Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
19. évközi hét csütörtök 08.17
  2017-08-17 09:28:09, csütörtök
 
  OLVASMÁNY Józsue könyvéből
A választott nép megérkezik az ígéret földjére, és száraz lábbal átkel a Jordán folyón.
Mózes halála után az Úr így szólt Józsuéhoz: ,,Mától fogva felmagasztallak az egész nép előtt: Tudják meg, hogy veled leszek, mint ahogy Mózessel is voltam. Add ki a parancsot a Szövetség ládáját vivő papoknak, hogy álljanak meg a vízben, ha eljutnak a Jordán partjához!"
Józsue ekkor így szólt a néphez: ,,Jöjjetek ide, és halljátok az Úrnak, a ti Isteneteknek szavát!" Majd így folytatta: ,,Abból fogjátok megtudni, hogy az Úr, az élő Isten közöttetek van, és elűzi színetek elől a kananeusokat, hogy íme, az egész földkerekség Urának Szövetségládája előttetek megy át a Jordánon. Amint a papok, akik az Úrnak, a földkerekség Istenének ládáját viszik, talpukkal a Jordán folyó vizét érintik, a lefelé folyó víz lefolyik és elfogy, a felülről jövő pedig egy tömegben megáll."
A nép tehát elindult sátraiból, hogy átkeljen a Jordánon, a Szövetség ládáját vivő papok pedig előttük mentek. Éppen aratás ideje volt, és a Jordán vize teljesen betöltötte a medrét. Amint a papok beléptek a Jordánba, és lábukat bemártották a vízbe, a felülről jövő víz egy helyben megállott, és Adom városától egészen Szártánig úgy feltornyosodott, mintha gátak között lenne; a lefelé folyó víz pedig lefolyt a Puszta tengerébe, amelyet most Holt-tengernek neveznek, míg egészen el nem fogyott. Ekkor a nép átment Jerikó felé, míg a Szövetség ládáját vivő papok száraz talajon mozdulatlanul álltak a Jordán közepén, és az egész nép átkelt a száraz folyómedren.
Ez az Isten igéje.
Józs 3,7-10a.11.13-17

VÁLASZOS ZSOLTÁR
Válasz: Alleluja. 1. szám.
Előénekes: Amikor Izrael kivonult Egyiptomból, * a barbár nép közül Jákob háza,
akkor lett Júda az ő szentélye, * és Izrael az ő országa.
Hívek: Alleluja.
E: Ezt látva meghátrált a tenger árja, * és a Jordán vize visszafordult,
a nagy hegyek, mint a kosok ugrándoztak, * és a halmok, mint a kis bárányok.
H: Alleluja.
E: Mi lelt téged, tenger, hogy meghátráltál, * és téged, Jordán vize, hogy megfordultál?
Ti, hegyek, miért ugrándoztok, mint a kosok, * és ti, halmok, mint a kis bárányok?
H: Alleluja.
Zsolt 113a,1-2.3-4.5-6

ALLELUJA
Ragyogtasd szolgád fölé arcodat, * igazságaidra taníts meg engem! Zsolt 118,135 - 6. tónus.

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Bocsássunk meg egymásnak, ahogy Isten is megbocsát nekünk!
Abban az időben Péter odament Jézushoz, és megkérdezte: ,,Uram, ha vétkezik ellenem testvérem, hányszor kell megbocsátanom neki? Talán hétszer?" Jézus így felelt: ,,Nem mondom, hogy hétszer, hanem hetvenszer hétszer.
A mennyek országa olyan, mint amikor egy király el akart számolni szolgáival. Amikor elkezdte, odahozták egyik adósát, aki tízezer talentummal tartozott. Mivel nem volt miből megfizetnie, az úr megparancsolta, hogy adják el őt, a feleségét, a gyermekeit, és mindenét, amije csak van, és így törlessze adósságát. De a szolga leborult előtte, és úgy kérlelte: Légy türelemmel irántam, mindent megfizetek.- Az úr szíve megesett a szolgán: szabadon bocsátotta őt, sőt még az adósságát is elengedte.
A szolga kiment, és találkozott egyik szolgatársával, aki neki száz dénárral tartozott. Elkapta és fojtogatni kezdte: - Add meg, amivel tartozol! - Szolgatársa térdre hullott előtte, és kérlelte: - Légy türelmes irántam, mindent megfizetek! - De ő nem engedett, hanem ment, és börtönbe vetette, míg meg nem fizeti tartozását.
Amikor szolgatársai látták a történteket, nagyon elszomorodtak. Elmentek és elbeszélték uruknak. Akkor az úr magához hívatta őt, és így szólt hozzá: - Te, gonosz szolga! Amikor kérleltél, én minden tartozásodat elengedtem neked. Nem kellett volna neked is megkönyörülnöd szolgatársadon, mint ahogy én megkönyörültem rajtad? - És az úr nagy haraggal átadta őt az őröknek, míg meg nem fizet mindent, amivel tartozik.
Az én mennyei Atyám is így tesz veletek, ha tiszta szívből meg nem bocsát mindegyiktek a testvérének."
Amikor Jézus ezt a tanítását befejezte, elindult Galileából, és Júdea vidékére ment a Jordánon túlra.
Ezek az evangélium igéi.
Mt 18,21-19,1

Imádság
Add Uram, hogy egyek legyünk minden testvérünkkel, a legtávolabbiakkal is, azokkal is, akikkel másképp bánsz, mint velünk. Te taníts minket szeretetre, hadd kamatoztassuk adottságainkat hátrányos helyzetben lévő testvéreink javára.
Add, hogy testvér módjára szeressük őket, hogy megosszuk velük minden javunkat, eléjük sietve felkínáljuk nekik, és könyörögjünk, hogy fogadják el.
Boldog Charles de Foucauld

EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK
Pap: Kérjük, testvéreim, bízó lélekkel az Atyaisten irgalmát magunknak, valamint távol lévő és gondokkal küzdő testvéreinknek!
Lektor: 1. Hogy a keresztényeket megerősítse hitük állhatatosságában és egységében, kérjük Urunkat!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
2. Hogy minden népnek megadja a szeretetben és az igazságban gyökerező békét és igaz egyetértést, kérjük Urunkat!
Hívek: Kérünk téged...
3. Hogy ébresszen papi és szerzetesi hivatásokat a lelkekben, és küldjön sok munkást szőlőjébe, kérjük Urunkat!
Hívek: Kérünk téged...
4. Hogy ifjúságunk megőrizze a tisztaság erényét, a családok pedig békében és egyetértésben éljenek, kérjük Urunkat!
Hívek: Kérünk téged...
5. Hogy mindnyájunkat, akik ebben a közös áldozatbemutatásban részt veszünk, és távol lévő testvéreinket is elvezessen országába, kérjük Urunkat!
Hívek: Kérünk téged...
(6. Hogy elhunyt N. testvérünket [nővérünket] viszontláthassuk a boldog feltámadás dicsőségében, kérjük Urunkat!
Hívek: Kérünk téged...)
Pap: Urunk, tekints megengesztelődve hozzád könyörgő népedre, amely nélküled nem maradhat meg, és ezért irgalmadban bizakodik! Állj mellette bőkezű jóságoddal, és úgy engedd boldogulni itt a földön, hogy elnyerje az örök életet. Krisztus, a mi Urunk által.
Hívek: Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: megengesztelődve, viszontláthassuk, felmagasztallak, szövetségládája, feltornyosodott, szolgatársadon, testvéreinknek, megkönyörültem, adottságainkat, megkönyörülnöd, szolgatársával, megparancsolta, keresztényeket, testvéreinket, egyetértésben, mindnyájunkat, megbocsátanom, elszomorodtak, kamatoztassuk, visszafordult, testvérünkkel, mozdulatlanul, meghátráltál, földkerekség, megfordultál, mindegyiktek, tartozásodat, igazságaidra, dicsőségében, kananeusokat, könyörögjünk, isteneteknek, szolgatársai, testvérünket, ugrándoztok, szolgatársa, ígéret földjére, egész földkerekség, földkerekség Istenének, lefelé folyó, felülről jövő, tömegben megáll, papok beléptek, helyben megállott, száraz folyómedren, tenger árja, nagy hegyek, kosok ugrándoztak, időben Péter, mennyek országa, szolga leborult, szolga kiment, OLVASMÁNY Józsue, Urának Szövetségládája, VÁLASZOS ZSOLTÁR, Amikor Izrael, EVANGÉLIUM Szent Máté, Amikor Jézus, Boldog Charles, EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Ez a miénk!  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Minden jónak végeszakad egysze...  Jóga férfiaknak  Mélységes szomorúsággal  Szép estét kedves látogatóimna...  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Atyám !  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  ...és mégis ráismersz  Facebookon kaptam  Meghitt estéken . . .  Az embernek fiatal korában van  Kezdet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Akinek vaj van a fején...  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  Szent-Györgyi Albert gondolata  Ne engedd el kezem!  Evan Esar tollából  Törött csészék  Házi botox  Nyíljatok meg  Rochefoucauld - a bölcs  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Könnyáztatta asszonysorsok  Szép estét kedves látogatóimna...  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Facebookon kaptam  Éljen a magyar szabadság!  Szent-Györgyi Albert gondolata  A magukat nyílt és őszinte emb...  Cicus virággal  Facebookon kaptam  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Alvó baby  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Kokárda  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Házi botox  Sajnos ezt elBalogozták  Facebookon kaptam  képre írva Március 15 -re emlé...  képre írva Március 15 -re emlé...  Akinek vaj van a fején...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Dóró Sándor: Tétova lét  Március 15 emlékére virágba bo...  Facebookon kaptam  Ibolya  Facebookon kaptam  Törött csészék  Az embernek fiatal korában van  William Shakespeare-től idéze...  Facebookon kaptam  Csendes éjszakán  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A gyomorrontás tojással is kez...  Facebookon kaptam  A magukat nyílt és őszinte emb...  Őri István - Dal az életről  Szép estét kedves látogatóimna...  Evan Esar tollából  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Facebookon kaptam  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Rochefoucauld - a bölcs  képre írva Március 15 -re emlé...  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Facebookon kaptam  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Por  A gyomorrontás tojással is kez...  Fújjad márciusi szél . . .  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Heltai Jenő: Szabadság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
ígéret földjére, egész földkerekség, földkerekség Istenének, lefelé folyó, felülről jövő, tömegben megáll, papok beléptek, helyben megállott, száraz folyómedren, tenger árja, nagy hegyek, kosok ugrándoztak, időben Péter, mennyek országa, szolga leborult, szolga kiment, tanítását befejezte, evangélium igéi, keresztényeket megerősítse, igazságban gyökerező, tisztaság erényét, családok pedig, boldog feltámadás, örök életet, megengesztelődve, viszontláthassuk, felmagasztallak, szövetségládája, feltornyosodott, szolgatársadon, testvéreinknek, megkönyörültem, adottságainkat, megkönyörülnöd, szolgatársával, megparancsolta, keresztényeket, testvéreinket, egyetértésben, mindnyájunkat, megbocsátanom, elszomorodtak, kamatoztassuk, visszafordult, testvérünkkel, mozdulatlanul, meghátráltál, földkerekség, megfordultál, mindegyiktek, tartozásodat, igazságaidra, dicsőségében, kananeusokat, könyörögjünk, isteneteknek, szolgatársai, testvérünket, ugrándoztok, szolgatársa, megerősítse, egyiptomból, bemártották, ugrándoztak, egyetértést, szeretetben, irgalmadban, hivatásokat, testvérének, megfizetnie, megkérdezte, felkínáljuk, talentummal, könyörgések, testvéreink, elbeszélték, történteket, találkozott, folyómedren, bocsássunk, helyzetben, egységében, elvezessen, közöttetek, megfizetek, betöltötte, szeretetre, elengedtem, gyermekeit, igazságban, nővérünket, szolgáival, testvéreim, jóságoddal, választott, meghátrált, ifjúságunk, megérkezik, bocsátotta, galileából, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 747
  • e Hét: 4337
  • e Hónap: 25020
  • e Év: 227933
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.