Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szent Bonaventura püspök és egyháztanító
  2017-07-15 19:00:04, szombat
 
  Napi ige 2017.07.15
SZENTLECKE Szent Pál apostolnak az efezusiakhoz írt leveléből
Adja meg az Atyaisten, hogy megismerhessétek Krisztusnak minden értelmet meghaladó szeretetét.
Testvéreim!
Meghajtom térdemet az Atya előtt: tőle származik minden közösség az égben és a földön. Adja meg nektek dicsőségének gazdagsága szerint, hogy Lelke által megerősödjetek benső emberré, hogy a hittel Krisztus lakjék szívetekben, s gyökeret verjetek és alapot vessetek a szeretetben. Akkor majd fel tudjátok fogni az összes szenttel együtt, mi a szélesség és a hosszúság, a magasság és a mélység; megismeritek Krisztusnak minden értelmet meghaladó szeretetét, és beteltek az Isten egész teljességével.
Ez az Isten igéje.
Ef 2,14-19

VÁLASZOS ZSOLTÁR
Válasz: Én Uram, Istenem, * taníts meg igazságaidra engem! 12b. vers.
Előénekes: Hogyan tisztíthatja meg útját az ifjú? * Úgy, hogy megtartja tanításodat.
Egész szívemből téged kereslek, * ne engedd, hogy parancsaidtól eltérjek.
Hívek: Én Uram, Istenem, * taníts meg igazságaidra engem!
E: Szívem mélyére rejtem szavadat, * nehogy vétkezzem ellened.
Áldott vagy, Uram, Istenem, * taníts meg igazságaidra engem!
H: Én Uram, Istenem, * taníts meg igazságaidra engem!
E: Elsorolom ajkammal * szádnak minden rendelését.
Végzéseid útján nagyobb örömre találok, * mint bármilyen gazdagságban.
H: Én Uram, Istenem, * taníts meg igazságaidra engem!
Zsolt 118,9.10.11.12.13.14

ALLELUJA
Egy a ti Atyátok, a mennyei, * és egy a ti tanítótok, a Krisztus. Mt 23,9b.10b - 8 G. tónus.
EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Aki legnagyobb köztetek, legyen a szolgátok.
Abban az időben Jézus így beszélt a tanítványokhoz:
,,Ti ne hívassátok magatokat mesternek, mert egy a ti Mesteretek, ti pedig mindnyájan testvérek vagytok. De atyának se hívjatok senkit a földön, mert egy a ti Atyátok, a mennyei. És tanítónak se hívassátok magatokat, hisz egy a ti tanítótok: Krisztus. Aki a legnagyobb köztetek, az legyen a többi szolgája. Aki önmagát felmagasztalja, azt megalázzák, és aki önmagát megalázza, azt felmagasztalják."
Ezek az evangélium igéi.
Mt 23,8-12

EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK
32. A PÁPÁKRÓL VAGY LELKIPÁSZTOROKRÓL
Pap: Kérjük, testvéreim, Krisztus Urunkat, a jó Pásztort, hogy mutassa meg szeretetét irántunk, és hallgassa meg kéréseinket!
Lektor: 1. Urunk, te vagy a pásztorok fejedelme: ne hagyd Egyházadat szent és kiváló lelkipásztorok nélkül!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
2. Aki nyájadat Péterre és utódaira bíztad, add, hogy N. pápánk az apostoli lelkű szent főpapok nyomdokait kövesse!
3. Aki jóságosan tanítod és neveled a népeket, ne engedd, hogy a világ elveszítse érzékét a lelki táplálék iránt!
4. Aki ismered tieidet, ne engedd, hogy egy is elvesszen azok közül, akikért véredet ontottad!
5. Aki válladra veszed a gyengét, és felkutatod az elveszett bárányt, erősítsd meg gyenge hitünket, és térítsd vissza magadhoz azokat, akik elhagytak téged!
(6. Aki életedet adtad juhaidért, öleld szent Szívedre N.-t és többi elhunyt testvérünket!)
Pap: Urunk, Jézus Krisztus, hallgasd meg néped kéréseit, és örvendeztesd meg nyájadat a pásztorok gondosságával, a pásztorokat pedig a rájuk bízott lelkek engedelmességével! Aki élsz és uralkodol mindörökkön örökké.
Hívek: Ámen.

vagy
33. AZ EGYHÁZ TANÍTÓKRÓL
Pap: Kérjük, testvéreim, a mindenható Istent, minden világosság Atyját, hogy teljesítse igazságra éhező és szomjazó hívei kéréseit!
Lektor: 1. Adj, Urunk, Egyházadnak bölcs tanítókat és apostoli lelkületű hithirdetőket, hogy a világ egyre jobban megismerje szent Fiad evangéliumát!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
2. Add, hogy megszűnjék az írástudatlanság a földön, és a Szentírás ismeretében is gyarapodjanak a népek!
3. Támassz hívő szakembereket az emberi tudás minden ágában neved dicsőségére és a lelkek javára!
4. Add, hogy a szülők meg ne feledkezzenek ígéretükről, amelyet megkeresztelt gyermekeik vallásos nevelésére tettek!
5. Ne engedd, hogy világi tanulmányainkban előre haladva elhanyagoljuk a szentek tudományát: az imádságos lelkületet és az emberszeretet gyakorlását!
(6. Nyisd meg az igazság kapuit N. testvérünknek és minden megholt hívednek!)
Pap: Istenünk, te kiapadhatatlan fényességben lakozol. Gyarapítsd híveidet minden ismeretben, és add meg nekik Szentlelked segítségét, hogy életükkel tanúskodjanak a te igazságodról! Krisztus, a mi Urunk által.
Hívek: Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: megismerhessétek, tanulmányainkban, írástudatlanság, felmagasztalják, lelkipásztorok, megerősödjetek, kiapadhatatlan, tanítványokhoz, felmagasztalja, gondosságával, hithirdetőket, megkeresztelt, elhanyagoljuk, emberszeretet, teljességével, tanúskodjanak, gyarapodjanak, szakembereket, feledkezzenek, testvérünknek, parancsaidtól, igazságodról, örvendeztesd, dicsőségének, testvérünket, evangéliumát, igazságaidra, tisztíthatja, efezusiakhoz, megismeritek, gazdagságban, fényességben, szívetekben, könyörgések, szeretetben, kéréseinket, hittel Krisztus, összes szenttel, időben Jézus, legnagyobb köztetek, többi szolgája, evangélium igéi, pásztorok fejedelme, apostoli lelkű, világ elveszítse, lelki táplálék, elveszett bárányt, pásztorok gondosságával, pásztorokat pedig, rájuk bízott, mindenható Istent, világ egyre, Szent Bonaventura, SZENTLECKE Szent Pál, VÁLASZOS ZSOLTÁR, EVANGÉLIUM Szent Máté, EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK, PÁPÁKRÓL VAGY LELKIPÁSZTOROKRÓL, Krisztus Urunkat, Szívedre, Jézus Krisztus, EGYHÁZ TANÍTÓKRÓL,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  képre írva  Öröknek hinni . . .  képre írva  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Varázskönyv  Facebookon kaptam  Vérnyomáscsökkentés  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  A nagy természet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Virág vasárnap  képre írva  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Alvó cica  Szívet megérintő . . .  A víz abszolút súlya nem számí...  Fényvarázslat  Kékfestőről pár szóban  Most - segíts meg Mária ,  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szép estét kedves látogatóimna...  Nárcisz  képre írva  Fülpontok  Szép estét kedves látogatóimna...  Szívet megérintő . . .  Öröknek hinni . . .  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy hét kihagyás  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Karinthy Frigyes: Almafa  Tibeti harangvirág  virágvasárnap  A tavasz nem csak önmagában sz...  Figyeld meg az "én"-t  Facebookon kaptam  Kékfestőről pár szóban  Facebookon kaptam  A jó kedv a világon  Devecsery László - Húsvét  képre írva  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Az idegen országok éghajlata  Facebookon kaptam  Devecsery László - Húsvét  Szép estét kedves látogatóimna...  Könyvek  Az erdőterápia egészségre gyak...  képre írva  Válaszok a halál után  képre írva  Facebookon kaptam  Az erdőterápia egészségre gyak...  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tudd, hogy magától az élet soh...  Szép estét  Facebookon kaptam  Fényvarázslat  Nárciszok  Boldogság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Nagyhétfő:  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Itt most virá...  Sir Andrew Lloyd Webber  Talppontok közérthetően  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Minden kedves látogatómnak sze...  Facebookon kaptam  Benedek Elek - Virágvasárnap  Facebookon kaptam  A Víz Világnapja.  Virágvasárnap a húsvét előtti  Facebookon kaptam  Sok ember olyan,  Az időszakos böjt és a vérnyom...  A Víz Világnapja.  Facebookon kaptam  Öreg nő sóhajt  Soli Deo gloria  Most - segíts meg Mária ,  képre írva  Facebookon kaptam Cs Ildikótól 
Bejegyzés Címkék
hittel Krisztus, összes szenttel, időben Jézus, legnagyobb köztetek, többi szolgája, evangélium igéi, pásztorok fejedelme, apostoli lelkű, világ elveszítse, lelki táplálék, elveszett bárányt, pásztorok gondosságával, pásztorokat pedig, rájuk bízott, mindenható Istent, világ egyre, emberi tudás, lelkek javára, szentek tudományát, imádságos lelkületet, emberszeretet gyakorlását, igazság kapuit, megismerhessétek, tanulmányainkban, írástudatlanság, felmagasztalják, lelkipásztorok, megerősödjetek, kiapadhatatlan, tanítványokhoz, felmagasztalja, gondosságával, hithirdetőket, megkeresztelt, elhanyagoljuk, emberszeretet, teljességével, tanúskodjanak, gyarapodjanak, szakembereket, feledkezzenek, testvérünknek, parancsaidtól, igazságodról, örvendeztesd, dicsőségének, testvérünket, evangéliumát, igazságaidra, tisztíthatja, efezusiakhoz, megismeritek, gazdagságban, fényességben, szívetekben, könyörgések, szeretetben, kéréseinket, tanításodat, pásztorokat, ígéretükről, egyházadnak, ismeretében, krisztusnak, dicsőségére, gyakorlását, szentlelked, mindörökkön, evangélium, szeretetét, legnagyobb, segítségét, gyermekeik, rendelését, tudományát, lelkületet, hívassátok, nevelésére, ismeretben, gyarapítsd, testvéreim, egyházadat, mindenható, nyomdokait, elveszítse, tanítókról, felkutatod, világosság, megszűnjék, mindnyájan, megalázzák, megismerje, teljesítse, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1715
  • e Hét: 5305
  • e Hónap: 25988
  • e Év: 228901
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.