Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
18. évközi hét péntek 08.11
  2017-08-12 07:18:43, szombat
 
  OLVASMÁNY Mózes ötödik könyvéből
Isten megkülönböztetett szeretettel szerette választott népét.
Az Egyiptomból való kivonulás után a negyvenedik esztendőben Mózes ezt a beszédet intézte a néphez: ,,Kutasd a régi időket, amelyek előtted voltak, attól a naptól kezdve, hogy Isten embert teremtett a földre! Vajon az ég egyik határától a másikig történt-e valaha ilyen nagy dolog, lehetett-e hallani hasonlót? Van-e olyan nép, amelyik hallotta az élő Istent lángok közül beszélni, ahogy te hallottad, - és életben maradt? Volt-e valaha is olyan Isten, aki megtette, hogy egy népet kivezessen egy másik nép köréből megpróbáltatásokkal, jelekkel és csodákkal, háborúsággal, erős kézzel és kinyújtott karral, nagy csapásokkal, ahogy az Úr, a ti Istenetek veletek tette Egyiptomban a szemetek láttára?
Mindezt azért tette, hogy megtudjad, hogy az Úr az Isten, és rajta kívül nincs más Isten. Az égből szavát hallatta, hogy oktasson téged; a földön hatalmas tüzet mutatott neked, és hallottad oktatását a tűz közepéből.
Mindezt azért tette, mert szerette atyáidat, és választott népévé tette utódaikat. Éppen azért az ő nagy erejével kihozott Egyiptomból, és előtted járt, hogy igen nagy és nálad erősebb nemzeteket eltöröljön utadból, és téged vigyen be a helyükre, és nektek adja földjüket birtokul, ahogyan ezt ma láthatod.
Tudd meg hát és vésd szívedbe, hogy fönn az égben és lenn a földön az Úr az Isten, senki más! Tartsd meg parancsait és törvényeit, amelyeket ma parancsolok neked, hogy jól menjen sorod, és majd utánad gyermekeidnek is, és hogy sokáig élj azon a földön, amelyet az Úr, a te Istened neked ad örökre!"
Ez az Isten igéje.
MTörv 4,32-40

VÁLASZOS ZSOLTÁR
Válasz: Szüntelenül arra gondolok, * amit értünk tettél. 12a. vers.
Előénekes: Istenem tetteiről megemlékezem, * emlékezem kezdettől adott csodáidról.
Elmélkedem minden művedről, * nagyszerű tetteidről gondolkodom.
Hívek: Szüntelenül arra gondolok, * amit értünk tettél.
E: Isten, szent a te utad, * ki olyan nagy isten, mint a mi Istenünk?
Te vagy az Isten, aki csodákat tehet, * megismertetted hatalmadat a népek között.
H: Szüntelenül arra gondolok, * amit értünk tettél.
E: Megváltottad népedet erős karoddal, * Jákob és József nemzetségét.
Népedet mint nyájat vezetted * Mózes és Áron keze által.
H: Szüntelenül arra gondolok, * amit értünk tettél.
Zsolt 76,12-13.14-15.16 és 21

ALLELUJA
Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, * mert övék a mennyek országa. Mt 5,10 - 7 b. tónus.

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Aki követni akarja Jézust, vegye fel keresztjét!
Egy alkalommal Jézus így szólt tanítványaihoz:
Ha valaki követni akar engem, tagadja meg magát, vegye föl keresztjét, és kövessen! Mert mindaz, aki meg akarja menteni életét, elveszíti azt; és aki énérettem elveszíti életét, megtalálja azt.
Mert mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri is, de a lelke kárt szenved? Mit is adhatna az ember cserébe saját lelkéért?
Az Emberfia pedig el fog jönni Atyjának dicsőségében, angyalai kíséretében, és megfizet mindenkinek tettei szerint.
Bizony, mondom nektek: Az itt állók közül néhányan nem halnak meg, amíg meg nem látják az Emberfiát, amint eljön országában.
Ezek az evangélium igéi.
Mt 16,24-28

EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK
Pap: Imádjuk Krisztus Urunkat, aki kereszthalála által feláldozta magát értünk a mennyei Atyának, hogy megszabadítson minket bűneinktől!
Lektor:. Urunk, te véred kiontásával szentesítetted az új és örök szövetséget: add, hogy mindig hűségesek maradjunk hozzád!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
2. Urunk, te vállaltad értünk a szenvedést és a kereszthalált: add, hogy mi se vonakodjunk elfogadni és hordozni életünk keresztjeit!
Hívek: Kérünk téged...
3. Urunk, te megígérted, hogy örök életre szökellő vízforrást ajándékozol nekünk: áraszd ki Szentlelkedet minden emberre!
Hívek: Kérünk téged...
4. Urunk, te elküldted tanítványaidat, hogy hirdessék a kereszt üdvözítő erejét: add, hogy mi is keresztedből merítsünk erőt szenvedéseink elviselésére!
Hívek: Kérünk téged...
5. Urunk, te kereszted és feltámadásod által eltörölted minden vétkünket: add, hogy eltöltsön bennünket a Szentlélek vigasztalása!
Hívek: Kérünk téged...
(6. Urunk, te kiérdemelted híveid számára a feltámadást és az örök dicsőséget: add, hogy elhunyt testvéreink elnyerjék ígéreteid teljesülését!
Hívek: Kérünk téged...)
Pap: Istenünk, a kereszt botránya megmutatta számunkra örök bölcsességedet és irántunk való végtelen szeretetedet. Engedd, hogy mindig bizakodó lélekkel dicsekedjünk Krisztus keresztjével. Aki él és uralkodik mindörökkön örökké.
Hívek: Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: szentesítetted, megszabadítson, megismertetted, tanítványaidat, tanítványaihoz, bölcsességedet, gyermekeidnek, kereszthalált, szentlelkedet, szenvedéseink, kereszthalála, dicsőségében, háborúsággal, megemlékezem, keresztedből, szeretetedet, dicsekedjünk, keresztjével, teljesülését, kiérdemelted, feltámadásod, vigasztalása, elviselésére, megváltottad, nemzetségét, szüntelenül, csapásokkal, kíséretében, könyörgések, ajándékozol, mindenkinek, gondolkodom, testvéreink, szeretettel, egyiptomból, feltámadást, negyvenedik esztendőben, beszédet intézte, régi időket, naptól kezdve, másikig történt-e, népet kivezessen, szemetek láttára, égből szavát, földön hatalmas, népek között, mennyek országa, alkalommal Jézus, egész világot, lelke kárt, ember cserébe, evangélium igéi, OLVASMÁNY Mózes, VÁLASZOS ZSOLTÁR, EVANGÉLIUM Szent Máté, EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK, Imádjuk Krisztus Urunkat,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Latinovits Zoltán tollából  Martin Buber, A haszidim meséi  Azért kaptad  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívek  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Szép álmokat!  Horváth Szilvia tollából  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Hamvas Béla  Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  Szép estét  Már Gárdonyi Géza is méltatta  képre írva  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam  Jó nap volt  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Erdei gyöngyvirág  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  Bornyi Veronika haiku verse  Szabó T. Anna - Pitypang  képre írva  Jó éjszakát  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Somlyó Zoltán - Orgonával  Jázmin  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Paul David Tripp Április 14  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Nagy és kis csodák  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Szép estét kedves látogatóimna...  Egyszerű  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 13  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  József Attila - Kopogtatás nél...  Jan Twardowski - Siessünk  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Paul Éluard - És egy mosoly  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Hamvas Béla  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Ma van a magyar költészet napj...  Bornyi Veronika haiku verse  Facebookon kaptam  Egy tavasz  Emlékezz  Nevelőszülőkhöz adták,  Kertem  Latinovits Zoltán tollából  képre írva  Facebookon kaptam  Magamnak  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Márai Sándor tollából  Borzasztó  Minden tavaszból őrizz..  Előfordul, hogy  Emlékezz  Egy gondolat  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Egy gondolat  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Hamvas Béla  Facebookon kaptam  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  képre írva  Különleges  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
negyvenedik esztendőben, beszédet intézte, régi időket, naptól kezdve, másikig történt-e, népet kivezessen, szemetek láttára, égből szavát, földön hatalmas, népek között, mennyek országa, alkalommal Jézus, egész világot, lelke kárt, ember cserébe, evangélium igéi, mennyei Atyának, kereszt üdvözítő, örök dicsőséget, kereszt botránya, szentesítetted, megszabadítson, megismertetted, tanítványaidat, tanítványaihoz, bölcsességedet, gyermekeidnek, kereszthalált, szentlelkedet, szenvedéseink, kereszthalála, dicsőségében, háborúsággal, megemlékezem, keresztedből, szeretetedet, dicsekedjünk, keresztjével, teljesülését, kiérdemelted, feltámadásod, vigasztalása, elviselésére, megváltottad, nemzetségét, szüntelenül, csapásokkal, kíséretében, könyörgések, ajándékozol, mindenkinek, gondolkodom, testvéreink, szeretettel, egyiptomból, feltámadást, parancsolok, egyiptomban, mindörökkön, negyvenedik, vonakodjunk, keresztjeit, szövetséget, esztendőben, kiontásával, eltöröljön, választott, szenvedést, megmutatta, elmélkedem, szentlélek, keresztjét, tetteidről, igazságért, szenvednek, evangélium, törvényeit, alkalommal, megtalálja, csodáidról, bűneinktől, feláldozta, dicsőséget, vízforrást, országában, megígérted, kinyújtott, eltörölted, kivezessen, hatalmadat, nemzeteket, parancsait, hűségesek, kereszted, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1977
  • e Hét: 8667
  • e Hónap: 21343
  • e Év: 255090
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.