Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
UEFA Szuperkupa döntő - labdarúgás
  2017-08-09 21:53:25, szerda
 
  Real Madrid - Manchester United 2:1
Ronaldo nélkül is magabiztosan nyerte meg az európai Szuperkupa-döntőt a Real Madrid. A Manchester United 0-2-nél jött vissza a meccsbe, de végül csak egy gólig és egy ziccerig jutott.
Kényelmes tempóban kezdte a két csapat a Szuperkupa-döntőt, érthetően, mert mindkettőnek ez volt az idénybeli első tétmeccse, és mert a szkopjei hőségben még ivószünet is tarkította a két félidőt.
A Real Madrid fölényben játszott az első félidőben Cristiano Ronaldo nélkül is. Bár Benzema, Isco, Bale és Modric is játszott, a Real legveszélyesebb embere Casemiro volt, aki előbb felső lécet fejelt, majd átlövésből riogatott, végül be is talált:
Későn ébredt az MU, a Real Madrid lett Európa királya.
Nyilvánvaló a különbség a Bajnokok Ligája és az Európa-liga győztese között, de nyerni akarunk" - vezette fel a szezont gyakorlatilag megnyitó európai Szuperkupa-meccset José Mourinho, a Manchester United menedzsere. Bár dicséretes volt a portugál szakember hozzáállása, az előjelek közel sem a ,,vörös ördögök" mellett szóltak: Mourinho még sohasem tudott nyeri a Real Madrid ellen, egy döntetlen mellett három vereségre futotta a kedd esti meccset megelőzően. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy a legutóbbi nyolc alkalomból hétszer spanyol csapat nyerte meg a Szuperkupát.
A statisztika persze önmagában mit sem ér, tudta ezt a Real is, amely gyorsan magához ragadta a kezdeményezést. Az első lehetőség ennek ellenére az angolok előtt adódott, a másik két nyári szerzeményhez, Victor Lindelöfhöz és Nemanja Maticshoz hasonlóan a kezdőcsapatban helyet kapó Romelu Lukaku a rosszul kijövő Keylor Navas elől fejelte el a labdát az 1. percben, a madridiak szerencséjére nem lett nagyobb veszély a helyzetből.
A spanyolok Gareth Bale révén majdnem góllal válaszoltak a manchesteri lehetőségre, a walesit azonban meglepte, hogy megtalálta őt a labda, így a kapu mellé pöckölt az ötösről.
A 16. percben Toni Kroos sarokrúgása után Casemiro a lécről visszapattanó fejessel jelezte, hogy támadásban is figyelni kell rá, ennek nyomatékosításaképpen néhány perccel később megszerezte a vezetést csapatának: bár Isco beívelését még blokkolták az MU-sok, a labda Dani Carvajalhoz került, a spanyol bekk pazarul tálalt a brazil középpályás elé, aki szép mozdulattal továbbította a labdát a bal alsóba - tegyük hozzá, erősen lesgyanús helyzetből (1-0)... A Real egyébként sorozatban a 66. tétmeccsén talált be, ez topligás futórekord.
A hajrában Karim Benzema lövése, valamint Lukaku fejese okozott némi riadalmat, újabb gól azonban nem született a szünet előtt, amelyre megérdemelten mehetett Zinédine Zidane legénysége egygólos előnnyel.
A második félidőre már Marcus Rashford is kifutott a pályára, Jesse Lingardot váltotta. Az angol támadó nagy kedvvel vetette be magát a játékba, szegényt Carvajalt úgy megkeverte, hogy a Real védője bizonyára azt hitte, ismét Martiallal van dolga.
Bár a cselsorozat zseniális volt, sokra nem ment vele az MU, nem úgy, mint az ellenfél Isco és Bale kényszerítőjével: a két madridi nagyszerű összjátékát követően előbbi kapta meg a labdát hat méterre a kaputól, és nem is hibázta el a ziccert, higgadtan a bal alsóba lőtt (2-0).
A manchesteriek szinte rögtön egyenlíthettek volna, Paul Pogba azonban nagy helyzetben nem túl jó fejessel tesztelte Navast, Lukaku viszont még ennél is nagyobb helyzetet hibázott el, amikor a kipattanót az égbe bombázta.
Nem sokon múlt, hogy Bale újabb góllal lezárja a trófea sorsát, a walesi azonban a lécre bombázott, ez pedig különösen fájó lehetett a Madridnak, mivel az újabb helyzetét már nem hibázta el Lukaku: Matics lövését rossz helyre ütötte Navas, pont a középen ólálkodó belga elé, aki közeli találatával visszahozta a manchesteri reményeket (2-1). Lukaku egyébként az ötödik belga játékos, aki betalált egy európai Szuperkupa-meccsen.
A szépítés után fellelkesült Mourinho együttese, érezte is Zidane, hogy frissítenie kell csapatán, így beküldte Marco Asensiót és Lucas Vázquezt is. A hajrára ennek ellenére kissé leült a játék, ivószünet, valamint ápolás miatt is állt a játék, így a manchesteriek nem tudtak igazán lendületbe jönni. Esély így is adódott az egyenlítésre, viszont Rashford ziccerénél Navas - némiképp jóvátéve korábbi hibáját - óriási bravúrral az alapvonalon túlra tolta a labdát.
A hajrában - melyben már a csereként beállt Cristiano Ronaldo is részt vett - itt is, ott is akadt lehetőség, de a gól elmaradt, így a Real Madrid nyerte meg az európai Szuperkupát, története során negyedszer. Zidane lett az első, aki játékosként és vezetőedzőként is két alkalommal hódította el a trófeát, míg a Real sorozatban 11. nemzetközi döntőjét vívta meg sikerrel - legutóbb 2000-ben, a Boca Juniors elleni Interkontinentális kupán vallott kudarcot.
Mourinho tehát negyedik európai Szuperkupa-meccsét is elbukta, és továbbra is nyeretlen korábbi csapata ellen. A kudarc feledtetésére nem kell sokat várnia, a Manchester United vasárnap a West Ham United ellen kezdi meg a Premier League 2017-2017-as kiírását. Az európai Szuperkupát címvédőként mindössze harmadik együttesként megnyerő Real legközelebb az FC Barcelona elleni spanyol Szuperkupa-találkozókon lép pályára.

EURÓPAI SZUPERKUPA
REAL MADRID (spanyol)-MANCHESTER UNITED (angol) 2-1 (1-0)
Szkopje, II. Philipposz Nemzeti Stadion. Vezette: Gianluca Rocchi (olasz)
Real Madrid: K. Navas - Carvajal, Varane, S. Ramos, Marcelo - Modric, Casemiro, Isco (Lucas Vázquez, 74.), Kroos - Bale (Marco Asensio, 74.), Benzema (Cristiano Ronaldo, 83.). Vezetőedző: Zinédine Zidane
Manchester United: De Gea - A. Valencia, Lindelöf, Smalling, Darmian - Ander Herrera (Fellaini, 56.), Pogba, Matics - Mhitarjan, R. Lukaku, Lingard (Rashford, a szünetben). Menedzser: José Mourinho
Gólszerző: Casemiro (24.), Isco (52.), ill. R. Lukaku (62.)
Forrás: Nemzeti sport

Gólokról a videó itt megnézhető Link
 
 
0 komment , kategória:  Real Madrid - Cr. Ronaldo  
Címkék: kényszerítőjével, legveszélyesebb, kezdőcsapatban, kezdeményezést, egyenlíthettek, vezetőedzőként, feledtetésére, manchesteriek, szerencséjére, megérdemelten, szerzeményhez, gyakorlatilag, visszapattanó, továbbította, mindkettőnek, egyenlítésre, fellelkesült, együttesként, magabiztosan, találkozókon, carvajalhoz, cselsorozat, alapvonalon, összjátékát, középpályás, frissítenie, visszahozta, találatával, mozdulattal, megszerezte, manchesteri, szuperkupát, hozzáállása, legközelebb, lehetőségre, válaszoltak, európai Szuperkupa-döntőt, ziccerig jutott, idénybeli első, szkopjei hőségben, első félidőben, szezont gyakorlatilag, portugál szakember, előjelek közel, döntetlen mellett, kedd esti, legutóbbi nyolc, statisztika persze, első lehetőség, angolok előtt, kezdőcsapatban helyet, rosszul kijövő, UEFA Szuperkupa, Real Madrid, Manchester United, Cristiano Ronaldo, Bajnokok Ligája, Szuperkupa-meccset José Mourinho, Victor Lindelöfhöz, Nemanja Maticshoz, Romelu Lukaku, Keylor Navas, Gareth Bale, Toni Kroos, Dani Carvajalhoz, Karim Benzema, Zinédine Zidane, Marcus Rashford, Jesse Lingardot, Paul Pogba, Marco Asensiót, Lucas Vázquezt, Boca Juniors, West Ham United, Premier League, EURÓPAI SZUPERKUPA, REAL MADRID, MANCHESTER UNITED, Philipposz Nemzeti Stadion, Gianluca Rocchi, Lucas Vázquez, Marco Asensio, Ander Herrera, José Mourinho,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szép estét kedves látogatóimna...  Popper Péter szavai  George Gordon Lord Byron: Inez...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Reggel van  Alvó cicák  A másik dolog,  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Lóhere  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Png kislány  Png férfi  Facebookon kaptam  A sors  Facebookon kaptam Krisztinától  210 éve született a SZÓZAT meg...  Akarat  Ágai Ágnes – Csendélet  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Szívem  Nem tudhatod  Szívem tiéd  Alvó cicák  Lóhere  Kerüld el az evangélium örömén...  Akarat  Png rózsa csokor  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png kutya  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Png fotel  A boldog családok mind hasonló...  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Kerüld el az evangélium örömén...  Png kislány  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Leonardo da Vinci gondolata  Alázat  Popper Péter szavai  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Őrizkednünk kell...  Png cica  Szívem tiéd  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  A sors  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Jónás Tamás – Végtelen b...  A televizió nem a kultúrát kép...  Bertolt Brecht -től idézet  Zilahy Lajos gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Szép estét kedves látogatóimna...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  A sors  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Julian Brass gondolata  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam  Alázat  Lóhere 
Bejegyzés Címkék
európai Szuperkupa-döntőt, ziccerig jutott, idénybeli első, szkopjei hőségben, első félidőben, szezont gyakorlatilag, portugál szakember, előjelek közel, döntetlen mellett, kedd esti, legutóbbi nyolc, statisztika persze, első lehetőség, angolok előtt, kezdőcsapatban helyet, rosszul kijövő, madridiak szerencséjére, spanyolok Gareth, manchesteri lehetőségre, walesit azonban, kapu mellé, lécről visszapattanó, vezetést csapatának, labda Dani, spanyol bekk, brazil középpályás, hajrában Karim, szünet előtt, második félidőre, angol támadó, cselsorozat zseniális, ellenfél Isco, manchesteriek szinte, égbe bombázta, trófea sorsát, walesi azonban, lécre bombázott, újabb helyzetét, középen ólálkodó, manchesteri reményeket, ötödik belga, szépítés után, hajrára ennek, alapvonalon túlra, hajrában &#8211, csereként beállt, európai Szuperkupát, kudarc feledtetésére, kényszerítőjével, legveszélyesebb, kezdőcsapatban, kezdeményezést, egyenlíthettek, vezetőedzőként, feledtetésére, manchesteriek, szerencséjére, megérdemelten, szerzeményhez, gyakorlatilag, visszapattanó, továbbította, mindkettőnek, egyenlítésre, fellelkesült, együttesként, magabiztosan, találkozókon, carvajalhoz, cselsorozat, alapvonalon, összjátékát, középpályás, frissítenie, visszahozta, találatával, mozdulattal, megszerezte, manchesteri, szuperkupát, hozzáállása, legközelebb, lehetőségre, válaszoltak, sarokrúgása, lindelöfhöz, címvédőként, statisztika, játékosként, nyilvánvaló, megelőzően, futórekord, legénysége, alkalomból, szuperkupa, martiallal, megkeverte, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 949
  • e Hét: 6750
  • e Hónap: 39904
  • e Év: 273651
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.