Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Brindisi Szent Lőrinc áldozópap és egyháztanító
  2017-07-22 16:00:25, szombat
 
  SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt második leveléből
Jézus Krisztust hirdetjük, magunkat pedig úgy, mint a ti szolgátokat.
Testvéreim!
Mivel Isten irgalmából kaptuk a szolgálatot, nem csüggedünk el. Elutasítjuk a gyalázatos alattomosságot, nem élünk álnokságban, és nem hamisítjuk meg az Isten igéjét, hanem az Isten színe előtt nyíltan hirdetjük az igazságot, és így ajánljuk magunkat a jóakaratú embereknek.
Mi ugyanis nem magunkat hirdetjük, hanem Jézus Krisztust, az Urat, magunkat pedig mint a ti szolgátokat Jézusért. Isten ugyanis, aki azt mondta: ,,A sötétségből támadjon világosság", a mi szívünkben is világosságot támasztott, hogy felragyogjon számunkra Isten dicsőségének ismerete Jézus Krisztus arcán.
Ezt a kincset azonban törékeny cserépedényben őrizzük, hogy ezt a rendkívüli erőt ne magunknak, hanem Istennek tulajdonítsuk.
Ez az Isten igéje.
2Kor 4,1-2.5-7

VÁLASZOS ZSOLTÁR
Válasz: Íme, eljövök, Uram, * hogy teljesítsem azt, amit kívánsz. Vö. 8a és 9a. vers.
Előénekes: Várva vártam az Urat, * és ő lehajolt hozzám.
Új éneket adott az ajkamra, * Istenünknek zengő éneket.
Hívek: Íme, eljövök, Uram, * hogy teljesítsem azt, amit kívánsz.
E: Sem véres, sem ételáldozat nem kellett neked, * fülemet azonban megnyitottad.
Nem követeltél égő- és engesztelő áldozatot, * így szóltam akkor: ,,Íme, eljövök."
H: Íme, eljövök, Uram, * hogy teljesítsem azt, amit kívánsz.
E: A könyvtekercsben rólam írva áll, * hogy akaratodat teljesítsem.
Erre vágyom, Istenem, * törvényed szívemet örömmel tölti el.
H: Íme, eljövök, Uram, * hogy teljesítsem azt, amit kívánsz.
E: Igazságodat hirdetem a nagy közösségben, * ajkam el nem hallgat, Uram, jól tudod.
H: Íme, eljövök, Uram, * hogy teljesítsem azt, amit kívánsz.
Zsolt 39,2 és 4ab.7-8a.8b-9.10

Hosszabb forma:
EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Kiment a magvető vetni.
Amikor Jézus a Genezáreti-tó partján tanított, nagy tömeg gyűlt köréje. Ezért hajóba szállt, és egy kissé beljebb ment a parttól, a tömeg pedig a tó partján maradt. Ekkor példabeszédekben sok mindenről beszélt nekik. Így kezdte tanítását:
,,Halljátok csak! Kiment a magvető vetni. Amint vetett, némely szem az útfélre esett. Odaszálltak az égi madarak, és fölcsipegették. Némely mag köves helyre esett, ahol nem volt elég talaja. Itt hamar kikelt, mert nem jutott mélyen a földbe. Amikor azonban kisütött a nap, megperzselődött, és mivel nem volt elég erős gyökere, elszáradt. Némely mag pedig tövisek közé hullott. Amint a tövisek felnőttek, elfojtották, úgyhogy nem hozott termést. A többi mag jó földbe hullott, kikelt, felnőtt, és harmincszoros, hatvanszoros, sőt százszoros termést hozott." Jézus így fejezte be szavait: ,,Akinek füle van, hallja meg!" *
Amikor egyedül maradt, tanítványai és a tizenkét apostol megkérdezték tőle, mi a példabeszéd értelme. Így válaszolt nekik:
,,Nem értitek ezt a példabeszédet? Hogyan fogjátok a többi példabeszédet megérteni? A magvető az, aki az igét hirdeti. Azok, akikben útfélre hull a tanítás, meghallgatják ugyan, de rögtön jön a sátán, és kitépi szívükből az elvetett igét. Azok, akiknél köves talajra hullt a mag, amikor hallják a tanítást, szívesen hajlanak rá; de nem ver bennük gyökeret, mert (állhatatlanok), csak a pillanatnak élnek. Ezért, ha szorongatás vagy üldözés éri őket az Isten igéje miatt, hamarosan meginognak. Azok pedig, akikben tövisek közé esik (az Isten igéje), meghallgatják ugyan a tanítást, de a világi gondok, a csalóka gazdagság és a többi földi szenvedély rabul ejtik őket; és elfojtják az igét, úgyhogy nem hoz bennük gyümölcsöt.
Végül vannak olyanok, akikben az ige jó földbe hullott. Hallják a tanítást, magukévá is teszik, és harmincszoros, hatvanszoros, sőt százszoros termést hoznak."
Ezek az evangélium igéi.


EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK
32. A PÁPÁKRÓL VAGY LELKIPÁSZTOROKRÓL
Pap: Kérjük, testvéreim, Krisztus Urunkat, a jó Pásztort, hogy mutassa meg szeretetét irántunk, és hallgassa meg kéréseinket!
Lektor: 1. Urunk, te vagy a pásztorok fejedelme: ne hagyd Egyházadat szent és kiváló lelkipásztorok nélkül!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
2. Aki nyájadat Péterre és utódaira bíztad, add, hogy N. pápánk az apostoli lelkű szent főpapok nyomdokait kövesse!
3. Aki jóságosan tanítod és neveled a népeket, ne engedd, hogy a világ elveszítse érzékét a lelki táplálék iránt!
4. Aki ismered tieidet, ne engedd, hogy egy is elvesszen azok közül, akikért véredet ontottad!
5. Aki válladra veszed a gyengét, és felkutatod az elveszett bárányt, erősítsd meg gyenge hitünket, és térítsd vissza magadhoz azokat, akik elhagytak téged!
(6. Aki életedet adtad juhaidért, öleld szent Szívedre N.-t és többi elhunyt testvérünket!)
Pap: Urunk, Jézus Krisztus, hallgasd meg néped kéréseit, és örvendeztesd meg nyájadat a pásztorok gondosságával, a pásztorokat pedig a rájuk bízott lelkek engedelmességével! Aki élsz és uralkodol mindörökkön örökké.
Hívek: Ámen.

vagy
33. AZ EGYHÁZTANÍTÓKRÓL
Pap: Kérjük, testvéreim, a mindenható Istent, minden világosság Atyját, hogy teljesítse igazságra éhező és szomjazó hívei kéréseit!
Lektor: 1. Adj, Urunk, Egyházadnak bölcs tanítókat és apostoli lelkületű hithirdetőket, hogy a világ egyre jobban megismerje szent Fiad evangéliumát!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
2. Add, hogy megszűnjék az írástudatlanság a földön, és a Szentírás ismeretében is gyarapodjanak a népek!
3. Támassz hívő szakembereket az emberi tudás minden ágában neved dicsőségére és a lelkek javára!
4. Add, hogy a szülők meg ne feledkezzenek ígéretükről, amelyet megkeresztelt gyermekeik vallásos nevelésére tettek!
5. Ne engedd, hogy világi tanulmányainkban előre haladva elhanyagoljuk a szentek tudományát: az imádságos lelkületet és az emberszeretet gyakorlását!
(6. Nyisd meg az igazság kapuit N. testvérünknek és minden megholt hívednek!)
Pap: Istenünk, te kiapadhatatlan fényességben lakozol. Gyarapítsd híveidet minden ismeretben, és add meg nekik Szentlelked segítségét, hogy életükkel tanúskodjanak a te igazságodról! Krisztus, a mi Urunk által.
Hívek: Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: tanulmányainkban, egyháztanítókról, példabeszédekben, írástudatlanság, megperzselődött, könyvtekercsben, lelkipásztorok, kiapadhatatlan, cserépedényben, alattomosságot, fölcsipegették, korintusiakhoz, tulajdonítsuk, meghallgatják, emberszeretet, elhanyagoljuk, gyarapodjanak, hithirdetőket, harmincszoros, gondosságával, feledkezzenek, szakembereket, megkeresztelt, állhatatlanok, tanúskodjanak, példabeszédet, testvérünknek, hatvanszoros, testvérünket, evangéliumát, megnyitottad, világosságot, fényességben, örvendeztesd, felragyogjon, igazságodról, gyalázatos alattomosságot, jóakaratú embereknek, sötétségből támadjon, kincset azonban, rendkívüli erőt, könyvtekercsben rólam, nagy közösségben, magvető vetni, kissé beljebb, tömeg pedig, útfélre esett, tövisek felnőttek, tizenkét apostol, példabeszéd értelme, többi példabeszédet, igét hirdeti, Brindisi Szent Lőrinc, SZENTLECKE Szent Pál, Jézus Krisztust, Mivel Isten, Jézus Krisztus, VÁLASZOS ZSOLTÁR, EVANGÉLIUM Szent Márk, Amikor Jézus, EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK, PÁPÁKRÓL VAGY LELKIPÁSZTOROKRÓL, Krisztus Urunkat, Szívedre,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
képre írva  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Egy lelki imádság  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Julian Brass gondolata  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Csak a fogyatkozás látható  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Neked tudnod kell  Szép estét  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Szép álmokat!  Akarat  Julian Brass gondolata  A televizió nem a kultúrát kép...  Png férfi  Png ház  Facebookon kaptam  Nem számIt  Elköszönt  Png csokor  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Leonardo da Vinci gondolata  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Régi emberek, akikre máig büsz...  Garai Gábor - Takarítás  Szép napot kívánok  A jó emberek mindig szépek mar...  Zilahy Lajos gondolata  Akarat  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Próbálj meg ...  A jó emberek mindig szépek mar...  Irgalom és ítélet  Reménység és erő Krisztustól e...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Mi lenne ha  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Egy lelki imádság  Jó éjszakát  Még csak most kezdődik a nap  Csak a fogyatkozás látható  A sors  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Egy hatékony szolga  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Radikális szeretet  Akarat  Bertolt Brecht -től idézet  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Neked tudnod kell  Gonosz démon-álarc  Próbálj meg ...  Garai Gábor - Takarítás  Egy hatékony szolga  Jónás Tamás – Végtelen b...  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Alvó cicák  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Png virág  Szép estét kedves látogatóimna...  A televizió nem a kultúrát kép...  Nem méltó hozzád  Png fotel  Facebookon kaptam Annuska bar...  Aki nem dolgozik, ne is egyék 
Bejegyzés Címkék
gyalázatos alattomosságot, jóakaratú embereknek, sötétségből támadjon, kincset azonban, rendkívüli erőt, könyvtekercsben rólam, nagy közösségben, magvető vetni, kissé beljebb, tömeg pedig, útfélre esett, tövisek felnőttek, tizenkét apostol, példabeszéd értelme, többi példabeszédet, igét hirdeti, elvetett igét, pillanatnak élnek, világi gondok, csalóka gazdagság, többi földi, evangélium igéi, pásztorok fejedelme, apostoli lelkű, világ elveszítse, lelki táplálék, elveszett bárányt, pásztorok gondosságával, pásztorokat pedig, rájuk bízott, mindenható Istent, világ egyre, emberi tudás, lelkek javára, szentek tudományát, imádságos lelkületet, emberszeretet gyakorlását, igazság kapuit, tanulmányainkban, egyháztanítókról, példabeszédekben, írástudatlanság, megperzselődött, könyvtekercsben, lelkipásztorok, kiapadhatatlan, cserépedényben, alattomosságot, fölcsipegették, korintusiakhoz, tulajdonítsuk, meghallgatják, emberszeretet, elhanyagoljuk, gyarapodjanak, hithirdetőket, harmincszoros, gondosságával, feledkezzenek, szakembereket, megkeresztelt, állhatatlanok, tanúskodjanak, példabeszédet, testvérünknek, hatvanszoros, testvérünket, evangéliumát, megnyitottad, világosságot, fényességben, örvendeztesd, felragyogjon, igazságodról, dicsőségének, megkérdezték, ismeretében, teljesítsem, pásztorokat, egyházadnak, sötétségből, mindörökkön, példabeszéd, szolgátokat, szentlelked, könyörgések, közösségben, tanítványai, elfojtották, álnokságban, kéréseinket, elutasítjuk, gyakorlását, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3178
  • e Hét: 8979
  • e Hónap: 42133
  • e Év: 275880
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.