|
2021-02-27 07:54:46, szombat
|
|
|
Férjemnek készült ajándékba ez az oldalas, ezúttal most nem egy
extravagáns menüvel rukkoltam elő, hanem egy hagyományos étellel:
fokhagymás sült oldalassal.
Hozzávalók:
- kb. 1-1,5 kg oldalas, szeletekre vágva (nálunk mangalica),
- 1-2 nagy fej fokhagyma, pucolva, gerezdekre szedve, ízlés szerint,
- só,
- disznózsír
Elkészítés:
1. Egy nagy vasedényben sok zsírt olvasztottam.
Ebbe tettem a besózott húsdarabokat.
2. Ha szükséges, olvasszunk még bele zsírt.
Annyit szoktam tenni bele, amennyi majdnem ellepi a húst.
Öntök hozzá kevés vizet is, így már szinte teljesen be van
fedve a hús.
3. A fokhagymagerezdeket egészben hagytam
és beleszórtam az edénybe.
4. Először lefedve, majd fedő nélkül, nagyon alacsony lángon
kb. 5-5,5 órán át főztem-sütöttem. (Ha sütőben készül, akkor
90-100 fokon készítjük.) Mikor már szép lett a hús színe, a
csont kiesik, kimozdul belőle, és már csak zsírja volt, víz nem,
akkor lezártam a gázt és kiszedtem az oldalast.
Omlós, ízletes húst kaptam. A zsír pedig egy nagyobb edénybe
kiöntve ment a hűtőbe, hogy később majd friss kenyérre kenjük.
|
|
|
0 komment
, kategória: Gasztronómia 3. |
|
Címkék: olvasztottam, húsdarabokat, extravagáns, hagyományos, beleszórtam, vasedényben, hozzávalók, olvasszunk, elkészítés, disznózsír, gerezdekre, oldalassal, szeletekre, fokhagymás, mangalica, fokhagyma, kiszedtem, szükséges, készítjük, rukkoltam, ajándékba, férjemnek, alacsony, lezártam, kenyérre, oldalast, sütöttem, besózott, teljesen, egészben, kimozdul, először, amennyi, edénybe, szoktam, majdnem, hagyományos étellel, nagy vasedényben, besózott húsdarabokat, zsír pedig, nagyobb edénybe,
|
|
|
|
hagyományos étellel, nagy vasedényben, besózott húsdarabokat, zsír pedig, nagyobb edénybe, olvasztottam, húsdarabokat, extravagáns, hagyományos, beleszórtam, vasedényben, hozzávalók, olvasszunk, elkészítés, disznózsír, gerezdekre, oldalassal, szeletekre, fokhagymás, mangalica, fokhagyma, kiszedtem, szükséges, készítjük, rukkoltam, ajándékba, férjemnek, alacsony, lezártam, kenyérre, oldalast, sütöttem, besózott, teljesen, egészben, kimozdul, először, amennyi, edénybe, szoktam, majdnem, hagytam, ízletes, nagyobb, lefedve, szerint, menüvel, pucolva, étellel, oldalas, ezúttal, kiöntve, készült, sütőben, szinte, belőle, később, hűtőbe, kiesik, kenjük, ellepi, annyit, lángon, tettem, szedve, zsírja, főztem, nagyon, készül, kaptam, nélkül, nálunk, mikor, fedve, akkor, színe, fokon, zsírt, csont, ízlés, vágva, friss, hanem, tenni, pedig, öntök, vizet, kevés, hozzá, omlós, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
74 db bejegyzés |
e év: |
581 db bejegyzés |
Összes: |
34592 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 356
- e Hét: 7927
- e Hónap: 30194
- e Év: 162748
|
|
|