggel" - állt a kormányhatározatban, amit Orbán Viktor miniszterelnök írt alá.

A határozat szerint a majdani tendert az uniós Közép-Dunántúli Operatív Programon (KDOP) belül kell kiírni, amely egy részben uniós forrásból megvalósuló program. Célja eredetileg Veszprém, Komárom-Esztergom és Fejér megye fejlesztése, amire összesen 200 milliárd forintot kaptunk az EU-tól.

Miután az Index megírta, hogy a felcsúti kisvasútból a miniszterelnök kiemelt beruházást csinált, Lázár János úgy reagált: ő nem tud olyan jogszabályról, amelyik Magyarország 3200 településéből bármelyiknek is megtiltaná, hogy kapjon fejlesztési forrást. Egyben kicsinyesnek és pitiánernek nevezte az Index cikkét.

A történet ezután egy időre megállt, de nem sokáig. A kérésnek megfelelően ugyanis 2015 elején megjelent a kisvasút megvalósítására vonatkozó pályázati kiírás. Az érdeklődők március 20-áig nyújthatják be projektjavaslataikat, melyekből egyet fognak majd támogatni. Azt nem tudni, hogy a Puskás Akadémián kívül pályázik-e más.

Mivel a kezdetektől tudható volt, hogy a PFLA építené a kisvasutat, így akár az egész eljárás törvénytelennek is tűnhet. Hiszen mi történt? Az, hogy a kormány az unió pénzével sajátjaként bánt, és a verseny kizárásával odaadta a hozzá közel állóknak.

A helyzet viszont ennél bonyolultabb. Az ugyanis, hogy a kormány - a négyes metróhoz vagy az autópálya-építésektől eltérően nagyprojektnek nem minősülő - kiemelt projetekre közvetlenül biztosít forrást, az elmúlt években ha nem is mindennapi, de messze nem szokatlan gyakorlat. Különösen a most véget ért uniós tervezési időszak utolsó, a források mindenáron való lehívásának bűvöletében telt időszakában lett elfogadott, amikor szinte egymást érték a Magyar Közlönyben a hasonló döntések.

Ezek többsége azonban - a kisvárdai várkert helyreállításától a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark kialakításáig - valamilyen formában a közvagyont gyarapította, hiszen állami szerv vagy önkormányzat volt a projekt kedvezményezettje.

Jogilag tehát az ügylet rendben van, az viszont továbbra is kérdés maradt, hogy a kedvezményezettként a kormányhatározatban ugyan szemérmesen nem nevesített Puskás Akadémia közvetlen támogatása vajon hogyan hangolható össze a KDOP, illetve úgy általában az uniós regionális fejlesztés alapelveivel?

Napi 2.560 - 7.080 utasra számítanak

A Vastagbőr már 2012 augusztusában megírta, hogy a Nemzeti Közlekedési Hatóság honlapján megjelent a hirdetmény, miszerint ,,A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány" a hónap elején beadta a felcsúti kisvasúttal kapcsolatos engedélyezési kérelmét a hatósághoz.

Most közadatigénylésben kértük ki az eljárással kapcsolatos dokumentációt, és érdekes információkhoz jutottunk: az engedélyezésre vonatkozó döntés például már 2012.október 31-én, közel két és fél évvel ezelőtt megszületett, de a Puskás Akadémia valami miatt mégsem kezdte el a kivitelezést.

Az NKH által részünkre megküldött iratanyagból az is kiderül, hogy a felcsúti kisvasút hatósági engedélyezését valakik megfellebbezték arra hivatkozva, hogy az engedélyezési eljárásról nem kaptak értesítést, és a tervezett nyomvonal lakóingatlanjaikhoz túl közel, mindössze 10-12 méter távolságra fog elhaladni. A panaszokat az NKH elutasította arra hivatkozva, hogy az eljárásról hirdetményekben tájékoztatták az érintetteket, továbbá a vágányok melletti ún. védősáv a jogszabályok szerint 9 méter, vagyis az már nem kifogásolható, ha 10-12 méterre megy a sín egy lakóház mellett.

Az NKH-tól az iratanyag részeként megkaptuk a felcsúti kisvasút részletes terveit is, amiből a legfontosabb pontok a következők:

- 5,724 kilométer hosszú, egyvágányú pálya épül

- a vasútvonal 5 telken megy át, ebből 4 a focialapítványé, 1 pedig Mészáros Lőrinc felcsúti polgármesteré

- 2 új állomás épül, a ,,Puskás Akadémia - és az Alcsútdobozi Arborétum állomások"

- a harmadik állomás a már 2011-ben felújított ,,Felcsút-állomás", ahol most üzemcsarnok is épül a vonal vasúti járműveinek karbantartására

- nosztalgiavonat lesz, max 25km/h sebességgel

- csehszlovák gyártmányú Bzmot motorvonatok fognak közlekedni

- napi 10 vonatpár lesz ,,reggel 7:30 és este 21:23 perc között. A vonatok 7:30- 10:08, valamint 15:30 - 18:08órák között órás, egyéb időszakokban kétórás gyakoriságokkal közlekednek"

- napi 2.560 - 7.080 utasra számítanak

- ez csak a beruházás I. üteme, a II. ütemben a vonalat továbbépítik a bicskei vasútállomásig

- a kisvasút terveit az Orient 9001 Kft. munkatársa, Kelemen Gábor okleveles üzemmérnök készítette

utasszámA tervezett utasszám elég merésznek tűnik



Az Orbán Viktor által, és Lázár János közreműködésével Felcsútra irányított 600 millió forint EU-s forrással kapcsolatos kérdéseinket múlt hét elején elküldtük a Miniszterelnökségnek, ahonnan cikkünk megjelenéséig választ egyet sem, csak eddig összesen három, türelmet kérő telefonhívást kaptunk.

Megválaszolatlan kérdéseink a Miniszterelnökséghez

- Önök szerint jogszerű és etikus, hogy egy kormányhatározattal a miniszterelnök gyakorlatilag utasítja az NFÜ-t, illetve annak jogutódját, hogy biztosítson “kiemelt felhívást", vagyis lényegében EU-s forrást egy magánvállalkozás projektjére?

- Önök szerint jogszerű és etikus, hogy az említett magánvállalkozás ráadásul a miniszterelnök szívéhez és házához közelálló felcsúti stadiont üzemeltető alapítvány?

- Orbán Viktornak, Lázár Jánosnak, vagy bárki másnak sem voltak ezzel kapcsolatban aggályaik?

- Nem számítanak EU-s szankcióra a meglehetősen részrehajló kormányhatározatot követő, célzott pályázati kiírás miatt?

- Miért részesítik ilyen kiemelt bánásmódban a felcsúti kisvasutat?

Erdélyi Katalin - Oroszi Babett

http://atlatszo.hu/2015/03/05/600-millio-forint-unios-tamogatast-juttat-az-orban- kormany-a-felcsuti-orban-alapitvanynak-kisvasutra/

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: közreműködésével, megválaszolatlan, magánvállalkozás, focialapítványé, törvénytelennek, karbantartására, megvalósítására, nosztalgiavonat, vasútállomáshoz, gyakoriságokkal, csatlakoztatnák, hirdetményekben, megfellebbezték, miniszterelnök, pályázgatással, keretösszeggel, előkészítéséig, vasútállomásig, engedélyezésre, engedélyezését, nagyprojektnek, információkhoz, engedélyezési, megjelenéséig, polgármesteré, tájékoztatták, fociakadémiát, kifogásolható, kommunikációs, jogszabályról, augusztusában, kialakításáig, dokumentációt, gyakorlatilag, telefonhívást, filmtörténeti, felcsúti kisvasutat, pályázat most, felcsúti fociakadémiát, bicskei vasútállomáshoz, alcsútdobozi arborétum, vasúti pályát, bicskei állomáshoz, konkrét kivitelezés, regionális fejlesztési, kormány ugyanis, kormány felhívja, felcsúti kisvasút, határozat szerint, majdani tendert, uniós Közép-Dunántúli, részben uniós, Orbán Viktor, Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia, Puskás Akadémiának, Szöllősi György, Puskás Akadémia, Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, Közép-Dunántúli Operatív Programon, Lázár János, Puskás Akadémián, Magyar Közlönyben, Nemzeti Filmtörténeti Élménypark, Nemzeti Közlekedési Hatóság, Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány”, Mészáros Lőrinc, Alcsútdobozi Arborétum, Kelemen Gábor, Orbán Viktornak, Lázár Jánosnak, Erdélyi Katalin, Oroszi Babett,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  A sors  Hogy lehet megtartani  Nem tudhatod  Neked tudnod kell  Lóhere  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Németh László tollából  Png rózsa csokor  Egy bizonyos határt  Akarat  Ágai Ágnes – Csendélet  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Png telefon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Mai harmónia kártyám  Sose bánj semmit  Minden harmadik...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Png kutya  Radikális szeretet  Fehér virág  Jó éjszakát  Adakozás  Gonosz démon-álarc  Esti kép  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Gyökössy Endre - Virágok virág...  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Németh László tollából  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Az igazi szeretetért rendszeri...  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Nagyi telefonál  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Az igazi szeretetért rendszeri...  Irgalom és ítélet  Paul David Tripp Április 21  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Png nő  Soha ne kedvezz...  Paul David Tripp Április 21  Png kutya  Boldog születésnapot a ma ünne...  Szép estét kedves látogatóimna...  Akarat  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Nagyon különös  Varga János Veniam - Fontos sz...  Kövesd a cowboyt!  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Akarat  Png lepke  képre írva  Reggel van  Zilahy Lajos gondolata  Rátalálsz  Szép estét kedves látogatóimna...  Kövesd a cowboyt!  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Lóhere  Png virág  Png rózsa csokor  Png fotel 
Bejegyzés Címkék
felcsúti kisvasutat, pályázat most, felcsúti fociakadémiát, bicskei vasútállomáshoz, alcsútdobozi arborétum, vasúti pályát, bicskei állomáshoz, konkrét kivitelezés, regionális fejlesztési, kormány ugyanis, kormány felhívja, felcsúti kisvasút, határozat szerint, majdani tendert, uniós Közép-Dunántúli, részben uniós, felcsúti kisvasútból, miniszterelnök kiemelt, történet ezután, időre megállt, kérésnek megfelelően, kisvasút megvalósítására, érdeklődők március, kezdetektől tudható, egész eljárás, unió pénzével, verseny kizárásával, hozzá közel, helyzet viszont, kormány &#8211, négyes metróhoz, elmúlt években, most véget, források mindenáron, hasonló döntések, kisvárdai várkert, közvagyont gyarapította, projekt kedvezményezettje, ügylet rendben, viszont továbbra, uniós regionális, hónap elején, felcsúti kisvasúttal, eljárással kapcsolatos, engedélyezésre vonatkozó, engedélyezési eljárásról, tervezett nyomvonal, eljárásról hirdetményekben, vágányok melletti, jogszabályok szerint, lakóház mellett, iratanyag részeként, legfontosabb pontok, harmadik állomás, vonal vasúti, vonalat továbbépítik, bicskei vasútállomásig, kisvasút terveit, miniszterelnök gyakorlatilag, magánvállalkozás projektjére, említett magánvállalkozás, miniszterelnök szívéhez, meglehetősen részrehajló, közreműködésével, megválaszolatlan, magánvállalkozás, focialapítványé, törvénytelennek, karbantartására, megvalósítására, nosztalgiavonat, vasútállomáshoz, gyakoriságokkal, csatlakoztatnák, hirdetményekben, megfellebbezték, miniszterelnök, pályázgatással, keretösszeggel, előkészítéséig, vasútállomásig, engedélyezésre, engedélyezését, nagyprojektnek, információkhoz, engedélyezési, megjelenéséig, polgármesteré, tájékoztatták, fociakadémiát, kifogásolható, kommunikációs, jogszabályról, augusztusában, kialakításáig, dokumentációt, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1908
  • e Hét: 5010
  • e Hónap: 16121
  • e Év: 169617
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.