Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mindenben a Kárpát medence járt az élen...
  2013-04-15 21:37:30, hétfő
 
   
  Magyar őstörténeti válogatás 2. rész

Írta: Szabó Orsolya

Nemzeti szempontból tudnunk kell, hogy a magyar származástudat új megfogalmazásának korát éljük, mely nélkül a nemzeti önismeret és önbecsülés nem létezik. Össze kell gyűjtenünk mindazon
1. nyelvi, 2. embertani, 3. régészeti, 4. műveltségi, 5. népzenei adatokat melyek alapján az igazságot tisztázhatjuk, s végre a magyarellenes finnugor tévtant az őt megillető helyre, a szemétdombra vethetjük.
Érdemes idézni Glatz Ferenc írását a Magyarok Krónikája c. műből melyben a Tudományos Akadémia elnöke a következőket írta a magyar nemzet őseiről: "Ezek a primitív hordák, akiknél a gyermek és nőgyilkosság régi tradíció...görbe lábú gyilkosok, primitív hordák, nyelvük nem lévén, a sokkal műveltebb szláv törzsek szavait lopták el..."


Lássuk hát, mit is tanítanak Európa egyetemein erről az időszakról és mi az, ami nyugaton köztudott, s amiről a mi akadémiánk úgy hallgat, mint a sír...

Az őskőkor és az új kőkor emlékei - a Kárpát medencében a nyugati tudósok ismertetésében a következőket tartalmazza:

1. Az ősember egyik legfontosabb szerszámának alapanyaga az obszidián volt, melynek eddig feltárt lelőhelyei Tarcal, Tokaj, és a Hont megyei Csitár község határában voltak. A feltárások igazolják hogy ezeken a helyeken KŐIPARTELEPEK voltak, ami a kő tömeges felhasználását bizonyítja. Ez a tény már önmagában is nagyon nagy tömegű lakosságot jelent. Angol régészek megállapítása szerint az obszidián-út, a só-út, a borostyán-út, kagyló-út innen indult ki, a Kárpát-medencéből, és jutott el Európa minden lakott helységébe. Ezen utak összefutása és találkozása a Kárpát medencében a tömegek által legsűrűbben lakott terület volt.
Európa legsűrűbben lakott területe a Kárpát medence volt már ebben az időben!! (Mit is tanít nekünk a Magyar Tudományos Akadémia, azt hogy a Kárpát medence ez időben üres volt és jóformán lakatlan, csak szlávok laktak itt...)

A nemzetközi tudományos kutatás (a magyar helyett) lépésről lépésre tisztázza, hogy a fémekről elnevezett korszakok is a Kárpát medencéből indultak ki - különös tekintettel arra, hogy Európában először itt voltak ércfeltárások, majd később a Cseh medencében.
A rézkor kezdetén egész Európában csak az alábbi helyeken folytattak bányászatot John Dayton kutató megállapítása szerint.
1. Körmöczbánya (Nyitra) arany, ezüst, antimon
2. Selmeczbánya (Nyitra) ezüst
3. Nagybánya (Szatmárnémeti) arany, ezüst
4. Felsőbánya (Szatmárnémeti) arany, ezüst, cink, ólom
5. Kapnikbánya (Szatmárnémeti) ezüst, antimon, arzén
6. Offenbánya (Torda-Aranyos) ezüst, tellur
7. Veresbánya (Alsó-Fehér megye) arany
8. Rudnikbánya (Nyitra) réz, ólom, ezüst
9. Rudabánya (Borsod) arany, ezüst, vas
10. Nagyág (Hunyad megye) arany, ezüst, tellur, mangán
11. Dognácska (Krassó, Szörény) réz, ólom
12. Szaszkabánya (Krassó, Szörény) réz
13. Majdánpatak (Krassó, Szörény) réz
14. Gölniczbánya (Szepes) réz,antimon,nikkel.

Óriási fémfeldolgozók nyomait tárták fel eddig Bodrogkeresztúr, Lengyel, Erősd, Vincsa, Gulmenitz, Tószeg, Jordánhalom, Tordos, Polgár, Perjámos, Velemszentvid, Hallstadt, Karanovo, Remete, Nyitra, Lerna helyeken.
Az itt felsorolt lelőhelyek, és olvasztó telepek kiszolgálását nagy létszámú személyzetnek kellett fenntartani, s terményeikkel is ugyancsak nagy tömegeket szolgáltak ki egész Európában.
A Kárpát medence őskultúrájának legszenzációsabb bizonyítéka a tatárlaki lelet, melyről a nemzetközi tudósok kutatásai igazolták, hogy több mint 1.500 évvel megelőzik a Mezopotámiai első írásos leleteket.

A nemzetközi orientalista konferencia elfogadta, hogy az emberiség civilizációjának bölcsője NEM Mezopotámia, ahogy eddig hitték, hanem a Kárpát medence, s ezen belül Erdély. (A Tatárlaki agyagtáblák helyi, Tatárlaki agyagból készültek, a Mezopotámiai legkorábbi leletek 6.000 évesek, míg a Tatárlaki leletek 7.500 évesek). A Magyar Tudományos Akadémia állításaival ellentétben a Kárpát- medence nemhogy nem volt üres, de a Kárpát-medence az őskőkor (a paleolitikum)-tól kezdve Európa legsűrűbben lakott területe volt.

Mindenben a Kárpát-medence járt az élen egész Európában lásd:

1. "A Kárpát medence volt a szarvasmarha Európai háziasításának gócpontja, mert a vad őse itt élt a legnagyobb számban. A sertés helyi vad őseinek háziasítását a Kárpát medencéből, főleg a bronzkorból lehet kimutatni."

2. H. Würm kutató igazolta hogy a Kárpát medencében a gabonafélék kinemesítése az Őscirokból az i.e. 6.000-ben már befejeződött. Állítását igazolják a gabona termesztéséhez szükséges szerszámokat előállító kőipartelepek feltárása és kormeghatározása a már említett Tarcal, Tokaj, és Csitár határában.

3. A civilizációt forradalmasította a kerék feltalálása.
A kerék felhasználásával készült első kocsi is a Kárpát-medencéből származik (Az angol nyelv ma is őrzi a Magyar Kocs község nevét az angol Coach szóban...)
Az első kocsik lelőhelyei, Budakalász, Szamosújvár, Gyulavarsánd, és Herpály. Megjelenési idejük i.e. 2.000.

4. A Magyar Tudományos Akadémia azt is állítja, hogy a Római birodalom elfoglalta Pannóniát, és itt sztyeppei állapotokat talált, s jóformán néptelen volt a teljes terület. Ezzel szemben mit is tanítanak Nyugat Európa egyetemein?
Edward Gibbons történész könyveiből megtudjuk hogy a Római Birodalomnak Pannónia gabonája és bora kellett, ezért támadtak a Scytha Pannon törzsekre, és i.e. 35. - től i.sz. 9 -ig, összesen 44 esztendei szüntelen hadjáratok árán bírták csak elfoglalni. Vajon milyen erős, és mekkora nép lehetett mely a világ akkori legnagyobb és legerősebb katonai nagyhatalmának 44 esztendeig ellen bírt állni? Nyilván nem egy lakatlan és jóformán üres ország lehetett, habár akadémiánk ezt állítja, a tények dacára.

5. A paleolitikumtól kezdve világviszonylatban az első és legősibb a KÜRÖSI kultúra.

6. A Kárpát medencéből származik
- az epigrafikai és paleográfiai írásrendszer
- a korong előtti és a korongolt kerámia
- a gabona kinemesítése az őscirokból
- a fémbányászat
- a fémművesség
- az ötvös művészet és a technikai civilizáció alapja
- a kerék!
- a kengyel!

7. Gordon Childe és Fritz Sachermeyr szinte egybehangzóan írják műveikben, az európai népek tanítómesterei a Kárpát medencei scythák voltak.

Lássuk a bizonyítékokat a scythák Kárpát medencei őshonosságáról!

A kérdés: ki a Kárpát medence ősbirtokosa, ki az az ősnép mely Európa kultúráját megteremtette?
Az ókori íróktól hasznos adatokat tudunk meg, náluk már i.e. 700-tól találunk adatokat a Kárpát medence történelmére vonatkozóan. Herodotos (i.e. 484 - 406) akit a történetírás atyjának is neveznek, azt írja IV. könyve 48. bekezdésében "Szkítaország legnagyobb folyója az Ister(IsterGam-Esztergom) (Duna). Közli, hogy az Isterbe folyik a Tiphisas (Tisza) és az Agatirs scytha törzsektől Erdélyből a Maris (Maros)". Herodotostól megtudjuk azt is, hogy a Kárpát medencei scythák első királya TARGITAOS volt. Ha a nevet nyelvészeti vizsgálatnak vetjük alá, akkor a nyelvfejlődés szabályai szerint a kemény T-hang helyére annak lágy váltóhangját, a H-t tesszük, és elhagyjuk a görögös -os képzőt, akkor tisztán áll előttünk, hogy az első király nevét őrzi még ma is a Hargita nevű hegy.
A scytha és a hun nép azonosságát igazolta AGATHIAS (szül i.e. 301.) könyve 154. oldalán, "Mindazon barbarus népek, melyek az Imauson belül laknak scytháknak vagy hunnusoknak neveztetnek.".
Ptolemaus Claudius (i.e. 138 - 18O) III. könyve, 5. fejezet, 19 oldal, írja: ,,A scytha alánok fölött laknak a roxolánok, pannonok és hunok, mind testvérek."
Hippocrates (i.e. 456 - 366.) Európában él a szittya nép, melyet szarmatáknak, szakáknak, szabiroknak, gepidáknak, pártusoknak, pannonoknak, médeknek, jazigoknak(Jász), hunnusoknak és avaroknak is neveznek....

Azaz, a régi írásokból tisztázódik, hogy a rejtélyesnek és titokzatosnak tartott népnevek mögött az azonos HUN SCYTHA népet kell keresni.

Ezekkel az adatokkal tovább tisztul a kép, miszerint Gordon Childe-t idézve: ,,
Az európai népek tanítómestere a Kárpát medencei műveltség volt, azaz a magyarok ősei a scytha nép! A mi őshazánk a Kárpát medence! 1. Őshazakutatás

Egészen 1849-ig Magyarországon köztudott volt a scytha, hun, avar, magyar azonosság.
Ezt a nemzeti öntudatot a habsburgok törték meg azzal, hogy a Magyar Tudományos Akadémia elnökévé tették Joseph Budenz-et, aki egyetlen szót sem tudott magyarul, de megállapította a finnugor elméletet, mely a mai napig egyeduralkodó.
Hiszen úgy a habsburgoknak, mint a náciknak, s később a kommunistáknak egyaránt megfelelt, mert az a nemzet melyet megfosztottak nemzeti öntudatától, és megtörték büszkeségét, s elroppantották gerincét, melyet ősi múltjának ismerete biztosított számára, sokkal könnyebben elnyomható, félrevezethető, kihasználható.

(Folyt. köv.)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: legszenzációsabb, felhasználásával, kormeghatározása, civilizációjának, paleolitikumtól, bodrogkeresztúr, őskultúrájának, fémfeldolgozók, termesztéséhez, háziasításának, megállapította, elroppantották, őshonosságáról, félrevezethető, ismertetésében, bizonyítékokat, tanítómesterei, magyarországon, kommunistáknak, származástudat, felhasználását, nagyhatalmának, megteremtette, titokzatosnak, magyarellenes, kihasználható, kiszolgálását, ércfeltárások, tanítómestere, szatmárnémeti, nyelvfejlődés, tisztázhatjuk, megállapítása, habsburgoknak, velemszentvid, őshazakutatás, magyar származástudat, nemzeti önismeret, igazságot tisztázhatjuk, magyarellenes finnugor, szemétdombra vethetjük, következőket írta, magyar nemzet, primitív hordák, sokkal műveltebb, nyugati tudósok, következőket tartalmazza, ősember egyik, obszidián volt, feltárások igazolják, helyeken KŐIPARTELEPEK, tömegek által, Szabó Orsolya, Glatz Ferenc, Magyarok Krónikája, Tudományos Akadémia, Magyar Tudományos Akadémia, John Dayton, Magyar Kocs, Nyugat Európa, Edward Gibbons, Római Birodalomnak Pannónia, Scytha Pannon, Gordon Childe, Fritz Sachermeyr, Ptolemaus Claudius, Gordon Childe-t, Joseph Budenz-et,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png kislány  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Lóhere  Fehér virág  Ne kapaszkodj magasabbra,  Paul David Tripp Április 19  Mai harmónia kártyám  Nagyon különös  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Adakozás  Alázat  Albert Einstein gondolata  Varga János Veniam - Fontos sz...  Png férfi  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Kellemes délutánt kívánok  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Png csokor  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Próbálj meg ...  Hogy lehet megtartani  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Egy hatékony szolga  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Julian Brass gondolata  Popper Péter szavai  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Próbálj meg ...  Erdőn  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Németh László tollából  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  képre írva  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Örülök, hogy látlak!  Kellemes délutánt kívánok  Segítsük barátainkat, hogy meg...  s immár én is felragyogva, ért...  Szívem tiéd  Bounty krémes  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Sokan azt tartják  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Az igazi szeretetért rendszeri...  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  A sors  Facebookon kaptam  Alázat  Akarat  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  s immár én is felragyogva, ért... 
Bejegyzés Címkék
magyar származástudat, nemzeti önismeret, igazságot tisztázhatjuk, magyarellenes finnugor, szemétdombra vethetjük, következőket írta, magyar nemzet, primitív hordák, sokkal műveltebb, nyugati tudósok, következőket tartalmazza, ősember egyik, obszidián volt, feltárások igazolják, helyeken KŐIPARTELEPEK, tömegek által, nemzetközi tudományos, magyar helyett, fémekről elnevezett, rézkor kezdetén, alábbi helyeken, tatárlaki lelet, nemzetközi tudósok, nemzetközi orientalista, emberiség civilizációjának, élen egész, szarvasmarha Európai, legnagyobb számban, sertés helyi, bronzkorból lehet, gabonafélék kinemesítése, gabona termesztéséhez, civilizációt forradalmasította, kerék feltalálása, kerék felhasználásával, angol nyelv, angol Coach, első kocsik, teljes terület, világ akkori, tények dacára, paleolitikumtól kezdve, korong előtti, korongolt kerámia, gabona kinemesítése, ötvös művészet, technikai civilizáció, európai népek, scythák Kárpát, ókori íróktól, történetírás atyjának, nevet nyelvészeti, nyelvfejlődés szabályai, kemény T-hang, első király, scytha alánok, régi írásokból, adatokkal tovább, magyarok ősei, nemzeti öntudatot, habsburgok törték, finnugor elméletet, kommunistáknak egyaránt, legszenzációsabb, felhasználásával, kormeghatározása, civilizációjának, paleolitikumtól, bodrogkeresztúr, őskultúrájának, fémfeldolgozók, termesztéséhez, háziasításának, megállapította, elroppantották, őshonosságáról, félrevezethető, ismertetésében, bizonyítékokat, tanítómesterei, magyarországon, kommunistáknak, származástudat, felhasználását, nagyhatalmának, megteremtette, titokzatosnak, magyarellenes, kihasználható, kiszolgálását, ércfeltárások, tanítómestere, szatmárnémeti, nyelvfejlődés, tisztázhatjuk, megállapítása, habsburgoknak, velemszentvid, őshazakutatás, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1278
  • e Hét: 2988
  • e Hónap: 11592
  • e Év: 47533
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.